за толкова пари, толкова работа

• 38 804
  • 995
  •   1
Отговори
# 915
А, не знам за другите, аз съм непушач Simple Smile Пък те щом и пушат, и коментират в работно време, значи си заслужават заплатите Simple Smile
Лека нощ от мен, утре ще ви пиша от офиса пак Wink

# 916
  • Бургас
Не можеш ли да пишеш тук, докато работиш  Rolling Eyes
Защото аз така правя  Wink

# 917
  • София
Пиша /и тук, и по работа/. Не пуша.
Колкото пиша - толкова. Шефовете са доволни.
Ако някой завижда, че хората по офисите взимаме повечко пари за по малко работа - ами да завижда.
За това сме учили - да работим по-малко.
Е, понякога и повече.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 10:29 от L'Agent

# 918
  • sofia
 Joy
Оправни сме и си вършим бързо работата.
Без майтап, в момента съм точно "дежурна", ако някоя заблудена душа се сети и звънне за нещо по телефона и някаква текуща коресподенция, която през този месец е по писмо на ден. Все едно бомба е паднала...
При нас натоварването е на периоди.

В много области материална база има в България, но няма преподаватели, които да те научат....

Не схванах каква връзка има постът ти с моя. Качествените преподаватели по презумпция са необходими във всички ВУЗ-ове и специалности. Друг е въпросът доколко ги има. Но за някои специалности просто не стига зала, дъска, маркер/тебешир и преподавател, който да пише с него.
Нейната мисъл има собствен ход, независещ от външни фактори....

# 919
Абе да ви кажа често най-тежката работа е най-ниско-платена - така че връзка няма  Laughing
Пример - офисния дето си клати краката взима повече от общия работник.

# 920
  • Бургас
Абе да ви кажа често най-тежката работа е най-ниско-платена - така че връзка няма  Laughing

Ама офис служителят е учил минимум 4г., за да придобие висше образование, докато общия работник в някои случаи и средно образование няма.

# 921

Ама офис служителят е учил минимум 4г., за да придобие висше образование, докато общия работник в някои случаи и средно образование няма.

Сериозно ли го пишеш?
В клона на мъжа ми - има фронт офис без висше например.
За офисите - няма да коментирам... Laughing

# 922
  • Бургас

Сериозно ли го пишеш?
В клона на мъжа ми - има фронт офис без висше например.
За офисите - няма да коментирам... Laughing

Това, че в офиса на мъжа ти има служител без висше образование, не значи, че е масова практика офис служителите да са без висше образование. Най-малкото в днешно време всеки олигофрен с отрицателен коефициент на интелигентност е с диплома за висше образование. То ако си говорим за изключения сигурно има доста общи работници, които са висшисти.
Като цяло исках да кажа, че всеки си заслужава работата. Като нямаш мозък, амбиция или образование ами да, ще бъхтиш на студ и жега. Като не ти харесва направи така, че да си клатиш краката под бюро в хубав офис. След като много други хора го правят, значи няма извинение за теб, че не го правиш.

# 923
Не съм съгласна, защото днес обстановката е толкова шибана, че за логика не може да  иде реч, но всеки си има мнение.

# 924
  • sofia
Принципно е така.....но има общи, които се скатават, има офисни, които действително имат много работа.
Моя мъж, ако трябва да върши моята работа ще се побърка. Не щото е трудна, а защото не е за него.
Както споменах, неговото нето е 2,5 пъти моето. При него тия с висше са рядкост (защото не е нужно), та в тоя ред на мисли "скатавката" при него получава повече от мен. Та в конкретния случай общия получава повече от офисния.
Важното и човек да намери мястото си и да не мрази работата си, поне.

# 925
  • Бургас
Не съм съгласна, защото днес обстановката е толкова шибана, че за логика не може да  иде реч, но всеки си има мнение.

Да, принципно и това го има, но оправданията /нямам късмет, връзки и пр/ няма да направят живота ти и този на семейството ти по-добър.

# 926
  • София
Има и тежка работа, която се заплаща добре. Но е специализирана. Може да не е с висше човека, но минава много обучения.

# 927
Не говоря за обстоятелствата, защото те може да са хиляди - а за фактите - днес да бачкаш къртовски далеч не значи високо заплащане, това е.

# 928
  • sofia
То това за къртовския труд не е до "днес", то си е валидно по принцип

# 929
Има и тежка работа, която се заплаща добре. Но е специализирана. Може да не е с висше човека, но минава много обучения.

Тогава не е просто работа, а професия.

Общи условия

Активация на акаунт