Декодери за баба и дядо?

• 45 299
  • 195
  •   1
Отговори
# 120
  • с/у ОколоМръсТното
Влизам да ви се похваля...

Снощи най-накрая се сдобих с цифров приемник. Малък и компактен е, хвана със стайна антена ...всички програми от 3-те Мултиплекса.

Само каналите от експерименталния мултиплекс на НУРТС в София, все още не сме ги намерили.
Ще търсим друга антена, за вертикална поляризация най-вероятно, с която се надявам нещата да са съвсем точни.

Приемникът е Thunder, цена около 40лв. Гаранция - 2г. Има си книжка с описание.
Ако имате интерес трябва да видя как са адресите, на които се продава.
Това е. Доволна съм.

Шани от къде го купи? newsm78

http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=660
Има го и в Технополис...
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … UNDER-DVB-T2HD-01

Ами завишили са цената, разбираемо е...

# 121
Купих си Strong 8113,но имам известни проблеми със свързването.Нали кабелът на антената трябва да се включи в ANT IN,но това като го направя той запречва мястото за кабелът,който свързва телевизорът  и приемникът.Това ли е въобще начинът на свързване и има ли начин да мина без скарт кабел?

Е, хубава работа! Запречвал мястото..... Извикайте някой поне мъничко грамотен да го нагласи. Може и чинчовете да се ползват. Не е задължително да бъде на скарт.

# 122
Купих си Strong 8113,но имам известни проблеми със свързването.Нали кабелът на антената трябва да се включи в ANT IN,но това като го направя той запречва мястото за кабелът,който свързва телевизорът  и приемникът.Това ли е въобще начинът на свързване и има ли начин да мина без скарт кабел?
такъв ли е ?  - http://www.strong.tv/bg/products/receivers/terrestrial/high-definition/srt-8113
къде е мястото за антенен вход , къде - скарта? толкова голямо разстояние има между тях , как ще си пречат  newsm78  чинчове не виждам , но имаш коаксиален изход за ТВ-то. свързваш ги и пускаш ТВ-то да намери сигнала от приемника ,запаметяваш и гледаш

# 123
Сега и аз да споделя какво се случи вкъщи.
Снабдихме се с два различни звяра (декодери или цифрови устройства, не знам как се казват, затова няма да използвам непознати думи). Единия звяр е СТРОНГ за 49 лв, другия звяр е по-евтин, мисля, че е X-TREMER, за около 43 лв. Какви модели са, не знам. Тук искам да направя съпоставка между двата звяра.
И двата звяра са вързани за малки телевизори НЕО, различни модели с кинескоп.
СТРОНГ е с кабели СКАРТ-СКАРТ, X-TREMER е със СКАРТ-ЧИНЧ (но това е от конкретния модел телевизор), които купихме допълнително.
СТРОНГ сменя много по-бързо каналите от X-TREMER.
И двата имат USB, където може да се сложи флашка. При СТРОНГ има слайд-шоу за разглеждане на снимки, което е много по-плавно и красиво при смяна от снимките. При X-TREMER слайд-шоу-то е мн дървено и с черен екран между снимките.
При изключен СТРОНГ на дисплея има часовник, при изключен X-TREMER няма часовник, няма дявол, само една ярка червена светлина.
Менюто на СТРОНГ и далеч по-лесно и интуитивно в сравнение с монотонното и неясно меню на X-TREMER.
При нови програми, каквито разбрах, че има вчера - СТРОНГ дава съобщение за нови данни, X-TREMER не дава.
Като цяло извода ми е, че от двата звяра, с които се сдобихме по-добрия е СТРОНГ. Като цяло X-TREMER е по-дървен, по-бавен, по-ограничен.
Никой от зверовете не бръмчи.
Нека написаното от мен не се приема като реклама на единия звяр или антиреклама на другия.
Не съм техническо лице, но живея с такова и се доверявам изцяло на професионализма и познанията му.
Дано съм била полезна.

# 124
  • с/у ОколоМръсТното
12 канала + БНТ в HD формат.
Довечера ще потърся новите 3 канал, пуснати на 30.09.

# 125
Да попитам, има ли някакъв начин да се ограничи бученето от телевизора?
Ние въпреки отвратително запушеното място, на което се намираме най-после настроихме програмите. Няма смущения в картината, но звукът е много слаб. От дистанционното на приемника, звука е усилен докрай, но не се чува добре. Затова усилваме и с другото дистанционно звука от самия телевизор, но тогава започва бучене. Не е силно, но все пак неприятно. Кабелът е с чинчове, около четири лева струват. Има ли някакви по-хубави и по-скъпи кабели, и  ако се сложат такива, дали ще се ограничи шума? Само че, нямам изход за скарт, а само за чинчове.

# 126
Пробвайте приемника на друг телевизор, както и телевизора с друг приемник.

# 127
започва бучене. Кабелът е с чинчове, около четири лева струват. Има ли някакви по-хубави и по-скъпи кабели, и  ако се сложат такива, дали ще се ограничи шума?

1. Червеният чинч е аудио-то.
Проверете да не би да сте го пъхнали в ТВ-то, където пише audio mono.
Трябва да е audio /червено/.
2. Проверете скарта, който е към декодера дали е плътно влязъл.

ето хубави кабели:
-hama:
Скрит текст:
-
Скрит текст:
http://www.cable.bg/kabel.php?products_id=24417&kabeli=3rjhv … 2s30emkqi3ppmk3a2

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 13:24 от Анонимен

# 128
Да попитам, има ли някакъв начин да се ограничи бученето от телевизора?
От това, което за месец изчетох по мрежата - специалистите-разбирачи и явно с много добри познания и умения съветват да се купят двойно екранирани кабели малко по-скъпи (мисля, че пишеха за около 20-25 лв), но които предотвратяват бучене и бръмчене. Препоръчват магазина на Конрад (ул. Аспарух № 1 - директен вносител - Големите петте кюшета в София).
Сега за моят опит с декодерите. Купих 3 бройки - различен десен.
1. X-TREMER от плод-зеленчука Кауфланд с 3 годишна гаранция (цена 37 лв)  - още не съм го монтирала и нямам впечатления. Ще го свързвам с ТВ марка Хюндай - скарт-скарт
2. Стронг 8113 от Техномаркет (цена 55 лв с включена малка 10 см антенка)- работи нормално засега. Свързването ми е скарт-скарт и качествена  стайна антена са цифрова телевизия Филипс. Не бръмчи и нагрява нормално.  Не може автоматично да добавя новопоявили се програми. Трябва отново да се пусне на сканиране. Доста усилия потроших докато успея да изтрия дублирането на отделни позиции
(БНТ, БНТ Аир, БТВ, ТВ 7 и 7 нюз). Обадих се на съпорта в Пловдив и оттам ми обясниха как трябва да изключа една функция на декодера, за да се получи. Не ми допада функционирането на бутоните на дистанционното . ако ги натиснеш леко няма резултат, ако ги натиснеш по-продължително има някакво объркване. Това особено се отнася за загасването на декодера. Вчера си играх близо час опитвайки се да изключа декодера - объркването става, защото не поема командата (явно пак бутоните) и продължава да свети зелената лампичка вместо да стане червена. Само изключване, дори и когато е успешно възприета командата става доста бавно - около минута-две за да премине от зелено в червено. Определен недостатък. Явно трябва да си тренирам ръката на точно определен натиск.
Друг недостатък е невъзможност за регулиране на големината на шрифта на субтитрите, въпреки, че и в кратките описания на продукта и в подробната инструкция за експлоатация е записано, че уредът поддържа такава функция. След консултацията със съпорта стана ясно, че това се отнася само за някои филми записани на флашка, а не за цифрово излъчвани филми.
3. СКАЙ-САТ Стибъл - изглежда най-удачният ми вариант (цена 60 лв). Свързването ми е скарт-чинч и стайна антена от самия телевизор. Дистанционното е по-удобно с добре функциониращи бутони и бързо превключване на каналите. Освен това изключването на декодера е безпроблемно и без "мислене" от страна на уреда. По-малко загрява от Стронга. Добавя си новопоявили се програми - определен плюс.
Качеството на картината и при Стронга и при Скай-сата е много добро и няма разлика в зависимостта от марката уред.
Това е засега. По-нататък ще пиша и за Х-тремера.
Лека вечер! Simple Smile

# 129
Благодаря ви за съветите.Погледнах да видя дали не са объркани чинчовете по цветове, и като извадих червената от аудио, шума рязко намаля. Тъй като чинчовете са шест, а буксите са четири, си мислих, че във всяка от четирите букси трябва да се включи по един чинч. Така че, бяха включени четири чинча, а се оказа, че двата само са пречели на звука и сега работи само с два.

# 130
  • с/у ОколоМръсТното
CVETETO3101 - аз не изключвам декодера, а само ТВ-то. Не ми пречи зелената светлинка от него.
И моят декодер не добава автоматично нови канали. Но след сканиране снощи, вече имам 12-те канала.

# 131
  • София
Изключен декодер - свети червено - не може да се включи. Колко по-дълго да се натиска бутонът, дявол да го вземе? Вчера нямаше проблем  #2gunfire

# 132
От това, което за месец изчетох по мрежата - специалистите-разбирачи и явно с много добри познания и умения съветват да се купят двойно екранирани кабели малко по-скъпи (мисля, че пишеха за около 20-25 лв), но които предотвратяват бучене и бръмчене. Препоръчват магазина на Конрад (ул. Аспарух № 1 - директен вносител - Големите петте кюшета в София).
 Wink

Всеки уважаваш себе си търговец на такава техника предлага продукти на

Conrad са търговци /каталожна търговия/, които също ще предложат от тази марка.
А това е Hama в БГ : http://hama-bg.com/bg/product-view/10300.html

# 133
свети червено - не може да се включи.
Пробвайте за 5 мин да е изкл. от контакта./ 220V/

# 134
свети червено - не може да се включи.
Пробвайте за 5 мин да е изкл. от контакта./ 220V/

Подкрепям тази идея.

Дали пък ДУ вече не е повредено? От изпускане на земята? А батериите му как са?

Лесно може да се провери на камера на моб. телефон. Вижда се бяла светлина. ИЧ от ДУ се преобразува като бяла от камерата.

За голямо съжаление тези "шедьоври на техниката" нямат бутони. Разчита се само на ДУ. И този въпрос е интересен-дали на пазара ще има ДУ за тях.

Общи условия

Активация на акаунт