за толкова пари, толкова работа

• 39 104
  • 995
  •   1
Отговори
# 735
Бонбон, каква е тази твоя мечта за склад, не ми стана ясно какво точно?

# 736
не е нормално, но е често срещано + бавене на заплатите поне с 2 месеца, за да не можеш да напуснеш.
Този момент също ми убягва. Какво значи "не плащат, за да да не можеш да напуснеш". То точно в такъв момент трябва да се напусне и да се задвижи дело за неплатени възнаграждения.
И те разписват ордера от твое име и всичко е типтоп.

# 737
не е нормално, но е често срещано + бавене на заплатите поне с 2 месеца, за да не можеш да напуснеш.
Този момент също ми убягва. Какво значи "не плащат, за да да не можеш да напуснеш". То точно в такъв момент трябва да се напусне и да се задвижи дело за неплатени възнаграждения.
И те разписват ордера от твое име и всичко е типтоп.
Е и? Подписът не е мой. Нали като кажа, че не е мой, не могат да кажат "твой е" и да прекъснат всичко. Това, че някой не иска да се занимава и е плашлив, не значи, че и аз трябва да се отказвам, ако ми правят номера. Чувала съм за случаи на излъгани със заплащане хора, които са работили месеци без възнаграждение по разни ферми - еми всичките са българи, тук-там някой африканец или поляк. Манталитет ли ни е работата за без пари, какво?

# 738
Работа без много отговорности и без много контакт с клиенти.

# 739
Работа без много отговорности и без много контакт с клиенти.

Преди работех в склад за вторични суровини.Знаете намират се най-често извън града т.е. неща от сорта ще отида до магазина за нещо,или в обедната почивка ще разгледам еди кое си няма( носиш си ядене и си хапваш там). Офиса беше стаичка с два прозореца, а изгледа една зелена ограда. Laughing Леле, как ми беше писнало да я гледам всеки ден, не минават хора(клиенти), само аз и още една колежка. Голяма скука си беше и тогава си мислех, как попаднах тук, а сега може би и на мен ще ми стане мечта. Та, за нещо такова ли си мислиш?

# 740
Е не чак седене, и товаро-разтоварно-подреждаща дейност, идеята ми е да имам точни отговорности, точно опрелена работа, а не висене на бюро, и да не срещам много хора. Simple Smile

# 741
  • София
Понеже не съм изчела всички постове,минавам директно на основната тема:Лично мое мнение е,че "не е луд този,който яде баницата.........."т.е.след като има работодатели,които дават заплата на мързеливци,значи винаги ще има това явление.
Какво значи ниска заплата?Ако не те устройва и имаш нужните качества,нормално е да търсиш по-доброто!Но да дремеш цял ден и да мрънкаш,че ти е малко заплащането #Cussing out
Искам да уточня,че мнението ми се касае само за хората на "твърдо"заплащане.
Имам и конкретен пример срещу мен.Колежката не разчита на заплата/омъжена е за иранец с бизнес,но не казва какъв точно newsm78/.Цял ден "плаче" ,че заплатата и е малка,след което обяснява за покупките,които е направила /гуменки за 100лв.,раница за 94лв./ #2gunfire
За себе си признавам,че не съм възхитена от заплащането,но поне досега е било редовно.С малки деца съм и на този етап не си заслужава риска да търся нещо друго.По отношение на качеството на работа,мога да твърдя,че винаги съм била много стриктна,даже понякога и прекалено.
А дали си заслужава е друг въпрос...

# 742
  • София
Не зная къде ги виждате толкова многго мързеливци. За времето, през което съм работила, нито веднъж нямаше мързелив колега или колежка покрай мен. Дори беше обратното - съвместяване на поне две длъжности и мижави пари. Чист чорбаджилък.

# 743
  • Ямбол
Предвид цветистия език, който използва бонбонбон, се сещам само за една професия, която ще ѝ пасне идеално.

# 744
Лилянче, днес пак са те направили на нищо на работното място. Помисли за пенсия, че тази злоба не е добра за подрастващите.
П.П. И преди да се пенсионираш, се осъзнай - тук не сме твоите ученици, пред които важничиш. За мен ти не си авторитет и трудно можеш да бъдеш при всичките си изказвания в тази тема.

# 745
  • Ямбол
Има няма 20 дни не съм стъпвала на работното си място. Очертава се поне още месец и нещо да съм в заслужен отпуск. Както се казва - плащат ми и да почивам.

# 746
Да, бе, да, знаем, майка ми също е от това съсловие, няма какво да ми се фукаш. Деца собствени и къща за чистене нямаш ли? БГ-мама е по-важна...

Между другото, надявам се всички, даващи умни съвети относно работата, да са по-младички (40 и надолу), защото е влудяващо да ти дава акъл човек, изкарал целия си трудов стаж на държавна службица.

# 747
  • Ямбол
Ти си много влудена. Няма пост в който да не кажеш това е влудяващо, онова ме подлудява, откачам и т.н.
Не ме интересува кое те кара да си толкова луда и кой те е възпитал да редиш обиди, за които и овчар да ти завиди, но само не ми казвай какво да правя.

# 748
Жено, ти не разбра ли, че аз не съм твоя ученичка, колко пъти да ти го повторя? Искрено се надявам да не се опитваш да психясваш така и децата, на които преподаваш, защото в тази тема си изключително противна. Ще ти казвам какво да правиш, че и отгоре. Жена с претенции за култура, възпитание и образование, която говори за показване на цици, за мен не е нормална. И да, такива като теб наистина влудяват, защото нямат представа от света и с глупавите си съвети изкривяват представите на останалите.

# 749
  • London
Учителите определено трябва да се пенсионират по-рано, подобно на миньорите, но при тях не заради физически здравословни проблеми, които настъпват от упражняване на професията, както е в първия случай, ами заради психични отклонения. Аз досега не съм видяла учител след определена възраст да няма разни отклонения и не говоря за лудост, ами просто за разни натрапчиви привички от рода на смятането всички за техни ученици и пренасяйки класната стая в живота, вечно се смятат за коректив, а събеседника за дете, поучения, насоки, прекалено говорене и дори подвикване, нерви нямат милите след 50. А високото самочувствие им идва от факта, че контакта предимно е с деца, а пред дете лесно можеш да се правиш на велик и многознайко.

Общи условия

Активация на акаунт