ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 743
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
  • София
и аз се присъединявам към тази молба  Flutter

# 451
Момичета, дайте идея как да сготвя пилешки сърца. За първи път купувам и се чудя какво да ги правя...
Да споделя и моята рецепта: Първо ги сварявам добре, а после ги задушавам в тенджера(или по-дълбок тиган с капак) с повечко лук, червен пипер, черен пипер, чубрица и магданоз накрая.

# 452
  • Пловдив
Аз имах голямо задържане на течности тези дни,но съчетах режима със знанията ми от Зоната и 3л вода и вече имам резултати  newsm44
Спайдърите ги чета и аз отскоро,но активността е много слаба,лично аз се възползвам от информацията от дневниците
Чудна работа,а едно време там имаше страхотна активност,но тогава и Галя пишеше.

# 453
  • Бургас
Основното,което взимам от Зоната е да си изчисля колко блока ми се падат на ден и от там нататък спазвам това само за протеините.
Разпределям ги през деня по мое усмотрение,така че да мога да издържам по-големи интервали между храненията.
Тези правих следното
Тъй като постоянно съм гладна,въпреки огромните количества мазнини,които поглъщах,като буркан кокос за 3 дни или 1кг маслини за същото време  Embarassed  реших да се вслушам в съветите на Инес Субашка,че може ми не изпитвам глад,а жажда,та така
Ставам и почвам да пия вода,до закуската съм пила или 0.5 или 1л
Пия последната вода половин час преди хранене
Закуска домашно цедено мляко 100гр(което по Зоната е един блок,тъй като един блок е 220 кисело мляко,а като го изцедих ми излезе 100гр.)
Между храненията пак вода между 1,5 и 2,като задължително съм изчакала да минат поне два часа от закуската и половин един час между всеки 0.5л(това последното си е мое хрумване и желание,няма общо с някакви правила)
Обяд 112 гр.месо от пил.бутче+зеленчук макс до 200 гр.+10масло(имам съмнения,че един от винавниците за задържане на вода е то,до скоро имах сериозен проблем с млечните,нещо което преди време беше описала Шоки),днес поради причината от скобичките замених маслото с кокосово такова,което доста добре ми действа на апетита
Вечеря същата като обяда,а месото е 112 гр,защото според зоната 1блок протеин е 28 гр.месо
Та за деня ми се падат 9 блока при мен,разпределени
Закуска 1БП
Обяд 4БП
Вечера 4БП
Като между закуската и обяда имам поне 5 часа разлика,а между обяда и вечерята 6 или 7,колкото мога да издържа
Преди вечеря пия вода само ако съм жадна,като цяло гледам водата за деня да ми е около 3л

# 454
едно време да, имаше огромна активност в спайдърспорт, ама беше отдавна Simple Smile
за съжаление Милко изтри много теми и дневници, замина според мен доста информация, но все пак форумът е личен и ще прави каквото той прецени за най-добре Simple Smile

# 455
Коя е Галя от СС? Няколко пъти я споменавате.

# 456
  • Пловдив
mis_val, благодаря, че сподели!  bouquetА замисляла ли си да увеличиш храната?На мен на пръв поглед ми изглежда малко. Освен това (от личен опит), когато не си набавям достатъчно протеини (например изкарам няколко дни основно на млечни в неголеми количества и цялата седмица с малко пилешко), ме хваща огромен глад, колкото и мазнини да хапвам. Последно заради това залитнах отново към хляба...

# 457
Коя е Галя от СС? Няколко пъти я споменавате.
актуалният блог, в който пише е този
старият
имаше и още един поне, но трябва да седна на моя компютър Simple Smile и ще ти го напиша.

# 458
# 459
  • Бургас
mis_val, благодаря, че сподели!  bouquetА замисляла ли си да увеличиш храната?На мен на пръв поглед ми изглежда малко. Освен това (от личен опит), когато не си набавям достатъчно протеини (например изкарам няколко дни основно на млечни в неголеми количества и цялата седмица с малко пилешко), ме хваща огромен глад, колкото и мазнини да хапвам. Последно заради това залитнах отново към хляба...
yulinga,аз и в живота съм свикнала с точни неща,Зоната много ми помага в желанията ми да изпадам в подробности  Embarassed
тук разбрах всичко за режима,но така и не се ориентирах от кое и по колко да хапвам,както бях споменала преди време,за кратко време качих доста килограми,но макар да имах нужда,че много бях отслабнала заради здравсловното ми състояние,определено нещо не правех както трябва защото качените килограми бяха основно от задържане на вода и токсини,твърдя го защото корема бедрата и дупето ми станаха огромни за броени дни и съм сигурна в това,защото еди панталон спря да ми става изобщо,а предния месец беше същото с друг,но втория  беше от много слабия ми период и него не го броя,като увеличените ми  размери бяха придружени с целулит и огромен корем.Друго,което установих и при мен е,че съчетанието на млечни и месо в едно хранене не ми се отразяват добре,при вас е задържане ,при мен е 1кг нагоре,било то и от задържане на вода.Но най-вероятно при мен проблема е от забавен метаболизъм,което предполагам с по-дълго време с режима ще се проконтролира,както стана и с апетита ми.
В кокосовото масло,което взех предния път пишеше,че съдържа вит.К и ако и при мен липсва,което като четох описанието на Шоки най-вероятно е така,няма да се учудя това да е причината за по-малкото настървяване към храната,аз имам проблем и с емоционалното хранене,но когато хапвам кокосово масло и интервалите между храненията ми са по-големи и настървяването след това почти липсва,не знам дали има връзка или е съвпадение.
Давам и един полезен линк за водата,инсулина и задържането на течности от сайта на една "Зонарна дама-Емигрантка" http://www.vzonata.com/kalkulator-za-vodata/

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 10:53 от mis_val

# 460
едно време да, имаше огромна активност в спайдърспорт, ама беше отдавна Simple Smile
за съжаление Милко изтри много теми и дневници, замина според мен доста информация, но все пак форумът е личен и ще прави каквото той прецени за най-добре Simple Smile

да, това за съжаление е така
не ми харесва и на мен този факт, някак си много тоталитарно ми стои такова поведение
имаше един момент, в който бях много активна и там
после ми писна
няма нови хора, пише се едно и също, със същите хора
и съвсем закономерно ще има застой

# 461
  • София
Мис вал, ужасяващо сложно с тия блокове, сметки ... А и 112 гр месо ... направо си е глад това нещо ... Аз не я разбирам много Зоната, не съм се и задълбочавала, но ми идва прекалено смятането и пресмятането там. Щом можеш и ти дава резултат, браво! важното е човек да намери неговата си формула.

Аз днес съм решила да си правя пастет. Взех 1 кг черен дроб и бекон, сега ще попрочета рецепти.
Ако вие имате някоя вкусна - свиркайте  Heart Eyes

# 462
  • Бургас
И на мен сметките в Зоната ми дойдоха в повече,затова и я зарязох,а и там храненето е петкратно и пада едно всекидневно теглене и ядене,направо се побърквах,тук ми е чудесно,режима ми действа супер в една голяма част от времето,а и наистина както и други са споделяли и аз съм на мнение,че темата "върви" доста положителна и информативна.Използвам Зоната само за да си сметна нуждата от протеин,не казвам че е правилно,но поне метода действа.Аз съчетавам информацията от много режими в едно,като основно се придържам към ВМ_НВХ,друг е въпросът че не знам до колко го спазвам правилно

# 463
  • В Балкана
Вивиан, аз съм се заканила на тази - http://vicktory.wordpress.com/2009/03/11/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8 … 1%87%D1%83%D1%86/
Ама не е ясно, кога ще я направя.  Laughing
Според мен, рецептата търпи корекции и нагаждане към вкус.

# 464
  • София
Рейнче, много интересна рецепта за пастет! Запомням си я и аз за правене   bouquet
Намерих в темата с рецептите класически вариант, който искам (че децата нещо са включили на тема пастет и предпочитам аз да го направя, вместо да купувам) и ще го приготвя по-късно днес, да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт