6 годишните на предучилищна

• 34 535
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Относно коментираната игра Клуб 2% от къде мога да я закупя намирам я в store.bg но ми се иска да я видя и на живо в книжарница например ???

# 346
  • Sofia
Здравей, Марти!  Hug
Втрещих се и на бройката в групата, и на това.   ooooh!
...По писане, в началото започват с елементите на буквите, след това със самите букви, а накрая ще изписват и цели думи. ... За момента въобще не си я представям да пише ръкописно,...
И аз не просто, че не си представям, но и не смятам, че им е време.

Тъй... моята щерка поплакала малко, след като съм тръгнала.
Като отидох да я взема, логопедката говореше с децата. Разбрахме се Л-то да оправим и в сряда ще ида да я запиша, ще остава веднага след заниманията два пъти седмично.
Днес пак имат 6 реда домашно, в тетрадката с редовете - 3 реда малки и 3 реда големи бастунчета.  Не съм очарована (замирисва ми на писаното от Марти), ще питам за програмата им и не, че нещо мога да променя, но със сигурност поне ще си изкажа мнението по въпроса.
Пък на вчерашното домашно се мъдри Отличен 6, от което няма нужда, но...
Не я харесвам образ. ни с-ма и туй то.  Crossing Arms
До сега, веднъж е ходила до тоалетна щерката, както и очаквах.

nikita_gd, аз дори не съм сигурна, че я имат всъщност в стор.бг. Купих я скоро от Хиполенд, като в магазините им я нямаше, само онлайн.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 19:01 от Morena

# 347
Марти, ехааа, много деца наистина.

Днес Калина малко помрънка отивайки към училище, но като я взимах вече беше ок.
Днес са си говорили за различните професии. След това са имали открит урок, учили са за дърветата, защо листата им падат. )
Пак имаше много красиви рисунки на дъската, за илюстрация на 2та урока.
Каза, че май започва да и харесва в училище и свиква с децата. Simple Smile
Едно момиченце (доста пълничко и едро), което не искаше да се запознава с нея в началото, сега я учи да върти обръч и ходят заедно до тоалетна. Simple Smile Ще вземат да се харесат. Simple Smile

# 348
При нас засега няма оценки. Имаше някакви калинки на една задачка.
Днес са ги извеждали навън в часа по физкултура преди обяд. Били по тениски и горнища на анцуг. В този вятър са ги накарали да бъдат по тениски, въпреки че съм й казала да не си съблича горната блуза.
Най-вероятно нашата седмица приключи Sad Очаквам утре сополите и сигурно ще звъня на госпожата повече да не я кара да си съблича блузата.

# 349
Soleil* дано не се разболеете. И аз днес като взимах мойта, беше по блуза. Беше си свалила суитчъра, били тичали.

# 350
  • Варна
На нас на родителската среща ни казаха, че ръкописни букви няма да пишат. Елементите ги има в разни упражнения за повтаряне по пунктир и толкова. Госпожите казаха, че това си влиза в материала за първи клас и ни посъветваха и ние да не караме децата да пишат ръкописно, защото ако научат нещо грешно, после ще е по-трудно да научат правилния начин.

# 351
Да ви попитам, сменяте ли зъбчета вече? Че на моето момче вече 5-6 зъба му паднаха и се чудех не е ли рано. Сестра му започна да ги сменя чак в 1 клас.

Morena, Hug  много рано сте започнали с ченгелчетата? И моят юнак е в ПУК, но още не пишат такива.

Относно коментираната игра Клуб 2% от къде мога да я закупя намирам я в store.bg но ми се иска да я видя и на живо в книжарница например ???

Има я в Хиполенд, в книжарниците по моловете (ние я купихме от Ориндж). Страхотна е тази игра, дори каката (на 12 г.) й е фен.
Но вкъщи безспорен фаворит е шахът - моите играят с часове, как не им писва, не знам. Но те ходят да тренират, та нормално.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 09:48 от Анонимен

# 352
  • София
Жасмин, дъщеря ми е с шест сменени зъба и още два клатещи се. При някои деца е по-рано. Не се притеснявай! Нейните първи млечни се показаха в началото на шестия й месец.

# 353
  • Sofia
Soleil*, дано не са се оправдали очакванията ти. Как сте днес?

Точно, Жасмин, много е рано. И добре дошла! Simple Smile
Аз ги разгледах книжките им и в края имаше малко елементи, та сега само чакам в петък да взема папката и да погледна пак, да съм сигурна и ще зачекна въпроса. Тъкмо ще видя и ще пишат ли още и какво до края на седмицата.  Яд ме и, че на родителската не стана дума изобщо за програмата, само общи приказки бяха.
Вчера търсих информация и по програмата на МОН няма ръкописно писане в ПГ.
Иначе в закона пише, че не трябва да има такива повторения, та да е безинтересно и да се загуби мотивация у децата, но...  Close

Моите и тримата са с късни зъби, след годинката. Не помня кога точно ги сменяха двамата големи, но Андреа си е с всички млечни и няма изгледи да започне да сменя скоро. То и тъкмо стана на 6г. де, повече е 5годишна, отколкото 6.   Wink
Доколкото съм чела, обичайно е на 6-7г да започне смяната, но нали всичко е индивидуално. Simple Smile   

На щерката толкова и беше ентусиазмът, днес вече казва, че иска да си е при мен, в къщи. Поплака. Интересно и е в у-ще, но...  Sad

В групата ни, за радост няма пълни дечица.  Grinning

# 354
За зъбите, Калина започна да сменя още на 5г и няколко месеца.
Сега е с 2долни сменени, 3ти е на път да пада. Горе паднаха 2, но още не са пораснали новите.

Morena, явно сега ще минават през такива периоди, в които не им се иска много да ходят на училище.
Калина днес не мрънка, дори ми каза чао. Simple Smile

# 355
Морена, и моята щерка от време на време казва, че й се иска да е събота и да не ходи на училище.
Аз писах, че първият ден се разплака и беше много напрегната.
На следващият ден й направих една комбинация от Бахови есенции (включих за промяна/новости, срам и увереност) и всеки ден й слагам в шишето за вода. Мисля,че подействаха, защото от тогава е доста по-спокойна, въпреки че пак не играе и почти не яде по цял ден. Мъжът ми се шегуваше в началото, че щяла да яде само по веднъж на ден, вечер, и то наистина така се получава засега.

Вие имате ли програма с часовете? Аз нямам търпение да изкарат нашата, за да видя как е разпределен денят им.

Жасмин, добре дошла! Дъщеря ми е с два сменени долни зъба.

Сутринта подсмръкна малко, но ще видим довечера как ще е. Днес съм ръчала и заръчала да не излиза по тениска.

# 356
Soleil*, Morena, благодаря - добре заварили.  Simple Smile

Моят юнак яде много там, даже се опасявам, че е прекалено. На един обяд беше изял супа + второ + салата + десерт. Как не е поспал след това на чина, не знам.  Laughing

И в нашия предучилищен клас миналата седмица едно момиченце е плакало, но то е на 5 години (1 година по-малко от другите деца) - явно натоварването му е в повече. Аз заради това не исках моят син да го пускам по-рано от набора му, въпреки че още миналата година четеше и смяташе, но тогава ми се струваше голям бебешор, още спеше следобеден сън и щеше да му е трудно по цял ден да е в училище.

А на мен ми харесва, че извеждат децата всеки ден навън - в старата ни детска по това време на годината децата ги "зазимяваха" и не ги изкарваха до април. Ужас беше по цял ден в затворено помещение - вируси, плесени, моят син направи алергичен ринит, сума ти време беше на антихистамини. А тук всеки ден игри в полите на Витоша на чист въздух ми се струва в пъти по-здравословно. Досега не му се е запушил носът, както беше миналата година по това време.

# 357
По принцип, предучилищната за 5 и за 6-годишните е Различна, с Различни изисквания в режима. Която майка е сметнала, че детето и е готово да е при 6-годишните и на 6-в първи клас, може да го изтегли напред. Това, че по места ги смесват...не знам как да го интерпретирам. Затова принципно има и Набори-от яслата, та до завършване на училище.
Как да е.
Отчет за моето хлапе-ходи си с желание, не се уморява, има сили за още толкова. Учебният процес за сега тече по-гладко от миналата година. Една от причините според мен е, че миналата година целия материал го "взимаха" сутрин, за да спят следобяд. Сега материалът е разделен във времето и успяват да не препускат и да им задържат интереса.
Моето е от разсъбличащите се, повечето госпожи се шокират и притесняват, че е по тениска, натискат да се облича, след което следва изпотяване. Crazy Няма угодия за нас, майките, една иска да е облечено, друга-разсъблечено. Hug
Принципно за моите деца, при нас е наследствено, хахахаха, досадно е ставането сутрин, когато се спи най-сладко. Но станат ли-проблеми нямат.
Не са и от ящните. Не закусват, от обяда се хапва само едно нещо. Голямата спокойно изкара вчера на един банан, при наличие на двучасова тренировка и училище. ooooh!

# 358
О, и мен ми харесва да ги извеждат всеки ден. Да не ме разберете грешно. Притесненията ми са за излизането по тениска и анцуг в 15градуса вятър, а не че са ги извели.

Jizz, има нещо вярно с угодията Simple Smile Моето хич не търпи на студ за съжаление.

# 359
Моите може би наистина ходят по-леко облечени. Каката тази сутрин тръгна по тънка блуза и суитчър, малкият - по блуза и яке без ръкави. Гледам да не ги изнежвам, за да не боледуват много.
След училище и детска винаги сме навън, даже зимата.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 14:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт