6 годишните на предучилищна

• 34 539
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
И ние не сме чели за бебето на нулева възраст. До сега съм отговаряла на въпросите, свързани със забременяване и раждане, колкото е възможно по-директно и без заобикалки. За съжаление единия път каза, че не иска да ражда бебета... Но вярвам, че ще отмине и това.
За екскурзия - бих я пуснала, не ме притеснява. Много е ходила с нас, а освен това е самостоятелна и мисля, че може да се пази да не се загуби от групата.
За Хитър Петър сме чели, но не го хареса особено, най-вече защото са кратки прказките Twisted Evil
И накрая да се похваля - започнахме тренировките вече. Каза, че й харесва и с нетърпение чака да иде пак във вторник. Дано се задържи интереса Praynig.
Хубав ден от мен, макар че тук вали и е хладно.

# 436
  • Sofia
... съм обяснявала, че семенце от таткото отива и се свързва със семенце от майката и започва да расте бебе. ...
И моята отдавна беше питала, та бях обяснила точно същото (книгата четох по късно) и още...
Че майката и таткото се гушкат, за да попадне татковото семенце при маминото такова. Пък и, че бебетата се раждат не от там дето се пишка, а от друго специално място там. Знае и за пъпчето си, че е белег от връзката ни, докато е била в мен, че чрез пъпната връв се  "храни" бебето, че чува звуците от органите на майката, които начело с тупкането на сърцето след раждането и при гушкането на бебето му действат успокояващо, защото са му познати. А поради дългото ни кърмене и с производството на майчиното мляко е съвсем наясно.
Тя пък иска да има много бебета.   Grinning

Аз днес оставих щерката в къщи, не и' беше съвсем комфортно и емоционално, и физически. Утре мисля, че ще си ходи на у-ще. 
Времето и при нас е хладно и преваляващо.
Редихме пъзел, четохме, играхме настолна игра, чистихме и готвихме (за идеята - телешко варено Simple Smile ).  Следобяд ще направим баница и ще и' пратя малко утре, за у-ще.
Рапорт даден.  Laughing

За нямащите "Бебе на нулева възраст" - за чете онлайн.

# 437
Моят син знае как се раждат бебетата, но не съм му обяснявала как попадат  в корема на майките си. Той сам реши, че дядо Господ ги слага там. Смятам преди първи клас да му разясня някакси, най-вероятно ще трябва да се снабдя с книжки по въпроса.

Днес говорих с госпожата. Каза, че с дисциплината няма проблем, но работи малко бавно. Домашното малко го е объркал, защото не е разбрал какво трябва да се прави ( и аз също  Embarassed)

От тази седмица му започва английският извън училище. Много се чудех дали има смисъл да го записвам, но накрая се реших. Надявам се да му е интересно. За спорта още не съм го измислила. Днес видях обява за скачане на батут и май ще се обадя да поразпитам какви са условията и от другата седмица да започваме и това, защото вече става студено за беснеене вечер пред блока.

# 438
  • София
Моите хлапета си имат своя теория за бебетата как са попаднали в корема на майката и за момента тази теория е подържаме. Знаят, че за да излезе бебето трябва да се направи разрез на корема на майката. За другия вариант не искам да споменавам (въпреки, че и двамата са раждани по нормален начин) поне докато са малки.
На екскурзия, ходила е два пъти за по един ден. Сега на 15 - и също им организират, но все още се чудя дали да я записвам, като се има предвид времето.

# 439
Моля, споделете по какви учебници работят в ПГ вашите госпожи и деца.
Иска ми се да работим допълнително вкъщи, понеже си взимам детето на обяд, а не съм сигурна какво се усвоява от сина ми в ДГ. Пък и зима иде, ще имаме време за повече занимания. На пазара книжки много, чудя се какво да взема?
Моренка, коя е тази настолна игра?

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 08:18 от Фран Джонсън

# 440
  • sf
Мисля,че при нас са на Булвест , Чудни пътечки или нещо такова  Thinking Не са доставени още и не съм сигурна. Отделно от нас искаха да си купим две книжки на Моливко.

# 441
  • София
Иска ми се да работим допълнително вкъщи, понеже си взимам детето на обяд, а не съм сигурна какво се усвоява от сина ми в ДГ. Пък и зима иде, ще имаме време за повече занимания. На пазара книжки много, чудя се какво да взема?

Аз да се изкажа по темата, защото през годините досега съм обучавала малката у дома.
Както съм писала, в училище са по системата Ръка за ръка на Просвета. Харесва ми, че са отделни книжки ,общо 8, по различните направления.

Миналата година (и ДГ на голямата дъщеря) бяха по Изкуства, аз лично не ги харесвам за индивидуална работа, а и като цяло.

Миналата и по-миналата година у дома работихме по Пътечките на Булвест, одобрявам ги.

Сега отново по препоръка на логопеда взехме системата Приятели на Анубис. Много я харесвам, струва ми се по-трудна от по-горе споменатите. Дори сега първо ще минем бързо 3-та група и после 4-та. Това с уговорката, че малкото ми дете има да наваксва все още, за да достигне връстниците си.

Имам и всички Моливко за ПГ, ще ги ползваме като "задобрее" детето, помня, че моториката и логиката си заслужаваха.

# 442
  • у дома

Присъединявам се към питането  Heart Eyes

Ако не сте по Моливко му вземи тях-заслужават си.

# 443
  • Варна
И ние сме по "Приятели с ... " на Анубис. Не мога да преценя още колко са добри. Мен лично ме притеснява, че не учат кой знае колко или поне щерката казва, че не са учили. После се оказва, че госпожата им е говорила разни неща за природата, но моята Бухтичка е преценила, че това не е учене Rolling Eyes Не мога да се срещна с госпожата и да поразпитам, а от малката инфото е оскъдно... Вашите деца разказват ли подробно за деня си в училище?

# 444
Вашите деца разказват ли подробно за деня си в училище?

Моят син - не, направо му вадя думите с ченгели от устата. Тази сутрин, на качване в буса, се сети, че трябвало да донесе някакво стихче по театър, което да научи.  ooooh!
Вчера не помни къде си забутал папката, в която си занесе учебниците. Някъде я подпрял до някакъв шкаф, на пода, ама къде ли - кой ти помни такива маловажни подробности...

# 445
  • Sofia
Заведох днес щерката, успя да се сдържи да не заплаче и то при положение, че имаше други плачещи дечица (милите, много ми е мъчно).

Фран, писали сме и няколко сме с книжките на Моливко на изд. Слово.  Аз имам от миналата предучилищна "Приятели с..." на изд. Анубис,  Харесвам именно тези двете.  На изд. Просвета не харесвам нещата и за 1клс.

А играта е Malefiz, много забавна и любима на нас (играли сме я с двамата големи, сега и с малката), ние я имаме от тук:

За съжаление май я няма в БГ, поне онлайн, но иначе може и да се намира по магазините някъде. Ние сме я купували преди години от малкия ЦУМ, на втория етаж имаше много настолини игри, не зная сега дали съществува щанда (нали минах на почти изцяло на онлайн пазаруване). Колко съм купувала с подаръци на детски РД...
Друг вариант е и поръчка от тойса или друг чужд сайт.

Dive, писала съм  и преди - моята разказава много, от нея разбирам програмата им за деня (която иначе не зная официално) и цял ден се сеща по нещо. Simple Smile
Не се притеснявай, няма да останат ненаучени, по мое мнение по-добре е по-спокойно да мине ПГ, все пак това си е градинска възраст.

Аз тези дни пак разглеждах това и въпреки, че съм го пускала и преди, все пак беше ваканционно настроението тогава и може да сте го пропуснали, пък може да ви е полезно:

Попаднах на нещо интересно и ви го предлагам.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 09:22 от Morena

# 446
  • sf
Ние имаме подобни настолни игри, намират се във всяка по-голяма книжарница, мен обаче ме хващат нервите от тях  Rolling Eyes само на Не се сърди човече и Змии се навивам .

Относно разказите за деня- моят се вълнува главно от това какво е имало за ядене, било ли е вкусно и имало ли е допълнително  Rolling Eyes  учунето го има за нещо, което заема времето за игри  ooooh!
като му кажа,че ако не учи ще живее като циганин в кашон, той вдига театрално рамене и казва с въздишка " ами какво да се прави, сигурно ще свикна"  ooooh! и ми иде да го......  #2gunfire

# 447
като му кажа,че ако не учи ще живее като циганин в кашон, той вдига театрално рамене и казва с въздишка " ами какво да се прави, сигурно ще свикна"  ooooh!

Сладур!  Joy Joy Joy  

А игрите на Равенсбургер ги има в Комсед, те са вносители.  Peace

# 448
  • Sofia
като му кажа,че ако не учи ще живее като циганин в кашон, той вдига театрално рамене и казва с въздишка " ами какво да се прави, сигурно ще свикна"  ooooh!

Сладур!  Joy Joy Joy 
Абсолютно!  Laughing

Поне в сайта на Комсед, я няма играта.

# 449
  • Варна
По разказите на моя син оставам с впечатление, че имат по едно занятие сутрин и едно следобяд, пък на родителската среща казаха, че ще имат 3 сутрин и 2 следобяд. Освен госпожата като им говори нещо, да не го смята за занятие.
Използват помагалата на Анубис - 6 книжки имат, за вкъщи съм купила няколко от книжките на Моливко и по мое мнение те са по-сложни в сравнение с тези на Анубис.

Общи условия

Активация на акаунт