Отговори
# 615
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
mihova_rossa честит ви нов дом, да си го ползвате със здраве  bouquet
И при нас от днес стартираха ремонтите Mr. Green Местим стария хол в същинската му стая, а сегашния ще става детска, та по този повод тука се вихрят едни майстори едни гипсокартони се слагат  Crazy

И ние зимата правихме подобен ремонт. Холът, който ни е доста голям по тертипа от едно време, го направихме хол с кухня и трапезария, кухнята стана детска, а спалнята си я запазихме. При нас имаше местене на ВиК тръби, промяна на цялата ел. инсталация, така че да бъде пригодена за допълнителната консумация на печка в хола, вместо в кухнята, както е било предвидено, после гипскартони, тавани, изолации  ooooh!  Започнахме октомври и приключихме февруари...на Коледа дори не украсихме, то половината апартамент беше в прахоляци, а аз си мислех, че за 2 месеца ще приключим  Crazy
Иначе останахме много доволни от гипскартон майстора ни, който дойде от София, за 3 дни сложи картона, шпаклова и боядиса... направо го виждах как му е неудобно, че трябва да спре да хапне на обяд  Crazy идваше в 8 и си тръгваше в 8 ч..  Peace

# 616
  • UK
TDI Hug
да, но при нас е само козметичен тип ремонта Crazy Всичко друго отдавна си е направено
Crazy

# 617
Не ми се мисли какво ме чака  newsm78 то нашето ще е не козметичен ремонт, а като ново строителство, че ни е много нестандартен апартамента - с хиляди по-малки помещения и килери и тераси, страшна работа. Я да питам някой местил ли е мивка на терасата? Че смятаме да изкараме кухнята на терасата,че е доста голяма ама ММ каза че зор ще е с ВИК инсталацията там?

# 618
  • Пловдив
Здравейте,
Аз мисля, че невъзможни неща в строителтството няма ( местенето на мивката към терасата на Дисни). Само трябва да се поразпита тук - там, да се намери информация, както и подходящите майстори и материали.
Иначе и на нас вкъщи ни предстой освежаване. Имаме отделна стая за бебока, трябва само да се боядиса и обзаведе. Ще се заемем скоро с това, макар че първите месеци всички ще спим в нашата спалня. Изчетох някои материали, които са "за" и " против" бебето да бъде в отделна стая. Мненията са много противоречиви, особено по отношение кога да се премести детето. Имате ли наблюдения и мнения по темата? Ще се радвам да споделите, мили мами, как е при вас.

# 619
Благодаря ви момичета  bouquet
ремонта ще е мале мила.Ново строителство ,даже няма шпакловка...всичко е от нулата,но поне ще си го направиме както искаме и най-хубавото е,че малкия ще си има стая най-после  PeaceВсичко ще се подреди  Stop Имаме опит вече с удърното обзавеждане,така че ще се справиме.А и ще е прекрасно да си се прибереме с бебка в ново жилище с нови мебели...Много съм щастлива   bouquet
За спането отделно на бебо-аз не съм привърженичка от малко да не е до мен.Най -малкото да се задави аз докато чуя и отида...не знам аз лично няма да съм спокойна.А и да се разплаче, да се нахрани все да се разхождам до другата стая...не знам всеки си решава, а и като гледам май само тук спят при нас дребните, че и до 6-7 годишни  Joy

# 620
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Не ми се мисли какво ме чака  newsm78 то нашето ще е не козметичен ремонт, а като ново строителство, че ни е много нестандартен апартамента - с хиляди по-малки помещения и килери и тераси, страшна работа. Я да питам някой местил ли е мивка на терасата? Че смятаме да изкараме кухнята на терасата,че е доста голяма ама ММ каза че зор ще е с ВИК инсталацията там?

Зависи на какво разстояние е от сегашното местоположение, съответно от настоящата ВиК инсталация. При нас тръбите минават през пода. Плочата ни е 40см. желязобетон (много трудно се кърти, вътре има и арматура  ooooh! ) в плочата прокопахме канал с различна дълбочина до макс 5см. като по този начин направихме наклон за отводнителния канал, който евентуално прави проблем. Чистата вода се подава под налягане и там няма проблем, само трябва да се направи една проверка дали тръбите са лепени добре, но ако има теч отнякъде се вижда. При отводнителния е по-трудно, защото няма налягане, а и се предполага, че при миенето на чинии ще има и по-мазно, което се натрупва в тръбите и евентуално може да доведе до запушване. Ние сме със съдомиялна, не че не мия и на ръка някои неща, но съдомиялната изпомпва също под налягане по тази същата отводнителна тръба и според мен по този начин предпазва от това да се застоят отлагания от мазно или друго.  Peace

Килера също си го ползвам, в долната част ми е пералнята, над нея до тавана започват рафтове с  кутиите ми с обувки  Mr. Green   които вече станаха толкова много, че се чудя дали да не ги изхвърля, но имам и доста запазени, направо като нови от ест. кожа, повечето купувани от маркови магазини, но част от тях са от онези острите, като на малкия мук, на които докато им се  върне модата...иначе не са  мръднали, дори подметките им не са изтъркани  Rolling Eyes  Някои, които въпреки, че не са на мода, но не им личи толкова и са по-заоблени и няма да ги нося вече подарих, но други направо се чудя какво да ги правя. Все си викам ще ги занеса в сиропиталището, обаче честно казано не съм сигурна, че тези деца ги заслужават. С предната си бременност се паркирах до сиропиталището и идва едно цигане и ми вика "дай 2лв или ще ти надраскам колата", аз само го изгледах, обаче то застава пред мен и ми вика "дай 2лв. или ще те ритна в корема", а аз вече бях с голям корем към 7-ми/8-ми месец - като ми падна пердето... като му се развиках, то пълно с  хора по кафетата около мен  ooooh! как така ще ме заплашва, че ще ме рита в корема, онова направо отпраши с 200, че щеше да си изяде боя...

