Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 307
  • 244
  •   2
Отговори
# 15
Защо винаги когато става дума за животни се противопоставят с хората ?  Tired

Защото няма друга алтернатива, освен хората. Посочи ми алтернатива при разработването на лекарства, с удоволствие ще подпиша петицията.

Човешката анатомия и физиология идентична ли е с животинската? Точно тестовете на лекарства върху животни крият голям риск за хората и изобщо не може да се разчита на тях. И лекарства винаги се тестват върху хора - доброволци или опитни зайчета от развиващите се страни или страни като България.

Ти си явно по-добре запозната от специалистите по въпроса. Да свикаме форума да пуска лекарствата на пазара, казвам аз. Няма нужда от специалисти, от тестване при животни, при хора. Няма нужда от години проучвания, няма нужда от международни организации и документи по въпроса. БГмамата е компетентната институция. FDA, EMA, и всички лекарствени агенции по държави да се разпуснат още утре, защото те не разбират ни-що! Александрия и другите като нея ще ни обяснят как точно се разрешават лекарствата на пазара, защото са разбирачки.

Талидомид ще кажа и няма да говоря повече. Кой рабрал, разбрал...

# 16

А предклиничните тестове, да речем за токсичност, и тях ли викаш направо на хора да ги почваме понеже друга е физиологията?

Защо винаги когато става дума за животни се противопоставят с хората ?  Tired

Защото няма друга алтернатива, освен хората. Посочи ми алтернатива при разработването на лекарства, с удоволствие ще подпиша петицията.

Човешката анатомия и физиология идентична ли е с животинската? Точно тестовете на лекарства върху животни крият голям риск за хората и изобщо не може да се разчита на тях. И лекарства винаги се тестват върху хора - доброволци или опитни зайчета от развиващите се страни или страни като България.

# 17
  • out of space
А алтернативата е?

# 18

Всъщност, алтернатива ще има, и тя е в компютърното програмиране, но (1) алтернативата не е да се изключат всякакъв вид експерименти, а да се ограничи броят им и съответно да се минимализира тестването върху животни, както и да се оптимизират клиничните проучвания; (2) методите все още не са валидирани, тоест не може да се разчита напълно на получените резултати. Да се надяваме, че в бъдеще ще стане възможно, на базата на опита, който е натрупан, да се извършват виртуални експерименти. Но, за момента, алтернатива просто няма. 

# 19
  • на брега на морето
Ти си явно по-добре запозната от специалистите по въпроса.

Е, специалистите си знаят - дистрибутират нови лекарства чрез лекарските кабинети и събират инормация от джипитата. Съседката едва не пукна, а дъщеря ми се лекува два пъти по-дълго и скъпо с нов за пазара американски антибиотик. Знаят си те, знаят какво правят. Предишното ми джипи, как само ме уговаряше за нови, непознати лекарства за мъжа ми  ooooh! И не само да сменим тези, които му действаха благоприятно горе-долу, но и да се увеличават дозите. Добре, че слушам интуицията си.

С голяма изненада прочетох, че и сега се използва Талидомид. При лабораторните опити е бил безвреден за животните. Заради това е било прието, че и при хората ще е.

# 20
Но, за момента, алтернатива просто няма. 

Покрай темата се зачудих за слънцезащитните кремове дали се тестват върху животни и влезнах в сайта на PETA. Не видях в списъците им Авен (и не само) и затова отидох направо в техния сайт. Те са намерили алтернатива - спрели са тестовете върху животни и тестават само върху хора Naughty

Аз явно съм хуманист и ще си карам със слънцезащитния на марка, която тества върху животни.

# 21
  • на брега на морето
Те са намерили алтернатива - спрели са тестовете върху животни и тестават само върху хора Naughty
Преди години една френска козметична компания провеждаше тестове с доброволци срещу заплащане. Кремове, парфюми, слънцезащитни продукти. Те бяха и най-високо платените.

# 22
  • София
Когато могат да изследват действието на лекарства, ваксини и пр. медицински препарати само чрез компютърна симулация - ще съм съгласна, защото тогава тестовете с животни стават безсмислени. Дотогава - не знам дали има друг начин.
Виж, за козметиката съм "за". Без козметика може, никой не е умрял от липса на крем за лице. Да ползват натурални продукти, за които от векове се знае как действат.

# 23
  • София
Подписана мноооого отдавна  Grinning!

От месец март 2013 год. на територията на ЕС е забранена продажбата на козметика тествана върху животни.

# 24
  • София

Аз явно съм хуманист и ще си карам със слънцезащитния на марка, която тества върху животни.

А твоята кожа като животинската ли е? С козинката. И как смяташ, че крем, спирала или червило, тествани върху животно, са безопасни и полезни за теб?

# 25
Подписах!!! Много обичам животните, виждала съм пораженията от  тестовете върху невинните душици и ще подпиша хиляди пъти подобна петиция.   bouquet

# 26
Ти си явно по-добре запозната от специалистите по въпроса.

Е, специалистите си знаят - дистрибутират нови лекарства чрез лекарските кабинети и събират инормация от джипитата. Съседката едва не пукна, а дъщеря ми се лекува два пъти по-дълго и скъпо с нов за пазара американски антибиотик. Знаят си те, знаят какво правят. Предишното ми джипи, как само ме уговаряше за нови, непознати лекарства за мъжа ми  ooooh! И не само да сменим тези, които му действаха благоприятно горе-долу, но и да се увеличават дозите. Добре, че слушам интуицията си.

С голяма изненада прочетох, че и сега се използва Талидомид. При лабораторните опити е бил безвреден за животните. Заради това е било прието, че и при хората ще е.

Всъщност, талидомидът е безвреден и при хора, с изключение на тератогенното му действие. Тоест, ако се използва при хора, които със сигурност не са бременни (мъже; жени на контрацепция), няма да има поражения. Точно при лабораторните опити се открива тератогенното му действие.  Това поставя и началото на съвременните методи на регулиране на лекарствата. Талидомид се е използвал в Европа и Канада, но не е допуснат на пазара в САЩ, заради открития при лабораторни животни, че е тератогенен.

# 27
Klitemnestra, до колкто разбрах тази петиция е против опитите с животни като цяло, а не само против тестването на козметични продукти. Мисля, че ако се забрани тестването на медикаменти и химикали (което, не че ще стане де), пораженията ще са върху нашите невинни душици. И аз обичам животните, но съм и съм благодарна на всяко дало живота си в полза на медицината. Както вече написах усилията трябва да се насочат към намаляване броя на експериментите и повече контрол защото към момента ефективни алтернативи просто няма.

# 28
  • out of space

А твоята кожа като животинската ли е? С козинката. И как смяташ, че крем, спирала или червило, тествани върху животно, са безопасни и полезни за теб?

Shocked Ти нали не смяташ, че тестват върху козина?! Май смяташ....

# 29
Тестовете върху хора са доброволни и платени, именно защото са финален етап от дългата верига изследвания, правени преди това върху животни. Чудно кой и срещу каква цена би отишъл да тества нещо абсолютно непознато като действие  Thinking

А вивисекцията пък изобщо не ми е ясно какво прави в тази тема  Thinking Всъщност, ясно ми е - сложена е за драматизъм и за емоционално въздействие, както в малоумните клипчета с животни... Ааааууу, какви лоши хора, дерат живи животни, анатема  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт