ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 680
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • SA
Негативна, резултатите ти са супер и нямаш никакво място за притеснение! Свалила си доста килограми мазнини точно от място, кьдето трупането на мазнините се счита за вредно в здравословно отношение.
yulingaHeart Eyes браво за бьрзото и успешно врьщане кьм режима! Твоят опит за пореден пьт потвьрждава факта, че дори и по-дьлго отклонение от режима ,не трябва да е повод за отчаяние и самобичуване и че просто ни врьща малко назад с резултатите. Ама то няма закьде да бьрзаме, дето се казва  Laughing ( още се смея като се сетя за онова изказване на Милко - "ще се видим на оня свят, аз ще закьснея"  Joy)
Шоки, наистина много интересна е тази история с изгарянето. Аз в началото доста се учудих как е успяла в болница да се придьржа кьм ВМ-НВХ, но после прочетох, че тя всьщност се е лекувала в кьщи. А визуалната промяна при това момиче е просто поразителна.

# 526
Здравейте и от мен! И аз искам да окуража Негативна да не се дава! Ще станат нещата при тебе!   bouquet

Във връзка с промитите мозъци, искам да споделя тази статия на д-р Андреас за едно 7-8 килограмово бебе, родено в Германия. http://www.dietdoctor.com/insulin-the-obesity-epidemic-and-a-giant-german-baby

ЗАбележете как изглежда това "момиченце". То е направо затлъстяло от утробата. Не просто е голямо или тежко, а е тлъсто. Извинявам се, че ще бъда груба, но това е направо гнусно. Как може да причиниш такова нещо на собственото си дете? То бива простотия... Логично е да се сети човек, че като преяжда с боклуци, не може да очаква да му се роди здраво бебе.

И аз си мислех за Инес и нейната философия. Страшно ми допада това, че не се бърка в работата на другите и не се налага. Разпространява гл. си точка с много ентусиазъм и любов, а доколкото виждам много обича да се радва на успехите на другите хора и ми изглежда лъчезарна от това, което чета и виждам в блога й. Обаче има едно нещо, към което имам забележка и това е цялостната й гл. точка към тренировките. Според нея винаги естетическия резултат ще бъде добър при всяко момиче щом постоянно увеличава натоварванията и че е мит, че може да стане буца. Това е само донякъде вярно, защото има жени, които много лесно качват мускул и то под тлътините, още преди да отслабнат, което може много да травмира женската психика - да се стремят към отслабване с интензивни тренировки и правилна диета, а да не сигнат до мечатаната елегнатна визия. Не всички жени искат да бъдат мускулести. Самата Инес въпреки че е мускулеста, е естествена и изглежда добре, атлетично женствена, без да е прекалено. Но имаше е дно момиче на снимките й, на което му се беше стопило дупето от тренировки, а предната част на бедрата й беше станала доста и зпъкнала и мусклеста. А според мен идеята на тренировките е да подчертават женствените форми с мускул, а не да растат мускули точно на най-неженствените места.

Има един треньор, Брет Контрерас, или Човекът Глутеус, който се занимава с подготовка както на спортисти така и на обикновени хора за здраве и добър външен вид. Той смята, че жените трябва да вдигат тежести, но не по същата схема както мъжете, защото ще направят мъжки мускули така да се каже. Според него трябва да се целят определени части от тялото, които са проблемни и да се набляга на тях, за да се подобри естетиката им чрез подходящия вид силови тренировки. Разбира се това носи и здраве и сила на тялото. Та, мисълта ми беше, че треньорът прави една силова програма за мъже и малко по-различна за жени, като разликата е в повторения, серии и натовареност. Например, на женит внаги проблемът им е краката и съотношението между талия и ханш. Така той предписва упражнения, които да наравят краката слаби, да заздравят глутеусите и да смалят талията, като това води и до стабилизиране на торса и изпъчване и на гръдните мускули, което повдига бюста и прави фигурата като пясъчен часовник. Освен това неговото мнение е, че жени с наднормено тегло не бива да разчитат само на силовите тренировки и диетата, а на задължително кардио (или поне силови тренировки с кардио ефект - по-малко тежест, повече повторения, каране на колело на открито, бързо ходене, плуване и т.н.) Неговия опит показва също, че жените са по-издържливи и много бързо се възстановяват и затова могат да тренират спокойно 6 пъти в седмицата, а не само 2-3. Т.е. 3-4 пъти силови, и другите дни допълнително движение, 1 ден почивка. Излиза, че причината жените по принцип да отслабват по-трудно не е, че тялото не дава мазнините, а че просто не се движат достатъчно адекватно на своята физика.

Надявам се, че не разводних темата. Има много интересни неща, казани от опитни професионалисти, а този човек умее да "прави" невероятни дупета и крака на всяка своя клиентка.  hahaha Това е съвсем сериозно! Освен това той смята, че трябва да се уважава правото на жените да искат да бъда слаби, без явно очертана мускулатура и има начин да се постигне такава физика с подходящите тренировки. Той казва, че иска да помогне на жените да изглеждат добре по бански, не само се грижи за подготовката на билдърките. Но и тях ги прави значително по-женствени.

# 527
Във връзка с промитите мозъци, искам да споделя тази статия на д-р Андреас за едно 7-8 килограмово бебе, родено в Германия. http://www.dietdoctor.com/insulin-the-obesity-epidemic-and-a-giant-german-baby
ЗАбележете как изглежда това "момиченце". То е направо затлъстяло от утробата. Не просто е голямо или тежко, а е тлъсто.
А мъжът и жената как го гледат странно, като извънземно.

# 528
  • София
Здравейте! Hug

Бях на море 2 седмици. Уж не прегрешавах, ама съм в застой. Но за мен е постижение и когато не качвам...
Преди 3 месеца си прищипах седалищния нерв, като се опитвах да правя гимнастика... Та още си ме наболява... Казаха ми, че ако сваля 10 кг, ще се подобри положението. Ама, пусто, като ми се папка, пък и очевидно не мога да разчитам на спорта.

# 529
  • София
Здравейте!  Hug

Негативна, това, което написа ме накара да си погледна календара, та от 23.07. се въртя в едни и същи кг, т.е. +- 1-1,5 кг, но на мерки в последната седмица съм още - 5 от талията, което прави невероятните - 16 см, от 27.06. Иначе в последните дни имам по-голям апетит и го отдавам на овулацията. Продължавам да ям, когато и колкто ми се се яде... Вчера вечерях 5 кюфтета на скара с печени чушки с копър и чесън.  Crazy Установихме, че трябва да взимаме по 1 кг кайма, за да ни стига, защото Филип изяжда 2,5 кюфтета и с баща му си оставаме гладни.

Искам да споделя нещо за храненето на моето "злоядо" дете, което на ръст 107-8 см е 14 кг...та това дете от какво е родено е на на нашият режим + разделно хранене, не съм го учила, карала, той е толкова зле с храненето, че съм съгласна да яде, каквото и да е, само и само да яде... никога не смесва протеини с въглехидрати, ако яде хляб, ще е сух, плодовете яде разделно и определено е "месарче", обожава риба.... Мисля си, че всички сме били така преди родителите да ни объркат.... е, ако го питаш само на бонбони може да кара, но още на втората търси къде да я изплюе. До 6 м е кърмен, но + АМ, защото не у стигаше. Никога не е обичал каши, попара не е ял, а плодовите пюрета плюеше.

Някой да има подобни наблюдения?

# 530
Red tree, и твоят успех е много впечатляващ, браво! Ето, очевидно става изчистване на мазнини точно от най-проблемната област, а в същото време се уплътняват мускулите - не знам как иначе може да се обясни, че килограмите се запазват newsm78 Но промяната и при теб, и при негативна със сигурност е голяма! Simple Smile

И браво на Филип, че яде кюфтета! Grinning

*Миленски*, на какво казваш застой?

Аги, напълно е възможно подходът на Брет Контрерас да е по-правилен при много жени. Разбира се, според мен зависи и от храненето - не всички клиент(к)и на Инес се хранят като нея, понякога е споменавала за това. А и зависи също от изходната позиция. Инес казва, че преди да започне с тежестите, е била по-отпусната и не е изглеждала толкова добре, въпреки че се е занимавала активно и май дори професионално с баскетбол. Но Инес не е била никога с наднормено тегло - това има значение. Аз съм убедена, че моите предпоставки, след като от съвсем малка съм с наднормено тегло, са едни, а предпоставките на Инес по отношение на оформяне на тялото са други. Освен това годините активно спортуване си казват думата със сигурност и предполагам, че влияят за по-добро оформяне на тялото при тренировки с тежести. Така че има индивидуални различия не само в тренировките според мен. Най-важното е да имаме търпение и желание да изпробваме различни варианти, докато намерим правилния. Peace

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 08:46 от Cioccolata

# 531
 Hug на всички.
Радвам се да чета за положителни резултати.
Аги, радвам се, че си променила мнението си относно правенето на мускули при жените.  Hug

# 532

Искам да споделя нещо за храненето на моето "злоядо" дете, което на ръст 107-8 см е 14 кг...та това дете от какво е родено е на на нашият режим + разделно хранене, не съм го учила, карала, той е толкова зле с храненето, че съм съгласна да яде, каквото и да е, само и само да яде... никога не смесва протеини с въглехидрати, ако яде хляб, ще е сух, плодовете яде разделно и определено е "месарче", обожава риба.... Мисля си, че всички сме били така преди родителите да ни объркат.... е, ако го питаш само на бонбони може да кара, но още на втората търси къде да я изплюе. До 6 м е кърмен, но + АМ, защото не у стигаше. Никога не е обичал каши, попара не е ял, а плодовите пюрета плюеше.

Някой да има подобни наблюдения?

Моето голямо момче е един месец по-малко от твоето и е със същите мерки и може да се каже същото хранене. Ако се е заиграл не можеш да го накараш с нищо да спре за да яде, може с часове да стои гладен. Сладко не обича, вижда децата и проявява желание, но като отхапе и се отказва. Чат пат хапва сладолед и желирани бонбони. По рождените дни не мога да го накарам дори една хапка торта да изяде, за да се отсрамим, че никой от семейството не кусва торта Simple Smile. Кърмен е до година и 4 месеца, не е пил АМ и не е ял пюрета.

# 533
Hug на всички.
Радвам се да чета за положителни резултати.
Аги, радвам се, че си променила мнението си относно правенето на мускули при жените.  Hug

Ами, аз никога не съм и смятала, че жените могат да направят огромни мускули, просто не е възможно, а и ми харесва да тренирам силово, даже много. Но ако човек не диетува правилно, може само да качи мускул без да отслабне, което не е добре от естетическа гл. точка. Иначе и аз съм установила за мен, че за да изглеждам добре трябва да се движа всеки божи ден колкото мога повече. Да, имам нужда от силови за оформяне, но не са достатъчни и практически трябва да тренирам нещо всеки ден. Освен това съм и ендо-мезоморф, което е почти най-ужасното възможно тяло - с по-малко мускули, лесно трупа мазнини, а жените основно в долната част на тялото. Костите са тънки и ефирни, а покрити с недостатъчно мускул и прекалено много мазно. Такива жени имат тънки китки и глезени и ужасно дебели бедра и ръце. Точно с провиснали сланини и най-често, дори когато отслабнат са скини фет. Joy Не е много приятно, но това не означава, че не може да се подобри силата и естетиката. Например при Инес ми харесва този трезв подход, че така или иначе силовите са базата за здраве и добра форма, Брет казва същото. Просто разликата е, че той би препоръчал на жената, ако нещо не е доволна от това, което й се получава визуално, да й промени леко тренировъчната схема за постигане на целения резултат. Той направо е като учен, много изследва по тези въпроси, включително и пише дисертация.

Ето например една негова статия как да тренираме така, че да бъдем фино слаби, а не атлетично слаби: http://bretcontreras.com/how-to-attain-a-slender-look-like-jessi … alba-zoe-saldana/ Разбира се, всичко това е на режима.

И само да добавя, че много малко жени могат реално даа натрупат значителна мускулна маса и те обикновено са спортистки - силови трибойки, щангистки, боркини и т.н. Освен това трупането на маса става още от детството, когато започват да тренират основно и продължава години наред. Няма начин една обикновена жена да заприлича на буца от качествени тренировки 2-3 пъти в седмицата. Не е възможно.  Laughing

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 10:22 от AGLIKKA

# 534
Спортистките, които имат големи мускули, разчитат и на разни препарати - легални и не съвсем Wink

Аги, само по диагонал прегледах, ще чета по-нататък (събуди ми се интересът), но едно нещо ми се наби в очите: Контрерас казва, че калориите имат значение и изказва предположение, че Зоуи Салдана и Джесика Алба се ограничават с 1200 - 2000 калории на ден. Дори и да приемем, че консумират по 1500 - 1600, а не например 1800 - 2000, това е определено повече от мизерните 1100 - 1200, които много жени смятат, че трябва да поддържат, за да постигнат желаното тегло и физика Rolling Eyes Няма да спра да го повтарям: според мен от една страна броенето на калории е крайно неефективно занимание, защото абсолютно не можем да сме сигурни колко изразходваме, колко консумираме и как точно организмът оползотворява тези калории. От друга страна да се цели съзнателно ограничаване е контрапродуктивно в дългосрочен план. На трето място това драстично ограничаване (под 1200) е абсолютно вредно - отново в дългосрочен план и особено ако жената не лежи на легло или не седи на стол по цял ден. Първо трябва да се мисли какво ядем, после - каква е физическата ни активност, после - какви са ни целите. Много по-правилно, поне според мен, е да се ограничат въглехидратите и да се увеличат и белтъчините, и мазнините, отколкото да се ограничат калориите до 1200, но с 60% въглехидрати Rolling Eyes

# 535
Да, Аги, видях и аз онзи ден за това бебе
За мен вина носи предимно системата за последяване на бременността и пропуските и, заради които се е стигнало до тук
А може би и идеята да се яде за двама
Това дете за съжаление е родено сголям риск да развие диабет
А може и вече да го развива

# 536
Мили момичета , темата е това което ми носи спокойствие и разтоварване Simple Smile
Аги, хубава статия...И моите наблюдения за тренировките макар и напоследък позанемарени са сходни .
На мен ми помага кардиото , не пропусках ден , сега пропускам седмици ... Така и не намерих къде да тренирам силово , и от време на време се занимавам с гири в къщи .
Чоки, броенето на калории е занимание ( не самотно:)) без особен смисъл в дългосрочен план...даже бих казала че дългосрочно може да нанесе поражения на метаболизма . Тялото е много умно , то си пази калориите и сведеш ли ги до минимума започва да извлича неподозирани калории от храните , т.е КПД-то му се качва , а разходът става особено пестелив . Само от тоддържането на телесната Т' могат да се запзят доста калории . Има доста хитрини , които метаболизмът ни изправя срещу нас .

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 11:32 от tonyduve

# 537
  • София
Red tree ,поздравления и на теб за уникалните резултати! Направо рекордни ми се виждат! Браво!  bouquet

Относно децата да споделя и аз, че ми е болка ...
Моята по-малка дъщеря е много, много слаба. В момента е 19 кг. сега лятото се издължи малко и окльощавя още повече ... А не е като да не яде, яде си, малко, но редовно. Има изключително фини кости, китчици, глезени, всичко е финно и нежно. Прилича на миниатюрна балерина или гимнастичка. Като цяло, тялото й е красиво оформено, но много слабо, чак понякога ме плаши като я гледам. Имам чувството, че ако се затича, ще се пречупи  Sad
Не знам на кой се  е метнала, мъжа ми е с едър кокал, аз съм с нормално тегло, със сравнително финни кости (съдя по глезени, китки, пръсти, врат). И на мен не е, защото е наистина финничка.
Относно предпочитанията за храна - тя си пада определено по въглехидрати. Предпочита ги, ако трябва да избере между месо и филия с нещо, ще избере филията. Понеже много им говоря и на двете щерки за храненето и вредните и полезни продукти, вече имат поглед върху нещата и мислят, избират. Но все пак са си деца и понякога искат “онези“ неща. Не ги спирам, само обяснявам. Радвам се, че им влиза в главите, промените в храненето започват да се забелязват.
Дори вчера голямата ми дъщеря ми разказа за едно момиченце, което е от нейното училище, което се хранело само с месо, яйца, плодове и зеленчуци и била с много красиво тяло.

Все пак мисля, че колкото и да са слаби децата, по-добре е, отколкото да са пълни.

# 538
Не мога да ви изчета Hug,
Благодаря ви ,за всичко споделено. Виждам,че има и нови попълнения,което е чудесно Simple Smile

Някой по-назад бе пуснал дневник в Спайдър спорт,който и аз редовно следя /mis_val,ако не се лъжа бе ти   bouquet/ Дамата бе споменала за пиенето на костен бульон,че и светнали коса,кожа,всичко.
 Ще започна и аз,само да намеря рецепта за приготвянето му.Голяма съм копирачка Laughing

В общи линии,тези дни имах някои залитания /но не много,храних си се основно режимно/ Дори пакетчетата масло ми свършиха,с които се бях запасила.

Вив,и моето дете тачи само въглехидратите,но се надявам ,като поотрасне ,да се вслушва в думите ми. Важно е да са здрави дечицата Hug

Статията с бебето с наднормено тегло,ме срази Sad

Още веднъж-огромно благодаря  bouquetНямам думи да изразя колко сте ми полезни  bouquet
Приятни почивни дни .

# 539
По отношение на децата:
вярно, че всяко дете е различно, но поне моите наблюдения са, че като цяло децата не обичат много месо.Може би защото трудно се дъвче, или друго, но наистина ако имат избор, малко деца ще изберат месото.И моите бяха така като малки, ядяха месо само под формата на кайма-кюфтенца, шницели, мусака, пълнени чушки.НО:сега и двамата обичат и ядат месо.Предпочитат го дори.Все си мисля, че децата имат добър ориентир какво да ядат.Ние им го объркваме впоследствие.
Ако от малки се захранят с добра, полезна и качествена храна, вероятността да залитнат по вредна като пораснат, е минимална.
И давам пример с моите синове, за доказателство:   Grinning
Големият, сега на 24, не може без сладко, възможно най-вредното и безалкохолно.Но беше първи внук и за двете семейства, познайте с какво пристигаха винаги на гости баби, лели, чичовци и стринки, съседи и други роднини и познати.Той се изхранваше основно с вафли, бисквити, бонбони, близалки .....    smile3511  опитвах да ограничавам, да крия част от "богатствата", но настъпваше война.В един момент се уморих и почти се отказах.И, естествено, резултата е налице.
Когато забременях втория път, реших, че тази грешка няма да повторя.Бях бременна от март до ноември, най-благодатния сезон.Почти цялата си бременност изкарах на плодове , зеленчуци, сирене, яйца и отвреме-навреме риба.Месо-рядко.Малкия е захранен с домашна храна, много зеленчуци, купени сладки работи бяха изключение, а не всекидневие, както при големия.И така, малкия свикна с домашната, нормална, обикновена храна, обича много салати, месо, яйца на омлети....Вече е почти на 17, ако в къщи има плодове и вафли, избира плодовете.Не че не яде купени десерти, или отвреме-навреме не се черпят в Макдоналдс с приятели, но определено не им е фен.
И двамата като тегло са в долната граница на нормалното, дори на моменти и аз се притеснявам, че са доста слаби.Но са здрави.
Извода, който аз направих за себе си е, че когато децата от малки ядат правилната храна, дори и да има залитания отвреме навреме, те са инцидентни.

Общи условия

Активация на акаунт