6 годишните на предучилищна

• 35 180
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
И от мен пожелания за приятно изкарване утре на откриването на учебната година!.

# 241
  • София
И ние сме готови Simple Smile
Успех на всички деца!

# 242
На всички на добър час и повече поводи за усмивки Simple Smile

# 243
Успешен старт в училище на всички! Да са ни здрави и да ходят с желание на училище!
При нас няма да има тържество за предучилищна, сутринта е за цялото училище, а нашите - направо от 13ч. и си започват заниманията, като за първи ден предполагам запознаване с учителките, с децата и учебниците.
Dive, и при нас се очертава да са около 15 деца, от 13 на обяд, бяха 17 по списък, но май две са се отписали. Да не сме в едно училище?
Р.Р. Сега видях, че пише, че си във Варна, но може и да си само оттам.

# 244
  • Варна
Мира, не съм от Варна, но там живея от шест години Simple Smile

Успешен старт на буболечетата ни и само поводи за гордост за нас
Simple Smile

Ние след малко отиваме за питката и китката и се понасяме нагласени и засмени към школото Simple Smile

# 245
Нашето тържество мина.
Училището е доста малко и с не много ученици, така че беше кратко (около 20мин).
Децата ще са 19 на брой, като само 4 от тях са на 6г. Всички останали са 5годишни, което мен лично ме устройва.
Занятията ще започват от 8ч., като тогава ще им носят и закуските. Продължават до 14ч., но могат да се вземат и по-рано.
Като материали поискаха само боички и моливи, тефтерче на което да са записани имената и телефон на родителя. В него учителя ще вписва бележки към родителите.

# 246
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз не пиша тук, но редовно ви следя. Та да споделя впечатления от 1-вия учебен ден. Simple Smile
Синът ми е 5-годишен, ще бъде ПГ в училище. Н е е ходил досега на детска градина. Това училище беше единствения избор близо до нас, където приемаха 5-годишни.
Групата обаче се оказа, че е сборна, има и 5 , има и 6 годишни. Дано не е проблем това по нататък. Иначе са около 18 деца.
Г-жа прави добро  впечатление.
От 8 до 12 ще бъдат, имат 2 стаи, една за учене и една за игра. Ще закусват сутрин в училище между 8-8,30ч. От 1-ви октомври ще има и безплатна закуска.
На сина ми му хареса, даже се изтъпани да пее "Зеленчуци, който не яде", хем стихчетата и песните хич не го влекат. Mr. Green
Желая успех на всички дечица в ПГ!

# 247
  • Sofia
jasmin, хубаво е, че се разписа.  Simple Smile
Хубаво е, че имат две стаи децата.  Аз изобщо не си представям цял ден да са на чинове децата (и по-големите дори).

Ух, че студ по никое време... сутринта в 9.15ч. излязохме при 11 градуса, брррр...
И ние се прибрахме. Simple Smile
Нашето у-ще също е малко, Андреа е доволна от тържеството, пя и танцува заедно с децата от програмата. Много си хареса госпожата, тя ги посрещна сърдечно - с прегръдка и целувки.  Simple Smile
И вече се ентусиазира щерката, да не ми е поне това на душата.  Grinning
Здравна карта трябва да правим.  22 деца са в групата.  Нямаше питка, та ме хвана яд, че не се самопредложих да направя, просто мислех, че ще има и да не се набутвам, а то... Черпиха се децата с шоколадови бонбони и Макси микс.  
 Книжките са Моливко, от което съм много доволна. Госпожата иска етикетите да не са на корицата, а на титулката.  Ще занесем по една тетрадка с редове и квадратчета.

Аз обаче много се чудя какво да слагам за зкуската в у-ще, в 9ч.и нещо.  newsm78 Thinking
Ще закусва в къщи около 7ч.  и училщната закуската ми идва малко рано, тъй като от 9 до около 13ч., когато ще се прибираме и ще обядва, ще се получава голям интервал. Пък за 9ч. да слагам нещо друго освен плод/зеленчук, никак не си го представям.  До сега в къщи имаше 4 хранения, през 4 часа и по средата между сутрешната закуска и обяда и после между следобедната закуска и вечеря имаше плод/зеленчук.

# 248
  • София
И ние я открихме новата учебна година. Като гледам нещата са сходни в различните училища. Надявам се учителката да ги държи стегнато и да нямат време за щуротии (имаше такъв момент миналата година). Събират им се занятия от 8:30 до 11:30, преди това - закуската, която им идва много рано, но ще ги водят в стола от 8 часа, защото 1 клас ще закусват в 10.

Получихме 8 книжки по програмата Ръка за ръка и сега се чудя къде точно да поставя етикета. Аз обичам да подвързвам, но тези трябвало да са само с найлон, за да се вижда коя по кой предмет е.

Харесах си две - три, че и повече майки, знам че каквито са родителите, такива са и децата.
Теа си хареса учителката, учителката хареса Теа, но това ще е за днес, от утре ще я види каква медна билка е.

На всички да върви с лекота! Hug

# 249
Привет на всички!
Мноого беше студено.
Моята Никол  е леко разочарована, че днес няма да учат. Брей, много ученолюбиво дете имам. Laughing

Morena аз с големия и закуските процедирах така. Закусва зърнена закуска към 7 часа у нас. И после сандвич в училището.
Сега с Никол ще видя как ще процедирам. Аз ще слагам сандвич и плод/ зеленчук- морковче/.Иска ми се и фреш, но  се чудя къде да го вместя.

Успях да подремна, чувствах се изморена. Явно вълнението на мен е дошло в повече , а децата си играха. Mr. Green

# 250
  • София

Успях да подремна, чувствах се изморена. Явно вълнението на мен е дошло в повече , а децата си играха. Mr. Green

Да, едно откриване и моите е двете спаха по два часа ( и голямата също). Аз тичах за подвързии и сега ще дерзая.

# 251
  • Sofia
Вела, благодаря за включването.
Чуденето ми е, защото
1.  и най-важно - заедно с плод не давам храна (държа да има минимум 30мин. разстояние, заради ферментацията на плода),
2. 2 часа след хранене, не следва пак хранене (разбира се според нашия режим/начин на хранене),
3. сандвичи до сега щерката е яла 5-10 пъти, та иначе казано - бих ги игнорирала докато мога.

В крайна сметка може би (първо ще изчакам да видя как ще се получава, ще озверява ли от глад щерката когато я взимам Simple Smile ) ще ми отпадне плодът в 9ч. (имам идеи какво да пращам, нещо дребно за хапване) и ще и го нося при взимането, ще хапва по пътя.  По-добро за сега не ми хрумва. Wink
Фрешът, ако не се изпие веднага, му се губи идеята, май. Wink  Аз само вода ще пращам или айрян. Иначе и кисело мляко, мляко с орис, мляко с грис, овесени ядки с плодове и др. ще слагам, но да се снабдя с лъжичките де.

Аз пък отивам етикетите да напиша и налепя, нашите книжки са 7 + 3 кутии с приложения, а утре ще ходя за подвързии.

# 252
  • София
Успех на всички деца през новата учебна година!
При нас си беше нормален ден, като всеки останал, но в ДГ е така. За празнично настроение, ще чакаме другата година.
Това, което ми направи впечатление, че още от днес са започнали да учат, вЕрно че са правили преговор на материала от миналата година, но до сега не е било така. Мотаят се, чакат да се съберат всички деца и едва тогава започват, около 15.10, а сега още от 1 - я уч. ден. А утре ни искат тетрадка с ТШР и черен молив и като питах госпожата (на шега), ще пишат ли и тя каза: "Ами, да все пак вече са ПГ". Явно тази година ще падне яко учене Laughing.

# 253
Морена, много е сложен този режим за едно дете да го изълнява само на тази възраст. Имай предвид ,че сигурна ще ти поиска след време и сандвич. Като гледа другите деца какво ядат.

Ако не е тайна, защо не даваш садвичи?

Варианта да носиш храна като я взимаш също е добър.Аз така носех обяд на баткото когато ходеше на плуване.Понеже не е хубаво да яде преди това, носех обяд за след пуването.

Марти
чак пък яко. Mr. Green Я изпишат 5 листа, я не. Ние в ПДГ в градината работехме в едни тетрадки на Просвета за финната моторика, много са хубави. Не бяха писали много в тетрадките. Даже ни искаха и с квадратчета.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 19:27 от vela

# 254
  • София
Марти [/b] чак пък яко. Mr. Green Я изпишат 5 листа, я не. Ние в ПДГ в градината работехме в едни тетрадки на Просвета за финната моторика, много са хубави. Не бяха писали много в тетрадките. Даже ни искаха и с квадратчета.

А, и аз си мисля, че госпожите малко преувеличават, ама днес голям ентусиазъм ги гонеше Laughing. Дори сутринта едната казваше на едни родители, колко е важна тази година и била решаваща Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт