6 годишните на предучилищна

• 34 627
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Синът ми в първа група ползваха помагалата на "Просвета" - картинките бяха едни грозни, упътванията трудно разбираеми или почти липсващи. Човек без педагогическо образование трудно би се справил или трябва да си купиш книгата за учителя, че да разбереш какво и как трябва да се направи. Тези на "Анубис" са с хубави картинки и ясни обяснения.
Реших да купя "Моливко", понеже едната госпожа ми каза, че най-много ги харесва за подготвителна група. Иначе било решено за цялата градина да се закупят на "Анубис".

# 271
Mirama не взимай на Анубис. На детето няма да му е интересно да прави два пъти едно и също нещо. Вземи на друго издателство.Така ни посъветваха нас в училището.Може да искаш всеки петък учебниците и в къщи да ги преглеждш, ако нещо не е ясно на детето ще обясняваш. Разпитвай и госпожите как се справя детето, те нали са за това . Аз моята я уча ако нещо не и е ясно да пита госпожата, да не се страхува.По добре да попита на момента, защото докато се прибере ще е забравила половината неща. Laughing
Дано се адаптира по бързо детенцето ти! Рисунката е много хубава, явно си имате госпожа- художничка.

При нас ще учат по Моливко,в градината учеха от Ръка за ръка. По мое мнение на Моливко са по интересни. Може за в къщи да взема на Анубис.

# 272
  • Sofia
Мирама, и аз те съветвам да вземеш на друго издателство за вкъщи. Иначе най-много харесвам двете "Приятели с..." на изд. Анубис и "Моливко" на изд. Слово, та съм много доволна, че имам от миналогодишната ПГ Приятелите за домашно ползване, а в у-ще ще е Моливко. Simple Smile
Милата Калина! Hug Дали ако беше госпожа щеше да е по-спокойна... чудя си се само...
И аз утре като я заведа и се прибера ще рева, вярвам, че ще съм само аз.  Thinking
Русунката е много добра наистина.  Поздравления за г-н учителя, дори да не я е рисувал лично той.

Ние сега отиваме на градинка и до книжарницата, нали е неучебен нашият ден на София. Simple Smile

Честито на Вяра, Надежда, Любов и София днес! Simple Smile
И на софиянци!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 12:19 от Morena

# 273
Ние в къщи имаме подобни книжки и тя от зимата се занимава с тях.
А днес като отидохме учителя извади няколко, за да ми ги покаже, защото още не им бяха разопаковали новите учебници.

Сега тъкмо се прибрахме. ) Беше в добро настроение, четяха приказка. Излизали са да играят навън, занимавали са се с разни неща. Каза, че не е толкова лошо. ) Само дето повечето деца говорели малко бебешки. Simple Smile

Morena, едва ли за нея има значение мъж, или жена. Тя просто до сега никога не е ходила на ясла, градина и не е оставяна без родител, баба, дядо.

# 274
Моето дете е очаровано. Попита ме колко години ще ходи на училище, като разбра ,че ще са 12 се изкефи максимално.Ох ,милата, дано да го има този ентусиазъм  и през следващите години. Mr. Green
Госпожата явно има подход, понеже е успяла да накара детето ми да изпее 2 песни, едната от които народна. А Никол ,народни песни без съпровод категорично отказваше да пее. Две години разни приятелки и аз включително сме я молили, не иска , и това е. Браво на госпожата.Утре щяла да пее още песни. Laughing Голям купон е било. Рисували, танцували.На госпожата мъжа е художник и е дошъл да се запознае с тях. Чиновете били наредени в буквата П, което също е добре.До тук само положителни неща.

Вече съм спокойна. Laughing

Mirama
ще свикне детенцето. Ще видиш с какъв кеф после ще ходи. Peace Много е важно ние да сме спокойни и позитивно настроени.

# 275
  • Sofia
Ехо, да не пишете домашни?!  Grinning

Аз взех подвързии и сме готови за утрешния, първи същински учебен ден.

...
Morena, едва ли за нея има значение мъж, или жена. Тя просто до сега никога не е ходила на ясла, градина и не е оставяна без родител, баба, дядо.
Мирама, да, зная, че не е ходила на ДГ, както и моята, но чуденето ми изхождаше от нашия случай - Андреа е предимно с мен. Със свекърите е ходила 2 пъти на еднодневни екскурзии на Витоша и това ни е най-дългото разделяне. Никога не е спала някъде без мен. За разлика от двамата големи, които от малки оставаха при бабите с нощувки. Радвам се, че е по-спокойна Калина. Simple Smile

# 276
Всички списващи ли сте до обяд на училище?

Моята дъщеря днес беше  доволна, като я взех, но вечерта се разплака, че нямала достатъчно време след училище да играе. На училище пък имало много малко играчки, само няколко плюшени, а май не разрешават да се носят. Та това ще се окаже проблем.
Както и водата. Не знам дали за цял ден не трябва да й слагам две малки шишета с вода.

# 277
При нас детето може да се вземе в 12ч, или до 14ч. за тези, които нямат възможност по-рано.

За водата, бях и сложила 1шише, изобщо не беше пила от него.
Беше ходила 3пъти до тоалетна, били "клякащи", не се е оплаквала. А и аз и казах, че така е по-добре. Справила се е без проблем, защото си беше чиста и суха. )

# 278
  • Sofia
Soleil*, има май 2 деца, които са следобед.
В нашата стая не видях да има играчки, но то и не виждам кога биха играли във времето до обяд, когато имат занимания. Пък тези,  които остават следобед с какво се занимават не знам.

Мирама, това е хубава опция за по късно взимане, тогава би трябвало и обяд да се предвиди.

# 279
  • София
Мирама, рисунката е уникална, създава съвсем различно настроение.

Малката е доволна, донесе рисунка, обясни геометричните фигури, изпя "Високи сини планини". Всичко това сме го правили у дома, но друго си е да те научат в училище, някак по-голям и горд се чувстваш. Дано да е все така!

Много студено навън, след час трябва да излезем, а то един вятър задухал, градусите под 10...
Хубав и успешен ден на всички!

# 280
  • София
Ние сме цял ден на училище, вчера като се прибра беше много щастлива харесва и много имала си вече приятелки,  само беше малко разочарована че не са и дали домашно като на кака и. Joy Joy Joy

# 281
Голям студ при нас.
А в къщи са само летните дрехи и някое друго клинче. )
Тръгнахме да обуваме едни джегинс, които купувах от Зара на разпродажба...те аха, аха да и паднат. Сега се чудя какво да ги правя.
До училище отидохме с едни дънки, които пак са и леко широки (аз на всички слагам колан, но сега предвид, че ходи сама до тоалетна няма как) и там обухме клинче.
Днес само измърмори няколко пъти, че не иска в училище и това беше. )

Трябва да купувам някакви обувки и гуменки за физическо.
Обувки пролетта купих 2чифта и 1маратонки, но всички са и големи. (((( Надявам се да и стават пролетта, че иначе ще се гръмна. )

# 282
Аз не купувам предварително нищо, защото растат много индивидуално. Имам пример от дрехи, останали от голямата. И двете са раждани в един сезон, с почти еднакви мерки, т.е. тръгнали са от еднакъв размер в еднакъв сезон. На малката и висят и късеят. Расте по-височка и по-слабичка, а инак и двете си растат в нормите за всяка възраст.
За ходенето с дънки тази година-абсурд, аз я гледам, че и не търпи даже. А има чудесни наследени от кака си, то ми е жал, на финала ги раздавам ей така, носени са малко. Та-клинове, според ходенето до тоалетна, ако трябва ще им слагам някак ластици, да се разтягат повече, че споделих при нас тоалетните са си турски, с голям разкрач, а дупето и малко и гащите и клина не се разчекват достатъчно, че да се разкрачи като клекне.  Crazy Извинете за описанието.
Те нашите вчера не учиха, днес е първи ден реално.
Столът работи.

# 283
Мирама, сложи допълнителен ластик на дългия клин.
Аз така вчера свивах един, защото леко й падаше.
Не знам как да я обличам в това време. Тя е до 17.30. Сутрин студено, обед топло. Слагам й жилетка, но вчера не се беше сетила да я съблече.
Дънки и моята не търпи освен ако не са от меките с ластик. Аз мисля само с клинчета и панталони с ластик да я пращам.

# 284
На Никол пък маратонките и убиват. И на мен ме идва да се гръмна, купих ги пролетта, даже ги взех 1 номер по-големи.

Днес ще ги снимат за ученически карти. Всичко върви много добре за сега.

Общи условия

Активация на акаунт