На НБУ огромен плюс му е възможността за избор на дисциплини. Каква ми е ползата от ВТУ, след като там от една социология и философия, уж по избор, ми нашиха философията, която не понасям, въпреки че имаше достатъчно желаещи от 3 КУРСА, за да се сформира група за социология.
Държавните университети също гонят някакви либерални европейски директиви, но благодарение на това не само не стават по-европейски, а вече трудно дават базовите познания за специалноста. Ква ми е на мен ползата, че правото на ВТУ било по-добро от на НБУ, като аз съм във филологическия факултет и не знам моята специалност в крайна сметка дали е приложно-лингвистична, теоретично-зубърска или географска с езиков привкус. И това в 3-5 дни седмично по 3 астрономически часа.
Е, имам диплома вече, работя сравнително по специалността си - голяма работа. Започнах работа по специалността между 3ти и 4ти курс и разбрах, че нямам дори базата, а бях с добри оценки и най-добрата в потока по езика.
1. Нямам как да знаем дали си спряла или прекъснала, поради нисък успех.
2. Точно това, което писах преди няколко страници. Точно тези либерални директиви окипазиха образованието.
3. Това, че си избрала специалност, която дори не знаеш каква е само по себе си говори защо не си доволна от образованието си.
4. Ако искаш да станеш добър специалист не учиш само за вземането на изпита, а за да научиш.
5. Това го казваш ти, а както вече знаем тук във форума, "всички са най-добри"