МАЙски бебета - тема 2

• 31 777
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Ох...дано няма никакви усложнения. Ти само като написа  че било червено и твърдо и вече си мислех, че може да има нещо.Защото и Ида имаше, но не чак толкова, беше само по време на температурата и не като бучка твърдо.
Дано мине по-бързо.
Тези ваксини всеки път ли ще са такова преживяване ?

# 121
  • Бургас
silvia_sim, дано мине бързо  Praynig Hug

И аз знам, че лятото тежките ваксини е добре да се избягват... ама няма как да ги отложим с 3-4 месеца все пак само заради това... Rolling Eyes

А като е направило детето алергична реакция този път ще продължат ли да му слагат Синфлорикс и по-натам или ще я спрат  Rolling Eyes

# 122

А като е направило детето алергична реакция този път ще продължат ли да му слагат Синфлорикс и по-натам или ще я спрат  Rolling Eyes

съмнявам се да я спрат, не съм питала, днес ми беше много спечено, утре като ида на преглед ще питам

# 123
Оле, Силвия, дано не вдигне по-висока т е да не се налага да влизате в болница Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Ния пак е с 37,5, обадих се на педито частното и каза,че е нормално да не се притеснявам, няма нужда от панадол до 38 градуса, но ако много плаче и е неспокойна да и дам.
Коолпача частния лекар каза, че не вършат мн мн работа и по-добре риванол, ама аз за всеки случаи и залепих на боднатите места и днес не са поддути и зачервени, само си личи къд ее бодната

# 124
как сте? не можех да пиша тия дни, само лепнах на първа страница колажа с пратените снимки, вчера ли, оня ден ли, не помня. че не бях добре, сега се осефервам, правя си изследвания, че глава, кръвно се мотаха  Crazy

nanina, как е малката?

djjeni, надявам се и аз като другите да сте по-добре, да си потърсила друго мнение, ама бактерия ли ви откриха. то за толкова малко бебче кръв от вена да се взима е кофти или секрет, но дано минава бързо. ако се налага, и кръв да дадете.

silvia, щом е алергична рекация, обаждаш се на педи и отлага тази ваксина, зависи от реакцията и може да я откаже завинаги поради здравословни причини. задължително се вписва в картона и имунизационния паспорт, каквото има при нея.
дано минава леко, фенистил капките много помогнаха на насето като го ухапа усата, червената буза веднага мина, но му дадох с тях освен вит.ц детския половин и доза калциев глюконат ампула, със спринцовка изтеглих.

ver4e, снимката я направих в jpeg формат, че не я искаше в този и сте на картинката  Hug

гадно е за ваксините, всеки път треперя и съм треперила и съм си образувала купи нерви...
отврат.

както и да е, и жеги...

доскоро и много  Hug за всички,
Мон, а бре разхлаждаш ли се с децата на плажа  Heart Eyes

# 125
Жос, ми горе-долу много е неспокойна и трудно я приспах.Има около едната ваксина сега видях леко много леко зачервено,ще го наблюдавам и ще видя утре как ще е.Ако трябва ще я водя при педито.Иначе си е с около 37,3 до 7,5 надявам се да не дигне повече/Коя е по-тежката-синфлорикса ли? Защото казаха че по-тежката е втората, а нашето ачервено и на първата, ама е мн малко

# 126
  • София
Нанинка, не се притеснявай, нормално е да е леко зачервено, аз също като Мон дадох превантивно понадол ,след ваксинацията, после преди заспиване пак.

Силве дано не се налага хоспитализация Hug Hug. И добре ,че не си дала да сложат втората ваксина, интуицията на майката  Peace

Жос, да не би да е от жегите и умората, бързо да се оправяш и мерси за колажа  , бебоците са страхотни Laughing

# 127
момичета благодаря за подкрепата  Hug Hug
сега сме с Т 37,2, дано да ни минава вече, зачервеното си е още там обаче
Нанинка дано и при вас да отшумява
jos чак сега видях колажа......ма много сме убави всичките. Страхотен е   bouquet

# 128
Жос, аз чак сега ти пратих снимка, че ходих до един интернет клуб, пък там някакви проблеми...в крайна сметка през телефона накрая пратих писмото.
Ако е късно вече за колажа, остави..пък другия път. И без това нещо нямах в наличност хубави снимки.

# 129
  • Бургас

Мон, а бре разхлаждаш ли се с децата на плажа  Heart Eyes

Ц  Mr. Green
Сутрин нямам сили рано-рано да се замъкна до морето, а в жегата деца на плаж не водя. Всъщност да стоят на слънце не ги оставям, само рано сутрин или след 18:00ч. Но Сияна на плажа няма да я водя така или иначе, само ММ като почива, ше му връча "на тати кукличката" както той я нарича и ще отидем със сина ми да се изкъпем, нашето ходене на плаж това представлява - отиваме, стоим във водата час-два и си тръгваме.
Преди малко водих баткото на шах, в 14 ч. Щях да пукна от жега по пътя ... нямам търпение да свърши лятото, не издържам на горещини хич аз  Mr. Green

На теб какво ти е? Какви изследвания прави?  Rolling Eyes Мина ли ти вече?

silvia_sim , щом спада Т е добре, червеното едва ли може толкова бързо да се махне, щом не става повече и детето е добре, предполагам разминават нещата...  Hug и от мен.

# 130
оф, за ваксините - сички са ми тежки на мен...
просто ако има алергична реакция - молите педи или да отложите или да отменяте.

ах, това моренце, супер, и аз във водата обичам да кисна.

ами аз,
Скрит текст:
пак до спешното ходихме оня ден, кръвното ми скачаше, нещо, сърцетуп усещах. екг ок, пулс ок, нервата - ок, кръвното там ок, бързо се качва и слиза... много ми се било насъбрало, кръв и урина сега видях резулт, ок са мисля, леко ми еувеличена щитовидната жлеза, ама ме гледа заместник на моя личен и да ида пак при личния като дойде от отпуск да ме прати на ендокринолог, тоя сърцетуп, задух и тн може да е от нея... наистина много ми се насъбра напоследък.. добре че мм е тук тая седмица  Heart Eyes не искам така да ми става, ама.. хем не се ядосвам, но почивка малко и тн и тн хормони, стрес, жеги ... не знам какво ми е, де. лоша работа.
сега съм на хомеопатични с валериана и ми е по-добре.
дано е нещо временно, ако е щитовидната тука ще питам това-онова.

# 131
Жос и аз имам някакви подобни проблеми, аз от преди си имам още от тийнейджърските години.
Сега мисля да изследвам щитовидната жлеза, защото усещам неща, които вероятно са от нея. А и имаме семейна обремененост-майка ми, баба, прабаба, майката на баща ми също, тя е починала млада от рак на гърдата и базедова болест. Имах преди 7-8 години големи проблеми, сега усещам същите неща. Моята бременност беше много голяма случайност и стечение на обстоятелствата, Ида е резултат от подреждане на звездите май.
Та ще ходя. Не знам дали, като нямам менструация и кърмя, има значение в кой ден от месеца ще изследвам хормони. 
Като се приберем в София ме очакват много задачи и ходене по лекари.

# 132
  • Бургас
jos, и аз получавам сърцебиене от щитовидната и ми е лошо, и ми играе кръвното, обикновено имам мн ниско кръвно и мн висок пулс като ми е лошо... ТСХ и т.н. за щитовидната пуснаха ли ти?

# 133
лоша работа, лекарката ми каза, че много ми се е насъбрало,
в началото на август личния ми си идва от отпуск и ще ме прати сигурно на ендокринолог. поне и това да изследвам.
сърцетуп, задух в гърдите горе като поемам въздух, мае ми се понякога и тн а ве не знам какво е...
много кофти усещания щом до спешното ходим...
Бел, да се радваме на дечицата, как са дошли и в кой момент - както е писано.
ако някой е пращал снимки - нямам сили сега да правя, ама ако се понатрупат пак ще направя, не съм отваряла пощата. моля да ме извините.

а за щитовидната 3 неща се пускаха, нали? венозно ли беше?
просто ще изчакам личния, че тя заместваше и от неговия комп ми пусна кръв и урина, че я помолих.
от 5.08 доцентка една ендокриноложка в люлинмед ще е на работа, че ми е близо може там да ида.
иначе на частно да ги изследвам колко пари са, много ли?

# 134
нашата Т спада, 36,8 е, купих си нов термометър дето пиука, по-бързо мери, иначе най-точни са живачните ама мога ли да му стискам ръчичката толкова време
имам една комшийка дето е мед.сестра в детско отделение и тя ми каза, че тези реакции са нормални и чести, то наистина и в листовката на Синфлорикса си го пише, ама ... докторката като възкликна, че бил голям инфилтрата (зачервеното) и аз се уплаших много. освен това ми каза, че тази реакция не е причина да се спре ваксината, защото не е алергична реакция, а странична. Алергичната е свързана със задух и още нещо. При някои деца има реакции на 1 прием, а на 2 не, или пък има чак на 4-ти, или пък хич няма - различно е. Прави ми впечатление, че и самите доктори са против тези ваксини заради ей такива реакции.
jos освен тези оплаквания имаш ли и други като изтръпване на крайници, безпокойство. Питам защото малко ми наподобява на паник атаки, които аз получавам от време на време. Освен това казваш всички изследвания са ти ок, а при паник атаките е точно така, физически човек е здрав, проблема е на друго място. Да не забравяме и личните проблеми, следродилна депресия, хормони....то се насъбира. Просто предполагам. Извинявай ако нещо ....
аааа и още нещо: тая  комшийка каза да меря все на едната мишница, защото м/у двете имало разлика от порядъка на 0,5 до 1 градус

Общи условия

Активация на акаунт