ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 46 651
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
  • София
От Добрев съм взимала и обезмаслена, и пълномаслена (на нея май й казват рикота, но трябва да се попита - понякога просто няма, свършила е). Обезмаслената също беше вкусна, не като обезмаслената на Маджаров например. А също много ми хареса и биволската фреска.

Да явно аз като съм гледала са били свършили.
Пушения кашкавал също е много вкусен, като го бухнеш да го пържиш с яйцата става уникално  Blush

# 271
А по повод на кашкавала, напоследък в Била има някакъв полски, който се оказа много хубав (по моите критерии) - не е солен, а е твърд и става на конци, подходящ е и за паниране.

# 272
  • София
Сметаната на Боженци е със сухо мляко. Доколкото си спомням, даже си пишеше.

Да, наистина си пише  Peace

Дояде ми се сметана сега, като ви чета Simple Smile

Със сиренето и кашкавала е същото - казвали са ми например, че е хубаво кашкавалът да стои твърд и да става на конци, но дали това е наистина критерий за качество? newsm78

Точно така е. Аз два пъти съм купувала от кравар домашен овчи кашкавал - стои твърд, на конци и не много жълт. И уникално вкусен  Embarassed

Аз съм мнооого щастлива тази сутрин.
В нашия вход, в едно помещение на 1вия етаж отвориха мини магазинче за хранителни стоки и предлагат по поръчка домашно прясно мляко, яйца, сирене, кашкавал ... Предстои голямо пазаруване от тях от моя страна Simple Smile А и са ми под носа ... Въобще приказка!
А и сметаната на Родопея зареждат ... сирената им ...
Въобще много съм щастлива  Crazy

Асос, поръчвай смело от Зоя-та кокосовото масло с велосипедиста Simple Smile Още следобед ще е при теб!

# 273
  • В Балкана
А на мен като ми е хубав по-мек кашкавал - Витоша и по мекост си го избирам. Sad

# 274
Да, докато не задължат производителите да изписват всичко на етикетите, ще трябва да гадаем... А вкусът е много индивидуално нещо... Но ако започнеш да консумираш качествен, истински продукт (гарантирано качествен и истински), съответно ще придобиеш критерий за това какво да търсиш и ще можеш да отсяваш. Но специално със заквасената сметана у нас като че ли не е възможно това все още. Питала съм майка ми, защото е по-възрастна от мен, каква според нея трябва да бъде сметаната - вид, консистенция, вкус, но тя казва, че или не е яла по комунистическо време, или просто не е имало и затова не е могла да яде Rolling Eyes Не си спомня защо и дали изобщо е имало по магазините, но със сигурност тя не е яла. Така че и тя не може да каже. Но наскоро каза, че явно е забравила какво означава истинско кисело мляко, защото вече не й харесват накиселяващите млека, а всъщност истинското си накиселявало леко... Със сиренето и кашкавала е същото - казвали са ми например, че е хубаво кашкавалът да стои твърд и да става на конци, но дали това е наистина критерий за качество? newsm78
Имах късмета да раста на село при баба и дядо през ваканциите - та достатъчно домашни кисело мляко, сирене и масло съм яла. Сметана не са правили, но в буркана с кисело мляко отгоре се образуваше един дебел по-мазен слой, който много харесвах, та предполагам, че нещо такова трябва да е.

# 275
Истинска сметана не съм купувала от магазин. Яла съм правена от баби и жени по селата. Гъста, има вкус на хубаво масло. Немските масла го докарват на вкус  Laughing, ама той може и от есенция да е.
А кашкавал и аз обичам мек, дори леко си го загрявам, за да се точи. Обичам и прясно, меко сирене.

# 276
Но например купувам и ям по 2-3 пъти седмично и котидж (някакъв немски).
Котиджа го обожавам, мога да го ям нон стоп  Heart Eyes (не че го правя де) Laughing

# 277
  • Бургас
Оскъдни на мазнини - Полезни ли са за здравето ни?  http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

# 278
  • София
От кравето сирене и кашкавала на Добрев не съм особено впечатлена, но биволското сирене всеки път ме разтапя от удоволствие. Маслото им пък (подобно на другите мандраджийски масла) много бързо придобива един такъв, специфичен дъх, което не съм сигурна дали да броя за плюс или минус.
Купувам ги от "Хляб и сирене за приятели" на Парчевич и там открих едни други любими продукти, без които рядко оставам: от угоен патешки дроб на Volex. Супер кратко съдържание, мазни, ароматни и за моя радост - с български произход и доста приемливи цени. Препоръчвам!

mis_val, чудесна статия  Party

# 279
В момента по TLC дават за кетогенната диета  Peace

# 280
  • София
Assos  какво е това нещо от угоен патешки дроб, че не ми се отваря линка пък ми стана интересно Simple Smile

# 281
Аз магнезиума го пия 2 часа преди или след хранене. Иначе ми действа много разхлабващо! Laughing

Ассос, в Германия изписват ето това - http://www.doppelherz.de/produkte/doppelherz-magnesium-400.html . Магнезий 400мг, 600мг фолиева киселина, 5мг Б6, 5мг Б12 и 4,2мг Б1. Но В Бг май ги няма.  Rolling Eyes Не знам 1гр не е ли висока доза. Може би ако я намалиш на половина, вече няма да ти действа разхлабително!? newsm78

Шоки, аз също съм нервна като съм притеснена. Но и като съм гладна, ставам вълчица, което определено отдавам на паднала кръвна захар. Даже съм си я мерила с глюкомера и това се потвърждава. Peace

# 282
# 283
Аз от тази марка пия друга добавка и съм много доволна. Но дозировката на магнезия е много ниска... Peace

# 284
Пият се 3 пъти на ден по 1-2. А ти какво пиеш? Че им се чудя сега, само алоето съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт