за толкова пари, толкова работа

• 39 260
  • 995
  •   1
Отговори
# 435
Нереализираната проста даскалица, по-кротко. Никой не ти е виновен, че келешите не те бръснат за слива.

Госпожице, объркали сте темата. Моля, заповядайте тук, колегата ще Ви се зарадва: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727134.0

Каниш МЕН? Кой диоптър носиш, г-ца заядлива?

# 436
  • London
А Катрала как разбра, че е по-добре от мен. По това, че е в чужбина ли? Че слугува на англичаните ли? Че не е успяла да се реализира с фалшивото си образование тук и е отишла там да си показва циците?

Не ти изобщо нямаше за цел никого да обиждаш. Thinking  Joy Искрено се надявам да има по-малко учители като теб докато дойде време моето дете да тръгне на училище.

# 437
итирах те, понеже изтъкна НБУ като критерий за специалности, а това изобщо не е важно, защото е с лоша слава. И после поясних, че си типичен пример за хора, които са го завършили.

П.П. Не съм обиждала никого.

То и даскалята са с лоша слава и майка ми си пати заради такива като теб. Но сигурно не те интересува мнението на хора, които могат да се реализират на повече места от бюрце и топлия щанд.
НБУ е с лоша слава само сред задръстените. Преди години исках да кандидатствам там. Знаеш ли какво ми отговориха родителите ми? Културни хора, с образование. Не, не ми казаха, че НБУ е за богати тъпанари. Казаха "не можем да си позволим таксата там".
Най-добрите университети в света са платени и хората пестят цял живот, за да си пратят детето да учи там. Държавните университети са на почит само в източноевропейските страни и комунистическите републики поради очевидната причина, че малко хора могат да си позволят да изкарат изцяло платено образование.
Магистърските програми в държавните университети в България не са по-"интелигентни" от специалностите в частните, но са също така платени и влиза куцо и сакато.
Малко встрани - пука му, че му дреме на някой маркетинг-мениджър в Ябълката, учил в НБУ, че една от българските провинциални даскалици го намира за тъп.
И още по-встрани - учител да говори колко са тъпи студентите еди-къде си , вкл. собствените му възпитаници, говори лошо за манталитета на съсловието.

Тактично ще припомня твоето изказване за друсането на цици и слугуването, а ти продължавай да се изживяваш като неразбран интелигент.  Българска му работа.

# 438
  • London
И като говорим за фалшиви дипломи ето нещо интересно....

http://www.glasove.com/iskra-fidosova-s-diploma-mente-28375#.Ue4xeRRpR4E.facebook

# 439
Защо се дърлите още за тия у-тети, нали ви пуснах линк към сайта на МОН с класацията им по рейтинг?

Как е в света няма никакво значение.
В България си има отделен рейтинг на у-тите и всеки го знае. Няма да си пусна детето да учи в БСУ, ВСУ, НБУ, Пернишки, Сливвенски и не знам още кой свободен ПУЦ, ако е прието в реномираните държавни- ТУ- София, УНСС, МУ- София, СУ, ИУ- Варна, ТУ- Варна, МУ- Варна, Свищовската академия, за някой специалности в Пловдив, Велико Търново и т.н.  Crossing Arms

# 440
http://www.4icu.org/bg/
В световния топ 200 преди 2-3 години единствените бг-университети бяха СУ, НБУ и УНСС, като НБУ беше най-високо.
http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/ … ing/region/europe
Тук ни няма изобщо.
http://www.webometrics.info/en/europe/bulgaria
Тук пак са СУ и НБУ.

От друга страна последният линк ме изненада с мястото на ПУ. Според мен е доста назад, поне в моята сфера (лингвистика). И това е мнение на всички, които познавам - преподаватели, студенти... освен, разбира се, на тези в самия ПУ.

# 441
И забравих да кажа, че частните у-тите обезцениха висшето образование в БГ. На практика при тях няма входящ критерии, който може да си плаща- учи. Ако в страната си бяха останали само държавните у-тети, никой нямаше да имам съмнение в нивото на висшистите, които излизат от там, защото тези кадри са доказани в години и зад пределите на България. Сега обаче се правят много компромиси, защото всеки у-тет драпа да си запълни бройките и дундурка всеки малоумник да завърши, за да не резнат от субсидията на у-тета. А в частните изобщо не се лишават от тлъстите му такси.
Сега всеки ходи записва частни у-тети, филиали, клонове и после размахва диплома за висше образование и реве, че в висшист, а не може да си намери работа за такъв. Така е. Цедката вече не е нито на входа, нито на изхода, а в това какво и колко си научил за тези 4-5 години и какви са ти професионалните и  лични качества. Както се казва не "от всяко дърво не става свирка", така че не от всеки висшист става специалист.

# 442
Аааа, не, дай да не обвиняваме частните унита пак! Виновна е държавата, че абдикира от издръжката на държавните университети и на никого не му пука какво се учи там. Учат се пълни глупости 3 дни в седмицата.

# 443
Майсторите, дето ни правят фасадата на къщата са живо доказателство за това, че когато те мързи и си гъзорък, колкото и да ти плащат, няма да се оправиш.

# 444
Аааа, не, дай да не обвиняваме частните унита пак! Виновна е държавата, че абдикира от издръжката на държавните университети и на никого не му пука какво се учи там. Учат се пълни глупости 3 дни в седмицата.

Това не е вярно.
Държавните у-тите си имат субсидия от държавата, нещо което не важи за частните. Отделно от това големите фирми осигуряват безвъзмездно техника за обзавеждане на лабораториите. ИТ фирми имат програми за предоставяне на хардуер и софтуер, отделно от това всеки държавен у-тет има право да кандидатства по различни програми, които в някой случаи не са достъпни за частните.

В нашето БСУ един асистент взема 400 лв заплата, а самият у-тет е АД и няма Ректор, а Директор.

Това, че се направиха на интересни и прокараха някакви прозападни тертипи, изобщо не гарантира по-добро образование, защото е побългарено както им е удобно. Визирам това, студентите да не се явяват на изпити, а да пишат курсови работи и проекти, което в повечето случаи се прави от някой друг и това е всеобща тайна. От където им се губят базови теоретични и практични знания.
Преди няколко години една  съседка ме накара да й набирам дипломната работа по Финанси на компютъра, която беше взела на готово от някой друг. Тя не знаеше как се отваря нов файл, как се форматира, как се записва и как се разпечатва  Shocked
Мъжът ми е правил курсови работи по информатика (не е завършил компютърна специалност, просто е учил в ТУ- София)- някакъв сайт, на негов колега, който учеше задочно КСТ. Пичът дори не можеше да си инсталира Скайпа  Shocked
Така, че хайде, малко по-полека  Stop

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 21:20 от Red_Hot

# 445
Лиляна не знаех, че рецепционист в 4 звезден хотел в Лондон е по-слугинска и лоша професия от учителстването в дълбокия прованс в България. Благодаря, че ми го поясни. ooooh! И дипломи имам достатъчно и от България и оттук и най-важното в разнообразни сфери. Не съм като теб съсредоточена само в пунктуацията, защото досега с друго не си блеснала. Може да си много добра в проверката на контролни, но толкоз. Това не те прави нито адаптивна, нито иновативна,нито успешна, а по всичко което досега демонстрираш оскотяла между четирите стени на класната стая и табелата ''Добре дошли в Севлиево''. Не знам на колко си години, но аз имам още много път да вървя и се надявам искрено като стигна твоята възраст да съм доволна от себе си и живота си за да не се налага да злобея и съскам на младите и проправящи си път хора.

Който не е работил навън, той не знае колко е трудно да си на същото ниво ,както в Б-я.
И чистачка да си - работиш, печелиш, плащаш си данъците...Къде е проблемът? Не може всички да са шефове.
И какво му е лошото да си обслужващ персонал?
Аз уважавам всички нива в обществената стълбица.Работила съм на киоск за вестници и в закусвалня.Не се срамувам от това.Беше ми приятно да обслужвам хората. Бях много любезна и на хората им беше приятно.
На Лилянка нещо не и е наред настройката.

По темата - работех извънаредно и се натягах първите две-три години. Издигнах се докъдето ми се искаше. Сега си гледам спокойствието. Вече не се натягам за извънаредна неплатена работа и миналата седмица -изненада - шефът ми ще ми плаща за работата, която е извън договорената. Иначе имаме бонуси всяка година, но не са голяма сума.
Стана дума за Burn-Out, имах наченки на такъв, затова намалих оборотите. Парите и славата не са всичко. Животът ми е чудесен и без последния модел БМВ в гаража.

# 446
Майсторите, дето ни правят фасадата на къщата са живо доказателство за това, че когато те мързи и си гъзорък, колкото и да ти плащат, няма да се оправиш.
Why?

# 447
  • София
Всеки университет, бил той частен или държавен, си има определени специалности, които са с много голям авторитет и в чужбина, защото ръководителите на определени факултети са много строги, така да се каже отговарят с авторитета си какви кадри подготвят и се знае, че ако си бил студент или докторант на този и този човек, то си добре подготвен. Нещо като в Бостънската матрица е - има специалности, които са дойната крава и други, които са звезди, също има и кучета.

# 448
Why?
Е как защо? Защото им се плаща като на майстори, а те работят като аджамии.
В техния случай по-високото заплащане не успява да се превърне в стимул, а се възприема като даденост. Щом са балами хората да плащат - защо е нужно да се старая и усъвършенствам, след като така или иначе ще си прибера паричките. Така разсъждават сигурно.

# 449
Ти пък, това е нормална практика при българските майстори Simple Smile Ти ме лъжеш, че ми плащаш, аз те лъжем че работим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт