6 годишните на предучилищна

• 34 615
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Жасмин вие сте направо гении. Това за много деца си е висш пилотаж. Laughing

А, не - просто има по-голяма сестра, покрай нея научава много неща, непривични за възрастта му.  Peace
Но пък други не може - не може да помни стихове наизуст, не може да чете гладко, а срича, писането му е трудно...
Стига де какво гладко четене от 5-6 год. дете. Моята срича ,но аз не я натискам да чете.За писане какво да пишат. Малки са още. Никол си пише имената и кратки прости изречения.Но пак казвам, пише сама ,аз не я карам. Тя идва и ме пита, това как, онова как или преписва от брат си.
Сина 3 клас, му върви математиката, виж и той не обича да чете.ЧетеМ с голям зор. Написах четем ,понеже аз сядам до него ,иначе не иска. Това същ., прил, глагол хич не го влекат, виж малката ги научи поркай него.
Така ,че всяко дете си е индивидуално. Аз наблягам на математиката, но не изоставяме и БЕЛ.

# 496
Стига де какво гладко четене от 5-6 год. дете.

А, моят е на 6,5 г. Simple Smile  На 5 още не можеше да чете.

# 497
Стига де какво гладко четене от 5-6 год. дете.

А, моят е на 6,5 г. Simple Smile  На 5 още не можеше да чете.
Гладко четене от третокласника имаше в началото на втори клас. След упорито всекидневно четене през ваканцията. Но той отиде в първи клас без да знае всички букви.

# 498
  • София
тези са супер за деца от ПУК:
Татяна Воронина - 4 книжки: http://www.book.store.bg/search?srchstr=%D2%E0%F2%FF%ED%E0+%C2%E … amp;sin=0&p=s

Първите две и аз ги купих, пишат по втората сега, обаче им е много трудно. Нямат проблем да нарисуват къща, ракета примерно, но същото да го очертаят по пунктир им е кошмарно.

# 499
Здравейте и от мен! Grinning Морена, благодаря за поканата в темата! Hug Записвам се, за да трупам опит за предстоящата ни предучилищна, и ви зачитам от самото начало, че доста материал съм изпуснала - все важни въпроси за размисъл и бъдещи решения.
Желая успех на всички малки ученици и повече спокойствие за тревожещите се родители! Hug

# 500
Аз да попитам Морена- тази вечер започнах да чета на Никол за Незнайко, много и хареса, смя се с глас. Да ми препоръчаш нещо подобно.Тя харесва  и' Чичо Фьодор, харесва Пипи.И което е много странно харесва и "Малкия принц".Преди два дни и' го прочетох. Чели са им го и в градината.

# 501
  • Sofia
Добре дошла, Тигър! Ще се радвам и да се включваш с интелигентните си размишления.  Hug

Вела,  с голямо удоволствие. Simple Smile  Хубави книги - някои по-смешни, другите просто интересни: "Емил от Льонеберя", "Децата от улица Трсякаджийска", "Малкият Плюк от голямата къща", "Фердо мравката", "Мечето Падигтън", "Финдъс и Петсън", "Катрин зад седемте планини", всичко на Радой Киров - невероятен е, книгите на Янош, на Мая Дългичева, Тони Улф - "Боско". И пак да спомена - "Гимнастика за опашката" и Крокодила Гена, а също и трите книги Незнайко Simple Smile... и мога да продължа и да не спра...  Crazy  или пък ето списъкът на нашата детска библиотека, в която разбира се харесвам всички книги.  Sunglasses     Линкът ще е активен до 21.10.2013г.

Пък "Малкият принц" е книга, за която оказва се няма възраст и хубаво би било да се прочете поне 2-3 пъти, в различна възраст. Simple Smile

# 502
Морена Hug

# 503
Морена -благодаря за списъка.
Фердо-  третокласник преди две години се опита  да го чете -не му хареса. Сега ще пробвам Никол. Мая Дългичева - не се хареса Tired,Финдъс ни е любим-четен е няколко пъти.

Ще си разпечатам списъка и с него в библиотеката.Ще караме по ред.
Избягвам да и' чета от задължителната литература за училище, че после какво ще прави като стане първокласничка.  Mr. Green

# 504
И моят син не харесва Фердо, както и книгите на Мая Дългичева. Казва, че тези книги са момичешки. А интересно, "Писма от Феликс" харесва и ги препрочитаме. Не знам къде е логиката...

# 505
  • у дома

Избягвам да и' чета от задължителната литература за училище, че после какво ще прави като стане първокласничка.  Mr. Green

Ще си чете нещо,което  й е интересно на нея-поне моето прави така...

# 506
Ще си чете нещо,което  й е интересно на нея-поне моето прави така...

Абсолютно!  Simple Smile

На нас засега ни е фаворит джуджето Кнопкин от "На малките за звездите и планетите", вече в чудо се виждам с тази книга - 5 минути четене и моят син изскача на терасата да търси коя звезда къде е. По чорапи и блуза, на тези минусови температури.  Crazy  Трябваше лятото да я четем, на морето, ама кой да се сети...
Викам му - дай да четем Пипи, Карлсон - не. За звездите и това е.

# 507
И моят син не харесва Фердо, както и книгите на Мая Дългичева. Казва, че тези книги са момичешки. А интересно, "Писма от Феликс" харесва и ги препрочитаме. Не знам къде е логиката...

На Мая Дългичева и Никол не харесва книгите.

Жасмин може ли някакъв линк на кнжката   "На малките за звездите и планетите".  Hug
Търсих ,но не открих. Или поне кажи кой е автора.

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 11:11 от vela

# 508
Жасмин може ли някакъв линк на кнжката   "На малките за звездите и планетите".  Hug
Търсих ,но не открих. Или поне кажи кой е автора.

"На малките - за звездите и планетите" Ефрем Левитан  
http://www.stari-knigi.com/index.php?do=products&products=it … iew&view=1164

# 509
Благодаря ти, Морена, за милите думи! Както и за този подробен, систематизиран с голяма грижа и любов, списък от книги!  Hug

Момичета, чета ви от вчера най-подробно - на места се смея с глас, на други се просълзявам. Donsita, репликата на сина ти "ами какво да се прави, сигурно ще свикна" по повод на циганина в кашона направо ме разби. Моят син реагира идентично, когато се опитвам да го заплаша с нещо - най-често, че ще го лиша от това или онова, и той ми отговаря "аз мога без това, и без онова мога..., аз мога без всичко..." Rolling Eyes
Скрит текст:
Не е ли парадоксално, че децата се държат с достойнство като мъдреци, а пък ние родителите какви ли не щуротии правим или изричаме, за да ги направим пригодни за системата. Аз самата лесно губя търпение, когато очаквам от сина ми да се справи с някаква задача - и още по-тъпото е, че той е на 5 и задачите съвсем не са задължителни, да не кажа, че някои са дори прекалени за неговата възраст, при това възложени от мен. Но ей на - пуста родителска тревога да не изтървем нещата.
Точно вчера си говорих с една възрастна дама по повод на състезанието, в което вкарваме децата от толкова крехка възраст, и тя ми каза следното: "Състезанието идва не от децата, а от родителите. А няма нужда от натиск и бързане - това, което е в човека, то рано или късно ще се прояви."
Пък и както споделя Любен Дилов - син, баща му му казвал: "Спокойно сине, и нищо да не излезе от теб, поне ще служиш за лош пример!"
Как ми се иска да се науча да гледам със спокойствие и лежерност на нещата, и на учителите, и на училищата! И да науча на това и детето си!
Да не търся най-реномираното училище!
Да не го форсирам да учи езици и да е спортен шампион!
А да е дете, живеещо детството си!
Да го прегръщам повече, да го целувам повече и да се смеем през цялото време!

Общи условия

Активация на акаунт