за толкова пари, толкова работа

• 39 271
  • 995
  •   1
Отговори
# 420
Ако един работник си върши работота качествено, то не е нужно да иска да прави кариера.
Просто значи, че това, което прави му носи удоволствие и че е човек, на който може да се разчита.
Не е необходимо всички да имат амибции за шефското място. Важно е просто, като се върши дадена работа,  да се върши отговорно,
Аз затова, като си свърша по-рано моята работа, питам дали някой няма нужда от помощ, но НЕ драпам да върша работата на супервайзорката ни, въпреки че знам как се върши. Просто на мен лично ми е кофти и ми изглежда подриване на шефския авторитет да й свърша всичко. А и тя не драпа да дава на друг своята работа, което намирам за нормално.
Друго ме дразни - всеки леко излизащ от рутината случай, колкото и дребен да е, става егати драмата и по половин час се занимаваме - я вътрешен проблем, я с клиенти, я с контрагенти. Като последните даже викат, а ние опитваме да обясним спокойно. Не съм на толкова високо ниво в йерархията, за да го направя, но ми се ще да хвана телефонната слушалка и да им кажа да си решат проблема сами, защото в интерес на истината, те го създават, а после ние сме виновни. Ама не става.

# 421
  • в реалността
Цитат
От каква гледна точка го казваш

Обясних вече от каква гледна точка го казвам. И да уточня, че нямам впечатления от производствена и друг тип подобна работа. Работила съм винаги в офис среда. Може би и от това идват разминаванията. Не възнамерявам да споря с никого.

# 422
Ами аз също работя в офис, обаче той не е работил в офис.
В офиса краката се клатят доста време. Не е голям проблем да се остане след работа. Знам, че нищоправенето уморява повече от хамалуването, обаче понякога се налага.
За спора може и да не възнамеряваш, но казвай за каква работа става дума. Да не говорим, че отстрани звучиш леко все едно тези, дето хамалуват, работят по-малко от другите, които са в офиса.

# 423
На мен винаги ми е била силно чужда тази философия. Все едно насила са били назначени. Колкото и пари да дадеш на мързела, все тая.

# 424
Или ще гледа в канчето на другия Wink

# 425
  • London
Лиленцето няма да го коментирам повече, защото то явно това цели. newsm78

По отношение на работата тук е според зависи. Първите ми няколко работи бяха с определен обем работа и докато не я свършиш не можеш да си тръгнеш. Е искам да ви кажа, че съм оставала и с часове повече за моя сметка. Ако свършех обаче по-бързо също можех да си тръгна. Peace Тоест зависи от работата. Мъжа ми, ако остане с 30 мин повече му се заплаща за 1 час повече. В събота половин ден се заплаща за цял, а в неделя се плаща двойно както и на празници. Wink Има хора от компанията, които не работят извънредно, защото нямат желание за повече пари и отделено време не е проблем това. Такива като мъжа ми са си заявили, че работят извънредно и в случая той няма почивен ден и работи на пълна седмица на едната работа и извънредно на втора работа вечерите някои дни от седмицата.Навсякъде му се плаща всяка извънредна минута и тя е прекарана по желание. Naughty В хотела е малко по-различно. Там зависи от идване на групи, оперативки и дали си към края на смяната. Ако не искаш точно преди да си тръгнеш да те хване група от 50 човека , просто се разбираш с др. смяна да дойде 10 мин по-рано и така не се случва да останеш 40 минути отгоре заради група в края на смяната. Това си е неписано правило и го спазват всички. В болниците също са на този принцип , едно раждане може д апротече с 3 акушерки , никой няма да стои 2-3 смени защото той е започнал да води в картона едно раждане. Това съм забелязала става на места където извънредно стоене не е свързано със заплащане, такова е при мен, освен ако не е извънредно уговорено за цяла смяна.

# 426
  • Ямбол

....
Аз не съм искала да ми го коментираш.
Но благодаря, все пак, получих отговор, че все пак образованието ти не струва и слугуваш.
В случая е кой за каквото е учил.

# 427
  • Бургас
Лиляна, след като имаш големи претенции за образование, интелект и голяма кариера, е редно да спреш с грозните изказвания, защото те не отиват на възвишен човек като теб. Може и да има хора без образование, които слугуват, но те поне работят за разлика от разни надути мързеливци, за които работа за 500лв е върха на унижението.

П.П. Мисля, че е време някои потребителки в този форум да спрат да обиждат останалите като разни дивни селянки. Всеки може да изказва мнението си и да говори свободно. Нека спрем да се джебрим една на друга постоянно

# 428
  • London
Лиляна не знаех, че рецепционист в 4 звезден хотел в Лондон е по-слугинска и лоша професия от учителстването в дълбокия прованс в България. Благодаря, че ми го поясни. ooooh! И дипломи имам достатъчно и от България и оттук и най-важното в разнообразни сфери. Не съм като теб съсредоточена само в пунктуацията, защото досега с друго не си блеснала. Може да си много добра в проверката на контролни, но толкоз. Това не те прави нито адаптивна, нито иновативна,нито успешна, а по всичко което досега демонстрираш оскотяла между четирите стени на класната стая и табелата ''Добре дошли в Севлиево''. Не знам на колко си години, но аз имам още много път да вървя и се надявам искрено като стигна твоята възраст да съм доволна от себе си и живота си за да не се налага да злобея и съскам на младите и проправящи си път хора.

# 429
Аз Лиляна в тази светлина не я познавам. Досега винаги са ми харесвали мненията и, а също и начина, по който ги споделя с нас.
Явно днес нещо и е дошло в повече. Случва се на всички Simple Smile

# 430
  • Ямбол
Лиляна, след като имаш големи претенции за образование, интелект и голяма кариера, е редно да спреш с грозните изказвания, защото те не отиват на възвишен човек като теб. ...

Никакви претенции нямам. Питам само, питам, любопитствам, понеже девойката има някакви заявления за себе си, питам на какво отгоре ги твърди. Още тя явно ме познава, че се мери и с мен. Няма лошо, всеки е свободен да се мисли за нещо повече, за други обаче не може да твърди, без да знае.

П.П. Ако думата "слугувам" обижда някого, да си я чете като обслужващ персонал.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 17:57 от Лилянa

# 431

....
Аз не съм искала да ми го коментираш.
Но благодаря, все пак, получих отговор, че все пак образованието ти не струва и слугуваш.
В случая е кой за каквото е учил.
Нереализираната проста даскалица, по-кротко. Никой не ти е виновен, че келешите не те бръснат за слива.

# 432
  • London
Лиляна вече ми става крайно неприятно да чета коментарите ти. Първо влизаш в темата, цитираш ме без да е имало никакъв разговор между нас преди това. Веднага обиждаш на интелект, цици, слугинаж и не знам още какво персонално мен и накрая имаш нахалството да посочваш мен като човека започнал да си мери незнайно какво. И най-грозното е , че в доста теми целенасочено ме цитираш, даже е чудо, ако пропуснеш и започваш с някакви каруцарски обиди. По-точно мерещия се нещо си ти, защото аз досега не съм заформяла с теб разговори на своя глава. Всичките ги възпроизвеждаш ти с някой обиждащ цитат с цел провокация. Аз точно с теб нямам какво да меря, нито имам желание да се карам с някой, който очевидно може да ми бъде майка.

# 433
Нереализираната проста даскалица, по-кротко. Никой не ти е виновен, че келешите не те бръснат за слива.

Госпожице, объркали сте темата. Моля, заповядайте тук, колегата ще Ви се зарадва: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727134.0

# 434
  • Ямбол
Лиляна вече ми става крайно неприятно да чета коментарите ти. ...
Не ме вълнува кое ти е приятно и кое не.

... Първо влизаш в темата, цитираш ме без да е имало никакъв разговор между нас преди това. .....
Ти се взе за голяма работа, че първо някой трябва да си говори с теб, че после да ти иска позволение да те цитира. Успокой се. Цитирах те, понеже изтъкна НБУ като критерий за специалности, а това изобщо не е важно, защото е с лоша слава. И после поясних, че си типичен пример за хора, които са го завършили.

П.П. Не съм обиждала никого.

Общи условия

Активация на акаунт