6 годишните на предучилищна

• 34 699
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Морена, няма да пускаме малчо на 6 години в първи клас, но по ред причини се налага да го пуснем на 5 в предучилищна. Ще повтаря предучилищната. Mr. Green Към този момент групата ще си е от 6-годишни, което в известна степен ме притеснява /той ще навърши 5 на 13-ти септември/. Но пък се надявам да са за добро нещата.  Защото алтернатива нямаме.
 А вашата раница изглежда страхотна. Ние взехме най-обикновена от детски магазин. Той сам си я избра - със Спайдърмен. Mr. Green

Марти, благодаря за линка! Отивам да чета!

А за образователната ни система... Аз съм учителка! С такава любов завърших образованието си... системата не веднъж ме кара да се замислям дали държа да продължавам... красноречив факт, нали? Единственото нещо, заради което все още не съм се отказала са самите ученици. Heart Eyes

# 121
Морена,много ви е хубава раницата. Аз засега се отказах да купувам нещо предварително. Ще чакам родителската да видя какво ще искат.

# 122
Това е нашата раница за предучилищна. Цветовете са по тъмни и е много хубава

# 123
  • София
vela, наистина ви много хубава раницата. Има същия цвят якета (намалени на 60лв.) в SLS на Черни връх, отдолу полар, отгоре хубав шушляк, аз взех на моите.

# 124
Здравейте ! И аз съм за тук - имам младеж , който ще кара предучилищната в ДГ . Раница не съм купувала , не мисля , че и ще ми трябва , учебниците и тетрадките си стоят в ДГ , там работят по тях , нямат домашни за вкъщи . Родителската ни среща ще е след 16-ти , тогава ще разбера какви материали ще искат , но предполагам стандартните неща - блокчета , бои , тетрадки , моливи ....
     The sorceress , и аз съм учителка , системата те изцежда , така е . Всеки септември си казвам "Хайде , и тази година , после ще видим ... " , но за сега оставам Simple Smile

# 125
  • Sofia
....
А за образователната ни система... Аз съм учителка! С такава любов завърших образованието си... системата не веднъж ме кара да се замислям дали държа да продължавам... красноречив факт, нали? Единственото нещо, заради което все още не съм се отказала са самите ученици. Heart Eyes
  Много добре те разбирам, The sorceress.  Hug

За раницата най-важното за мен е анатомичният гръб (с това не бих направила компромис). Исках и да не е овална горе, за да не подгъва ъглите на учебниците. Simple Smile

Нашата РС мина днес.
      Първото ми впечатление от госпожата е много, много, много добро, силно се надявам да си остане такова. Каза, че иска да създаде взаимоотношения между децата, да бъдат колектив, държи да им е забавно, да заобичат у-щето. Ще се забавляват и ще учат междувременно. Материала като на 5годишните, малко разширен.
Сутрин ни искат в 8.15ч., в 8.30 започват заниманията им и така до 12.15 - 12.30 - времето за взимане. По 30 мин. ще се занимават и 10мин почиват. В 9.20ч. - закуска.
Нещата им стоят в стаята, ще носим само храна, вода и мокри кърпички.
Имаше представители на езикова школа, футбол,  баскетбол, класически балет, художествена гимнастика, спортни танци, шах.  Всички те са по 2пъти седмично.
Има възможност за две занимални - едната в у-щето (80лв), другата в читалището (160лв - с видео наблюдение).
Това е списъкът с  необходимите материали
Скрит текст:
(препоръчани марки Faber Castel, Pelican, Koh-i-noor)

1. Тетрадки с тесни и широки редове - 2бр.
2. Тетрадки с големи квадратчета - 3бр.
3. Моливи НВ - 5бр.
4. Цветни моливи - 12цв.
5. Фулмастри - 12цв.
6. Пастели
7. Водни бои
8. Четки с естествен косъм (тънка, дебела, плоска)
9. Чашка за боите
10. Острилка, гума
11. Ножичка
12. Сухо лепило
13. Цветни хартии
14. Блокче за рисуване/скицник
15. Пластилин, дъска
16. Папка за учебниците, кутия за останаилте материали
17. Гуменки или маратонки за спортуване
18. Мокри и сухи кърпички

На 16.09. ще си вземем учебниците за подвързване.
17.09. - неучебен ден - Ден на София.

# 126
  • София
Morena, 17 - и за всички ли у - ща е неучебен ден? 

# 127
  • Варна
По принцип от поне 10 години 17.09 е неучебен ден за учениците в София. Но някои училища организират спортни празници или екскурзии, посещения на музеи и т.н. Добре е да се пита в самото училище.

Ние още не сме имали РС - обадиха се да кажат, че ще е след 09.09. Ще чакаме...
Иначе на девойката никак не й се ходи на ДГ, взимам я вечер доста унила, нямало с кого да си играе (понеже остана последна от групата си, я сложиха с втора група). Купихме рокля и обувки за първия учебен ден - така че сме си почти готови Simple Smile

# 128
Морена, няма да пускаме малчо на 6 години в първи клас, но по ред причини се налага да го пуснем на 5 в предучилищна. Ще повтаря предучилищната. Mr. Green Към този момент групата ще си е от 6-годишни, което в известна степен ме притеснява /той ще навърши 5 на 13-ти септември/. Но пък се надявам да са за добро нещата.  Защото алтернатива нямаме.
 А вашата раница изглежда страхотна. Ние взехме най-обикновена от детски магазин. Той сам си я избра - със Спайдърмен. Mr. Green

Марти, благодаря за линка! Отивам да чета!

И ние сме решили така, дъщеря ни да повтори предучилищна, и ще тръгне на училище през 2015   Grinning

# 129
Драго ми е и Нико е за тази дружина. Моренка мерси за поканата. Heart Eyes
Разгледах отгоре отгоре кой пише и за какво си говорите.. Много приятна компания сте се събрали с удоволствие ще се включвам. Ние ще сме в ДГ предучилищна.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 23:30 от sky*

# 130
Тръпнете ли в очакване вече? Grinning Не остана.

Момичета, искаше ми се да купя необходимото за училище, преди началото на учебната година и първата родителска среща, защото започне ли учебната година на мен самата ще ми е доста натоварено. Някоя от вас купувала ли е нещо? Аз взех флумастери, водни бои/не знам ще ползват ли/, скицници, ножичка, тефтерче и раница.

# 131
  • София
Здравейте и аз да се запиша в темата дъщеря ми ще е предучилищна в училище. Родителска среща ще е на 10,09  и след това ще пазаруваме. 

# 132
  • Sofia
sky, добре дошла!  Hug
The sorceress, аз още не съм тръгнала да пазарувам, само в нета (аз 99% онлайн пазарувам, 1я % е за храните Simple Smile) набелязах всички неща и ще поръчвам каквото остане след посещението ми в една книжарница на ул. Пиротска (следващата седмица ще се замъкна до там), защото има доста материали от списъка ни и на добри цени. Тетрадките и етикетите (по семплички) си ги харесахме от store.bg - от там ще са.  Само се чудя дали да не взема такива моливи, вместо препоръчаните марки (които междудругото харесвам Wink):

Да ти кажа, миналата година като тръгна Андреа (нали ходи за 1 седмица), госпожата имаше конкретни изисквания за всеки материал - всички деца бяха с еднакви. Та не се изхвърляй с покупки преди РС, ако питаш мен (така е думата де, не че си ме питала  Laughing ) От друга страна пък като казваш, че ще ти е по-невъзможно да купуваш после, ориентирай се от нашия списък, ако искаш. Като знам какво купувах и миналата година - аналогични са нещата, с много малки изключения. Гледам и, че със списъкът на 1вокласниците много си прилича дори, та е общоприет явно.

А дали тръпна... тръпна, ама не в очакване - напротив (както писах в някой по преден пост). ooooh!  Wink

gori70, добре си дошла и ти. Simple Smile

# 133

А дали тръпна... тръпна, ама не в очакване - напротив (както писах в някой по преден пост). ooooh!  Wink

Морена, въпреки че отново прочетох предишния ти пост, не схванах какво точно имаш предвид. Аз да си кажа честно имам доста притеснения относно тръгването на Дари на училище, та затова те питам. В тази връзка бих искала да попитам защо миналата година Андреа е ходила само седмица. Ще разбера, ако не ти се говори по темата.  Hug

А за списъка - аз видях вашия, но ми се струва, че при нас доста по-малко неща изискват Поне такива спомени имам де. Може и да греша.

Добре дошли на новите майчета.

Хубава вечер, момичета! Hug

# 134
  • Sofia
Ами нали не харесвам образователната ни система, та затова не тръпна в очакване да тръгне на у-ще детето. Освен това, мъчно ми е за етапа от живота му, който отминава. До сега все е била пред очите ми Андреа, пък сега ще я поверявам на други... Такива ми ти емоции...  Wink

Няма проблем да обясня за краткотрайното ни ходене миналата година...
   Пролетта записах щерката, че нали беше задължително да тръгнат 5годишните (набор 2007). В началото на септември (не помня кой точно) нали си признаха, че няма да могат да подсигурят места и задължителността отпадна. Тъй като беше записана Андреа - тръгнахме, но...
   Не ми хареса това, че директорката беше склонна да приеме още деца към 28 до момента, но не и да раздели групата на 5 и 6 годишни. Учеше се по програма за 6години и следващата година също. Така щеше да повтаря матриала 2 години, освен че на още на 5г щеше да учи по книжки за 6г.  Директорката разправяше че: "Може детето ви да учи сега и следващата година да  го пуснете в 1ви клас или да си го държите в къщи."  Shocked  
Не беше позволено време за закуска, плода, който пращах, си го връщаше детето.  Методите на госпожата да плаши (баба Яга била в мазето, някаква жена ги наблюдавала... с камера) децата бяха супер неприемвли за мен. От детето научих че е повишавала тон, а още на третия ден като си взимахме децата изкоментира пред мен и още две майки, че "не можели още да влязат в релси" децата.  Shocked
Та така... като не бяхме задължени да търпим това, отказахме се. Wink

Сега сме в друго у-ще, пътуваме до там, а въпросното ни е на 3мин. пешком, но...

Общи условия

Активация на акаунт