Отговори
# 630
  • София
Здравейте! Ние пък все още сме в този апартамент под наем, дето за зимни бебета е много студен. Но гледам да не се панирам, че винаги може да се отиде при баба за трите зимни месеца в крайна сметка.
Аз полека събирам бебешкия гардероб. Напредвам, макар да не съм 100 % наясно колко ще е голямо бебчето, някои неща ми се виждат тясни и много малки, но имаме вече бодита и блузки с къси ръкавки и доста видове пелени и постелки за повиване, кърпи за баня и малка шапчица да не настине след къпане.
Ох, мами, вас боли ли ви понякога коремчето ниско долу в средата? Аз чувствам, че бебето там си рита. Но и ме наболява леко и непрестанно.

# 631
Вилхелм Тел, и аз усещам там малките ритничета. Болка не съм усещала.
Дрешки изобщо не съм започнала да купувам. Една приятелка ми обеща от нейната дъщеричка да ми даде всичко - на нея и е второ и не планират трето, така че нямало да и трябват. И така, като ги вземем ще видя какво може да се използва и какво - не, и тогава ще купувам.
Сандалите и аз трудно ги обувам да ви кажа. Даже наскоро си купих едни, и в магазина докато търсех най - важният критерий беше да се обуват лесно. Нормално е това, все пак коремчетата вече са големички и пречат. За мен по - неприятното е, че ми се разширява кракът - и с Ванко бях така, и дори имам чувството, че номерът на обувките ми се промени трайно след раждането.

# 632
  • Пловдив
Попитах за отделянето на детето от любопитство - интересно ми е как виждате нещата. Аз също мисля, че в началото е желателно бебето да е в общата спалня, или поне мама да е до него. Но определено не съм почитател на късното отделяне. Разбира се и самото дете ще си покаже. Нашите стаи са така разположени, че при всички положения ще чувам какво се случва дори  и без модерни технологии. Поне засега мисля, че около годината е подходящо преместването на детето. Но ще поживеем и ще видим.

Деси, по отношение на лекарите, за които питаш, аз съм ходила при Троянчев. Определено е професионалист и апаратурата му е много модерна. Бих му се доверила спокойно. Той работи само на частно и прегледа варира като цена. Ако искаш мога да ти дам координати. Единственото лошо е, че има много клиенти и не винаги уговореният час се спазва. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 633
Здравейте!!!
Честито на научилите пола, а на другите още малко тьрпение!
Честито и на новодомците и ние се присьединяваме кьм тях! Миналата седмица си купихме апартамент, все още обаче нищо не сме захващали и направо не ми се мисли.Все си мисля, че няма да успеем да сме готови преди бебка да се е появила.

Деси, аз ходих при д-р Даскалов. Прегледьт е 100лв. Трябва да се обадиш предварително,поне една седмица, за да си запазиш час. Доволна сьм. Обяснява много подробно и ти дава диск сьс снимки.Пуска ти и 3д да се порадваш.Ако се спреш на него, мога да ти дам координати.
Лека нощ, коремчета!

# 634
Много новодомци станахне нещо  Laughing на всички честито   bouquet

# 635
Валентинааа  и аз мисля че на около годинка е добър момент за отделяне на детенцето. Аз моя Крис на 7 месеца го преместих в съседната стая защото при нас спеше много неспокоино и все искаше да суче ( кърмихме се до 2 годинки  Crazy). От както го преместихме запо4на да спи спокоино и по цяла нощ без да се буди, направо се родихме!!! преди това до 20 пъти на нощ плачеше и искаше от кошарката при мен да суче, беше ми вси4ко като на сън от недоспиване  Simple Smile
Разбира се както каза някои по горе е важно да се гледа самото детенце защото е много индивидуално. Аз спах с маика и татко  почти до 12 годишна ( Както каза Кадрова4ето поради липса на собствена стая и пространство) и нищо ми няма  Crazy

# 636
Тая тема между другото за спането на детето я разисквахме преди няколко теми, не помня вече, но беше отдавна и тогава бях писала, аз също съм спала с майка ми в една стая до към 14-15 някъде постоянно заедно, а до към 20 през студения сезон, понеже не можехме да отопляваме и спалнята и не мисля, че ми е станало нещо. Сега пак спя с нея, когато си е вкъщи (понеже има приятел и понякога я няма),  защото мъжо много хърка и не мога да понасям откакто съм бременна, но после след ремонта няма да имам избор.

# 637
  • Пловдив
Миралбела, Валентина, ако може на лични да ми изпратите координатите на докторите, при които сте ходили. Благодаря ви за мнението, имам още малко време да помисля.

# 638
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
За купуването от Продавалника само да предупредя най-вече момичетата от Бургас за една измамница с която се бори сега една моя приятелка.
Потребителското име на измамницата е "Malagata" и продава колички, за които пише, че са нови.
Те наистина са нови, но са с дефекти. На моята приятелка й пада предното колело както бута количката, а веднъж й се случи на пешеходна пътека (на Ботева  Crazy), при което тя трябва да остане на място, да сложи гумата, докато детето е още вътре в количката... нали се сещате при някой по--изнервен шофьор (при нас изобилстват) какво може да стане  Confused
Друга моя приятелка също си взе от таз жена количка (те заедно си ги купуваха), на тази моя приятелка дръжката й остава в ръцете както бута  Rolling Eyes
Сега е писала до европейската комисия за защита на потребителя, но както знаете от Продавалник няма да имате нито платежен документ, нито гаранция  Tired

Аз също съм взимала междудругото от Продавалник, но съм взимала шезлонг за 30лв. и излезе много сполучлив, беше като нов  Peace  Обаче едно е да рискуваш с 30лв., друго е да рискуваш с 600  Rolling Eyes

И да се оплача, снощи имах зверски болки, по едно време се притесних много, но пих още 1 магнерот  и 1 но-шпа, преди това пак бях пила и ми поразмина и заспах  Rolling Eyes

# 639
Здравейте, момичета Hug
mihova_rossa,  Mirabela_88 Честито за новите жилища! Да ви носят само щастливи семейни моменти Simple Smile

Вилхелм Тел и ние сме в студен апартамент под наем и нямам никаква идея още с какво ще се отоплява, при положение, че е на ток. Като гледам, доста неща си взела вече за бебчето. Аз още нищо не съм купувала, само гледам по магазините и изпадам в умиление  Laughing

За отделянето на децата - аз също докъм 7-8 годишна възраст съм спала в една стая със сестра ми и нашите, поради липса на място. За бебето мисля да спи до към 6-7 месеца максимум при нас, и то не на нашето легло, защото приятелят ми много рязко се върти през нощта. Според мен колкото по-самостоятелно е едно дете, толкова по-добре (ако условията в дома го позволяват). Наблюдавах едно приятелско семейство - имат 2 момиченца, едното на 1,5г., другото на 3 почти. Когато ходеха на гости при баба си и дядо си, всяка си имаше отделна стая и си спеше вътре без проблем. А не са студени хора, много са грижовни, дават достатъчно любов на децата, но ги учат и на самостоятелност.

За продавалника - никога не съм поръчвала от там. Както каза някой по-назад - ако няма опция да отвориш и провериш пратката преди плащане, няма смисъл. Аз мисля от амазон да си вземем количка, шишета и някои дрешки, защото в нашите магазини цените са безумно повишени.

# 640
ТДИ ти си почти като мене с тия коремни болки и аз съм с болки и едва заспах, имах газове, тази сутрин пък се разбра що така ме боли то, заради запека, ясно, че мене това ще ме мъчи до края, винаги се върти при мен има дни, в които ме отпуска, но има и такива, в които ме съсипва.  Confused

# 641
Привет  Hug
Аз от Продавалника пазарувам много, а също и продавам. За щастие не съм попадала на некоректен продавач - всичко, което съм купила е било страхотно, и на съвсем поносима цена. Така че пак всичко си е до късмет. А пък аз що нещо продадох, не си спомням вече.
Ванко не знам как ще го отделям от мен. От новороден все при мен спи, а таткото го изолирахме в кухнята горкия. Но аз не съм и опитвала да го отделям де. Толкова съм свикнала да си спим двамата, все едно цял живот е било така.Сега обаче с новото бебе ще видим как ще го направим, може би ще вземем една сгъваема кошара и ще я слагаме в кухнята, и аз там ще спя...Не знам, не мога да го измисля още.

# 642
  • UK
Добро утро на всички  bouquet
връщаме се ние от ЖК, ама док пак ми се измъкна по тъча Crazy др път щял да ми каже с категоричност пола им Rolling Eyes Обаче аз си мисля, че са мъже, Flutterа днес ММ каза, че видял нещо между крачетата на едното бебе Mr. Green
Пуснах едните изследвания ,струват ми се добре ТСХ 0.049 /0,35-5,00/ и
ФТ4 14,76 /9,15-23,86/ Тези на ЩЗ си ги изследвам всеки месец, т.к съм на терапия имам проблеми с нея Rolling Eyes
Обачееееее не можах да дам проба на урината ooooh! Пробвах вкъщи еееее не мога да налуча контейнера ooooh! В лабораторията , пак се пробвах е не и нееее, сега пак трябва да се разхождам утре, незнам  newsm78как ще нацеля тъпите отвори Rolling Eyes Joy Винаги съм имала такъв проблем, ама днес, чак срам ме хвана Embarassed
Аз от продавалника досега нищо не съм вземала, а и гледам обявите за цяла БГ не само за Варна Heart Eyes

# 643
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
ТДИ ти си почти като мене с тия коремни болки и аз съм с болки и едва заспах, имах газове, тази сутрин пък се разбра що така ме боли то, заради запека, ясно, че мене това ще ме мъчи до края, винаги се върти при мен има дни, в които ме отпуска, но има и такива, в които ме съсипва.  Confused

При мен за съжаление са си контракции  Tired Иначе проблеми с ходенето до тоалетна никога не съм имала  Peace

За продавалника - никога не съм поръчвала от там. Както каза някой по-назад - ако няма опция да отвориш и провериш пратката преди плащане, няма смисъл. Аз мисля от амазон да си вземем количка, шишета и някои дрешки, защото в нашите магазини цените са безумно повишени.

Може да я отвориш и да не я платиш, да я изпратиш обратно на изпращача по куриер за негова сметка  Mr. Green  Аз така съм правила с някои неща, които съм поръчвала за ездата - винаги поръчвам до офис, отварям там в офиса и ако нещо не ми хареса, директно го връщам, още докато съм в офиса без да плащам наложния. В случая, обаче аз така се бях уговорила с магазина, но не виждам какво ти пречи да го направиш и с друг търговец  Peace

# 644
Момичета, здравейте.
Днес ми е много гадно, преди малко във фейсбук се рових и видях, че един мой колега, с който работих в Стара Загора около година и половина, е починал и ми стана много, много мъчно  Sad Cry, съжалявам, ако ви натоварвам, просто съм в шок и ми е много гадно Sad.
Иначе за продавалник нищо още не съм поръчвала, само разглеждам, някак ме е страх да не ме измамят, иначе ме беше яд като изпуснах някои неща за Търново, които можеш да взема без куриер направо от човека.

Общи условия

Активация на акаунт