Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 533
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ама грижат се за нас  Heart Eyes

Грижат се - грънци! Моят ляга и заспива. За секунди! Няма гушкане, няма дявол. За завиването - абсурд! Той спи като пън. Обаче му е любимо да каже, че не могъл да спи. Понякога, когато се обръща, сигурно за части от секундата се пробужда и за него този момент е супер дълъг, понякога го определя като часове. И преди съм споделяла, че според него спи леко и всъщност все не спи. Ето, например предната вечер вика, че изобщо не спал, особено между 4 и 5. И аз - е как така, аз точно тогава бях будна, от нерви стоях на терасата, дори се опитвах да те събудя да разменим две - три думи, но не успях. И той - така ли, наистина ли не успя да ме събудиш?  ooooh!  И това е редовно при нас, горкият все е ощетен от към сън. Щял да помага нощем с бебето, да ме отменя. И как? Та аз вувузела да му надувам до ухото няма да се събуди, та бебето. Разбирате, че много съм му набрала, нали?
Амели, за времето нищи не мога да кажа. Тъкмо се облякох и обух за кратка разходка и се оказа, че имам близък до твоя проблем от преди седмици със заключването. Сега съм още по-бясна.

# 481
  • Пловдив
Мамита така както се унасях пред телевизора ми изникна един въпрос...
Сега бебето след като се накърми трябва да се вдигне да се уригне и после се слага да спи. Добре ами ако заспи на гърдата? Защото гледах клипчета как се кърми легнало положение за да може и аз да си почивам и едно бебе заспа на гърдата. Абсурд да го будя! Но като не се е оригнало?  newsm78

# 482
Ох, явно на всички не ние е ден Mr. Green или дни Joy
Добрата новина е че изследванията ми са бомба, всичко е като на здрав човек Twisted Evil
НО се намокрих в дъжда, за да ходя до тъпата община, и минавах прегледа на колата, защото някои хора не си вършат работата и моя убосник не сме да викне , ама е хубаво да си бременна, даже сами си я минаха само платих и си тръгнах bowuu
Иначе ние снощи се изпокарахме посред нощите, ама сега сутринта пак, ама като оправих всичките бакии няма по-хубава от мене, мъже направо всичките една майка ги е раждала #Crazy hahaha
Изпивам сикафето и си лягам да спя, кой квотоиска да яде, да облича и прочие, аз съм в болничен Crossing Arms
Като е заспало и не се е уригнало си го оставяш да спи не е болка за умиране

# 483
Sealover, дано бързо да се възстанови малката. Много ти се събра на теб.

Все повече се притеснявам що за майка ще съм. Вчера като обядвахме с племенницата ми, исках да и помогна , че налапа целият кашкавал от една филия. Вместо да дръпна кашкавала хич не съм усетила как й дърпам долната устна. Не че е станала някаква беля, но като заплака малката толкова тъпо ми стана. Как може да съм толкова невнимателна.  Blush

Аз за разлика от вас спя много и то не само през нощта. Днес станах в 6 направих закуска и изпратих мъжа ми на работа. В 8 заспах плачейки като малко дете, че не искам да съм сама вкъщи. Сънувах адски реалистично как бебето е за първи път вкъщи и съм го забравила. То си спи само и ненахранено. После го кърмих на сън и беше голямо приключение докато успея.

Май започвам бавно, но сигурно да се панирам. Времето така бързо си лети.

# 484
Аз мисля, че то винаги нощем заспива на гърдата. Тогава го вдигаш 10-тина мин на рамо да постои и после го слагаш да легне. Но да кажат мамите с опит, те трябва да знаят по добре. А до към две седмици според мен ще се включат и консултантки на ЛЛЛ,  в августовата тема се включиха към средата на юли. Даже сега като се замисля ще взема да ги питам там за този въпрос и ще пусна тук какво са казали Simple Smile

# 485
soho, заключила ли си се? Нали днес щеше да ходиш на тонове? Аз пък установих, че от запаметяване на паролата за сайта на Вита, нещо се е бъгнало. Та сега я въведох пак - имам някаква чревна бактерия и според антибиограмата мога да пия куп антибиотици! Чакам отговор от лекарката кой точно и дали... Гадост! На 17.01 не съм имала проблем, а юли...  Явно е от тъпия запек и от сапуна - поне това четох досега. Сохо, поправям се - ти беше на 7.08 за тонове!

# 486
soho doll , моя благоверен е същия като твоя! Спи като пън, а лъже,че будува и не се наспива. Вчера така се надлъгвахме: аз му викам,че ставах 5 пъти до тоалетна и сън не видях, а той:не е вярно,аз до 5,30 бях буден и не съм те видял да ставаш! Викам, аз пък не съм те видяла да си буден.

Добре,че съм по-серт характер и съм се научила да скърцам със зъби - на това разчитам като се роди детето  Laughing самопомощ му се вика

Моя тая сутрин решил да ходи да ми купи закуска, обаче си забравил ключовете вкъщи, хлопнал вратата и после не може да влезе. А аз толкова сладко спях и сънувах,че съм в библиотеката и разглеждам списания за плетки  Heart Eyes и по едно време чувам в просъница леко почукване по вратата, ама не мога да се ориентирам какво,къде и продължавам да спя. Нашия стои вън и тропа лекичко, не смее да звънне. Идиот! Нали тъй и тъй ще ме събудиш! Така го навиках, че довечера може и да не се прибере. Ама защо не съм оценявала неговия жест да ми купи закуска! Ами щото първо,аз мога да си приготвя закуска, и второ, щото аз исках от тебе жеста да ми пазиш тишина сутрин, не да ми купуваш банички  Twisted Evil

Сега като чета вашите неволи, ми става смешно  Laughing луда работа.
Реших да не излизам, за да не изпадна в излишни харчове, за които после да ме  яд. И без друго миналата седмица доволно се отчетох с поредица спонтанни покупки, половината от които напълно излишни. Плета пелената на принца и от време на време ставам да се разходя и да забърша тук-там прашоляк.

# 487
  • София
Изкара ми акъла! То само това оставаше да си пропусна преглед  Mr. Green
И мен ме страх другата седмица като ми пуснат МБ какво ще излезе.

Преди имаше питания за педиатър, но тогава го смятах за доста далечно и не го мислих, но сега започнах да се чудя кой да избера. Мога ли да водя бебето само на частно или трябва да има лекар по ЗК? Има ли все още картони като от моето детство и ако да, този на частно би ли го водил? