6 годишните на предучилищна

• 35 185
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
И ние наизвадихме един куп рокли, поли. Накрая се спряхме на една, ще вземем и жилетка към нея и е готова.
И тя се притеснява, мрънка от няколко дни, че я е страх да стои там сама. Аз само обяснявам и повтарям, че няма да е сама, а с още един куп деца и учителя. Надявам се все пак да и хареса.

За другите занимания, от 1ви октомври започва рисуване. Трябва да се активизирам и да се свържа и с учителката по пиано, макар че за него не е много ентусиазирана все още. )

# 226
И мен сякаш нищо не ме тресе. Но, моята реално ще е за втора година в училище. Рокли не избираме, сутринта ще решим. Кака и-сама отива.Нас така или иначе няма да ни пускат вътре- само децата.
Дрехи за есента-клинове, клинове и пак клинове. Блузки с къс ръкав оставям, защото като пуснат парното после става много топло. При нас отделени са 5-годишните, 6-годишните са при първокласниците в коридора, а тази година имаме много първокласници.... Та тази година минават на Ония тоалетни-турските. Моето не може да пика в такава, какво остава за другото. Та това ми е тресенето на мен. Тя е доста слабичка, бельото и е минималистично, за да клекне трябва да си разкрачи крачетата, а гащите не и позволяват такъв разкрач-просто са малки и не се разтягат. Та как ще е, не знам. Та-ник'ви рокли-мокли-които да се топят долу в мръсното.
И моите двете ще са в различни смени, което е доста неприятен момент. По-скоро това също ме тресе-как ще се оправи голямата сама.
Относно четенето-с голямата не държах, пък тя сама се научи и в подготвителна четеше. С малкатта опитвам, тя иска, но не и се получава и оставих-има време, в 1 клас ще се научи.

# 227
..И аз не бих казала, че ме тресе нещо Mr. Green Детето малко се притеснява, но миналата седмица се запозна с учителката, която ще й преподава пиано. Много я хареса и някакси вече по друг начин гледа.
.....
Хаха Мила, неее ти хич не си се спекла Wink Целувки за Алекс, много се гордеем с нея. Чудесна идея ми даде за бебешките книжки да срича Нико на дребосъка.

# 228
  • sf
Мен пък спря да ме тресе , щото малкия е болен и утре си остава вкъщи  Rolling Eyes
Не че ми е празнично ,де, каката сама ще си ходи, вече не иска родители, мотаещи се из двора  Joy

# 229
  • Sofia
Ох, тоалетните дали с клекало, или със седалка, все си има минуси. ooooh!

В кварталната ни библиотека Андреа има картон от преди година и половина - две. Ние много четем (домашната ни детска библиотека е голяма), затова и често подарявам книжки - с повод и без повод.
Вела, поздравления за твоя младеж! Hug  Все се радвам като чуя за четящи деца в днешно време, точно, защото са рядкост за съжаление. Sad

За тоалета има два варианта - или с пола - дънкова и тънък чорапогащник, или с дънките слим (ще зависи от времето утре в 9.00ч.) и риза с къс ръкав (може и блуза под нея, ако е студено).  Рокли имаме само летни за сега.
   И на мен не ми е изобщо празнично, както съм писла и преди - не ми се започва този етап, до сега все си е била при мен щерката. Иначе купихме цветето - саксийно, та сме готови за утре.

Предвидете си за утре здрава торбичка за носене на учебниците.

# 230
  • Варна
Влизам да отчета как мина нашата родителска среща. Общо взето - пълен хаос цари в училището. Още не се знае къде ще учат ПГ, нито в коя смяна, нито дори колко точно деца са  ooooh! .Със сигурност са малко като бройка около 15. Но това изглежда ще е единственият плюс. Вероятно ще учат в подблокови пространства, пригодени за целта, а не в основната сграда на училището.  Притеснява ме това, че там няма охрана, камери - нищо. Всеки луд може да нахълта и ... не ми се мисли.
Иначе видяхме учебниците -6 на брой - "Приятели". Искат ни само по една тетрадка с ТШР и с големи квадратчета, моливи, флумастри, гумичка и ножичка. С всички приготовления сме приключили, остава само цветето, но ми е все по -непразнично  Rolling Eyes
Болните мъници да приключват с боледуването за тази година, че ги чакат велики дела  Hug

# 231
На мен сега ми сес трува, че с чорапогащник ще и е топло. Но пък роклята не върви със сандали....и....абе ще решавам утре в зависимост от времето.

За тоалетните...много по-хигиенично е да са тип турска тоалетна. Няма как да пипне някоя мизерия от гнусната пластмаса, която не се поддържа и някое дете преди това е опикало.
Моята щерка също не ги харесва, но аз ги предпочитам. Не знам обаче какви ще са в училището, утре ще разбера.

Ще носите ли раниците на децата утре? Аз се чудя дали ще и трябва и да я взимаме, или няма да има нужда.

