Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 483
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • в огледалото на живота
Записвам се да следя темата  Hug
Ще ми бъде полезна!

# 481
Еми щом му е под ушите, не виждам нищо нередно...

# 482
Ако бензиностанцията е на "Петрол",да знаеш,че това им е най-малкият проблем......,те там искат да си "свръх човек"-касиерите им изпълняват поне три длъжности.....за високата заплата от 300лв.
Иначе,за външния вид смятам,че ако не пречи на преките задължения,не би трябвало да е проблем.....мъжът ми е с коса до кръста,брада и обеци,но това не му е пречило никога да си изпълнява добре работата/бил е мениджър продажби в доста голяма фирма-и колкото е да е странно говорим за турска фирма,но не бяха ни най малко консервативни/...та,той е принципа,че в една фирма вземат ли да ти налагат такива условия и иизсквания-бЕгай.....щото определено няма да се ограничат само с това....
За "Джъмбо"-имам познати работили там-не си струва......има голямо текучество и затова вечно търсят хора......За Пловдивското/което всъщност е кажи-речи Пазарджишко/,има постоянно обяви.....
А,аз да питам,как Ви се струва заключителната част на тази обява:http://www.jobs.bg/f1928353,дали е редно да се изискват тези документи за кандидатстване....айде,ако е за започване на работа разбирам,но просто ми се струва,че някои работодатели съвсем изтрещяха.....

# 483
*Люба*,благодаря за включването,да за Петрол точно говоря...и да не споменавам и че като е попитал кога е почивката за 12 часа смяна,оня човек му се изсмял и казал,че се почива само ако няма клиенти,иначе няма почивка.WTF?
А изискването на такива документи за интервю не го приемам за нормално. Това са документи за започване на работа.
Както и да е,всякакви ги има.Успех на всички търсещи !

# 484
И в нашия град за Петрол постоянно пускат обяви  Tired

# 485
а при ревизии брояли и захарчетата , това съвсем сериозно....

# 486
  • UK
И съответно аз като клиент, ако поискам три захарчета за кафето си, маркират и доплащам, така ли?  Laughing

# 487
За това незнам , знам само, че когато правиха ревизия стояха до посред нощ и приятелката ми каза че са брояли също и наличните пакетчета захарчета ...

# 488
  • 1st floor
Все ми е двеста човека, който ми сипва бензина, с каква дължина на косата е!  Rolling Eyes Искам само да е учтив,  бърз и чист. Прекаляват с изискванията...Всъщност бившият училищен психолог на децата ми беше с дълга коса. На работа ходеше с костюм, риза и вързан на опашка. Децата го обожаваха и сега, като напусна, им липсва! Знам, че пееше в някаква рок банда след работно време...Що да го подстригваме човека?! newsm78

# 489
Абсолютно Peace
Примерът с психолога е чудесен - така и се разчупват стереотипите на видимото/ привидното.
Защо ли си мисля, че колкото по-калпава е една институция, толкова по-дребнави изисквания има тя към служителите си?... Комплекс, желание да компенсираш други дефицити по най-елементарния начин? Thinking Ето например фирмите тип "играчи" с акции - карат персонала да се изтупва в костюми bowuu, а той най-често само говори по телефона с евентуалните клиенти, за да ги докара до среща с шефа! И не му зърват вратовръзката нивгаш.

*Pippi*, дано Петрол ви изненада приятно и всичко да тръгне супер! Flowers Four Leaf Clover

# 490
Според мен е редно когато има изискване за облекло или да дават униформи или пари за дрехи. Проблемите идват от несъразмерното търсене- предлагане,както и от народопсихологията на българина.
Особено при "неквалифициран"(слагам в кавички , не го обичам това определение) персонал, повечето търсещи работа са много притиснати, не се държат на интервюта в равнопоставена позиция, и работодателя омаян от многото желаещи без претенции започва да се чуди какво да измисли.

# 491
Здравейте, момичета! От голямата фирма, в която ми разправяха колко са коректни и конфиденциални (тези с детектора), така и не ми се обадиха да ми кажат, че не съм одобрена. Това трябваше да стане във всички случаи най-късно до средата на миналата седмица (по думите на интервюиращата). Е, явно това разбират те под точност и коректност  Peace Мен по-скоро ме интересува обратната връзка - защо не съм одобрена и т.н., за да мога да си направя изводи за себе си, не че искам да ми се обясняват. Всъщност нахално ли е да им звънна и след като получа отказ да попитам, защо не съм одобрена?  newsm78

# 492
Здравейте, момичета! От голямата фирма, в която ми разправяха колко са коректни и конфиденциални (тези с детектора), така и не ми се обадиха да ми кажат, че не съм одобрена. Това трябваше да стане във всички случаи най-късно до средата на миналата седмица (по думите на интервюиращата). Е, явно това разбират те под точност и коректност  Peace Мен по-скоро ме интересува обратната връзка - защо не съм одобрена и т.н., за да мога да си направя изводи за себе си, не че искам да ми се обясняват. Всъщност нахално ли е да им звънна и след като получа отказ да попитам, защо не съм одобрена?  newsm78

Личното ми мнение е, че не само е правилно, но и трябва всеки да получи обратна връзка защо не е одобрен, за да си направи изводи за себе си. Обаче....никой не го прави. Само най-отговорните и коректните изпращат съобщение, че не си от одобрените, без да знаеш какво не ти е достигнало. Да, мисля, че ще бъде изтълкувано като нахалство, ако попиташ защо си отхвърлена и няма да получиш отговор. Най-много да ти кажат, че е имало по-подходящ кандидат от теб. А какво се съдържа в това, едва ли ще разбереш.

# 493
Здравейте. Имам следният въпрос : Доколко се ценят трансферентните /т.нар. преносими/ умения на кандидатите?

Въпросът ми е свързан със следното- от известно време се оглеждам за смяна на работата. Работя като сътрудник продажби в телеком в среден по големина град, но това не ме удовлетворява. Търся административна работа и смея да твърдя, че притежавам нужните умения, но удрям на камък. Имам и стаж 3 години на длъжност секретар касиер /това е смесица от продавач, секретар, касиер, диспечер /, последван от 4 годишен стаж като сътрудник продажби /където съм и в момента/. Наясно съм, че има много безработни и може би с по добри квалификации от мен. Но имам чувството, че като погледнат настоящият ми стаж ме отписват. Само на мен ли ми се струва така или прехода от продавач към секретар или друга длъжност е труден?

# 494
joiful аз също търся административна работа, административна позиция макар че имам и инж. образование , магистър по Публична администрация съм и вече търся в област Администрация - 6та година. На мнение съм че наистина продавач към секретар или друга длъжност е труден,длъжностите са коренно различни сами по себе си  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт