Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 245
  • 244
  •   1
Отговори
# 210
  • n/a
Коя е другата крайност, Вселена?

# 211
  • София
Мечтая си нито едно животно да не бъде използвано за изследване и въвеждане в производство на химически формули за битова химия  Sick, козметика, хранително-вкусовата промишленост   Sick /там какви пари се наливат за нови консерванти и подобрители, целта разбира се е намаляване на загубите, намаляване на себестойността в пъти, повишаване на добива и т.н., разбира се как се отразява тези нови формули върху човека в краткосрочен и дългосрочен план никой не е в състояние да определи, гледа се само да не е токсично и да няма непосредствени негативни последици/. Опитите в медицината да се съсредоточат към най-важните, животоспасяващи медикаменти, а парите да се наливат към установяване причините за хроничните болести /утопист-олигофрен съм, никой няма да насочи усилия натам, просто си мечтая/ и съответната превенция.
Мечтая си да има още щастливи кокошки, и прасета, и телета, понеже ако оставим настрана състраданието към животните, качеството на месото, яйцата и млякото определено се влияят от начина на живот на животното.
И нека не се заблуждаваме, че нещо си в хирургията не знам какво си става чрез опити с животни, чичото в болницата в Дулово, дето е виждал операция преди 25 години десетина пъти като стажант, направо си експериментира на живо с хора.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 18:10 от Туцка

# 212
  • n/a
...
Мечтая си да има още щастливи кокошки, и прасета, и телета, понеже ако оставим настрана състраданието към животните, качеството на месото, яйцата и млякото определено се влияят от начина на живот на животното.
...

Имам въпрос - не запецва ли клавиатурата, докато
ѝ се налага да участва в написването на това сло-
восъчетание? Не?

Въпросът не е точно към авторката. Недоумението
ми в посока, че мечтателите за щастливи кокошки
с все прасета използват това  #2gunfire е голямо,
признавам.

# 213
  • Варна
Свежи нотки ли!  Tired

# 214
  • София

Въпросът не е точно към авторката. Недоумението
ми в посока, че мечтателите за щастливи кокошки
с все прасета използват това  #2gunfire е голямо,
признавам.

ааа, грешка е станала, зеленото, повръщащо исках да вмъкна  Party веднага ще се коригирам ...

Ето: готово, аз съм много кротък човечец  Wink

# 215
  • София
Там е работата, мила ми Александрия, че ти за мен не си в състояние да направиш нищо. Докато аз най-вероятно бих могла- понеже съм от онези лошите, които имат потенциала да правят наука.

Нима?  Laughing Всеки е в състояние да направи нещо за околните, стига да пожелае. И твърде силно надценяваш потенциала си. И без микроскоп и лабораторни условия се вижда какъв е.

# 216
  • На земята, която е всъщност звезда.
Коя е другата крайност, Вселена?

Например използването на думата хора като абсолютен антипод на думата животни. И да мислиш, че ти пука за хората само защото влизаш в тема за животни, за да обявиш със скръбен тон, че някой някъде е направил за животните повече отколкото за хората. И, естествено, някой друг не го е направил.  И, естествено, ти стоиш отстрани, констатираш от висотата на човеколюбието си кой и какво, и много, ама много искаш някой някъде да направи нещо за едни нещастни хора.

Ако мислиш, че крайност не е точната дума, можем да го наречем другата страна на същата монета.  

# 217
  • n/a
Донякъде си права, но само донякъде.
Трудно е да си влачиш "визитката" по
всички теми, в които влизаш, за да до-
казваш, доколко зад думите стоят и
неща направени.
Но да, и го намирам за естествено при
появил се дебат изразите да са преси-
лени, думите запратени към отсрещна-
та позиция да са претоварени. За жа-
лост често се губи мярката. И от двете
страни ... 

# 218
Има филм за родители , спечелили Нобелова награда по истински случай открили лекарство за сина си .Обърнали света, срещи с учени , изчели библиотеки и успели . Когато сметели , че нещо може да е от ползва го давали на детето си и така докато открият лекарството . Заболяването , генетично , вродено . Помогнали и на други деца, а лекарите не искали да го признаят , защото не било доказано , че действа и че не било безвредно . Друго е да изтезаваш и да убиваш стотици маймуни по лаборатории да доказваш факти които вече са открити за да се наречеш учен. Представете си само как учени щяха да тестват с маймуни , които може да не могат да се разболеят от болестта и да експериментират лекарство ,което на маймуните можеше и да не действа и още да търсят , както е било вероятно преди това .
Родителите , открили лек да болестта и помогнали на стотици деца по света да живеят пълноценно без да убият нито едно животно .
За съжаление за тяхното момченце било вече късно , защото болестта е било много напреднала и не е възможен обратен процес да се възстанови, което е нямало да се случи ако лекарството е било открито по рано. Лекарството се ползва и до ден днешен и помага на стотици деца по света .
Вивисекцията не е нужна , трябва просто малко логична мисъл и акъл и желание да се стигне до решение на проблема.

# 219
Има филм за родители , спечелили Нобелова награда по истински случай открили лекарство за сина си .Обърнали света, срещи с учени , изчели библиотеки и успели . Когато сметели , че нещо може да е от ползва го давали на детето си и така докато открият лекарството . Заболяването , генетично , вродено . Помогнали и на други деца, а лекарите не искали да го признаят , защото не било доказано , че действа и че не било безвредно . Друго е да изтезаваш и да убиваш стотици маймуни по лаборатории да доказваш факти които вече са открити за да се наречеш учен. Представете си само как учени щяха да тестват с маймуни , които може да не могат да се разболеят от болестта и да експериментират лекарство ,което на маймуните можеше и да не действа и още да търсят , както е било вероятно преди това .
Родителите , открили лек да болестта и помогнали на стотици деца по света да живеят пълноценно без да убият нито едно животно .
За съжаление за тяхното момченце било вече късно , защото болестта е било много напреднала и не е възможен обратен процес да се възстанови, което е нямало да се случи ако лекарството е било открито по рано. Лекарството се ползва и до ден днешен и помага на стотици деца по света .
Вивисекцията не е нужна , трябва просто малко логична мисъл и акъл и желание да се стигне до решение на проблема.

Adelinda, предлагам да напишеш писмо и да го изпратиш до съответните органи, които се занимават с разрешаването на лекарства, като FDA, ema, БАЛ и други. Със сигурност ще ти отговорят компетентно на предложението. Сериозна съм. Щом имаш разумна алтернатива, предложи я.

# 220
  • SA

В цитирания от теб случай пьрво става вьпрос за доста рядко генетично заболяване, с което човек се ражда, няма как маймуни да се разболеят на определен етап от него; и второ лекарството е смес от различни растителни масла. Не става вьпрос за новосинтезирано химично сьединение, за което не се знае точно какви ефекти би имало вьрху организма.  Peace Да, понякога, когато нямаш никаква друга алтернатива за лечение, а болестта ти води до сигурна смьрт за кратко време, може и да решиш да експериментираш вьрху себе си нещо ново, дори и да не е ясно как ще ти повлияе. Сьмнявам се обаче да има много хора, които ако не са поставени при такива условия, да решат подобно нещо, особено за децата си.
То лесно е да се говори патетично за това как с логика само могат да се получат нещата, но уви, логиката не винаги е достатьчна.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 15:23 от kameloth

# 221
То логика и разумна мисъл ако не се използват за направа на лекарства то какво .!? Нали все пак говорим за научи изследвания . Ваксините които се използват в момента не са нищо по различно от това което в Азия мисля будистки монаси са правели още от време оно и са имали начин да ваксинират срещу едра шарка например. Малко повече четене и мислене и използване на вече познатото и жестокостта вече става излишна.

Ваксината за бяс също така е измислена. Учен е разработвал лек/ваксина/. Едно момченце ,бясно куче го ухапало , майката знаеща какво следва , сама го води при доктора ,  да моли за помощ.Той го бил вакисната на детето и то се оправило .

Съвременната комерсиална медицина е толкова "ефикасна ", че все повече хора се обръщат именно към билките и хомеопатията и с това се лекуват. Но защото пакетче билки струва левче ,а най-новия антибиотик 70 лв. и против тях се борят . Един лекар изпил 200 хомеопатични лекарства и казал , че не действали защото не му станало нищо. За билките нямало достатъчно доказателства ,че действали и нямали право да ги продават като лекарства. Демек не са умрели 2 000 000 зайчета и мишки в лаборатории , те под доказателство това разбират.

Лекарствата какво са ; пеницилин -мухул. Египтяните с мухлясъл хляб налагали рани.
Чесън - естествен антибиотик. и много други Носртадамус е лекувал чума с отвара от билки /роза.

# 222
  • SA
О, бьди сигурна, че при сьздаването на нови лекарства се влага и разумна мисьл, и логика. Но както казах и по-горе, в повечето случаи това не е достатьчно.
Повярвай ми, че има и страшно тежки заболявания, включително и инфекции, които не могат да се излекуват нито с хомеопатия, нито с билки, нито с чесьн. ( с последното средство са се опитвали преди години в Южна Африка да лекуват HIV, но уви не са постигнали успехите на Нострадамус - изчислява се, че за няколко години преждевременно са си отишли повече от 330 000 южноафриканци, които иначе с HIV и медикаменти си живеят десетки години).
Сега, ти ако призоваваш да се уповаваме на естествения отбор най-вече, това е друг вьпрос.
А, и за ваксините, които сега се прилагат - да, доста различни са от тези на будистките монаси, сьс сигурност.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 19:20 от kameloth

# 223
На косъм ли сме от връчване на Дарвинови награди в темата или само така ми се струва? Ако да, нека си останем на косъма.

# 224
На такива абсурдизми като написаните от adelinda отдавна не бях попадала. Confused Такива липси в образованието, съчетани със стъкмистики от художествени филми, чак жал ми стана. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт