Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 283
  • 244
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Подписах се.
Не смятам да чета и да коментирам в темата, защото не искам да чета писания на същества недостойни да дишат въздуха на плужек. Всеки, който одобрява тестове върху животни от ВСЯКАКЪВ вид, заслужава  същото, което се причинява на животните.  Да видим дали ще продължава да рупа Марс и да се маже с Лореал.

Сещаш ли се че освен козметика се тестват и лекарства. Това е част от пътя който едно лекарство стига до човек. За сега все още няма друг начин просто!

# 61
Подписах се.
Не смятам да чета и да коментирам в темата, защото не искам да чета писания на същества недостойни да дишат въздуха на плужек. Всеки, който одобрява тестове върху животни от ВСЯКАКЪВ вид, заслужава  същото, което се причинява на животните.  Да видим дали ще продължава да рупа Марс и да се маже с Лореал.

Сещаш ли се че освен козметика се тестват и лекарства. Това е част от пътя който едно лекарство стига до човек. За сега все още няма друг начин просто!

Toва просто не е вярно. Точно на предишната страница дадох библиография и линк към две примерни статии, които дискутират алтернативата.

# 62
  • София
Подписах се.

Toва просто не е вярно. Точно на предишната страница дадох библиография и линк към две примерни статии, които дискутират алтернативата.

Кое не е вярно?? В единя линк става въпрос само за тетването за токсичност, което е една малка част от тестовете. За сега няма алтернатива! За ДНК тестовете какво ще кажеш? Страшно много експерименти се правят за да се измислят лекарства, за тежки и  нелечими болести.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 08:07 от vanesa

# 63
Подписах се.

Точно преди три страници обясних, че в момента няма алтернатива. Това са научни статии, едната от които дори не е публикувана. Не е разумно да се използват непотвърдени методи. Ами ако хипотезата на авторите не важи при всички случаи? Първо трябва да се потвърди, че това, което е написано в статията е общовалидно. Изобщо, прочете ли заключението на първата статия? А втората е много специфичен случай.

# 64
  • София
Подписах се.

Най-добре е повечето лекарства никога да не бяха стигали до човека (тук включвам абсолютно всички седативи, примерно). Нужно ли е да се повтаря азбучната истина, че здраве не се постига с лекарства?

Талидомид е с тератогенно действие, безвреден е освен в случай на бременност  Peace.

Счита се за безвреден, защото не се наблюдават непосредствени странични ефекти, като раждането на изрод няколко месеца след употребата на препарата. Обаче употребата му явно води до генетични изменения, които могат да останат скрити дълго време и да се проявят в следващите поколения.

# 65
Подписах се.

Най-добре е повечето лекарства никога да не бяха стигали до човека (тук включвам абсолютно всички седативи, примерно). Нужно ли е да се повтаря азбучната истина, че здраве не се постига с лекарства?

Талидомид е с тератогенно действие, безвреден е освен в случай на бременност  Peace.

Счита се за безвреден, защото не се наблюдават непосредствени странични ефекти, като раждането на изрод няколко месеца след употребата на препарата. Обаче употребата му явно води до генетични изменения, които могат да останат скрити дълго време и да се проявят в следващите поколения.

Това го прочете някъде или ти сама си го измисли?

# 66
  • София

Кажи го това на болните.

# 67
Aко част от парите, наливани в реклама на нови препарати или давани за подкупи на различни държавни организации, които трябва да одобрят съответния препарат, се използват за разработване на алтернатива на тестовете върху животни, целият проблем ще отпадне.

Ние сме различни видове и реагираме различно на козметика/лекарства. Това е факт, който много трудно може да бъде отречен.

vanesa
Това са само примери, които намерих в scifinder под human tissue drug test. Нямам нито времето, нито желанието да правя литературна справка по темата, както казах - няма много общо с моите проекти  Simple Smile Можеш да намериш информация и в гугъл, ако се поровиш достатъчно.

sophiemmaspencer
Всяка нова технология/разработка/лекарство/каквото и да е откритие започава с лабораторна работа и научна статия накрая. След това се продължава и доразработва, пак се публикува, после отива към производството и т.н. Една статия сама по себе си не прави нова технология, тя е просто основа за разработката й. Идеята ми бе, че алтернативи има и се работи върху тях. Може би няма да стане утре, но с времето ще навлизат все повече.
Също - етапи от публикуване на статия: изпращане в съответното списание, рецензия, приемане за публикуване. Когато се стигне третия етап, статията е вече "проверена", пък макар и непубликувана още. Много списания вече имат препринт, което е оригиналния файл на авторите плюс графики/таблици. Следваща стъпка -онлайн публикуване и накрая на хартия, което може да е 6 месеца след препринта. Мога да дам и повече детайли, ако е нужно?

# 68
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Извинявам се, че нарушавам хуманния характер на темата с неподходящ на приповдигнатия тон въпрос, но бихте ли ме осветлили кои експерименти са ненужни и кой определя това? Защитниците на животните? Или пък лекарите, фармацевтите и учените? Кой е натоварен с тази отговорна задача? Кой е достатъчно компетентен да решава?

Последно за вивисекция или изобщо за експерименти говорим? Подписвайте, фармацевтичните компании ще ви подкрепят! Те само това чакат, за да започнат да експериментират директно върху хора.
Peace

Защо винаги когато става дума за животни се противопоставят с хората ?  Tired
Защото животът не е утопия.

# 69
Aко част от парите, наливани в реклама на нови препарати или давани за подкупи на различни държавни организации, които трябва да одобрят съответния препарат, се използват за разработване на алтернатива на тестовете върху животни, целият проблем ще отпадне.

Ние сме различни видове и реагираме различно на козметика/лекарства. Това е факт, който много трудно може да бъде отречен.

[sophiemmaspencer
Всяка нова технология/разработка/лекарство/каквото и да е откритие започава с лабораторна работа и научна статия накрая. След това се продължава и доразработва, пак се публикува, после отива към производството и т.н. Една статия сама по себе си не прави нова технология, тя е просто основа за разработката й. Идеята ми бе, че алтернативи има и се работи върху тях. Може би няма да стане утре, но с времето ще навлизат все повече.
Също - етапи от публикуване на статия: изпращане в съответното списание, рецензия, приемане за публикуване. Когато се стигне третия етап, статията е вече "проверена", пък макар и непубликувана още. Много списания вече имат препринт, което е оригиналния файл на авторите плюс графики/таблици. Следваща стъпка -онлайн публикуване и накрая на хартия, което може да е 6 месеца след препринта. Мога да дам и повече детайли, ако е нужно?

Благодаря, не е нужно.  Mr. Green Минала съм през този път, та няма нужда да ми обясняваш. Това, което аз се опитвам да ти обясня е, че има огромна разлика от научен труд до доказан метод в практиката. Доказан и утвърден метод в практиката....
това, болднатото отгоре, можеш ли да го докажеш, защото иначе се явява клевета.

# 70
  • Варна
А, значи може да се тества според вас върху изроди, така ли? Предлагате пияния шофьор на таксито.
Значи, според вас, няма проблем да се тества върху кучета, хапали и убили хора (знам, че ще кажете че двамата изядени дядовци са били долна инсинуация, ама...) или поне върху мечки-стръвници, комари-кръвопийци и т.н. Щом не пасва умиляващото “невинни душички“ - режи и мажи...
Събра всички зелени мухи в околността! Sick
Що? Или е хуманно въпросното тестване, или не е. Как така с цел наказание да се прилага върху някого? Разбирам идеята да се тества върху платени доброволци, но насила? Насила върху хора - може, насила върху животни - не може. Губи се смисъла.
 П.С. Ще се направя, че не съм разбрала детската обида  Whistling
Нямах предвид размислите ти относно насилственото тестване върху хора.
А за кашата от дядовци, невинни душички, комари-кръвопийци и т.н.  Peace
Когато има тема за животните(независимо каква, дори и положителна), отговорите винаги са едни и същи.

# 71
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Стейси, не е съвсем каша Peace. В многото теми за животни, но най-вече в кучешките, доста момичета се възмущават от умъртвяването на доказано агресивни животни, нападали или дори убили човек. В същото време потребителката по-горе с лека ръка се разпореди със съдбата на престъпниците. Малко... как да се изразя по-меко... лицемерно ми се струва и на мен това Rolling Eyes.

# 72

Това не знам да е вярно, а съм чела по въпроса защото с това ми е свързана професията. А ти как така защитаваш животните, а наричаш хората с увреждания "изроди"?

# 73
  • Варна
Джой,
Скрит текст:
Аз онзи постинг на потребителката нарочно го пропуснах! Там няма въобще какво да се коментира. Насилственото тестване върху хора направо ме потриса. А за агресивните животни- сори, нямат място сред нас, когато са заплаха.Мен по-скоро винаги ме потриса липсата на съчувствие  и към малтретирани животни. В темата- излишните тестове върху животни.

# 74

[sophiemmaspencer

Благодаря, не е нужно.  Mr. Green Минала съм през този път, та няма нужда да ми обясняваш. Това, което аз се опитвам да ти обясня е, че има огромна разлика от научен труд до доказан метод в практиката. Доказан и утвърден метод в практиката....
това, болднатото отгоре, можеш ли да го докажеш, защото иначе се явява клевета.

Да, научният труд е първа стъпка към въвеждането на даден метод в практиката. Въпрос на време, усилия и вложени средства е.

Не, не мога да го докажа и ще поема риска да бъда осъдена за клевета  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт