Отговори
# 345
Здравейте! При контракции по колко таблетки пиехте от Магнерота? Мен вчера като ме болеше започнах да го пия 3 х1 т , плюс но шпа по 1 т. При какви случаи се пие  3 х 2 т.? Някоя от вас пие ли 3 х 2 таблетки?
 Мен тази нощ продължи да ме боли корема, не силно, но колкото да ме плаши и да не ме оставя да заспя от страх. Интересното е , че като се разходих из стаята сякаш ми понамаляха болките. Така ли е при контракциите? newsm78

# 346
Ами в повечето случаи бебето, ако не се завърти и си остане седалищно ще с еналожи секцио, имам приятелка, която е раждала нормално седалищно разположено бебе и след това е била с много вътрешни и външни шевове, и две седмици не еможела да си седне на дупето, а и по-тежко е самото раждане за майката.

Въобще не бързам да си купувам бебешка количка, защото бебето ще ми е зимно, и просто не си представям в сняг и лед да бутам количка, ще си взема порт-бебе и те това ще е цялата галимация, вече на пролет ще си купя директно лятна количка, защото пък се очертава до една годинка да проходи беббето и няма да ми се налага да купувам зимна. Всичко е въпрос на стратегия и добра преценка.

Сентидо, може да си имала и колики, имаше ли втвърдяване на корема?

# 347
И аз да се включа по темата с кг Аз стартирах с 74кг сега съм 78, а обиколката на корема ми е 96см аз си мислех че корема ми е мн голям, но като ви чета се оказва че всички сме долу горе на едно положение . Относно количките аз си харесах Mutsy transporter

Бебчето вече и аз го усещам Simple Smile

# 348
Chatte Noire, извинявай за невежеството но какво е порт-бебе. Наистина до сега съм била много далеко от бебешките истории и сега се учудвам на "изобретенията", които са измислили хората. Embarassed
 Не съм сигурна имах ли втвърдяване на корема. По - скоро не. Четох в нета , че се очертавала матката, но аз не можах да различа такова нещо. Факт е , обаче че болката беше пулсираща някакси - малко ме боли, малко почивка и така.
 Ти пиеш ли нещо за болки?

# 349
За седалищното предлежание - моето бебе май също е седалищно, или поне на последния преглед беше. Ако си остане така и не иска да се завърти, предполагам, че ще имам медицинско показание за секцио. Не бих рискувала да го родя нормално, първо, защото ме е страх как ще се разкъсам (колкото и гадно да звучи) и второ, защото е опасно за самото бебе - може да получи луксация на тазобедрената става. Разбира се, че има много случаи на успешно естествено раждане при седалищно предлежание, но честно да си призная - страх ме е.

За магнезия - аз пия Магнерич и в упътването пише, че една седмица се пие 3х2, а после става 3х1. На мен доктора ми каза да пия но-шпа 3х2 при нужда. Може би магнезия няма толкова бързо действие при спешна нужда.

Chatte Noire добра стратегия имаш за количката  Peace Всичко зависи от това какво ще е времето зимата, дали ще ни се налага да излизаме само с бебето, без кола и т.н.

За корема - аз си измерих моя в най-изпупеното състояние и беше 88см. А ми се струва, че е доста голям. Явно наистина всеки има различно място отвътре, различна костна структура и тези мерки са само ориентировъчни. Иначе тръгнах от 55кг, 169см. Сега не знам колко съм, но съм качила само на шкембе

# 350
Smahnatabg аз първото си дете съм го родила нормално седалищно.Родих много бързо и много лесно,само с 3 външни шева.Баткото се роди обаче мъничък 2.300кг.,а и бях 1 ден на 9 м.Просто отидох на консултация и споделих с лекарката,че леко ми се втвърдява корема,когато ме погледна бях с 3см разкритие без никаква болка и естествено ме прати в болница.Докато се прибрах вкъщи за багажа и докато стигнах до Шейново(там раждах) вече имах 7 см разкритие:)Не се страхувах просто слушах лекарите.Пак ти казвам родих бързо и лесно.Дано обаче бебето ти се обърне и да нямаш такива страхове  bouquet

# 351
sentido  аз пих Магнерот 3 по 2  за една седмица сега пия по 1  .
Ноп -па също пих 3 по 2  . Стягане на корема нямам вече ,но през ноща все още ми се схващат краката Sad

# 352
Chatte Noire, извинявай за невежеството но какво е порт-бебе. Наистина до сега съм била много далеко от бебешките истории и сега се учудвам на "изобретенията", които са измислили хората. Embarassed
 Не съм сигурна имах ли втвърдяване на корема. По - скоро не. Четох в нета , че се очертавала матката, но аз не можах да различа такова нещо. Факт е , обаче че болката беше пулсираща някак-си - малко ме боли, малко почивка и така.
 Ти пиеш ли нещо за болки?
Hug Hug Hug Сентидо, много си се ошашкала също както аз бях, ако не е имало втвърдяване, а и едва ли би имало щом пиеш магнезий, тогава главата си режа и съм убедена, че това са били газове и колики. Болките са ужасяващи, направо имаш чувството, че ще умреш от болки, пулсират и се усещат все едно те бодат и режат във всички възможни посоки. Ще го кажа може и смешно да прозвучи, но трябва да пръцкаш и да ходиш до тоалетна по голяма нужда. Ако си преди термин тогава вече трябва да търчиш по доктори. За такива болки пия едно сиропче ФрутиЛакс и то ме спаси.
А порт-бебе или бейби порт може да е кошчето на бебешката количка или специално ушито приличащо на сакче с дръжки, в което да сложиш новороденото бебче, че и по-големичко дете, то е с дунапрен отвътре, има летни и зимни. Много по-евтини са от количките като най-скъпите, които съм срещала са от порядъка на 100 лева, но това си е направо цена за космически кораб.

# 353
Chatte Noire  - извинявам се за въпроса , но това първо дете ли ще ти е ?

# 354
Chatte Noire  - извинявам се за въпроса , но това първо дете ли ще ти е ?

Да първо детенце ще ми е, даже ми е първа бременност, ако питаш по въпроса с бебешките колички, една по-опитна мама със зимно бебе ми разясни тези фатки и врътки, а ако питаш за коликите и болките, тука Аг-то има пръст в тази работа, защото и аз мислех, че имам контракции, защото също пия магнезий, а придружено със колики е направо отврат.

# 355
КатЗи88 и аз не знам, но и моето освен болка е и като спазъм, присвиване и отпускане, колкото пъти съм питала лекаря за всички болки или казва, че е нормално, или ми изписва но-шпа, магнерот и така  Simple Smile
Смахната, отново честити сини гащи   bouquet, ами не съм много веща, освен, че аз съм била седалищно и майка ми ме е родила сравнително бързо, малко са я цепили отдолу, но не е било като секцио,  секциото си е къде, къде по-тежко като операция. Ти си решаваш, по принцип ако тръгнеш да раждаш естествено и лекарите преценят, тогава може да решат за секцио.
Ноеми, магнезият е натрупване, т.е действа като го пиеш всеки ден
Chatte Noire, аз вчера бях като Сентидо също с болки и то доста часове, също съм на магнерот и но-шпа, със сигурност моето не беше от стомах, колики или там както му викаш. Аз по принцип от години съм с гастрит и колит и си различавам абсолютна всяка стомашна болка.
А сега и аз да ви споделя  Sad нали щях да ходя на река днес, е вуйчо ми реши да не ходим, много духало и т.н, само на мен ли ми е страшна жега, абе оправдания, уж другата седмица, ама мъжо като ме видя аха да се разплача и каза, че в събота може да отидем, лошото е, че той е от Стара Загора и не знае пътя, а аз не съм шофьор и трудно ще му помогна  Simple Smile. Дано поне той не ме разочарова. И така много ми стана кофти, после пък ме изби да се подстрижа, от месеци се чудя, не издържам, косата ми е страшно гъста и до кръста и преди малко се реших, отидох и сега съм с коса едва покриваща врата на черта  Joy Joy, не мога да се възприема, особено сега вече с тея бузки, пък и гушка имам, ама ми е леко и без това почти не излизам. Утре най-сетне съм на консултация, да стискате палци всичко да е наред и да научим пола  Grinning Grinning

# 356
Да да - заради мнението ти за количката, но нека дойде време и сама ще видиш как е , все пак 4 месеца без да излезеш...не съм убедена че ще и удобно да носиш детето, но не искам да си натрапвам мнението. Нека всеки мине по пътя си и сам да прецени  кое е правилното. Аз вече имам кака , която няма търпение да помага и уж знам какво ме чака , но всеки път има изненади  Laughing
Не се притеснявай за болките , не си сама , но почивай повечко , ако имаш възможност -сега ни се е паднало да се поглезим ...после ще си имаме други грижи   bouquet
kadrova4kata    - стискаме палци за утре ...аз съм чак на 19.08 едва тогава има шанс за пол...вече не мога да стискам ....

# 357
Кадроваче, не споря, даже съм съгласна с теб, обаче то и аз си мислех,
че разпознавам коликите си и газовете, но с промените от бременността тези болки се изродиха в някакви нечовешки усещания и даже си викам не, не, е възможно това да са колики, но да колики се оказаха, траеха една вечер с часове и даже се чудех дали да не постъпя в болница посред нощите по спешност. При всеки е различно, някои от Вас имат по-нисък, други по-висок праг на търпимост. Пийте си лекарствата и не ги спирайте, но-шпа също помага можете максимална доза да вземете от него по 2 табл. 3 пъти на ден, ако не помага тогава се обърнете при лекаря си.
А относно прекрасната дълга до кръста коса, ох още ми се реве като се сетя, беше една такава хубава гъста, а сега е с дължина малко над раменете. Още миналият месец се офъках, не толкова заради жегите, ами от шубе да не ми окапе след раждането, че пък при майка ми е имало такъв момент след раждане и хоп игубила е голяма част от косата си. Не се притеснявай, че е пропаднала разходката, дано скоро се отдаде възможност за това.

Kapulety, мнението ти е важно за мен. относно количката още съм в процес на изграждане на стратегия, а детето ще го мъкна с автомобил когато се наложи, дори и до приятелка да изляза с бебе порта ще ми е по-удобно, то мъкненето не е лека работа, каму ли управление на бебешка количка в снега и заледените тротоари. И двете опции не са перфектни.

# 358
Здравейте, момичета! Някоя от вас пие ли гинипрал в комбинация с пропранолол?

# 359
kapuletyти от кой Бебе макс си запази количка?и каква ако не е тайна?-пиши ми на ЛС ако искаш  Peace
кадроваче хич не се ядосвай  Hug мъжо ще те закара и ще ти е по-добре Wink И на мен ми е адска жега.Пия айрян в несвяст,че съм със 110/60 кръвно,едни вълни ме обливат и не издържах и пуснах пак климатика..Да не говорим,че днес нещо не ми е комфортно на шкембъла..аха да ме боли..уж като контракции ,а не точно абе направоооо да мнава по -бързо това време,че само притеснения.... PraynigИма дни съм патрон.Чувствам се супер ..едно ми е леко на душата,замечтано..
Днес не ми е от тези дни обаче  Sad

Общи условия

Активация на акаунт