Борко го преместихме в отделна стая както казах тази пролет, т.е. малко преди да навърши 3г. - друго си е да може да дойде да ти каже "мамо боли ме еди какво си или мамо искам вода" и съвсем друго е да оставиш едно беззащитно същество, което дори не може да каже какво му е, да спи далеч от родителите си. Пък и в началото бебчето иска да усеща майка си, да се чувства спокойно и защитено. Я вас да ви пуснат на друга планета сами да ви видя няма ли да ви се иска някой познат по миризма да ви гушне  Laughing

# 621
Според мен детето като е малко трябва да спи при родителите си, но поотрасне ли трябва да се отдели и да бъде самостоятелно, не искам да разчитам на бейбифони.

Охх, много ме боли корема  smile3518 от тия газове, някакъв хемороид ме изненада неприятно тази сутрин. И съм се умърлушила нещо.

Аз си търся квартира, един ден надявам се и ние с ММ да имаме възможност да си купим наше си собствено жилище! Много е хубаво да си новодомец! Представям си какво е вълнение и каква е радост!

# 622
  • Пловдив
Здравейте мами. Връщам се от преглед при доки. Всичко е наред с бебо и се очертава да си имаме още едно момченце. Може би мъничко съм разочарована, но да ми е живо и здраво, поне имам опит с баткото Simple Smile Другото, което ми каза е, че имам малка миома от ляво, но не би трябвало да пречи на плода. Ще я следим през бременността. Дано да си остане така и всичко да ми е наред.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 19:20 от desi-g

# 623
Деси, не ти казаха със сигурност пола ли, да честитим ли момче или не? Абе да е живо и здраво. А за миомата не се притеснявай, има доста бременни с миоми, само че после ще се наложи да ти я махнат. Аз имах преди да забремениея две и от тях не можех да забременея, но изглежда твоята е малка и е на друго място.

# 624
Здравейте мами  Simple Smile
mihova_rossa честито ново жилище.
честито и на узналите пола    stork-boy  stork-girl
За болките ниско долу и аз имах но още не сам свикнала с по бавните  движения понякога доста рязко се обръщам докато сам се излегнала,а и бавно да е пак усещам натежава си  Simple Smile смешно ми е когато си обувам сандалките какви ли не пози заемам да ги закопчея   

# 625
Аз сандалите вече права не мога да ги закопчея, затова или някой друг ме закопчава или ползвам друг метод, но трябва да влизам с обувките в къщи, което не е много хубаво, сядам на спалнята и се разкрачвам и така някак успявам, но повечето пъти си обувам джапанките  Laughing Laughing

# 626
  • UK

valentinaaaa
и аз смятам да отделя бебоците в отделна стая, но и аз ще се преместя при тях Crazy Като знам, как съм ги чакала с години не мога да разчитам на някакъв си бебефон Rolling Eyes
За местенето на мивката на терасата, трябва да се види и разпита читав ВИК майстор, и да се внимава, че все пак ще е  бивша тераса, да не замръзват зимата тръбите newsm78 Че тогава ще стане една беляяяя Money
Да ви попитам, вие пазарите ли от продавалника?
Аз си харесах една количка, но тя няма, нито зимни кошове (то и аз неискам Mr. Green), нито зимни чувалчета и се оглеждам сега там за порт бебета Thinking Все пак те се ползват малко време и не ми се иска да давам по 100 лева за всяко едно от тях, то и без това количката си е колкото една кола на старо hahaha

Още едно момченцееее stork-boy Честито на мама Деси (която ми е и адашка Wink )
Стана ми смешно, като ви четох как си обувате обувките/сандалите, аз съм още ехееее в началото, ама тумбака ми newsm78 страшно бързо взе да нараства и както се хиля сега hahaha току съм взела да се оплаквам и аз скоро ooooh! Joy

# 627
Ние ще сме с бебето поне докато стане на 5-6, поради липса на пространство, даже и тогава не съм сигурна как ще стане, ще трябва или майка ми да отиде да живее другаде, което не се знае дали е възможно, или да направим кухнята по такъв начин, че да се събира диван и тя да спи там  Sad, а пък мъжо иска още деца, но то само с искане не става.
Кокона и аз съм ти адашка, абе много Десита сме май Simple Smile

# 628
  • Пловдив
Ами аз винаги имам едно наум, докато не се роди бебчето, че може докторът да е сгрешил. Така беше и с Калоян, въпреки че му снимаха пишлето. Засега сме със сини гащи Laughing
А я да ви попитам за едни доктори мами пловдивчанки. Докторът ми препоръча 3-ма други доктори, които имат апаратура за ФМ - д-р Даскалов, д-р Троянчев и д-р Кръшков. Някакви мнения по въпроса???

# 629
Според мен е хубаво детето да се отдели , но след 3г някъде Simple Smile
За продавалника - аз често пазаря от там, за мой късмет не съм попадала на лоши продавачи, но избирам такива , които имат повечко положителни оценки. Или ако се съмнявам приемам сделка само ако мога да отворя пратката , преди да я платя- така има възможност да я огледаш добре и ако има нещо , което не ти харесва - т.е скрити дефекти - да го върнеш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт