6 годишните на предучилищна

• 35 178
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
При нас също голям ентусиазъм от страна на малката, много е доволна засега. Дано и учителките така. Днес те се бяха подготвили с питка с мед, всички родители с цветя и макар да е само предучилищна група си беше тържествено. Добре, че заваля чак когато я заведох, но си беше студено. Стаята им е хубава, голяма, чиновете са под формата на буква "П" и така всички деца ще са на първия ред, което е добре. Раздали са им моливи, фулмастери и прочие, утре и ножички щели да им дадат, но мен ме притеснява това, че има и доста малки деца, няколко са набор 2008г., че има дори и такова, което е декември и не е навършило и пет. Щерката каза, че две от децата дори плакали за мама. Моята, която пък е на 6 и половина стърчи с една глава над повечето от "съучениците".

# 256
  • Sofia
Вела, разбира се, че не е тайна.
Скрит текст:
Защото са суха храна не ползваме сандвичи, ядем готвено, сандвичите и пицата са ни рядкост. И хляб (домашен) ядем минимално, а с ориз и картофи не го ядем.
Иначе за примера на околните - дали за храненето, или за живота въобще, много сме говорили, надявам се да върши работа. Казвала съм, като и се дояде нещо, видяно у децата, че ще си го приготвим в къщи (да знам какво съм сложила), няма да купим нищо от лафката.  Ние не купуваме пакетирана храна, та не вярвам примера за 6г да не е оказал влияние.

Далече съм от мисълта, че всичко ще става според очакванията ми разбира се, но се надявам да съм "наляла" достатъчно и да е разумна, пък ще видим. Simple Smile

За ученето яко и аз не мисля, че ще е много,  просто като цяло са по-сериозни заниманията от предните години.

Мира, много ми хареса разположението на П на чиновете, голямата стая го позволява.
И ми стана мъчно за плакалите малчовци.

# 257
  • София
И нашето тържество мина. Беше отегчително Tired Повече от половин час държаха децата строени. После се изредиха да говорят директор, зам.-министър и подобни - още половин час. Дворът на Музикалното училище определено е малък за такива събития. След стоенето отвън всички влязоха в залата за поздравителен концерт. Големите ученици бяха невероятни със своите изпълнения, но не беше време за това, що се отнася до подготвителни и първи класове. Най-напред насядаха децата - с якета и букети. После родителите, които бяха правостоящи и въоръжени с фотоапарати Mr. Green Малките се чудеха как да се забавляват, прозяваха се... Ужас! Накрая отидоха в стаите. Там поне ги чакаха книжките, вързани с панделка и здравец. Стаята беше украсена Heart Eyes
Учителката е много симпатична. В суматохата кой знае каква информация не получихме. РС е в сряда вечерта. Утре са от 10.30. Тръгнахме си от училището след 13ч. Rolling Eyes
Дано занапред нещата си дойдат на място! И догодина определено ще съкратим присъствието на тържеството. Питки, мед и целувки нямаше при нас Laughing
Утре искат само моливи и тетрадка за определяне на нивото.
С какво подвързвате тия книжки за предучилищна? Още нищо не съм търсила и разглеждала. В сряда ще разбера какво точно искат, всъщност.

# 258
При нас пък нещата бяха малко набързо, но повечето родители бързаха да си тръгват сякаш.
Дори не видях учебниците, по които ще учат. ) Не ни ги показаха или дадоха, така че вероятно няма да ни карат и да подвързваме. Или ще ги раздадат през седмицата.
Утре ще поискам да ги видя.

Впечатли ме изключително много рисунката в-у бялата дъска. Утре ще я снимам, за да ви покажа какво беше направил нашият учител. ) Дано само да не я изтрият до утре.

# 259
  • Sofia
Simantro, аз ще търся прозрачни безцветни подвързии, ако не намеря - няма да подвързвам. По-важно беше да се надпишат.  
Кои са вашите книжки?  Simple Smile

Мирама, дано не я изтрият, заинтригува ме  с рисунката. Simple Smile

# 260
  • sf
Прозрачни подвързии на прилични цени има в Джъмбо.

# 261
Morena, накратко, представляваше сградата на училището...от двете страни имаше букви, цифри...много интересно и красиво направено и голяма играчка да се нарисува (сградата на училището беше от малки квадратчета). И всичко това с черен маркер. )

Днес давах инструкции за тоалетната....ако и се доходи да се обади на учителя и той ще я пусне. А както обеща директорката, чистачка на етажа ще ги придружава до там.
Мислех си, дали да не му предложа да занеса тоалетна хартия за всички деца.

# 262
  • София
Основно "Моливко". И една "Ръка за ръка". Което ме радва, защото бяха по "Ръка за ръка" в градината. Общо са 10 броя, като едното е кутия с фигури за правене.

donsita, ще погледна и там  Peace Като размер съответстват ли на книжките?

Mirama, и аз го мислех за хартията. Не знам дали е приложимо. И май са седалки Sick Тия хора не мислят ли, като слагат? Това предполага сериозна работа за чистачките, което няма как да се случи в  държавно училище. Предпочитам клекало. В първи клас имахме и не ме е затруднявало.
Сега ще преподавам безопасно ползване на WC #Crazy

# 263
Аз утре ще отида да видя тоалетните, и да са ми казали лятото като я записвах, съм забравила.
Да знам какъв ще е инструктажа. )
Не знам дали ще издържа от 8 до 12ч. без да отиде, но ме съмнява.

# 264
Нашите тоалетни са детски и за всички предучилищни класове, които са 4 по 14 деца. Поне са отделно за момичета и момчета, което е добре. Казах й да чисти с мокри кърпи. Тя е и цял ден на училище. Ако имате други идеи, споделяйте. Мислех си за мокри кърпи и от тези течни антибактериални гелове, но едва ли ще се сеща да носи всеки път толкова много неща.

# 265
  • sf

donsita, ще погледна и там  Peace Като размер съответстват ли на книжките?

Не знам книжките какъв формат са,но на дъщеря ми учебниците и помагалата са от всякакъв ранг  ooooh! и бях накупила различни,та си паснаха. Има и такива, които се регулират.

# 266
При нас учебници не се подвързват. Стоят в класните стаи. Който иска може да ги вземе в петък , да ги разгледа и да ги върне в понеделник.

Ако намерите антибактериални кърпички, свиркайте!!!
За гела и аз го мислех, но се отказах. Няма да се сеща да носи толкова много неща. За сега е на мокри кърпи. При нас тоалтените също са отделно.

Ние тръгваме за първия учебен ден!

# 267
Нашият първи учебен ден не започна добре....
Тръгнахме с рев, през целия път не спря, в класната стая продължи .) Е, не толкова явно, но като си тръгвах ме хвана за блузата и не ме пуска.
Усещам, че няма да е лесно, но се надявам поне да не реве през целия ден.

За учебниците, няма да се подвързват, стоят си там.
Ще са по системата "Приятели" на Анубис.
Ето
http://anubis.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B … t=0&edition=0
Не са ми познати, но пък се чудя дали да не си поръчам и за в къщи от тях.

Ето рисунката на дъската
рисунка   още веднъж

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 10:03 от Mirama

# 268
  • Варна
Успешна учебна година на всички дечица!Бърза адаптация на тези, които попадат в нова среда!
Вчера тържеството в градината мина добре - пяха, танцуваха като най-големи.
Направи ми впечатление, че друга година се мотаят докато започнат занятия, а тази сутрин вече имаше залепен на таблото график на занятията за седмицата.
Ще учат по помагалата на "Анубис", в четвъртък ще има родителска среща и ще разберем повече подробности. Вече трета година ще ползват помагалата на това издателство.
Мирама, по-добре за вкъщи да вземеш книжки на друго издателство. Поне аз купих няколко от книжките "Моливко".

# 269
Mirama  много добре си решила за вкъщи да вземеш комплект , в нашата градина ние учим по тази система от началото имам предвид на Анубис и по някога детето ми не разбира смисъла на задачата и си идва с чуството че не се е справил .
Та предполагам че и тази година ще са по същата и аз ще взема за вкъщи ...но гледам 3 -та група не би ли трябвало 4-та или пък на Моливко както в казала tonika2006 ???

Общи условия

Активация на акаунт