ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 715
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Lemy, готово - имаш поща.  Peace
И аз не знаех, че Пинко е с бан. Какво ли е станало?  newsm78

Шоки, аз страдах от силни болки във ставите, които от витамин Д се махнаха. Дори не знаех от какво ми минаха, но ендото при последния преглед като ми гледа изследванията ме пита дали съм имала болки преди и аз й казах - да. А тя после каза - сега сигурно вече ги нямаш, нали?  Grinning Та тогава разбрах, че витамин Д ми е помогнал.  Peace

# 76
Jana Ina, аз съм чувала, че болки при нисък вит. Д може да има в костите, не в ставите newsm78 Мисля, че това е остеопения. А иначе за артрита, както при майка ми, със сигурност вит. Д има огромна роля. Но за артрозата (износването на хрущяла), напр. на коленете, резултатите не са категорични - може да има роля, може и да няма. Във всички случаи аз си наблягам на вит. Д.

# 77
  • SA
За Пинко - не зная. Информацията ми е от един сьфорумец, който пише в темата за ЛДН. Дано е нещо временно!

# 78
Шоки, аз визирам и кости и стави, т.е. при мен имаше ефект и за двете - и за болки в пръстите на ръцете, и за коленна, лакътна и раменна става.  Peace Иначе не говоря за артрита - той все пак е автоимунен и вит. Д може да повлияе добре, но не вярвам чак да се стигне до излекуване. При мен няма такива заболявания, просто ме боляха кокалите и ставите, особено зимно време.

# 79
  • София
Изчетох преди месец темите на Пинко и всички ми се сториха много интересни, но тъй като нямам досадни болежки специално тази за ензимите бързо ми доскуча и я зарязах.

Между другото като чета менютата на другите ми се струва, че може би прекалявам с мазнините  Thinking Вчера например вечеряхме извънредно мазен джолан с тарама хайвер, а днес ще са вратни пържоли с гуакамоле  Whistling
Но пък от друга страна се чувствам добре, качила съм само 3 килограма, което е в норма, дори леко поднормено за началото на пети месец, в който съм. С други думи май свалям (като относително тегло).

# 80
Assos, на мен не ми се вижда никак много мазното, аз лично ям по същия начин. 3 кг в началото на 5 месец е добре, нормата, която аз харесвам за качване по време на бременност е, по 2кг на месец след 6-ти месец.

# 81
  • София
Тоест - общо 6 килограма за цялата бременност ли?

# 82
Важното е да се чувстваш добре през бременността, добре вървиш засега с кг.
Аз качих 12 за цялата бременност, а братовчедка ми над 20, но сега тя е по-слаба от мен  Laughing
Бих казала - по един кг до 5-тия и по два след това.

# 83
Тоест - общо 6 килограма за цялата бременност ли?
6-ти включително, 8 до макс 10 кг общо. Но все пак най-важно е от какво се качва, разбира се. С твоя начин на хранене, аз лично не бих се притеснявала Simple Smile в идеалния вариант има и малко спорт, за доброто на майката по време на раждането и възстановяването й след това и на бебето естествено.

# 84
Здравейте, отпуска съм, имам проблеми с нета, яденето ми е ужасно. Изчетох ви, нахъсах се, и сега дано удържа до понеделник.
Лека седмциа на всички и моля ви не минавайте 10 страници, че докато се прочете и усмисли всичко минал половин работен ден  Twisted Evil Mr. Green

# 85
Асос, аз качих 18кг, но сравнително бързо ги свалям. Бебо е почти на 3 месеца и ми остават 3кг. Не ограничавам калории, храненето ми е подобно на доста нестриктно ВМ-НВХ. Стриктно избягвам само консерванти и т.н., но примерно плодове и млечни ям доста, понякога картофи и ориз, а от време на време (по-скоро рядко) и хляб. Предполагам, че с по-стриктна диета и малко повече спорт щях да съм ги свалила досега, но приоритетите ми са другаде за момента Simple Smile

Интересното е, че въпреки многото килограми не ми се появиха стрии, а през пубертета от доста по-малко качване много ми се нацепиха бедрата. Според една от теориите, които четох, това се дължи точно на добрите мазнини в храната. Може да споделиш след няколко месеца какво се е случило и при теб, интересно ми е дали наистина има такава връзка.

# 86
  • София
Може да споделиш след няколко месеца какво се е случило и при теб, интересно ми е дали наистина има такава връзка.
Разбира се.
Водя си стриктен дневник за хранене, движение и килограми по седмици и ще споделя всичко.

# 87
  • Пловдив
Момичета, привет! Hug Heart EyesЗавърнахме се от морето, беше чудесно и добре си починахме. Обаче...храненето ми беше ВВ по технически причини. Резултатът + 3 кг, и то не от онези, дето ще се махнат след 2 дни...Доста бисквити хапнах (не знам и аз защо така ме изкушиха...). И установих, че по отношение на хляба винаги ще си остана като бивш наркоман. От почти година не ми се беше случвало да не мога да спра след 1-вата филия... Предполагам, причината е, че като цяло консумирах малко протеини и почти никакво месо за 9 дни. Просто така ми беше по-лесно и няма какво да се жалвам...
Не искам да ви казвам какви газове имах вечер от хляба, ама пуста пристрастеност оставяла много дълбоки следи в мозъка явно... Crazy
Иначе много движение имах, по 2 часа плуване на ден+ обичайната ми сутришна тренировка от по 15-30 мин и 40 мин разходка всяка вечер. Но...обица да ми е, че само с движение не става и че храненето е от първостепенно значение. Голям глад не гонеше обаче...
Ох, мислех си, че съм загубила старите навици, но явно не се изкореняват така лесно...
Също да споделя, че от няколко месеца пропускам закуската и се храня почти интервално. Това обаче явно не ми се отразява добре, понеже, поглеждайки назад, виждам как постепенно увеличих въглехидратите и вечерите ми ставаха все по-обилни...което, както мога да преценя сега, не ми се отрази добре в дългосрочен план...
Така че смятам да се върна към закуската си, колкото и да ми е по-лесно да я пропускам, да видим...
Иначе с радост установих поне, че хранителните навици на семейството ни са доста добри и дори при обичайното за българина хранене (с боб, леща, картофена супа и т.н.), консумираме изключително малко олио, никаква захар почти, много зеленчуци, млечни и умерено плодове. Децата не се блазнят от пици, дюнери, понички и други подобни, които на морето се предлагат на всяка крачка. Това за мен доказва, че децата действат според както са свикнали. Те приемат определени неща за обичайни, в случая за тях е обичайно да не купуваме такива неща, да не им предлагаме, просто да ги подминаваме, и изобщо не им се впечатляваха. Не се наложи да ограничавам, забранявам и т.н. Голямата веднъж поиска понички. Обяснението за мазнината, в която ги пържат, и възможността да избира дали все пак да яде от тях или да изчака някой ден да си направим вкъщи (за която вече забрави  Mr. Green) я накара да се откаже... Mr. Green
А у дома е най-хубаво все пак. С вечеря вратни пържоли и бекон на скара, придружени от салата, и всички бяхме щастливи...
Само хлябът ми се иска да го откажем всички, да видим как ще стане...че децата много му налитат и те напоследък...
joya Hug
Споделих си размислите и страстите, утре ще ви чета...

# 88
Браво на завърналите се от почивка! Радвам се, че сте си изкарали страхотно. Днес бях на гости за малко и ме почерпиха с домашен кекс с брашно и захар. Беше много приятен, полусладък, опитах няколко хапки и го оставих.  Sunglasses Даже ми да доха рецептата. Може да го направя режимен някой път. Освен това си позволих и 100гр сладолед Рафи на разходка. Изобщо голямо свинване падна! Но ми харесва, че имам контрол върху нещата и се насладих на малко кол-во изцяло. Даже сладоледъдт ми дойде в повече. Иначе най-сладкото, което ям вкъщи е банан.

За ротеините: 1 пил. бутче с кожата е 60% мазнини, 1 яйце - също, вратна пържола - също. Ако се притеснявате, че изглежда постна, мацнете й малко масълце при готвене. Това, че привидно храната не е мазна, не означава, че не е такава в действителност.

Тези дни изчислявах горе долу какви въглени да ям, за да имам около 50гр на ден: 300-400 гр зеленчук + 1 банан всеки ден. При нужда мога да метна и 5-6 ядки. Ми то голям пир става!

Аз също съм на вълна закуска, но обядвам леко или направо пропускам обяда и вечерям нормална порция. Тази сутрин си направих омлет от 3 яйца, в 16ч замезих с 2 парченца маринована риба, половин банан и 5 половинки от орех. За вечеря 1 домат и 1 цяло пил. бутче - опитах се да компенсирам ВВ пиршеството от този следобед.  Laughing Дано ми се получи.

# 89
  • SA
yulinga Hug! Липсваше ни!

Общи условия

Активация на акаунт