6 годишните на предучилищна

• 35 192
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ваксина и ние още не сме сложили, чакам да станат на 6. Много ме притеснява тази ваксина, дори мислех да ви питам как я понесоха децата, че единият юнак след последния пентаксим не можеше да ходи няколко дни, куцаше яко с единия крак, така се бях изплашила.
Цветя в градината няма да нося, а и те ще тръгнат към края на месеца, така или иначе сериозните занимания започват от октомври.
Всякакви бележки съм взела още в началото на месеца, че при нашата педиатърка е някакъв ужас. Чаках само 1 час  Simple Smile

# 196
Моето е с навършени 6 в началото на годината. Ваксината съвсем нормално си мина и замина.

# 197
Нас ни дадоха един лист от училище, който да попълни личната с мерки, алергии, ваксини. Искат и кръвната група, но аз не я знам и се чудя дали да я бода. На всичкото отгоре днес се разсополеви нещо.

# 198
  • Sofia
Благодаря и на теб, Dive! Да ви се връщат пожеланията!  Hug
На Лто по принцип това му е проблема, с гласните Е и И се чучва ясно, но с останалите 4 - А, Ъ, О, У - не се чува ясно, а като УЪ.
Не знам дали е наследствено това, у нас от 5има ни само аз казвам Л, пък двете с Андреа казваме и "френско" Р.

Цвете/я ще носим само на госпожата. Мисля си, че на директорката би могло и подопечените и' да поднасят.  Thinking  И моите двама големи винаги са носили само на госпожата си.

Миналата година носих някаква карта, но не я помня. Купувах я от книжарницата.  

# 199
Аз цветя не купувам. Кпувам в саксийки, да си ги отглеждат после госпожите. Миналата година купувах орхидеи, тази година купих рози.На сина и двете госпожи са цветарки и винаги много се радват на саксийките. А в края на учебната година събрахме пари за подаръци и от  името на родителите  им поднесохме по едно много екзотично цвете - куркума. Аз го знаех само като подправка.

Нашата лична е от модерните и не носим картони, всичко е от компютър.

# 200
  • София
Ваксината я сложихме миналата седмица. Понесе е много добре, но и двамата понасят ваксините без проблеми.
Цветя подарява само на госпожите и лелята, а в у - ще и миналата и тази година само на госпожата. Директорката съм я виждала само на снимка в сайта на у - щето Mr. Green.
Мирама, може вместо цвете да му подарите бонбони.
От логопед не знам дали ще има нужда, защото много точно и ясно изговаря всички букви.
Относно писане смятане и четене се справя що годе добре. Опитва се да чете, но много бавно, събира и изважда до 10, пише всички букви, но печатно и доста често огледално. Предполагам, че това се дължи на факта, че е левичар. Надявам се, че до 1 - ви клас ще успее да се научи. Моето по - голямо притеснение, обаче е как ще пише ченгелчета, чертички и разни от сорта, като ще си пречи с ръката Thinking. От събота тръгва на немски и още от самото начало започват да пишат азбуката ръкописно и мен треска ме тресе как ще се справя Rolling Eyes.
Morena, да ти е жива и здрава госпожицата baloni

# 201
  • Sofia
Благодаря, Марти! Simple Smile

И аз под цвете имам предвид да е саксийно, но не съм решила със сигурност дали такова (по вероятно) или букет. Ще решавам на момента, като тръгна за цвеКето.  Grinning  
Ваксините пък са ми неприятна тема, та не я зачеквам.

# 202
  • София
Нашата родителска среща за предучилищна в училището  мина  вчера.

В групата са 5 годишни и 6 - годишни ,което разбира се не ми харесва при вас как е моля споделете

Госпожата каза да си носят обувки и да се преобуват . При вас ще се събуват ли .

Питам за дечицата ,които ще са предучилищна в училище.

Телефоните са забранени също.

# 203
  • Sofia
carlinka05, добре дошла! Simple Smile
В нашето у-ще са отделни групи 5 и 6 годишни, 5 годишните имат и спална стая.
Относно преобуването, повечето сме споделили, че не се преобуват, както можеш да видиш, ако прочетеш темата (все още не е много голяма), а и другите неща, които сме обсъждали.

# 204
Аз никак не харесвам букетите, с които се отрупват учителите в първия учебен ден. Те обаче си ги харесват. Виж на мен лично ако ми подарят бонбони, щях двойно да се зарадвам, но пък гинекологът ми казваше 'от почерпки до сега или диабетик или алкохолик щях да съм станал.' Няма нужда. Simple Smile (всичко това в кръга на майтапа)
Не виждам лошо в забраната за телефони, най-вече заради случайните позвъняваия в час. Допускам обаче, че децата по презумпция се предават лично на родител. За ваксините не съм компетентна, само знам че и да не са сложени, детето се записва в първи клас.

# 205
  • София
Ние ще имаме РС вероятно след началото на учебната година.
Детето ще носи цветя. Смятам, че щом учителките се радват, можем да направим жест Simple Smile Макар че и бонбони сме подарявали.
За телефон - при лично предаване няма нужда. Дъщеря ми има и все го забравя тук и там, ползва го за игри... Не е добър вариант, но не мога да се разбера с баща й още откакто й го даде. Все пак вероятно ще го носи.
В училище може и без ваксини Peace
Купихме раница Simple Smile Без несесера, че си имахме два.
Тия несесери според мен изобщо не са удобни. Ако аз трябва да редя... изключено Laughing

# 206
Аз много обичах да си подреждам несесера, но това си зависи от детето изглежда. )
Раница хич няма да купувам на този етап, нещата им стоят в класната стая и едва ли ще носят друго освен вода, кърпички, някоя тетрадка.
Имаме 2-3ранички на Дисни, които са достатъчно големи да съберат и учебник ако трябва.
Детето ще се води и взима и с такава раница в предучилищна не бих я пуснала. ) Иначе са страхотни, аз съм си харесала от Mytoys. )

# 207
Цветя ще носим по подразбиране, каквато е традицията. Нашие учителки си ги обичат.
Телефон-голямата имаше, защото следобедните занимания и бяха през два квартала, не оставаше в сградата на училището.
Малката ще е в класната си стая целодневно и няма да има нужда за сега.
Раница не е нужна-на нашите всичко им стои в клас.

# 208
  • Sofia
     Телефон разбира се не е нобходим и според мен за ПГ/ 4та група в ДГ.
В годините напред ще и' връчим само, когато се окаже нужно - без игри и други разсейващи екстри. В къщи и няма пример телефонът да се ползва за друго освен за разговор, в общия случай когато е нужно, не за сладки приказки.
Раница за ПГ също не е нужна в общия случай (допускам и изключения разбира се, всичко е възможно). Пак да кажа - аз я купих за 1клас (не е изключено и тогава да не се налага, освен в края на седмицата... в нашето у-ще де), просто си разсрочвам разходите, освен че я взех много на сметка.  Simple Smile
Сега ще ходи с чанта за храна само, показвала съм ги и двете (и раницата) в темата.

В нашата стая няма гардеробчета, има секция с клетки, без вратички. Та за там е папката, която е в списъка ни. В нея ще си прибират книжките и тетрадките децата и папката - на секцията.  За останалите, канцеларските материали, госпожата иска кутия, размер като такава за обувки.
     Домашно ще дава госпожата - до половин страничка, колкото да свикват децата с идеята с домашните.  То аз и без това бих и' давала задачки след почивката следобяд, тя много ги харесва. Simple Smile  От сп. Бърборино е свикнала от край време.

Пластмасови лъжички и вилички искам да взема. Искам да е здрава пластмаса и да са евтини, че вероятно редовно ще се губят.  Май само в Икея съм набелязвала такива, ако сте виждали някъде другаде, споделете, моля!

Остават 3 дни.  Wink

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 10:32 от Morena

# 209
 Laughing

Ужас, писах, писах и накрая  всичко се изтри.

Общи условия

Активация на акаунт