МАЙски бебета - тема 2

• 31 611
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Силви браво за  хубавите мерки newsm30

Нанинка и аз като дидолиния, тиках , тиках бибата и сега посвикна, не е зависима от нея , но и пръста не го тика в устата. Два дни тя плюе, аз я тикам  Mr. Green. И ние не можем да спим когато малката е в спалнята , слагаме я м/у двамата и нито аз спя нито ММ ooooh!, затова сега предимно в люлката.

jos , аз не я кърмя , на АМ сме. Малката сама си наложи този ритъм, заспива по-късно . За къпането аз исках да е след 20 ч. , т.к няколко дни в седмицата ходя на работа и се прибирам горе долу в толкова , а ММ не може сам да я изкъпе  Laughing.
 за заспиването , събужда се , т.к иска да е непрекиснато залепена за мен . Трябва да я изчакам да заспи 40 мин и  тогава да я преместя, в противен случай на 5-тата мин е будна след като я оставя в леглото. Ето сега пак спи в/у мен  Crazy, преди това 2 пъти се приспивахме и събуждахме  ooooh!.
 сега си прехвърлих снимките, ще сси избера някоя, ще я смаля и я пращам

# 76
  • Бургас
Нямам много време сега, та минавам набързо.

За режима - аз не се опитвам да въведа строг тъмничен режим  Simple Smile, не я храня ако тя не иска, нито пък държа детето гладно ако иска да яде. Гледам обаче да спазва някакъв приличен интервал между храненията, защото иначе много ѝ къркори коремът и много ѝ се засилват коликите. Храненето на поискване /или "безразборно" както го наричат много педиатри  Laughing/ много ѝ засилва коликите, защото тя е много лакома и постоянно иска да яде, отделно качва много бързо и по много всеки месец. Така че пак ако иска да яде ѝ давам, но не ѝ позволявам и да яде на всеки половин час примерно ако съм сигурна, че е имало достатъчно кърма и си е хапнала прилично преди това.

Със снимките аз съм доникъде. Още не съм ги прехвърлила от апарата и телефона, а нямам време и не ми се занимава с това в момента. Има ли срок някакъв, може ли впоследствие да се прибавят снимки или не? Във всяка тема едни и същи ли ще бъдат или се сменят? Информативно питам само, все едно ми е иначе на мен.

# 77
jos пратих ти на мейла една снимчица, дано да е подходяща, ако нещо има проблем, ще ми кажеш  Simple Smile

# 78
Аз довечера ще пратя, че тези дни ММ нещо все вършеше на компютъра.
Определени размери за големина има ли? Не за кб, а пиксели. Като във форума за аватарите  например 120/120

# 79
  • София

Дидолиня, значи и Ирен има предпочитание да спи на дясно. Ортопедът я прегледа доста обстойно и каза, че явно в утробата е стояла така - прегледах снимки от ехографиите и наистина на всички тя е облегната точно така в матката. Ушето й се изкриви и не знам какво да направя (няма да го лепя, не съм инквизитор  Tired ) После хрущиялчето като стане по здраво (защото само долната част - тази меката, е поизвита) ще я водим при док да каже какво правим, до тогава може лентичка да слагаме.

За ваксините- аз клоня мисля да сложим ротарикса все пак и да  Praynig наистина да има някакъв ефект.
За другото- Синфорикс ще слагаме по схемата 2 + 1 след 6ти месец! т.е. в 6ти и в 7ми месец и после на годинка и 4 месеца, до тогава Пентаксина. Другата ми идея е Преванар 13 от 2рата година, замаествайки Синфорикса (него ще платим). Тя няма да ходи на градина до тогава  Peace
Иначе хайде и аз да ви кажа от консултацията- Ирен е 6600 (няма грешка, на мама дундата). Вода не давам, защото тя не иска  Mr. Green само на кърма е  Peace и 61 см.

# 80
  • София
rainy... , защо мислиш да смениш двете ваксини , четох листовката но не видях съществена разлика newsm78, Чудесни мерки и от вас  newsm32.

Аз преди малко си взех от Лидъл инфраред термометър за 25 лв, една мама много го похвали в една др тема. Мисля да го ползвам за бързо измерване и ако даде Т, ще меря и с другия.Цената ми се видя много атрактивна

П.С. Вчера обиколих половин София да си намеря черешки за мартини. Сега приспах малката (по чудо толкова рано) и се наслаждавам на питието, така че наздраве на всички 

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 22:36 от kanye

# 81
Рейни, това с лентата е добър вариант, стига да я търпи. Аз също пробвах с лента, защото от спането само наляво е вирнато ушенцето, ама той не търпи. Явно усеща, че това е женска работа и се келеши  Mr. Green Mr. Green Ама ушето ще го мисля после. А и съм виждала доста малки деца, които по-късно им се оправя.

И аз не давам вода, въпреки че близки мърморят и усещам критика, ама аз съм твърдо против. На АМ са и пият по 10 литра на седмица, още колко вода да давам, пълен абсурд е!! 

Kanye, ккаъв е тоя термометър, как мери Т? Аз купих термометър за челото и дадох 50 лв, ама нищо не мери. Като имах Т 39.5 той показваше 37.

# 82
Момичета , добро утро.Ние днес сме на ваксина и съм притеснена, дано мине наред всичко.Ния втора вечер ми отказва да яде и направо не знам какво става, и то кърма не иска.През другото време си де що годе нормално и не знам от топлото ли е , уморена ли  какво става.Ще питам педиатърката днес.Май и поминаха коликите или аз така си мисля, защото частният педиатър каза, че от това може да яде по-малко и да си наваксва по-късно когато е по-добре, ама аз си мисл, че не я боли вече, не се гърчи и вие

# 83
  • София

Кени, значи Преванар 13 има 3 нови щама като за начало и 3 , 3 ама ако вбъдеща баш те се разпространят.. за това обмислям. Не съм го решила, както казах клоня към Синфорикс в 6ти месец 2 + 1 и така. А черешки за Мартини има в ХИТ, оттам съм купувала няколко пъти  Peace

Дидолиня, хахаахаххахаа женски аксесоар... ами за сега съм й слагала лента 2-3 пъти и уж търпи, ма колко ще я търпи за цяла нощ не знам. Иначе според ортопеда щяло само да се оправи, но нали знаеш- на мен ми се иска веднага да се оправи.  Twisted Evil

Нанина, на мен педи ме предупреди за възможен такъв развой и като нормална реакция. Твоя педиатър не каза ли да се обадиш до 24 часа и да обсъдите реакциите?

Защо ви е на всички частен педиатър... и тези по ЗК трябва да отговарят на въпросите ви  newsm78

# 84
  • Бургас
rainy... , драго ми е да те "видя", наминавай по-често деее  Mr. Green Hug
Като слушам теб и Бел за килата  и се успокоявам. Моят малък слон оня ден беше 6920гр и 62,5см  Mr. Green Не изглежда дебела, само е с големи бузи и една обличка отвсякъде, пухкав бебок  Mr. Green... ама се бях шашнала, че на 6 мес ще стане 10 кила с тия темпове на качване  ooooh!
Сега, бях писала по-назад, гледам доколкото е възможно да увеличавам интервала между дневните хранения, нощем продължава да си яде, засега няма намерение да се отказва  Mr. Green т.е. не я държа на диета  Laughing, ама все пак гледам и да не яде съвсем когато свари Mr. Green Отделно така като има някакъв приблизителен режим, има по-малко колики и не ѝ къркори чак толкова коремът. По-спокойна е. Вода моята пие, чиста, без захар. На ден изпива между 50 и 150мл, всеки ден различно, но има дни, в които я пие с голям кеф. Минавам я през Брита-та и после я преварявам на котлона.

