Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 240
  • 244
  •   1
Отговори
# 135
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да ще използвам с ясната мисъл, че МОЖЕ да е било тествано върху животно !

Ох, отдъхнах  си. Вече спокойно ще си ползвам слънцезащитния крем с ясната мисъл, че може да е тестван върху животни. 

Той е тестван и върху човек. Това притеснявали те или съвсем ще си отдъхнеш?

# 136
  • София
Не смятам за редно да се тества козметика и лекарства, предназначени за хора, върху животни. Нека същите бъдат тествани върху хора доброволци - това се практикува и в момента. Ако се разработва лекарство, предназначено за определен вид животни, то нека бъде тествано върху такова животно, което има съответното заболяване. Аналогично и за хората.

# 137
Не смятам за редно да се тества козметика и лекарства, предназначени за хора, върху животни. Нека същите бъдат тествани върху хора доброволци - това се практикува и в момента. Ако се разработва лекарство, предназначено за определен вид животни, то нека бъде тествано върху такова животно, което има съответното заболяване. Аналогично и за хората.

Това, което казваш е несериозно! Ти би ли се кандидатирала за доброволец в такъв случай? Върху теб да се изпитват ефектите на химическо съединение, което току-що е напуснало лабораторията? Аз не бих! Надявам се не мислиш, че гореспоменатите хора-доброволци са първите живи същества, върху които се прилага лекарството.

# 138
  • София
Ами, честно казано, бих. Защо да не го направя?

# 139
Ами, честно казано, бих. Защо да не го направя?

Защото има огромна вероятност да не го преживееш. Много малко от химическите съединения, които напускат лабораторията достигат до етап на клинично изпитване. Прочети литература по темата. Има специални комисии, съставени от специалисти (не от представители на фармацевтичните компании), които разглеждат резултатите от токсикологичните проучвания върху животни, за да преценят дали може да се разреши или не изпитването върху хора. Затова преди няколко страници споменах, че е добре в тези случаи да се разчита на разума, а не на сърцето при вземането на подобни решения. Човек трябва да е много добре информиран, преди да прави генерални изводи и да взема подобни решения.

# 140
  • София
Ами, съжалявам, но не смятам, че моят живот трябва да бъде по-ценен от този на едно зайче, маймуна, мишка или каквото и да е друго животно.  Ако за теб умрелите животни в името на твоя живот са оправдани, за мен не са. Освен това вече за доста от веществата би трябвало да се знае какъв би бил ефектът върху хората и животните. Ако не се знае - предпочитам да се използват хора-доброволци пред животни, на които просто не им е оставен друг избор.

# 141
Имаш две деца. Ще се хвърлиш ли пред влак, за да спасиш живота на зайче?

# 142
  • София
Ами най-вероятно ще го направя. Както бих реагирала и ако там стои човек. Или ако имаш деца, вече не трябва да те е грижа за другите?

# 143
Не е умирал нито един твой близък, нали?

Наистина се надявам, че не мислиш сериозно това, което пишеш. Някак има разлика между това да те е грижа за другите и да си готов да умреш за всекиго, за когото те е грижа. Да не говорим, че би била много по-полезна и на децата си, и на хората и животните, с които ще ги среща живота, ако не си дала живота си, за да спасиш заек. Като майка нямаш моралното право да се лишаваш доброволно от живота си, така смятам аз.

"Parents shouldn't leave their children unless... unless they have to." - са думи на сирак.

# 144
  • София
Дискусията заприлича на циклофреничен пристъп. Който не желае просто да не пописва петицията. А науката рано или късно ще трябва да поеме по нов път

# 145
  • София
Не е умирал нито един твой близък, нали?

Наистина се надявам, че не мислиш сериозно това, което пишеш. Някак има разлика между това да те е грижа за другите и да си готов да умреш за всекиго, за когото те е грижа. Да не говорим, че би била много по-полезна и на децата си, и на хората и животните, с които ще ги среща живота, ако не си дала живота си, за да спасиш заек. Като майка нямаш моралното право да се лишаваш доброволно от живота си, така смятам аз.

"Parents shouldn't leave their children unless... unless they have to." - са думи на сирак.

Умирали са - и хора, и животни, които са ми били много близки. А дали ще дам живота си, за да спася заек или човек, не виждам голяма разлика.

# 146
Дискусията заприлича на циклофреничен пристъп. Който не желае просто да не пописва петицията. А науката рано или късно ще трябва да поеме по нов път

Ама хайде, който подписва петицията, ПОНЕ да прочете поста на Сийка. За да знае КАКВО подписва.

Иначе е малко като неграмотните на село преди 2 века, които слагали палец там, където изблее главният овен, че се слага.  

Умирали са - и хора, и животни, които са ми били много близки. А дали ще дам живота си, за да спася заек или човек, не виждам голяма разлика.

menyanthe, нямам какво повече да кажа на човек, който разсъждава по този начин. Нямаме нито една допирна точка.  Peace

# 147
  • София
Тъй ли? Дали пък не можем да си съставяме мнение и от други източници Crossing Arms

# 148
 Да не се експериментира повече с животни, а с извънземни предлагам аз.

# 149
Тъй ли? Дали пък не можем да си съставяме мнение и от други източници Crossing Arms

Сигурно можете и сами да прочетете ЦЯЛАТА директива, СРЕЩУ която е подписката, но Сийка е била достатъчно любезна да цитира избрани моменти за мързеливите. Щом не сте от тях - намерете пълния текст в интернет, прочетете я, информирайте се. Има нужда.

Но нещо не ми се вярва заподписвалите презглава да са се разчели. Защо да се морят? Някой все пак вече е казал "Бее", по-лесно е просто да му отблеят, като сложат отпечатък от палче.

Общи условия

Активация на акаунт