МАЙски бебета - тема 2

• 31 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Не е задължително в дупето, аз на Сияна мерих под мишницата с един електронен, мери точно. В дупето само в екстремни случаи меря.

# 91
Здравейте
Аз още не съм пратила снимка, защото ММ хвана пак пътя на някъде и нямам как. Евентуално ще отида в компютърния клуб в града или ще разпитам за някой с компютър тук и от телефона ще кача някоя.
Температурата на Ида я меря с електронен в дупето.Така ми е най-лесно, а и да ви кажа, не знам защо, но после така добре се изпръцква, че се усмихва няколко часа  Joy Не, че ползвам метода като ми скимне, но съм забелязала, че се случва като съм решила да и измеря Т.
А за килата...тя си е баш дебеличка, не е от тези, на които не им личат килата. От вътрешната страна на краката, при коленете има едни салами, гънки. И бузите и са огромни, добре, че има големи очи, че да не и изглеждат като две цепки между сланините.
Не мисля, че е пък толкова заради кърменето на поискване...тя няма проблем заради кратките и нерегулярни паузи.По-скоро ако не и дам започва едно дране и извиване, накрая чак като ритнато куче издава звуци и става лилава от рев.  Та...по-добре дебела, отколкото да вземе да се задави от рев и междувременно да ме побърква. Хич не мога да трая да плаче, не толкова от жал, колкото от това, че започва да ми кънти главата, сякаш ми дълбаев мозъка и се разтрепервам.
Кой знае как ще я разлигавя някой ден.

Аз също може да се включа в групата, но и аз като Мон много не пиша, не съм активна. А и преди като си бях деактивирала профила, ММ ми беше изтрил почти всичко...сега сигурно имам 7 приятеля на кръст. Влизах да играя игри само, току виж пак се пристрастя. Има ли някоя игра...като онази ферма едно време  Joy ?
Ида пие вода като сме навън.Предлагам и след като я накърмя и тя пак си иска.Или искам да я позалъжа, докато седна някъде да я храня. Вкъщи рядко пие.
Не смятам да слагам ваксини извън календара. Дори искам някак да се отърва и от задължителните.

Исках да питам дали някое бебе, колкото Ида, вече се обръща? Или поне нещо по-еволюиращо да прави. Аз уж я завъртам, показвам и как да го прави, но нищо засега.

# 92
  • Бургас

Исках да питам дали някое бебе, колкото Ида, вече се обръща? Или поне нещо по-еволюиращо да прави. Аз уж я завъртам, показвам и как да го прави, но нищо засега.

Сияна си вдига много високо главата /на 90 градуса го докарва/ като е по корем. Вдига я и като я държа за ръцете и я вдигам от легнало положение /не знам дали ме разбираш кое имам предвид/, лекарката всеки път проверява докъде я вдига от тази поза. Стъпва добре и се изправя от клекнало положение като я държа под мишниците.
Тежи ѝ дупето обаче и я мързи да полага усилия да се обръща сама по корем, за обръщане от корем на гръб е рано ако не се лъжа  newsm78
Тя като цяло не обича много да полага усилия  ooooh! да си лапа ръцете мързеливо по гръб и да се гушка в мен са ѝ най-любимите занимания  Mr. Green

# 93
  • Бургас
Нанинче, видях те на балкона, как сте с Ния? Hug

# 94
Мон сега ще я храня и ще заминаваме за ваксината, от 1,30 сме сме.ТЯ тъкмо се събуди и вече нервничи, добре че има вълшебен пръст , който е налапала и не го пуска и за зърно не го заменя и за шише също Laughing

# 95
И Ида си вдига главата,като костенурка е, чак се блещи.Иначе се набира като я хванеш за юмручетата от доста рано. Както ти казваш-за ръчичките и я повдигаш от легнало положение. Тя се напъва и се набира. И като я държа си опира крачетата на краката ми и подскача.
Но не се завърта. Ако съм я сложила настрани, ще се завърти по гръб, което мисля, че е логично  Laughing
Но от гръб по корем или обратно-не.

И тя най-обича да лежи, много да не я мачкотиш, а да седи вперила поглед на някъде си и да си ближе ръцете.То са лиги, то е чудо.Хвърля бибероната и не смуче ръцете, а ги ближе като сладолед и текат едни неща по гърдите и. Чак се чудя дали не започва слюноотделянето заради зъбите. Много слюнка има, като вода е. И все е лигава, седи с отворена уста и и тече отстрани  Joy Перманентно е с лигавник.

# 96
ахаахаах Бел, така като я описваш е като малко булдоче.Сладурка
Ния до скоро така ги ближеше като слдолед, ама отскоро откри и пруста и голям кеф.тя се върти от една страна на другата и по гръб ама по корем не, май ни е рано и главата не я вири още толкова по корем, но пък я държи изправена постоянно

# 97
Хелоуууу,
на нас днес ни боцнаха Синфлорикса, дожаля им да сложат и Пентаксима, оставихме го за другия месец. Макс се държа мъжки, доколкото му е по силите. Сега му дадох Панадол и направих компрес с риванол и спи. Лошото е, че комшиите от горе продължават с ремонта си вече повече от 2 месеца, бях бременна като почнаха. Едвам се издържа.