didoliniq , ти защо си против водата? Чела съм, че когато детето е предимно или само на АМ е добре да пие вода. Сияна е предимно на кърма с много малки изключения и пак пие вода. Ето, Ирен пък не иска, зависи от детето. Според мен е правилно да се предложи, а детето ако иска да пие  Peace Освен ако нямаш някакви железни доводи да не пият вода. Но ти си решаваш, разбира се, аз само казвам мнение  /не че си ме питала  Joy/ Simple Smile Hug

rainy... кой те нави за Ротарикса? Аз се чудих, но засега мисля да я пропусна. Какви са толкова плюсовете и сигурно ли е, че ги има или е само голяма реклама и бизнес....

kanye, и аз исках такъв термометър, но хората масово се оплакват, че не мерят точно и затова се отказах... но ако този мери точно, за толкова пари е супер наистина.

На сина ми преди се беше изкривила меката част и на двете ушички. Оправиха се сами с времето, сега си е наред всичко.

Нанинче, не се тревожи, мини после да кажеш как сте след ваксините  Hug Стискам палци всичко да мине леко  Praynig Hug

Аз ваксините - Синфлорикс и Пентаксим, твърдо ще продължа да ги слагам поотделно.

# 85
  • София

Мон.. ,разпитвах познати, които са я слагали и казват, че децата определено карат доста по-леко рота вирусите, а тези без Ротарикс ги карат и по-тежко. Много ме е страх, защото е жива ваксина и трябва да се постави до 6тия месец. Не съм на 100% навита за тази ваксина, чета.. чудя се.. както всички искам най-доброто за детето си  Tired
Малката спи между 8 и 10 часа на нощ, т.е. пропуска по 2 хранения вече, но явно кърмата ми е "такава" както каза педи  hahaha

А Ирен е като човечето на Мишелин... само гънки, гънки, гънки.. ако се логнете във фейса ще я видите каква ми е "дебалнка сладка"  Mr. Green

# 86
  • Бургас

А Ирен е като човечето на Мишелин... само гънки, гънки, гънки.. ако се логнете във фейса ще я видите каква ми е "дебалнка сладка"  Mr. Green

Аз към кого трябва да се обърна, за да ме вкара в групата и ако не пиша и не качвам снимки, проблем ли е? Май имаше момичета, които се дразнят на такива, които не пишат, а аз фейса го ползвам само да разглеждам и чета, "пасивен" потребител съм  Mr. Green

Браво на Ирен, че спинка така нощем  Heart Eyes

Аз още само мога да си мечтая за здрав и дълбок нощен сън  hahaha Crazy Но стига да не реве през нощта се търпи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Не знам, и аз мислих и хич не ми се иска да ѝ слагам Ротарикс... Ето на, на сина ми не съм слагала нищо подобно и пак не е карал тежко рота вируси ... не знам и аз къде е истината и кое е най-правилно...

# 87
  • София

Ми админите са си същите като преди, пробвай със Силвърчето примерно  Peace

ААААА аз не давам малката, откакто започна да спинка така сладко сладко през нощта... хубаво си се наспиваме с таткото.. а и тя сама започна да си увеличава паузите. Аз не съм давала вода за заместване или друго  Mr. Green

# 88
  • Бургас
Да, точно, ако детето иска да яде нощем, не виждам смисъл да го тъпча с вода или да го оставям да реве с часове за храна.
Ако само се откаже от нощното ядене е друга бира  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сияна водата я пие през деня между храненията.

Вие Пентаксим сложихте ли вече? Как я понесе?

# 89
  • София
Мон и аз съм ччувала, че не мерят точно, но за след ваксинация е идеален, когато меря през няколко часа . Вместо да го мъча детето с другия в дупето, ще проверявам с този и ако даде Т, ще проверя и с другия дигитален термометър

Общи условия

Активация на акаунт