Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 263
  • 244
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ери, не съм оперирана от чувства. Ясно е, че ако ми е близък човек/животно, би ми бил по-скъп от някой непознат. Но дали ще трябва да избера дъщеря си пред някой непознат човек или животно - ето това за мен няма значение. Или за теб има? Естествено, като наивно вярваща, че всичко може да бъде с щастлив край, предпочитам да не ми се налага да правя подобен избор и да мога да спася всички в дадената ситуация. Ясно е, за съжаление, че това не винаги е възможно.

# 181
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Новите оперативни методи върху кого да тестват? Новите анестезии? Новите ин витро процедури? Новите гръбначно-мозъчни интервенции? Новите трансплантационни техники? Новите лабораторно синтезирани рекомбинантни медикаменти за кръвосъсирване? М?

Върху болните, след информираното им съгласие.
Охх, край нямат безумията в тази тема Confused.

# 182
Представих си го - отиват при младо момиче, болно от рак, с изрязани органи и я питат: "Искате ли да се подложите на новата процедура инвитро"  Tired

# 183
Ери, не съм оперирана от чувства. Ясно е, че ако ми е близък човек/животно, би ми бил по-скъп от някой непознат. Но дали ще трябва да избера дъщеря си пред някой непознат човек или животно - ето това за мен няма значение. Или за теб има? Естествено, като наивно вярваща, че всичко може да бъде с щастлив край, предпочитам да не ми се налага да правя подобен избор и да мога да спася всички в дадената ситуация. Ясно е, за съжаление, че това не винаги е възможно.

Значи, все пак, близките са по-напред, но от непознатите  - дали човек или животно, няма разлика.
А ако животното е близко, а човекът - непознат?

# 184
Ако за животното си поел отговорност и грижа е друго, но за непознат човек аз лично не бих направила нищо застрашаващо живота ми  Tired

# 185
  • out of space
Ако за животното си поел отговорност и грижа е друго, но за непознат човек аз лично не бих направила нищо застрашаващо живота ми  Tired

Не, не. Тя твърди, че животът на непознат човек и животът на непознато животно са с еднаква стойност за нея.

# 186
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Близкото животно- по-ценно от непознатия човек. Браво, мили дами, браво!

# 187

Не ти разбрах тезата. Хем има значение, ако ти е близък, хем няма. Това изречение, което съм болднала ме шокира. Дали ще избера дъщеря си пред непознато животно? Що за въпрос! Изобщо, нормален човек може ли да има подобна дилема? Ако куче се нахвърли върху дъщеря ти и започне да я хапе по главата (имаше такъв случай) какво ще направиш? Аз няма да се замисля изобщо и ще се опитам да я спася, дори с риск да убия кучето, дори ако въпросното куче е любимият ми домашен любимец, когото обичам и на когото говоря като на дете. Честно, разбирам хората, които са милозливи и изпитват жалост към животинки, но всяко нещо си има граници.

# 188
  • n/a
Споменава се из книги разни, че тестването
на нови лекарства и изобщо на всякакво но-
вости е почнало да се изнася към слабо раз-
вити региони, натам, където хората в името
на къшея хляб днес, са готови на какво ли не,
дори и да се подложат на високо-рискови
дейности, стига да се платени.
Ще ми се да видя петиция, която да ги защи-
тава или поне да намалява рисковете за тях.
Говорим за хора, не за животни.
Така също ми се ще понятието "хуманно" все
по-често да е приложимо спрямо човеците,
а не спрямо животните.

# 189
  • На земята, която е всъщност звезда.
а не спрямо животните.

Най- лесният начин да видиш такава петиция е сама да инициираш такава.

Но, предполагам, подобно на много други "хуманисти" си много заета с различни важни дейности, вкл. да пишеш в бг-мама.

# 190
  • n/a
Благодаря, Вселена. Права си.

# 191
а не спрямо животните.

Лоана, платените клинични изпитвания са само върху доброволци. Те се извършват във високо специализирани лаборатории и са обикновено в развити страни. Клиничните проучвания при болни не се заплащат. По-евтини са в третия свят заради по-ниско платения труд на лекарите. За другото си права.

# 192
  • n/a
И в третия свят са доброволци.
Но доколко може да се говори за доброволност
на празен стомах и доколко за информирано
съгласие при почти неграмотност? И доколко
за ефективна защита на правата и интересите
им в държави от третия свят, които обичайно
страдат от сума пороци, които западният кор-
поративен човек чудесно познава и използва.

# 193
Близкото животно- по-ценно от непознатия човек. Браво, мили дами, браво!

Hug

# 194
а не спрямо животните.

Лоана, какви са тези утопии? Колко пъти още трябва да ти се обясни, че непознатите хора не се броят за хора, виж, непознатите животни са умилителни?

Има една друга тема тук, за малко дете, систематично оставяно само всяка вечер вкъщи, плачещо, докато се измори; а после пребивано заедно с майка си до степен двете да стоят на балкона и да ги е страх да влязат вкъщи, или заключвани на балкона от бияча, забравих точно. Понеже шумът нарушава спокойствието на авторката, тя пита как да ги прогони оттам (наематели са, но не нейни). При всички изписани мнения със съвети нямаше нито едно "Обади се на социалните" или "Обади се да докладваш за домашно насилие." Всички си писаха по темата.  Sick Да уточня ли защо или вече сами сте се сетили?

Общи условия

Активация на акаунт