6 годишните на предучилищна

• 34 524
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Много хубава раничка. Аз не се притеснявам за екскурзията, тя е ходила на няколко от детската градина и се оправя.
Играчки не ни разрешават да носим.Но на Никол и изчезнаха два скицника за рисуване. Първата седмица в петък си го забравила под чина и в понеделник не е бил там. След това и дадох втори ,който сложих в папка, сложих етикети на папката и скицника. Пак ги е забравила и отново не ги е намерила. Попитах госпожата какво се случва със забравените неща. Тя обеща да ги потърси . Намерила е скицниците, като единия е бил в шкафчето на някое от децата. Никол не е видяла кое е било шкафчето. Но етикета беше свалян и залепван отново. Папката още я няма.
Не знам какво да си мисля. Дано нямаме други такива случки и дано Никол се научи да не си забравя нещата. Което ме съмнява на този етап. Grinning

# 406
Привет момичета, някой ако си поръчева нещо от тойса и има желание, бих се присъединила.

# 407
Този уикенд за пръв път имахме домашно. Моят син не иска да  пише, кара ме аз да го пиша  ooooh! Да не мислите, че е кой знае какво- да оцветят една картинка и да напишат пет ред квадратчета. От петък следобед е започнал да пише по малко с много зор и още не го е свършил.  Видях му и тетрадките- някъде недовършено, на друго място пък очевидно небрежно. И хич не му пука. Някакво момиченце не могло да направи задачката в клас и се разплакало. Явно децата са много различни. Ще видим моя какво ще го правя. Ясно ми е, че още е рано да се каже, но ако продължава така, догодина ще е на занималня. По принцип бях много против занималните, обмислях други варианти, ама...  Май и с дисциплината има проблем. Разместили са ги с приятелчето му от детската градина, защото си приказвали. Сега моят син седи с друго момченце, а приятелчето е самичко на чин. Госпожата още не се е оплакала, но в понеделник ще я попритисна да си каже има ли проблеми най-вече с дисциплината, за да говорим вкъщи. Иначе на синковеца продължава много да му харесва предучилищната.

# 408
  • Sofia
Вела, благодаря! Simple Smile
Относно екскурзията, щом имаш вече опит е различно, да.  Моята нали  не е ходила в детско заведене до сега и не сме се делили, та затова и аз така, и тя така...  Wink
При нас загубените вещи стоят при охраната.  Аз всичко съм  надписала, къде с етикети, къде с перманентен маркер и до сега само едно пакетче мокри кърпички е загубила Андреа.
А пограмата каква ви е... и може би имат играчки, та не им дават да си носят. 
Аз много харесвам нашата програма, без да я знам официално, а само по разказите на щерката. Все се редуват занимания с време за игра. Като имат в стаята някакви играчки и пъзели, но и децата си носят. Андреа казваше, че като минавала сестрата (преглеждала им косите за "калинки" и гърлата) им казала, че там не се носят играчки. Рекох и' - "тя явно се е объркала". Госпожата им рзрешава и това е положението. Simple Smile

Явно децата са много различни.
О, изобщо хората са много различни и добре че. Simple Smile
Пък за писането на домашното трябва от сега да изясните чие задължение.
Ние пък от сряда насам не сме имали домашно, за моя радост, че бая ги бяха засилили.  Simple Smile

# 409
За сега домашно не са им давали.
В стаята на щерката са с ниски, кръгли масички с малки столчета. Така че на масичка сядат по 3-4деца.
Играчки си носят, но и там също има (имат цял шкаф пълен с играчки за куклен театър).
Взимат си и запланувания материал съвсем стриктно, за което съм доволна.

# 410
  • Sofia
Мирама, пълно преобразяване, а?  Wink

# 411
Мирама, пълно преобразяване, а?  Wink

Хаха, да. Simple Smile Съвсем изключих, че може и да не се сетите, че съм аз. Simple Smile

# 412
  • Sofia
Какъв съвпадък! Laughing  И аз обмислях тези дни... неделя е подходящ ден да се заема.  Wink

# 413
  • София
Здравейте момичета.
Имам един въпрос ако някоя от вас е запозната.
Доколко целодневната предучилищна подготовка в училище би могла да е задължителна.
За 1-4 клас знам, че има държавно финансиране и училищата, които са получили финансиране от МОН изискват целодневно присъствие.
Не знам как стоят нещата, обаче, в подготвителните групи.

# 414
Здравейте момичета.
Имам един въпрос ако някоя от вас е запозната.
Доколко целодневната предучилищна подготовка в училище би могла да е задължителна.
За 1-4 клас знам, че има държавно финансиране и училищата, които са получили финансиране от МОН изискват целодневно присъствие.
Не знам как стоят нещата, обаче, в подготвителните групи.
Ами задължителна. Сина учи в училище където може да не ходи на занималня / има спечелено финансиране/, дъщерята е в друго  и там доколкото знам в 1 клас са 5 паралелки и занималните са 2 или 3. Няма как да се поемат всички деца в занималните. Тези проекти са пълна глупост според мен. Неприложими в условията на българското училище.
Има училища където и ПДГ са по цял ден.

# 415
  • Sofia
Целодневното обучение е различно от занималнята.
Първото е задължително, защото представлява цял ден учебни часове като сутрин са по-сложните, следобед по-леките предмети и придружени със упражнения! и време за домашните. Не знам обаче къде го има това.Такова аз бих приветствала, стига и обстановката в стаите да бъде подходяща за целодневен престой, а не единствено висене по чиновете.
Занималнята изобщо не може да е задължителна и някъде е безплатна, другаде - не.

# 416
  • София
Благодаря, за отговорите. Съвсем се обърках. В нашето училище (което е достатъчно голямо) са назначени педагози, за следобедна самоподготовка за всеки клас индивидуално. И тъй като класовете са малки и при боледуващи деца има вероятност бройката да падне под 16, самоподготовката в училище и храненето в стола са задължителни.
Това е удобство за работещи родители и го приемам за дъщеря ми - 2 клас, но синът ми има проблеми с адаптацията, а не ме уведомиха че и при ПГ е целодневна.
Естествено, че ако не ми харесва мога да сменя училището, но исках да разбера имали наистина такова понятие задължително целодневно обучение в предучилищната.

# 417
  • Sofia
Относно ПГ нямам представа колко може да е здължителен (съмявам се, че е законно да е, защото всяко у-ще си решава само) целодневният престой в у-щата, какъвто е в детските градини. Но едно е в сграда на ДГ и съвсем друго в сградата на у-ще.

# 418
Майка ми каза, че в тяхното училище също е целодневна ПГ и задължителна. Беше много учудена, че училищата около нас са само до обяд и занималнята е по желание.

Ние също сме целодневно обучение. Имат 10 часа на ден. Средно по 3 са тип рисуване, спорт, музика. Вече ни пуснаха програмата и знам как са разпределени часовете. Около 5 часа на ден карат с тяхната госпожа, но там дали е само учене или има и по-развлекателни дейности, не знам още. Едва ли само четат..Simple Smile
Тази седмица донесе каквото са правили през седмицата. Доста неща са правили за фината моторика. С оцветяването обаче хич не се е престаравала.

Вела, да разкажеш как е била екскурзията.

Аз бих пуснала моята само за през деня, но с приспиване не. Хич не си я представям през нощта сама на непознато място. Иначе от първата й детска градина петъците посещаваха различни места и даже сега помни някои.

Ние сме пак болни. Имах такива големи планове за днес, ама криви излязоха. Дано поне се оправи бързо, за да не изпуска много.

Морена, много хубава раница!
Моята щерка е още на вълна принцеси. Ужас! Едвам я убедих да купим раница с Тинкърбел, а не розова с Уинкс и т.н.

# 419
  • София
Няма такова нещо като задължителна самоподготовка, още повече пък задължителен стол.

Общи условия

Активация на акаунт