Декодери за баба и дядо?

• 45 307
  • 195
  •   1
Отговори
# 105
Е, не става дума за лев, два отгоре в/у интернета.
Аз не искам кабелна с милион и един глупави канали. Направете си експеримент и ще видите, че основно гледате тези, които в момента са цифровизирани.
Ние поне сме така.
Освен това през учебно време почти нямам време за ТВ. Та 11-те канала за сега напълно ми стигат.

За 5лева отгоре става въпрос. Днес ходих в Мегалан. Вместо 19лева, 23,90 при едногодишен договор. Ако е двугодишен, цената е 19,90!

Аз не гледам нищо. Оставям моята половинка да реши. За по-скъпите пакети цените са съответно около 30 и около 35лева. За съжаление дори в най-скъпия пакет не виждам MEZZO. Добре, че има радио и интернет.  

От тия, които споменаваш, ако имам време понякога ще гледам само БНТ2. Другите дори, ако ми плащат няма да ги гледам.

# 106
Сега се сещам, че SCART-чинч комбинираните кабели (както и самоделния който описвам по-горе) имат посока. Т.е. единия им край е за източника на сигнала, а другия за получателя му. Въпреки, че логиката диктува при един такъв комбиниран кабел SCART-а да е за източника, а чинчовете за получателя, т.е. телевизора, е възможно да се продава и обратния вариант и точно такъв да е купил човека по-горе който се оплакваше, че с такъв кабел при него не ставало.
  Peace
Скрит текст:
ral4o, много добре си обяснил нещата и в двата си поста!

Кабелите имали посока......Ох, нямам думи!  #Crazy #Crazy #Crazy
Ами поне 5 бр. мога да ти изпратя такива.
/където не се превключват като на снимката/

# 107
Кое, кое не се превключва???  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Това, което показваш май наистина е еднопосочен кабел, но какъв е смисълът от него? Удобство за клиента?

Най-вероятно трите чинча са audio out R, audio out L и video out или пък обратното audio in R, audio in L  и video in.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 13:58 от vl

# 108
  • София
Понеже нищо не разбирам, пък времето напредва, какво ще кажете за тези:

http://www.praktiker.bg/praktiker-international/html/bg_BG/60758/index.html

Трябва да се купи някакъв, но въобще нямам кого да попитам за съвет, затова се обръщам тук.
Не ми се иска да се влагат и много пари, защото ми се ще в някакъв по-късен етап да сменим телевизора.
Благодаря предварително!

# 109
За NOT ONLY TV в един форум четох, че тунера му е доста чувствителен. Т.е. подходящ е и за някое забутано село със слаб обхват. Аз лично не съм го ползвал, но така като гледам е със стандартните функции които има всеки приемник. Няма RF модулатор, така че телевизора трябва да има някакъв друг вход, освен за антена. То всъщност единствения читав приемник с модулатор е Strong STR8113.

EDIT: На няколко места вече чета отзиви, а и аз като го гледам на картинка, дистанционното на този NOT ONLY е някак дребно и с дребни бутони - т.е. точно на село, където сигнала се очаква да е слаб, се предполага да го ползват възрастни хора, за които дистанционното ще е препятствие. Но да не забравяме, че на самия приемник има бутони за каналите и могат тях да ползват. Също, имал проблем с инфо барчето, на което се показват имената на текущото и следващото предаване - не опреснява тази информация. Т.е. като включиш веднъж на даден канал, изчита я и я запомня и после цяла вечер ако не го изключиш, все едно и също ще показва (а междувременно ще са минали 5-6 предавания примерно). Стронг имаха такъв проблем, но го изчистиха. Е, това за бабите на село едва ли е от значение, както и доста дървения и "евтин" външен вид на устройството.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:24 от -ral4o-

# 110
http://forum.eshop.bg/viewforum.php?f=10

Тест на ефирни приемници

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 00:31 от vl

# 111
Влизам да ви се похваля...

Снощи най-накрая се сдобих с цифров приемник. Малък и компактен е, хвана със стайна антена ...всички програми от 3-те Мултиплекса.

Само каналите от експерименталния мултиплекс на НУРТС в София, все още не сме ги намерили.
Ще търсим друга антена, за вертикална поляризация най-вероятно, с която се надявам нещата да са съвсем точни.

Приемникът е Thunder, цена около 40лв. Гаранция - 2г. Има си книжка с описание.
Ако имате интерес трябва да видя как са адресите, на които се продава.
Това е. Доволна съм.

Шани от къде го купи? newsm78

# 112
За NOT ONLY TV в един форум четох, че тунера му е доста чувствителен. Т.е. подходящ е и за някое забутано село със слаб обхват. Аз лично не съм го ползвал, но така като гледам е със стандартните функции които има всеки приемник. Няма RF модулатор, така че телевизора трябва да има някакъв друг вход, освен за антена. То всъщност единствения читав приемник с модулатор е Strong STR8113.

Ние на нашите купихме NOT ONLY, поне поддържа HD. От всичко, което гледахме за тези пари, само той беше ОК. От сайта на цифровизация е.

Пробвахме го през кабелната, но не стана  Wink Само за ефирна си е.
С идеята, че поддържа висока резолюция, че тоя от кабелния оператор е жива трагедия, ама не ни се отвори парашута  Wink
Гледах, че има някакви комбинирани, ама не съм сигурна, че пак ще станат за кабеларката? Но това няма нищо общо с темата.  Thinking

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 00:53 от Red_Hot

# 113
  • София
На баба телевизора няма аудио-видео изход, само заантена. Трябва ли декодера да е по-различен, и ако може да ми препоръчате някой модел(и откъде да го купя евентуално) - за София става въпрос.
Предварително благодаря

# 114
На баба телевизора няма аудио-видео изход, само заантена. Трябва ли декодера да е по-различен, и ако може да ми препоръчате някой модел(и откъде да го купя евентуално) - за София става въпрос.
Предварително благодаря

На Метро има такъв за 60лв. Но трябва все пак да се провери дали наистина е оборудван с т.нар. модулатор. Ще искате първо да го пуснат със скарт или чинч на някой телевизор, за да намери програмите. После ще искате да махнат въпросния кабел и да сложат високочестотен коаксиален към антенния вход на телевизора. Ако нямат такъв вие можете да си носите. Имаше ги в комплект с видеомагнетофоните. Вече почти не се използват. Приемникът е настроен фабрично на 38-ми канал, но от менюто този канал може да се промени при необходимост. Така е написано в упътването.
Какъв точно е телевизорът?

# 115
  • София
Toshiba е май, прочетох тук-там за Strong STR 8113 дават добри отзиви за модела хората, които разбират от такива неща. Само че видях и други модели на Strong, но не мога да се ориентирам дали има модулатора дето трябва за антенния изход на телевизора.

# 116
Toshiba е май, прочетох тук-там за Strong STR 8113 дават добри отзиви за модела хората, които разбират от такива неща. Само че видях и други модели на Strong, но не мога да се ориентирам дали има модулатора дето трябва за антенния изход на телевизора.
Има си своите бъгчета и недомислици Strong STR 8113 но ако ти трябва модултатор, т.е. телевизора има само вход за антена, май друг избор нямаш. Другите модели на Стронг нямат модулатор, освен 8106, но и той си има кусури, потърси в нет-а има писано. Останалите модели Стронг нямат модулатор. Другите марки в тоя ценови клас, имат модели с модулатор, но качеството е под всякаква критика.

# 117

Дали има модулатор ще се разбере от пробата, която описах. Нямам какво друго да добавя.

# 118
  • София
Мнооого благодаря. Ще го взема тоя 8113, пък дано тръгне, проба май няма как да направя, че не разполагам с кабели, ще разчитам на "компетентните" служители в Техномаркет да ми обяснят по-подробно и как да го включимл.

# 119
Купих си Strong 8113,но имам известни проблеми със свързването.Нали кабелът на антената трябва да се включи в ANT IN,но това като го направя той запречва мястото за кабелът,който свързва телевизорът  и приемникът.Това ли е въобще начинът на свързване и има ли начин да мина без скарт кабел?

Общи условия

Активация на акаунт