Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 279
  • 244
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Счита се за безвреден, защото не се наблюдават непосредствени странични ефекти, като раждането на изрод няколко месеца след употребата на препарата. Обаче употребата му явно води до генетични изменения, които могат да останат скрити дълго време и да се проявят в следващите поколения.

Това не знам да е вярно, а съм чела по въпроса защото с това ми е свързана професията. А ти как така защитаваш животните, а наричаш хората с увреждания "изроди"?

Понеже познайвам гръцки, знам, че "терас" значи изрод или чудовище. Може би трябва да отправиш въпроса си към тези, които са изобретили термина "тератогенен ефект".

# 76
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джой,
Скрит текст:
Аз онзи постинг на потребителката нарочно го пропуснах! Там няма въобще какво да се коментира. Насилственото тестване върху хора направо ме потриса. А за агресивните животни- сори, нямат място сред нас, когато са заплаха.Мен по-скоро винаги ме потриса липсата на съчувствие  и към малтретирани животни. В темата- излишните тестове върху животни.
Не мисля, че тук някой е показал липса на съчувствие към животните. Или садизъм, както някои потребителки се опитват да намекнат (не ти Hug).
Приложените петиции са за пълна забрана на тестовете върху животни. Което на етапа, на който се намира съвременната наука, значи пускане на пазара на нетествани формули или тестове върху хора. Простете ми, но аз, колкото и да съчувствам на животните, съчувствам на хората повече. Въпрос на морал и приоритети.
Отново питам- кой определя кои тестове са излишни? Аз например имам идея как се тестват синтетични химикали (матрици на лекарства, полимери за изкуствени стави и т.н.) и съм абсолютно убедена, че без лабораторни животни резулататите от тестовете биха били в най-добрия случай с приблизителна точност, в обичайния- с голямо приближение.

# 77
Джой,
Скрит текст:
Аз онзи постинг на потребителката нарочно го пропуснах! Там няма въобще какво да се коментира. Насилственото тестване върху хора направо ме потриса. А за агресивните животни- сори, нямат място сред нас, когато са заплаха.Мен по-скоро винаги ме потриса липсата на съчувствие  и към малтретирани животни. В темата- излишните тестове върху животни.
Не мисля, че тук някой е показал липса на съчувствие към животните. Или садизъм, както някои потребителки се опитват да намекнат (не ти Hug).
Приложените петиции са за пълна забрана на тестовете върху животни. Което на етапа, на който се намира съвременната наука, значи пускане на пазара на нетествани формули или тестове върху хора. Простете ми, но аз, колкото и да съчувствам на животните, съчувствам на хората повече. Въпрос на морал и приоритети.
Отново питам- кой определя кои тестове са излишни? Аз например имам идея как се тестват синтетични химикали (матрици на лекарства, полимери за изкуствени стави и т.н.) и съм абсолютно убедена, че без лабораторни животни резулататите от тестовете биха били в най-добрия случай с приблизителна точност, в обичайния- с голямо приближение.

Е как кой! Съфорумките, които преливат от знания и компетентност. И от морал.

# 78
Някои кучета са по -  умни от някои хора..
Вярвам, че няма нищо „безплатно„ във Вселената, така че браво за инициативата.
Представям си кацат утре извънземни, супер развити и си казват, а какви са тия зомбита тука, те са бездуховни, я дай да ги ползваме за опити..

P.s. Една подписка за подновяване и модернизиране на Софийския зоопарк е безкрайно нужна, също. Аз по - отвратително нещо не съм виждала.

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 10:24 от Z

# 79
България премина 80%. http://www.stopvivisection.eu/bg/content/signatures
Благодаря на всички добри хора, които са подкрепили подписката!

# 80
Няма да чета цялата тема но ще споделя. Скоро гледах по хистори/мился / , че в 19 началото на 20 век , вероятно и по-ранно учени които са разработвали ваксини и лекарства са ги тествали първо върху себе си .Такъв е бил моралния кодекс тогава на учените , така доказвали , че седят и напълно зад изследването си . После хора сами се съгласявали да им се тества на тях , защото са били неизлечимо болни това е било надежда за тях . И май тогава са изобретени най-много лекарства и ваксини. Тогава вивисекцията също е съществувала и е имало подписки срещу това и доста хора са били против.

# 81
Няма да чета цялата тема но ще споделя. Скоро гледах по хистори/мился / , че в 19 началото на 20 век , вероятно и по-ранно учени които са разработвали ваксини и лекарства са ги тествали първо върху себе си .Такъв е бил моралния кодекс тогава на учените , така доказвали , че седят и напълно зад изследването си . После хора сами се съгласявали да им се тества на тях , защото са били неизлечимо болни това е било надежда за тях . И май тогава са изобретени най-много лекарства и ваксини. Тогава вивисекцията също е съществувала и е имало подписки срещу това и доста хора са били против.

Записваш се доброволка ли в списъка на Дренка и си готова.

# 82
sophiemmaspencer нещо не мога да разбера какво искаш да кажеш и казваш ли нещо изобщо или се заяждаш.

Излишни тестове са такива за тютюнопроизводството и за козметиката например . За лекарства още повече , защото тяхната физиология е различна и те така или иначе са приблизителни резултатите и неточни . Доста от лекарствата полезни за хора са вредни за животни и обратно. И за храни са излишни ,какво има да му се тества , тестват защото слагат отрови . Тестват се дори храни за домашни любимци . Четох скоро дори на една, с етикет " не тествана/ крюелти фри ", пък от месо уж направена .Как мирно е заклано животното , едва ли е легнало само под ножа , за да стане на консерва.
От древността хората ползват билки и др. за да се лекуват , вивисекция не е имало , па как са разбрали, че лекува билката ....

Вивисекцията явно е наследство от предците ни, жертвоприношенията които са принасяли. Да жертваме някой ние да сме добре, пък има ли нужда кой знае.

# 83
sophiemmaspencer нещо не мога да разбера какво искаш да кажеш и казваш ли нещо изобщо или се заяждаш.

Излишни тестове са такива за тютюнопроизводството и за козметиката например . За лекарства още повече , защото тяхната физиология е различна и те така или иначе са приблизителни резултатите и неточни . Доста от лекарствата полезни за хора са вредни за животни и обратно. И за храни са излишни ,какво има да му се тества , тестват защото слагат отрови . Тестват се дори храни за домашни любимци . Четох скоро дори на една, с етикет " не тествана/ крюелти фри ", пък от месо уж направена .Как мирно е заклано животното , едва ли е легнало само под ножа , за да стане на консерва.
От древността хората ползват билки и др. за да се лекуват , вивисекция не е имало , па как са разбрали, че лекува билката ....

Вивисекцията явно е наследство от предците ни, жертвоприношенията които са принасяли. Да жертваме някой ние да сме добре, пък има ли нужда кой знае.

Да, точно така. Права си. Няма да спорим. Няма смисъл.

# 84
Така ами, Аделинда, дай най-добре да жертваме хора. Хем и като е по-голяма жертвата, по-лесно ще умилостивим боговете.
Повдига ми се от приказките тук на пишман -любците, ейй Sick Sick Sick.

# 85
Така ами, Аделинда, дай най-добре да жертваме хора. Хем и като е по-голяма жертвата, по-лесно ще умилостивим боговете.
Повдига ми се от приказките тук на пишман -любците, ейй Sick Sick Sick.

Ти я оправдаваш вивисекция не аз ,така че може да ти се повдига от тебе не от мен . И хора жертват,в хитлеристка Германия  с евреи са правени експерименти. Има един много хубав филм по истински случай /ако не греша / , как в Африка точно това правят , такива като тебе мислещи за "общото благо " , без значение цената защото не я плащат те , а на чужд гръб и 100 тояги са малко . Кой каквото и да ти говори не забравяй , че става въпрос за пари .На никой не му пука за твоето здраве ако няма да изкара пари от него .

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 19:06 от adelinda

# 86
  • София

Да не обиждаме предците. Те не са били толкова жестоки и безчувствени. Жертвените животни се убиват бързо, а не се измъчват продължително. Аз предлагам Софи да се запише доброволка. Върху собствената си гърбинка да изпита ефекта от иновативните медикаменти.  Simple Smile

# 87
Абе вие нормални ли сте?!!!
Преди страница-две призовавахте за опити върху затворници, сега и върху съфорумки. Извинявам се, но когато почнете да поставяте животинския живот над СОБСТВЕНИЯ си (сиреч точно никога), тогава можете да мечите за този на околните. Всъщност и тогава нямате право, ама карай да върви.

Все повече се убеждавам, че хора като Софи наистина няма никакъв смисъл да посвещават живота си да помагат на такива като вас! Пийте си билките и си живейте в 12-тото столетие Laughing.

# 88
  • Galaxy 13197853088
Не се ядосвай.

# 89

Да бяха дали по хисторито и колко животни са измрели, пред да го тества на себе си. Ама вярно, нямате акъл. Ще изобрети той нещо, и бам - на себе си. 

Общи условия

Активация на акаунт