МАЙски бебета - тема 2

• 31 781
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ами не знам. Всъщност аз все на частно съм ги изследвала преди.Първо ми казаха, че хормони не се покриват от касата. След това пък не ми се разпеавяше, че имах един личен...
Кои се поемат? Аз никъде не намирам, а така или иначе ще ходя за направление за ендокринолог. Мисля да ходя на Мадрид, майка ми ми каза, че там имало някакъв специализиран център, имало вдякакви ендокринолози. 
Иначе е според хормона, но например гледах в сайта на С/Цибалаб и там пише цени от рода на 12-15,18 лв на хормон.Има и по-скъпи естествено.
Имат и някакви пакети, пише ги в сайта, но от някъде ми попядна тяхна брошура(май от педиатърката, не помня) и там има изброени всякакви пакети-мъжки, женски, за щитовидна, тестове за венерически болести.Та имаше един пакет Лейди( но той не е само със житовидни) с 4-5 хормона за 54 лв.. Трябва да видя дали има такъв със щитовидни.
Но не знам къде има Цибалаб, трябва и адресите да проверя.
Мисля си, че почти всяка лаборатория трябва да има някакви такива пакети като изследваш повече хормони.
Доколкото помня, от вената ми взимаха едно време.
Аз си мисля такъв женски пакет и отделно останалите за щитовидната. Защото искам да видя половите хормони. Но не знам при тях дали няма да има объркване заради миналото време от раждането, кърменето. 
Половите са LH, FSH, Естрадиол, Тестостерон, ,TSH, Пролактин, отделно Прогестерон, който не видях да влиза в пакета.
Щитовидните TSH, fT4, fT3, TAT и още едно такова с Т. 

Но половите се изследват на 3-и ден от менструация, аз нямам.Прогестерон седмица след овулация...аз логично и нея нямам.
Та не ми е много ясно и като отида за направление ще питам.

# 136
мерси жос само кажи оба4е каде мога да го видя мили мами дано всики бебоци да се оправят и вие да сте спокоини

# 137
ver4e, колажът е на първа страница закачен. ти за него ли питаш къде?
Belle, мерси за инфото. ние имаме цибалаб близо до нас. и при тях в тоя център и ендокриноложка, че с децата не ми се разкарва по центъра и тн.
а на теб какво ти е като усещане, и половите защо, заедно с тия на щитовидната ли ще гледаш?

silvia, ами то кръвното ми нагоре скача, после пак нормално, от сърцетупа безпокойство да, но изтръпване нямах.
все пак искам да изследвам щитовидни хормони.
ние с децата преди час се прибрахме от разходка, до тъмно мили гребеше с някакви деца в един пясъчник. ей, чак към 20.30 се разхлади хубаво.

за бебешката тема - Насето вече си вдига крачетата нагоре, гимнастика и масаж не съм правила, с педи започваме след 3тия месец, както с Милица. за обръщане сам, когато стане, сега само му показвам като го търкулвам по корем или по гръб къде да са ръчичките и тн.
лека

# 138
Blagodarq mnogo "mon..." - "Belle - Etoile" - "jos..."
sajalqvam che ne pisha na kirilica ..Dnes zavedoh malkata na drug lekar i obshto vzeto mi kaza sashtoto kato nasheto pedi kaza mi da spra sumetrolima ,panadola,adrenalina za sega 6te i davam samo oftakuiks kapkite i vitamin C i ako ne se opravi do drugata sedmica da q vodq na ushi nos garlo i na nas ni predstoi vtora vaksina kato cheta tuka problema s temperaturata napravo i men me hvashta shubeto  Shocked dano v nai skoro se opravqt malkite mishleta i da si otdahnat mamitata ...

# 139
привет и от мен. Simple Smile
Jos, ох милата, дано бързо да се оправяш Hug Hug Hug Много е готин колажа Grinning..не че знам кое бебе на коя мама е..но всичките са много сладки Heart Eyes
Бел, Мон и за вас прегръдки  Hug
Ние нали вървиме малко със закъснение със ваксините..тези за втория месец ще и ги бият на 5-ти август чак ooooh!
Дано бързо се оправят всички ваксинирани бебоци  Hug
Моята щерка почти по цял ден е със стиснати юмруци,  само сурин рано я виждам я виждам да пери пръсчета. Как е при вас? Педиатърката казва, че била напрегната. Rolling Eyes
И понеже стана въпрос за масажи..вече и правя и от началото на втория месец..поглащане и пощипване на крайниците, змиевидни движения на гърдите, кръгови около пъпчето и на гърба леко пощипвания.. по препоръка на педката
повече от седмица сме вече с открито и дишащо пъпче..не стои изпъкнало, добре е вече
нещо ме понаболва един зъб..ох, оплаках се Rolling Eyes

# 140
Рениборо, и моите момчета почти по цял ден стоят със стиснати юмруци и се чудя нормално ли е, ама те са на 4 месеца, но аз ги гледам като развитие горе долу на 2, че нали така уж се гледа при недоносените. Иначе като пърхат с ръце ги разперват но почти през цялото време са със стиснати. И като почна да им вдигам ръцете така ги стягат, че направо ужас.  Shocked Днес Иво като го сложих по корем и се обърна и след това поне още 10 пъти се обърна сам, явно му хареса. Та много ме зарадва, но Томи не ще мързи го много ама той и дупето му е по-голямо на него и не си дава зор.

# 141
  • София
На нас педито също ни каза , че гимнастика и масажи ще почваме от 3-тия месец. иначе Мони е много активна . Още на месец си държеше главата стабилно , сега си я върти на всички посоки и не трепва . Съвсем стабилно стъпва на крачетата, а като я сложа по корем имам чувството че прави опити да пълзи ooooh!, Като ми хване пръстите и се надига сама да седне.Обърна се 2 пъти, но по скоро случайно, аз все още не й показвам как да го прави, че тогава люлката ще й се види тясна Crazy.Играчки обаче никакви не иска да хваща
  Жос аз си мисля ,че е от преумора и от стрес , вие двете с Мон , много ви се насъбра още от бременността и с 2 деца , направо сте герой.
 Лека и спокойна нощ на всички

# 142
Жос, дано се почувстваш по-скоро добре, много ти се събра на теб последните месеци Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Силвия, радвам се , че е паднала т на сладура.
Ния от днес нещо яко ми хърка като диша, капнах физиологичен разтвор в нослето и сега не го прави, ама за всеки случай мисля да я заведа на лекарката да я погледне, че идват почивни дни.Снощи пак бяхме с 37,5 ама не е по-нервна или да е раздразнителна.

# 143
  • Бургас
Привет  Mr. Green

Как сте днес?
Ваксинираните да минат на отчет.
Jos и Бел да кажат как са. На мен ми се драйфаше днес сутринта и пак бях с мн висок пулс, но сега уж бивам.
Масажи на сина ми не съм правила, има деца, които не обичат и мрънкат. Сияна ще видим как ще е.
Сияна си стиска юмручетата понякога, но не е чак цял ден така... не знам на какво може да се дължи ..

# 144
Здравейте, аз сега водих Ния пи педиатърката по Зк,че нещо ми хъркаше с  нослето.Изписа ни витамин Споловинат ампула за нея, другата половина за мен.Нещо хич не съм очаровна от прегледите, и само се дразня.Казах че вчера и беше по-течно акото и зеленикаво ,питам от ваксинта може ли да е , отговаря ми еми да и след малко ме пита има ли разстройство.Нали до преди минута съм обяснявала точно това.И беше по-важно че си е надрала носа, режа и ноктите ама тя после ги дочупва все има някои връхче и ме пит режа ли и ги.Аз я водя че съм притеснена, ноктите са най-важни

# 145
  • у дома
оф, нанинка, не се ядосвай - тия лични лекари са тотално застреляни.. Вчера се обаждам на нашта да я питам дали е на работа, тя ми се тросва и вика - къде другаде мога да съм?!?! Ама и чудо. На тва отгоре ваксината пентаксим още  я няма при нашто педи, а според инфото дето чета, би трябвало вече да е достигнала и до нас. Много се нервя. Ама както и да е - тя казва едно, аз правя друго. Хич вяра нямам на лекари..
Иначе как сте момичета, изключая проблемите покрай ваксини, болежки и др. подобни? Аз кръстът не си го усещам, много ме боли напоследък. А и нещо секциото много ме дърпа, наболява, усещам си прерязан на две корема долу, отвратително чувство. И като кихам ме дърпа гадничко пак напоследък, ама тва е. Дано с времето се пооправи.
С малкия се гледаме, ходим на разходки сутрин, но вече става много горещо и до към 11,30 най-късно гледаме да се приберем. Горе-долу сме спокойни, имаме повече будни моменти, занимаваме се с играчки разни дето съм му ги накичила на шезлонга и така. Като се сетя правим и една гимнастика, дето ни я показаха. Иначе масажите - вечер.
Jos, дано се оправиш бързичко. Мон, ти също дано си по-добре!
Ще се върна да ви изчета, че все по диагонал го карам Sad

# 146
привет,
ние най-накрая сме добре, Т 36,5, зачервеното си е там, твърдо и подуто, продължаваме с компресите и фенистила и вит. С.
reniboro не се тревожи за юмручетата, то и ние сме така, даже като е на кеф, стиска до побеляване и рита с крака и вика, хич не ми изглежда да е напрегнат. Тия доктори се хващат за глупости. Да сте видели голям човек да ходи със стиснати юмруци, ще си ги отпусне когато реши.
Нанина и аз пръскам физиол.разтвор през ден да речем, че все има по някое засъхнало пипи вътре, ма нормално мисля, то нослето си отделя секрети, но като не може да се издуха си изсъхва вътре и после хъхри. Дано не е нещо сериозно.
  *ЕлЕм че така де, къде другаде може да е???  Laughing ужас са
И сега да споделя другото:
днес на прегледа едната докторка ме навиваше да си купя Ротарикс, ама как така няма да слагам, ма после ще съжалявам, ма тая ваксина била спечелила нам си къв медал. Беше ми много странно...
И другото, което е - едната мед.сестра се хвалеше как вчера захранили внучето с пюренце, то не щяло ама снахата му навряла 2 лъжици. Казвам й: вашето сигурно е големичко? А тя: на 3 месеца. Бам.  Та.... верно преди 10г. така се захранваше рано, не знам кога са се обърнали нещата, но като забременях с Макс разбрах, че сега се захранва към 6 месец.
Вие какво мислите да правите: да захранвате по старата схема или по новата????

# 147
silvia_sim, аз мисля да захранвам по новата схема, не искам да бързам това ми се струва абсурд. Те стомахчетата им млякото още повръщат, не им се е развило още аз ще бутам пюрета. Трябва да съм изперкала  #Crazy #Crazy. А сега навсякъде чета и от майки масово, че даже соковете се надат доста по-късно най-добре към годинката. На мм сестра му още на 2 месец бум сока, че и мен се опитват да ме убедят ама да си гледат работата.

# 148
Здравейте

Снощи не ми беше добре. Заболя ме нещо корема, догади ми се, изведнъж сякаш ме удариха през главата и едва седях будна. Сякаш отзад имах нещо тежко и ми тежеше главата. Много зле ми беше, днес съм по-добре, но още ми е изморено и ме наболява корема.

Жос, 
Скрит текст:
   аз и преди съм имала някои проблеми. Гади ми се, много съм изтощена, трудно заспивам, а после като стана едва гледам. Непрекъснато все ми е лошо, качвам кила без причина, после ги свалям без причина. Все ми е студено, лятото спя с юрган. На морето зъзна на плажа и искам допълнителни завивки в хотелите.
Иначе за някакви нервни пристъпи, истерии.Аз си ги имам от ранния пубертет, заради преживян стрес. Периодично и аз така ходя в спешното. Имам проблеми с вестибуларния апарат на нервна почва.
Пила съм деанксит, атаракс , но много рядко, че ме е страх от привикване.
Сега съм добре, само виенето на свят, умората, липсата на апетит. Чат пат ме удра депресията и рева безпричинно по два дни. 
Но психически съм по-добре след бременността о раждането.Мъчи ме тази непрестанна умора, гадене, виене на свят. 

Аз не мисля да давам сокове още много време. Захранването ще го започна на 6 месеца, евентуално 5 месец може да и давам нещо да оближе, някоя трошичка.
Не ми се рискува, а и ще яде цял живот, не бързам особено.

# 149
  • Бургас
Нанинка, повечето ЛЛ са такива... аз затова смених няколко за сина ми и накрая се отказах от идеята, че може да намеря читав лекар по ЗК в Бс. Затова все водя децата на частно /има няколко свестни педиатри в града, но те всичките не работят с касата и няма как да ги запиша при тях/. Синът ми като се разболее и ми става лошо - освен притесненията, нервите и безсънните нощи, всяко боледуване и бацил ми струва поне 100-200лв. /поне два прегледа /по 20-25лв/, още толкова минимум за лекарства и т.н./ Обаче по-добре така и да се оправят децата бързо отколкото да слушам безумните мнения и рецепти на ЛЛ. За вирус примерно ми изписват АБ, все объркват дозите на лекарствата, никога нямат направления и не ми пускат изследвания и т.н. Яд ме е обаче, защото за какво ги плащам тия тъпи здравни осигуровки, като всичко си плащам ... Както и да е. Темата е безкрайна и мн неприятна.

*ЕлЕм, на мен коремът ми се прибра, обаче ме боли, без да го пипам почти нищо ненормално не усещам, обаче като натисна на операцията и направо си боли... докога е нормално да е така не знам. И ми е леко безчувствено около разреза.. или може би като изтръпнало по-скоро...

silvia_sim , аз да слушам една идиотка преди дадох на 3 мес няколко лъжички сок на сина ми, такова зелено ако изкара милото след това, че не повторих. Сокове почти не пие той, много рядко и по малко. После го захраних на 5 мес и малко него. Обаче тогава се даваше първо плодово пюре на ябълкова основа и после другите неща... Не ми е правил реакции и алергии, обаче сега след цялата информация, която съм чела, няма да повторя тази схема. Ще захранвам Сияна след 6 мес с тиква примерно и после др неща.

Колкото по-малко сокове пият децата, толкова по-добре.

Бел и аз имам проблеми с вестибуларния апарат, според невролога и при мен е на нервна почва. Лечение не са ми изписвали, така си ходя паткосана... Crazy Дано ти поразмине неразположението по-скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт