ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 744
  • 727
  •   1
Отговори
# 435

сърчица не ям, но съм чувала, че като се резнат са по-вкусни  Thinking

# 436
ей така съм  #Crazy #Crazy #Crazy
кантарът показва -3 кг за изминалите два дни
смених батериите и пак същото
не странно, ами отгоре
 newsm78

# 437
W'A'S'P', потвърждаваш моята теория за задържаната вода - явно си имала задържана и си я изхвърлила Wink

Аз съм с впечатлението, че вода може да се задържи и в доста голямо количество (няколко килограма) и да се задържи за доста дълго време. Мисля, че например при лечение с кортизонови препарати стремглавото напълняване, което се получава, е от това - от задържане на вода най-вече. Но тези килограми после се махат трудно... А и определено си личат. Но освен такива силни лекарства, предполагам, че има и други фактори, които влияят. И в един момент се получава изхвърляне на водата. Т.е. може да се получи, зависи отново от различни фактори. Лошото е, че не е толкова лесно да се контролират нещата.

# 438
  • В Балкана
И заради това.  Laughing
пробвах с един калкулатор на калории ... и ми показа,че белтъчините са около 70-80 % а мазнините и въглехидратите около 10-20 %  

к   М       П     В
Пилешко месо/бутче    119    4    20    0
Пилешко месо/гърди    110    1    23    0
Пуешко/бут                    114  3.6    20   0
Пуешко/гърди            103    1    23    0

Свински бут                269    23    17    0
Свинско каре              329    30    16    0

А и пилешкото месо не ти носи това, което ти дава свинското.
За разнообразие - става, но постоянно да се яде -  не.
Може да му добавяш масло, сметана или друга мазнина.

# 439
 01046050
Важни животни: по-дълго живели, обикновено по-едрите видове (свинско, говеждо, агнешко), имали време да акумулират повече микроелементи от бедните, индустриални фуражи. Свинята е най-близка структурно и химически до човека, което я прави пълноценен източник на хранителни вещества. Пилешкото месо е най-бедно, защото в индустрията пилето пораства само за 35 дни. Колбасите трябва да са сурово сушени и без течности. - See more at:
ВНИМАНИЕ! Ако протеините са над 45% от калориите, тялото използва значима част от тях за производство на енергия. Това претоварва черния дроб, повишава киселинността и води до възпаления. Затова месото с ниско съдържание на мазнини (филе) трябва да се допълни с мазнина (масло, сланина, мас, сметана).
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

# 440
Така не ти ли остават жилави  newsm78

Ами не, поне не ми е правило впечатление. Ще опитам и рецептата на Улиchef

# 441
  • София
Сварени и след това задушени в масло ги правя и аз.
Стават божествено вкусни   chef
Накрая добавям сол и магданоз.

# 442
Момичета, сега видях, че тази тема е от 2005 г.  Shocked Интересно ми е има ли хора които са писали тогава и продължават и сега да пишат?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34500.0

Сега надникнах и във форума на spidersport, четете ли, пишете ли там Simple Smile Утре ще се ровя да чета и там.
http://spidersport.com/forum/index.php?c=2

# 443
  • София
Аз съм чела част от старите теми, но там все още не се говори точно за ВМ ...
Авторката Алма прави ВМ, повечето от останалите потребители - обикновено НВХ. То си личи и по главоломното слабеене. Явно още не се е изяснило точно за какво става въпрос.

Спайдърите ги чета от време на време, но няма много активност, не е като тук  Heart Eyes

# 444
По онова време сигурно не са били много изяснени нещата... А и още не е имало Дюкан май, така че може би част от пишещите тогава са спазвали по-умерена версия на Дюкан - с по-малко мазнини, макар и не съвсем без newsm78

# 445
Тогава не са обръщали много внимание на баланса между омегите
Доста овес и лен са хапвали, т.е. непотребни фибри с раст. отрови в тях
И интересът към режима е бил основно на тема отслабване, за разлика от сега, когато освен естетическа, има и здравословна приложимост
В онези стари тема съм срещала форумни никове, които и сега се оплакват от проблеми със здравето и/или теглото
Изабележете колко често се случва в някоя тема някой да каже, че бил правил режима някога си и т.н.

Общо взето тогава не са знаели много за метаболизма и хормоните и как режимът помага при разни проблеми

Шоки, да, вода си е това
Две години я чаках да се разкара
Сега явно този сок от червени боровинки помогна да се получи това отводняване, предполагам в комбинация с инфекцията, дето ме пращаше в 00 непрекъснато  Embarassed

# 446
Много е кофти такова продължително задържане на вода... И трудно се оправя. Струва ми се, че организмът трябва сам да си реши кога е дошъл моментът... А не си е работа да се пият диуретици. Според мен и наливането с вода не помага.

# 447
  • София
Червената боровинка е чудна за уро инфекции. Малката ми дъщеря перфектно се оправи от цистит със сироп от червена боровинка, без други лекарства.

Виж относно водата - нямам представа как действа, но явно има и такъв ефект  Heart Eyes

# 448
  • Бургас
Аз имах голямо задържане на течности тези дни,но съчетах режима със знанията ми от Зоната и 3л вода и вече имам резултати  newsm44
Спайдърите ги чета и аз отскоро,но активността е много слаба,лично аз се възползвам от информацията от дневниците

# 449
  • Пловдив
mis_val, стана ми любопитно кои принципи от Зоната следваш и как ги съчета с нашия режим?Сподели, моля, ако ти се пише   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт