6 годишните на предучилищна

• 35 203
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Вела, благодаря!  Hug
Частен учител - инцидентно, ако се наложи - да. Но се надявам, че до това ниво все ще се справим и без. Каквото- такова де. Simple Smile

За смените... аз много харесвам 1вата смяна. Андреа спи следобед (поспалива ми е тя Simple Smile), та определено е по-добре само сутрин. Нашето у-ще за сега, за щастие е едносменно за всички. "За сега", понеже има слухове да става СОУ (на този етап аз изобщо не искам да става).

Да ви подсетя, ако не сте се случайно... За рисуването - престилка и мушамичка.  Grinning

# 151
  • Варна
Morena, какви са тез престилки? Някакви специални като мушама или няма значение? Защото бях взела преди 2 гоини на Маша една, която си я ползва у дома като готвим двете, като рисува с бои (което е мноооого рядко). Но тази нашата е от плат, като готварските. Друго ли ще трябва да търся  newsm78.
За извънкласните занимания - за сега сме се ориентирали към английски и някакви танци, но да видим. От четвъртък съм в отпуска и тогава ще ходя да разпитам из школите в квартала какво се предлага. Другото, което много ми се иска е да я запиша на лека атлетика. Има според мен заложби детето, а и има мнооого енергия. Освен това се надявам и на дисциплината да й подействат тренировките. Така че, варненки, ако някоя от вас може да ме посъветва къде мога да я запиша на лека атлетика, да свирка Simple Smile

# 152
  • Sofia
Dive, такова нещо:

Аз миналата година купих същото, но в друг десен от Лидъл. Не знам сега дали и къде има, но може да си направите сами в краен случай от мушама (не плат) и според размерите на масичката/чина. Престилката би могло да бъде и без ръкави, но по мое мнение е по-добре със. Закопчава се отзад, с лепки.

# 153
  • София
В Джъмбо не може да няма такива престилки, не знам дали ще са с ръкави.

Аз така ентусиазирано подготвих всичко за голямата в първи клас. Плик със всякакви бои, четки с естествен косъм, чашка с капак (да не се разлива), мушама, престилка... И какво цяла година не го пипнаха този плик (говорим за първи клас), рисуваха с моливи и фулмастри. Утре на срещата ще си кажат какво трябва.

За допълнителните дейности, докато наместя на каката, не ми остават сили за малката. Поне едни танци ще наместим, а ми се иска е пеене и още движение освен танците. ooooh!

vela, от ваксината има ли опасност от температура. Каката не вдигна преди три години, ама пуста параноя, не смея да сложа на Теа точно сега.

# 154
  • София
Подобни престилки с ръкави от мушама има и в ИКЕА

# 155
Yana_a_n нищо не каза джи-пи то. Но утре ще и се обадя. Така сме се разбрали. Аз три дни преди и два дни след ваксината давам противоалергични капки, по съвет на личната. За сега е добре детето. Яде , играе, беснее. Praynig

Много съм доволна, големия ще учи цялата година сутрин. Това пък означава, че поне единия срок ще се разминава с малката и трудно ще съвместявам извънкласните. А ми се щеше поне на  плуване да ги водя заедно. Много ще ми е трудно. Големмия учи в Панчарево, тя ще учи в Младост, плуването е в Младост, англ. в Панчарево, пеенето и в Панчарево и в Младост....Уф, такова тичане ще пада , а искам и на работа да тръгвам.... Crazy
Мрън... оплаках се!

В първи и втори клас рисуваха с бои -баткото. Инциденти не сме имали. ПРи нас искаха само подложка за чина. Чашката с капак се ползва активно вече 3 година,  много съм доволна. Всичко седеше в училището в една папка. Накрая на годинага като я върна, папката беше чиста.

# 156
Морена, страхотна ви е раницата, етикетите - също.
Ние попътувахме малко, при което малката я нахапаха комари или други гадинки - едностранно на дясната буза и ръка, а лявата успя да украси с огромна синина, тъй като не си гледа в краката, спъна се и падна / пак добре, че не нацели нещо по-сериозно от бузата/. Сега е като ветеран от войната / в рани и пъпки, въпреки всичкото мазане с Фенистил и прочие, тъкмо се е украсила за старта в училище.
Иначе чакам родителската среща в четвъртък и се надявам в петък и събота да напазарувам нужните неща. Тоалет -приготвихме - летен като за топло време, дано не свие студ и дъжд.
Вела, много сложно при теб със заниманията. Ние не сме планирали още нищо от допълнителните неща, тъй като първо искам да видим как ще напаснем училището, но и те повечето започват октомври.

# 157
  • Sofia
Мира, благодаря и на теб!  Hug

За тоалета тъкмо и аз щях да пиша... Гледах прогнозата на синоптика, но нали е 10дневна, та да видим колко ще е така. Но, ако са познали, ни отпада летният тоалет на нас. Сутрин в 9.00-10.00ч. си е хладно. Та за остава дънки слим и туника или дори блузка с къс ръкав и суитчер/якенце. Thinking

# 158
Лека атлетика в Локомотив. Едно приятелско дете ходи, много е доволен. Ако те интересува друго ще разпитам.
Никс тренира плувне извънредно и футбол в градината. За език споделям мнението на Морена. Може да намаже едно рисуване ако е настоятелен, иначе ще си свиркам. Whistling

# 159
  • Sofia
Да споделя...
Тъкмо взех от Кауфланд 3м лента комплект с маркер, за етикет за дрехи.
По списъка - скицник, ножичка и комплект 6 бр. моливи HB с гумичка за 0.89лв. Simple Smile Гледах и подвързиите А5, но трябва да ида с метър, за да меря.

# 160
Каква е тази триметрова лента и за какво се ползва? Как така за етикет? Извинявам се за тъпия въпрос, но много от нещата ми звучат като извънземни.
Аз все още си чакам нашата РС и нищо не съм купувала.

# 161
  • Sofia
Soleil*, написвам името на щерката на лентичката, режа и залепвам (най вероятно с ютията) полученото етикетче някъде отвътре на дрехата.  Да се разпознава, ако има такава някое детенце или пък се загуби някак.  Simple Smile

Аз мисля от сряда до края на седмицата да приключа със списъка.

# 162
Много ти благодаря! И аз ще купя такова. Тъкмо се чудех как се залепва.

# 163
  • у дома
Да споделя...
Тъкмо взех от Кауфланд 3м лента комплект с маркер, за етикет за дрехи.

Това по принцип къде стои-миналата година се убих да го търся,защото моето дете е супер разсеяно и просто е над тези неща да си помни дрехите,но при нас така и не го открих  newsm78 Даже и продавачка питах и заедно търсихме в сектора с иглите и така и не го открихме...Иначе-да,с ютия се глади и така се залепва.

# 164
  • София
Благодарности за хубавата тема   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт