6 годишните на предучилищна

• 34 683
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Аз също се ориентирам към по -далечно училище. Не е сред 10-те най, но най близкото въобще не ме устройва. Та както ми беше критерий самостоятелността и близостта, набързо си преподредих приоритетите.
Имаме списък, който ще изпълним към 1 окт по предложение на учителката. До тогава имат материали от миналата година.

# 136
Разчетох се назад и видях тренажора сте обсъждали.. Да ви обезсърча малко, но Нико го ползва вече 6м и полза не виждам (освен че му е по-удобно с него). Без него си опира на безименния химикала. Ще търся други техники за корекция на погрешния захват, защото когато започнат ченгелите (които сигурна съм, че ще са "ужаса на седемте морета") натоварването няма да е само от дългите редове, които трябва да изпише. Бях попаднала на някой неща в нета, ще ги споделя по натам.
Книжката на Крокотак с 32те кръстословици я харесах онзи ден. Нико много ги харесва и до сега разпечатвах от сайта им или рисувах на една тетрадка с квадратчета. Най-обича, като има гатанка и отговорът се крие в удебелените квадрати.
Книжката Математика за малчугани и аз я препоръчвам с две ръце. Но ние стигнахме до 6-цата и спряхме. Въвеждат понятия като умножение и други, с които не искам да го запознавам на този етап. Все пак ползвах доста идеи от предходните глави. При математиката на Никс му е трудно с абстракцията. Например добре смята "На един влак се возили 7 пилета, слезли 3 на първа гара и 2 на втора, колко пилета останали?" Но ако го питаш 7-3-2=? с пистолет до главата не може да ви каже.. Та от книжката се научихме как да записваме с цифри текстови задачи и как да внимава за табелата на автобуса Laughing
За свързването на точки (също любимо) можете да свързвате и в обратен ред - учат се да броят назад или по схемата през две - четни и нечетни - после им е полезно за числовите редици.
Настолни игри не играем. Имаме, но рядко сядаме защото не ни остава време и няма момент, който да има потребност от такова занимание. Хубави работи съм чувала за Лабиринт от тойса. Аз лично харесвам задръстването, тетрис. Светле Клуб 2%  е точно по мой вкус. Някой ако я намери да свиркука сиииилноооо.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 00:29 от sky*

# 137
Аз също имах желание миналата година да я запиша в предучилищна (а и нали уж беше задължително). В 2 от училищата изобщо не знаеха за тази задължителност (или нарочно се правеха на разсеяни), в другото ми обясниха, че нямат условия за толкова малки деца. Simple Smile

Тази година, училищата, на които се бях спряла се отказаха то предучилищна група и заради голям наплив направиха по 2паралелки 1ви клас.
Така, в крайна сметка дъщеря ми ще учи в училището до нас, което ми беше последното в класацията.
Но може да се окаже много по-добре, защото първо за мен ще е удобно, после децата в клас са под 20, а учителя е мъж. )
Тя от сега ми обяснява как я е страх сама и че не иска да ходи, така че ще видим как ще премине първата седмица на училище.

# 138
  • у дома
Светле Клуб 2%  е точно по мой вкус. Някой ако я намери да свиркука сиииилноооо.[/color]

Тук http://www.hippoland.net/mbg-zanimatelna-igra-klub-2 със сигурност я има онлайн,защото преди около 20 и повече дни  поръчах два броя ,за да имаме за подаръци за РД и за няколко дни ми ги доставиха  Hug Иначе една приятелка ми беше проверила в един от магазините на Хиполенд на място и там й бяха отговорили,че не е налична  Peace

# 139
  • Sofia
Да потвърдя казаното от Светла за играта Клуб 2%, аз преди три дни поръчах и на следващия ден ми я доставиха. Преди това пращах голямата щерка до магазина и я нямат, нали е по-добре да се набуташ с 5лв за доставка.  Close

Мирама, ще ми е интересно да споделяш впечатления от господина. Дано бързо се адаптира Калина, на мен би ми било голям дерт, ако ми говори така дететоHug
       Аз пък съвсем не исках да тръгва миналата година. Не ми хреса как се вписва едно 5годишно дете в училищния живот и на фона в сградата изобщо.  Андреа на 10.09 стана на 5г, а имаше дете, момченце при това, което щеше да ги навършва декември, та си беше ептен 4 годишно - плачеше за майка, беше толкова шашардисано милото, изобщо не знаеше къде се намира (тогава, в началото де, не знам после как са се развили нещата), та камо ли да учи нещо.
    Сега вече нямам такава вътрешна съпротива, като миналата година... съвсем различно я усещам и изглежда сега Андреа и ми е доста по спокойно. По-зряла е, пък и около 8см по висока от преди една година.

За тренажора... мисля да се опитаме без него за сега. Подсещам да хваща правилно и се надявам да свърши работа.
Скай, разбирам, че нямате време... като се сетя как бях аз с Андреа бебе - скачени съдове просто. С нея в слинга готвех и домакинствах повечето работа.

Ние до и за сега се занимаваме по Моливко - моториката и логиката.  Иначе имаме учебниците от миналата година и ще ги ползваме тях за домашните занимания през учебната година. Те са тези:

а ми е любопитно какви ще са сега. 
Много играем настолни игри, така е очарована щерката, че е склонна да жертва разходка, за да играем.  Grinning

# 140
  • София
Точно "Приятелите..." препоръча логопедката на Теа за миналата година (5-годишни). Тогава взех целия комплект и много ми хареса. Малката добре работеше с тях. В училище бяха по Изкуства.

Сега чакам РС на 10-ти, не знам по коя програма ще работят, но за вкъщи може пак да взема "Приятелите...". Както казва Морена, сега ползваме Моливковците, особено и харесва моториката. Аз гледам да я уча на буквите, не разпознава още всички и си тегля към "моята" Математика.

# 141
Аз също нямам представа по каква програма ще работят, директорката още при записването каза, че всички помагала са им осигурени безплатно и нищо няма да купуваме.
Но какви са, не знам.

За адаптацията...тя не е ходила до сега на градина и изобщо никъде без родител, или баба. Едва ли ще е чак такъв проблем за 3-4часа, в които ще са в училището.
Хареса ми също това, че ако искат да отидат до тоалетна се придружават от чистачката на етажа, изчаква ги и ги връща обратно в класната стая.

# 142
Ох, изтърва ла съм ви.
Ние утре сме на ваксина, във вторник на фризьор, после на очен ,да разширяват зениците на Никол. Май ще носи очила и искам да ги сложи преди първия учебен ден. А вечерта съм на родителска. ooooh! В сряда съм пак на родителска.
Всичко съм купила за училище. Ако ще трябва още нещо ще пазарувам след родителските срещи.
Никол ще учи по Моливко. Повече подробности във вторник вечерта.
Голямо тичане ми се очертава тези дни, а съм сама с децата. Милото е командировка 4 дни.

# 143
vela, не ти е скучно  Simple Smile Най-много обичам така да ми е натоварено.
Поръчах Клуб2% - в очакване съм.
Много полезни неща споделихте за раниците. Hug

# 144
  • Варна
Привет, девойки Simple Smile
Ние още си чакаме родителската среща и сме в абсолютно неведение относно какво трябва да се купува. Малката се сдоби внезапно с несесер-подарък от баба, комплект за спорт (от другата баба), моливи от командировката на тати и така поетапно и неусетно сякаш поизпълнихме списъка Simple Smile Междувременно и една позната, която работи в книжарница й прати химикалка на Стабило от тези с удобния захват, тефтерче и папка - та за един уикенд милинката насъбра цял куп подаръци за училище и вече едвам трае да започне и да си ги ползва ooooh! Тоалета за първия учебен ден е вече цялостно завършен, дори прическата е измислена (тя нали ще става фризьорка, сама си я измисли, аз само трябва да я изпълня).
Това, което ме притеснява обаче е, че никак, ама никак не й се пише. Мързи я, помайва се, намира си други занимания (даже да си подрежда стаята!), но не иска да седне да се занимаваме с нещо по-сериозно. И затова ползвам докато ми е на къс пас на масата - броим и смятаме с динени семки, спелуваме думи като 'манджа', 'вилица', 'прегладнях' и т.н... Но до толкова са ни заниманията тези дни. Дано учителката да я мотивира някак, че се плаша вече...

# 145
vela, не ти е скучно  Simple Smile Най-много обичам така да ми е натоварено.
Поръчах Клуб2% - в очакване съм.
Много полезни неща споделихте за раниците. Hug

Какво ти скука.Почти всеки ден е така. Сутринта съм станала в 6 за да отида на пазар ,докато децата спяха. Сега ще водя големия на гребане , а с Никол ще сме на вън. Биха и ваксината. Не я боля, държа се мъжки, даже се смя. Аз май се притеснявах повече от нея.

Като тръгнат на училище се почва едно тичане на плуване, английски, пеене. Косьо иска да ходи и на лека атлетика. Аз мисля на уроци по БЕЛ да го пращам.  ooooh! И като нямаме баби направо от сутринат съм на 6 и не смея да се отпусна.

# 146
  • София
Като тръгнат на училище се почва едно тичане на плуване, английски, пеене. Косьо иска да ходи и на лека атлетика. Аз мисля на уроци по БЕЛ да го пращам.  ooooh! И като нямаме баби направо от сутринат съм на 6 и не смея да се отпусна.

Ох, колко ми е познато ooooh!. На Ани от 14 - ти й започва немския, всяка събота и неделя. Брат й ще ходи на футбол и немски, иска и на плуване да го запиша (това ще стане едва след като му видя програмата), а Ани пък цяло лято ми повтаря, че иска да ходи на гимнастика и ако успя да я запиша, че вече е "възрастна" за започване на този спорт Mr. Green, то и два клонинга да имам едва ли ще успея с толкова допълнителни занимания. А трябва и на работа да се ходи Whistling.

# 147
  • София
Като тръгнат на училище се почва едно тичане на плуване, английски, пеене. Косьо иска да ходи и на лека атлетика. Аз мисля на уроци по БЕЛ да го пращам.  ooooh! И като нямаме баби направо от сутринат съм на 6 и не смея да се отпусна.

Ох, колко ми е познато ooooh!. На Ани от 14 - ти й започва немския, всяка събота и неделя. Брат й ще ходи на футбол и немски, иска и на плуване да го запиша (това ще стане едва след като му видя програмата), а Ани пък цяло лято ми повтаря, че иска да ходи на гимнастика и ако успя да я запиша, че вече е "възрастна" за започване на този спорт Mr. Green, то и два клонинга да имам едва ли ще успея с толкова допълнителни занимания. А трябва и на работа да се ходи Whistling.
Здравейте ние ходиме на гимнастика в НСА там със сигурност ще я вземат ако не вие далече.

# 148
  • Sofia
Ооо, аз мързеливо го раздавам за сега, от 16.09 ще се размърдам и само воденето на у-ще ми идва повече от всичко до тук.   Mr. Green  
Смятам на спортни (щото няма народни за съжаление) танци и баскетбол да ходи щерката, но да видим как ще се получи. Езика (чуждия де) бих го отложила поне до 4ти клас, та каквото в у-ще - това. Ще видя дали няма да може да остава за следобяд понякога, та да не разкарвам детето когато ще е на тези занимания. Обаче пък и да видим с храненето как ще се получи, ако ще остава...
Абе да тръгнем, пък ще видим.

Аз тъкмо поръчах тетрадките и етикетите.
Tова са:

Хайде само седмица (живот Mr. Green) остава.

# 149
Morena   
  и аз мислех езика да го отложа за след 4 клас. Но във втори клас  бързо ,бързо си промених решението. След като детето не разбра  защо се пише и чете  различно  думата  apple. За една седмица намерих частен учител и нещата се оправиха. Дано тази година учителката е свободна и си продължим с уроците.

Много са ви сладки тетрадките! Heart Eyes

Програмата на двамата ще я съставям след родителските срещи. Че са в различни училища, дано поне са в една смяна.
Никол задължително едния срок ще е втора смяна. За Косьо още не е ясно, миналата године се преборихме и децата учеха само първа смяна. Дано и тази година да успеем.

Всяка година толкова неизвести има преди началото на учебната година, че е един малък ад.

Общи условия

Активация на акаунт