МАЙски бебета - тема 2

• 31 775
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Дано, Силвия и на вас да е спокойна.Ще гледаме да я приспим с татко и дано да нма повече температура.Дано и вие с малки герой имате лека вечер

# 106
Нанина, на мен ми каза лекарката, че е лошо ако е 38.
Давай Панадол и нека си спи, кърми я, колкото можеш.

# 107
  • София

На тази температура не бих дала лекарство- нормално е! Дано всичко е наред  Praynig

# 108
  • Бургас
Аз от началото си я държа нагоре, просто и подпирам главата и я облягам на мен. Вече и е по-стабилен врата, но пак си я крепя.

И аз от началото я държа изправена, само я крепя.

Нанинче, ще мине, спокойно  Hug Как сте сега?

# 109
Дадох снощи панадол към 9 и сутринта като се събуди към 4 имаше 37,2,3 спа сравнително сокойно и  доста дълго.Сега тука е будна от час вече и след малко като я храня пак ще я мерим.Ама мисля, че няма.През нощта ми се стори , че е по-топла но не я будих да и мерим т, реших ,че щом спи е добре.Сега ще виим колко е и ако трябва пак ще и дам панадол, но е по-спокойно до преди малко си игра, сега вече нервничи ама нормално,защото е гладна и и се спи.

# 110
добро утро моми4ета Радост е добре другата седмица във вторник сме на ортопед и на педиатър-алерголог за да ни смени млякото с друго което е по здравна каса Аптамил ,ако може някои да ми даде мнение ако го е ползвал.Ина4е е спокоина не реве дори и когато е гладна вси4ки се 4удят 4е е много кротка ,много и харесва да я хжана под мишниците и да я вдигам на горе на долу и много се смее опитвасе даже с глас да се смее но още неможе.  Laughing
ЖОС незнам дали снимката ти е свършила работа ако трябва друга кажи.Лек и спокоен ден мили мами и беб4ета много целувки от нас за вас

п.с забравих да допулня в4ера разговарях ли4ната и миказа 4е пове4ето деца които са с ротавикс по 4есто боледуват от колкотъо тия които са само със задължителни.Но вие си решавате аз определено няма да я слагам.

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 08:34 от ver4e_mimi

# 111
здравейте !!!
искам да попитам за хрема вие какwо давате на вашите beboci.. ние сме с уjasno запушен нос от миналия четвъртuк педито ми изписа панадол 3 по 3 мл .. суметролим 2 по 3 мл .. витамин Ц ампула 1 на ден и адреналин 3 по 1 капка в нослето също така и пускам по няколко капки във всяка ноздричка marimer нямаме кашлица нито temperatura само нослето и се запушва и не моjе да се храни добре... във вторник бяхме на преглед спряхме панадола и ми изписа едни капки за нослето офтакуикс те са били капки за очи но ставали и за нослето а на самата листовка пише че не трябва да се дава на деца под 1 година но и от тях няма ефект на всичкото отгоре от два дена акото и е zeleno a sme na karma вече направо незнам какво да правя .... #Crazy #Crazy #Crazy
Molq pomagaiteeeee  baby_neutral baby_neutral

# 112
  • Бургас
Заведи детето на още един лекар - за толкова малко бебе не търси съвети за лечение от интернет  Peace При малките бебета бързо се усложняват нещата, така че просто намери добър педиатър ако вашият не помага. Дано бързо се оправи бебето Hug

# 113
ние пък днес като за добро утро се събудихме с 38 градуса, дадох панадол, но колко се глътна и колко изплю не е ясно. Мястото на убождането е станало червено и подуто и твърдо. Сега Т падна на 37,8. Явно е нормална реакция, иначе той си е в обичайното настроение, нищо различно няма. Дано да се оправим днес. Мамка им и ваксини ...... и с тях зле и без тях зле
Нанинка радвам се, че сте добре  Hug
Тази лепенка куул пач къде я залепяте? Чудя се ако с нея може да се смъква Т защо се мъчим с тоя панадол?

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 10:32 от silvia_sim

# 114
  • София
Силве, Нанинка, дано бебешоците са добре. На Мони кто й давах панадол , много й харесваше, май всичко което съм й давала й харесва - Био Гая, вит. Д .
 Силве , опитай да му даваш по малко на няколко пъти за да не го изплюе

# 115
Силве , опитай да му даваш по малко на няколко пъти за да не го изплюе

Да аз по-малко давам, чакам да преглътне, но се почват едни лиги да се точат. В началото му харесва, но после явно му идва много сладко. Другото сладко, което съм давала беше дактарин и него в повечето случаи го плюе. И вит. Д същата работа. Капките за колики ги смесмах с кърма и заминаваха. Абе всичко различно от кърма му е странно, приема малко и останалото плюе. Сега пак е залепен на мене  Simple Smile

# 116
Djjjeni , наистина отидете при още един лекар за съвет. Ако все те тревожи нещо, ако не си сигурна-и 5 обиколете.
Няма как ние да ти кажем.
Моята племенницата беше по-мъничка- на 2 седмици и нещо и трудно дишаше, така си дойде от болницата. Сестра ми ходи при 4 педиатъра и в 2 болници, за да пита какво и има. Все казваха, че е лека хрема. Чак накрая се съгласиха да ги приемат в трета болница и се оказа пневмония, вливаха антибиотици, малката беше на системи. Ако още малко бяха изчакали и педиатрите мислеха, че е хрема, не знам какво щеше да стане. А тя едва дишаше, не можеше да се храни, сестра ми денонощно я държеше на ръце и не спеше, защото я беше страх да не се задуши.

Момичета, дано бебчетата са добре. Явно при някои страничните ефекти от ваксините са по-силни.
Ако не спада отока около ваксината трябва да се види от лекар. На Ида и беше леко твърдо и червено, но когато беше качила температура. После много бързо мина.
Аз дадох панадол чак при температурата, не знам ако бях дала превантивно, дали щеше да е по-добре.
Куул пача го слагах на гръбчето. Пише в листовката, че не трябва да е на рана или раздразнена кожа.

# 117
  • Бургас
На мен лекарката /една от двете при които ходих преди ваксината/ ми каза, че Куул Пач-ът се слага на убоденото място - ако е подуто да го облекчало... или ако има Т - на челото, аз обаче също съм чувала, че на гърба се лепят... и в крайна сметка така и не купих. Те просто охлаждат, едва ли не са модерна версия на старите компреси п/в Т. Не са лекарствено средство.
Затова - Панадол да ми е мирна главата. Аз го дадох превантивно -  нямаше проблеми после. Според мен превантивната доза има смисъл.
И Сияна го плюеше ... тя плюе, аз го връщам със спринцовката в устата и така поне 2/3 от дозата изпи... но хич не ѝ харесва, само дето не повърна от напъване да го плюе.
Синът ми преди много го обичаше  и винаги го е пил без проблем... колко различни са децата...

# 118
Аз много се боря с Ида, като трябва да и давам нещо.Уж е малка, но не мога да я удържам, понякога се налага още някой да ми помага. Като съм сама я слагам върху килима или леглото и на колене над нея минавам, за да може леко да я притисна с колене отстрани, та така успявам да и хвана главата и да и дам лекарство.Иначе е мисия невъзможна. С лъжичка абсурд, а със спринцовка, точно като натисна и тя си метне главата и я омазвам цялата. Все едно котката си се опитвам да удържа, толкова е силна.
Моята въобще не ми беше казала за Куул пач , тук прочетох и ги слагах според листовката.
Някой беше писал и за компрес с риванол над боцнатото.
Бих сваляла температура с подръчни средства, може би по-нататък.Сега още ме е страх да загръщам с мокри хавлии и да правя компрес с оцет.
Аз много не обичам бабини лекове, но пък нямам против някои.
Племенницата ми нали беше болна, точно като боцнаха Ида. 2 дни рева детето, мъчиха я с разни хомеопатични перлички и глупости. Тя червена, замаяна, температурата и 38 и малко.Майка ми накрая се изнервила и и сложила кърпа с оцет на главата и 2 пъти я загърнала със студен мокър чаршаф. Спаднала веднага температурата, тя поспала и след това вдигаше, но така и не стигна пак тази висока температура. Каза, че като ср поотърсила от студения чаршаф, като я облекли и чак била жизнена, играла си, усмихвала се...а 20 минути по-рано с хомеопатичните едва е гледала и е била като упоена.

# 119
такаааа.....значи сега се връщам от личната и от детското отделение...ние сме с алергична реакция от Синфлорикса. Зачервеното е прекалено голямо и твърдо. Искаха да ни вкарат за наблюдение, но минимума е 4 дни. Отказах. Уговорихме се, че ако вдигне 38,5-39 влизаме веднага. Иначе утре ще идем на преглед пак. Сега ни изписаха Фенистил капки, Ефералган свещички и вит. С ампула. Продължаваме с компреса с риванол - над памука трябва да има найлонче за да запари и така изсъхва по-бавно. Сега Т му е 37,3 и спи. Ако така ше е всеки път направо незнам. Мед.сестрата като разбра и каза, че не иска да бие повече ваксини до края на лятото.

ааа а за куул пача и личната и в детско казаха, че в нашия случай нищо няма да помогне

Общи условия

Активация на акаунт