За държането на главата и обръщането:
вие като си разнасяте на ръце бебоците вдигате ли ги вече като големи, т.е. изправени, щото комшийките се тревожат като го видят така, а на него му е голям кеф. От друга страна обаче си клати главата, не е стабилен. Според педката е нормално. За обръщането още не сме го научили номера, но с ритане, гърчене и усукване на главата много добре се въртим и се местим из леглото. За ритането с крака като е изправен - направо ми пробива моите крака,набива си пръстите. И все се мърда, не стои мирен, хем му е кеф да е на ръчички, но не спира да се движи, много е жилав.

Ааа и за лигите да се оплача. Бел и ние сме така. Дори се давим и почваме да кашляме от тях, щото не се сещаме да си преглътнем примерно. Наскоро акото му беше едно такова като желе. Разчетох се и пишеше, че понеже слюнката не се обработва в стомаха, си излиза по този начин, затова понякога може акото да е пенесто. Бел имали ли сте такова чудо в памперса.

Това е от нас. Днес ще си следим Т (моя е от тези за чело, но ако видя зор с простия под мишница), така и така няма да излизаме.

# 98
  • Бургас
Нанинче, и на Сияна са вълшебни пръстите  ooooh! Доскоро и тя само ближеше юмруче като сладолед, обаче вече почна да пъха пръстчетата /едно по едно или всички заедно/ в устата и да ги смуче шумно... по време на тази гадост и тя става цялата в слюнка... и понеже си дърпа ушите и си натиска брадата в рамото ми и аз си мислех, ча зъби напират... но няма засега де. Лекарката ѝ прегледа ушите, няма проблем, явно просто ѝ е кеф да ги мачка.
Биберон приема много рядко. И аз го тъпча упорито в устата ѝ, но тя също толкова упорито  Twisted Evil го плюе ... понякога чак почва да реве като ѝ го давам или се напъва да повръща от биберона... ooooh! Tired Редовно го хваща и го хвърля надалеч от себе си... И чак ме гледа в очите и ми се усмихва чаровно като си извади биберона от устата... всячески ми дава да разбера, че не ѝ харесва и не го иска.
Виж обаче да налапа пръст, да смуче и да ближе ръце не отказва никога...   hahaha пробвах, даже и моята ръка тръгва да ближе ако я оставя   ooooh! ooooh! ooooh!

silvia_sim , според нашата лекарка Синфлорикс-ът е по-тежката и гадна ваксина, децата на нея правили повече реакции, отколкото на Пентаксим. Добре е, че са поотделно. Аз се радвам, че тук няма Пентаксим единствено защото така се навих да ги слагам все поотделно, определено се понасят много по-леко така.
Дано няма реакции и при вас  Hug

# 99
Ето ме- боднаха я Ни, и двете ни сложиха.Мале на втората бях на ръба да ревна с не, никога не е пищяла така, но мисля,че сравнително бързо се успокои, дадох панадол, водичка пи и поцока малко и за 5 минути аспа.Надявам се да няма темепратура и сега да поспи няколко часа и да и мине

# 100
  • Бургас
Нанинка, някои деца спят повече след ваксини, да знаеш ако случайно лекарката не ви е казала.
И Сияна много жално плака на Синфлорикса, цялото ѝ личице беше сгърчено от болка ... наистина ти се доревава и на теб като ги гледаш такива малки душички така да плачат.
Ама ще мине, споко  Hug

# 101
Мон, тя Ния като цяло понякога пре деня спи и по 4 4аса, та си мисля сега да откара до 6 няма да се оплача, само да си почине и да и мине.Аз и сложих от тия коолпач лепенките дано и те я поуспокоят.Не е наддала много или поне аз така си мисля - 5,080 сме и 56 см.

# 102
Нанина, то не е нужно да наддава много. Ида е на 3 месеца и е 6 300-400. И си е дунда.
Ния сега може да е по-поспалива 1-2 дни и раздразнителна, леко отпусната.Ида изглеждаше полузаспала някак, все спеше, мрънкаше.

Виждала съм в акото нещо по-лигаво и воднисто, но не ми е приличало на слуз или да има странен цвят, та мислех, че просто не и е ден  Joy Може и от лигите да е, но ми се струва, че по-голямата част изстича навън.
Тя плюе бибероната, но леко и и пада на гърдите. После известно време я фокусира и със замах на ръката я праща на някъде. Не я харесва, защото не пуска нищо.
Аз от началото си я държа нагоре, просто и подпирам главата и я облягам на мен. Вече и е по-стабилен врата, но пак си я крепя.

# 103
Момичета, трбва ми спешен съвет- Ни сега е с 7,5 дадох втори път панадол, ама тя повечето го изплю и повърн.Не знам лекарката нищо не ми каза, гледам че на 4 4аса мога да го давам но не повече от 4 за 24 часа.Да с епритеснам ли и да я будя ли после да и меря температуата или да си оставя да спи а тя ако има ще се събуди и плаче Crazy

# 104
на мен ми каза, че е нормално да вдигне до 37,6 - 37,7. Така че според мен да я оставиш, а като се събуди да я премериш и ако трябва пак да й дадеш панадол. И ние имаме проблем да му дам дозата, изплюва, но сякаш повечето го глътна. Сега обаче нещо не можем да се приспим. Успех, Дано да е спокойна вечерта!

Общи условия

Активация на акаунт