# 232
Аз не. Нашите учебници на пгу-тата стоят в училище.

# 233
  • Sofia
Мирама, раницата може да ви свърши работа за учебниците. На нас ще ни ги дадат за подвързване и после ще си стоят в стаята. Но нали така или иначе няма да ползваме раница за тази година (Андреа съвсем се губи зад раницата, след година надявам се да е по-добре положението  Wink), та ще нося пликче за учебниците.  
При нас в 9-10ч. няма да е топло за чорапогащник, особенно тънък такъв, пък към обяд, ако се сгорещи го сваляме и готово. Simple Smile  Но пък и при нас в подножието на Витоша е 1-2 градуса по-ниска Т от центъра и периферията.

Клекалата са определено по-хигиенични и аз ги предпочитам, но не е лесно ползването им за малките. На РС госпожата каза, че са със седалки (ще купувам салфетки за целта, или каквото е там, от ДМ), но аз влязох да ги видя след срещата и имаше и клекала, та ще питам за тях.

Ох, Dive, едни перипетии и при вас...  Hug

Андреа е добре. Simple Smile

# 234
  • Варна
Както казах, ние не си знаем стаята, камо ли тоалетните, та няма да коментирам...
За тоалета, обяснила съм, че по -официалните рокли и поли се носят задължително с чорапогащи, затова каквото и да е времето утре, Машенка ще трябва да търпи Simple Smile Тържеството е  от 13 ч.
Госпожата каза, че ще сложи учебниците в шарени торбички, та мисля да не взимам нищо. И при нас ще са само за подвързване и ги връщаме обратно. Обещаха ни ежедневни домашни, с които детето да се занимава  не повече от половин  час, с цел да добият навик и самостоятелност.

# 235
Morena хич не е за поздравления младежа. Чете само под мой строг надзор. ooooh! Сам да прояви някаква инициатива, абсурд. Но аз съм ,както се казва: тъпа и упорита и чета заедно с него.Настоявам много да се чете.

Утре ще сме с клин и пола-пачка.До преди малко гладих тоя тюл, яко се прецаках с тази пола, ама какво да се прави. Grinning
Нашите учебници  няма да се подвързат, само искат няколко етикет, за да им лепнат отгоре и да ги надпишат госпожите. Домашни няма да имат. Едната госпожа каза ,че не обичала да дава такива. Само в краен случай ако детето е по-бавно или има да наваксва поради болест.
 Тоалтните на етажа при ПГ са чисно нови, ремонтирани.
Morena   за какви салфетки говориш от ДМ? Аз съм дала инструктаж да бърше с мокра кърпа дъската ,после да сложи тоалтна хартия и тогава да сяда. Иска ми се да купя хартия с формата на дъската. Виждала съм такива ,но за големи дъски. Дали има  за малки? Или някакви антибактериални кърпички?

# 236
Влизам да пожелая слънчева, усмихната и успешна учебна година на мъничките ученици! newsm78

Аз също имам сериозни притеснения за тоалетната. И в училището на Дари са с клекало. И макар е знам, е са по-хигиенични от тези със седалка, все пак се притеснявам, защото не е свикнал. Не съм убедена, че ще съумява да запази баланс и да не седне в... Sick Знам, че е нелепо да се тревожа за това, но се тревожа и то доста.

# 237
  • София
Успешна година и от мен! Да им е спокойно и интересно на хлапетата! Да ходят на училище с желание и удоволствие! Искрено си пожелавам Теа да не боледува и да може да ходи колкото се може повече, и на всички останали така. Hug

Аз уж съм готова, а утре сутрина сигурно пак ще съм като изтребител. ooooh!

Успех!

# 238
  • Sofia
Вела, точно такива. До сега не съм взимала, само съм слушала за тях. Та дори и да са големи, мисля че ще вършат работа. Ще пробвам.
http://varnaclean.com/index.php?page=shop.product_details&fl … d=95#.UjXS4T9mNI0
Разсмя ме с вашата пола.  Laughing

Успешна година на мъниците и нека им е интересно и забавно! Успешна и на по-големите братя и сестри!
The sorceress, на теб също спорна работа и успешна учебна година!

В тоалетната аз се надявам щерката да ходи рядко. По принцип като пишка сутрин след ставане, ходи после към обяд чак. 

п.п. А! Бях заръчала на голямата щерка да провери в ДМ и сега ми звънна, салфетките за тоалетна чиния са 10бр. в опаковка - 1.50лв.

п.п.п.  Laughing  Понеже и Яна писала междувременно и ме разсмя също.
Аз уж съм готова, а утре сутрина сигурно пак ще съм като изтребител. ooooh!
И аз така, до последно все нещо изниква и съм на бързи обороти.  Crazy

# 239
Morena ще ги погледна и ще взема за проба. Проблема е ,че при тях тоалетните са малки и тази хартия сигурно няма да става.

Успех на всички утре и приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт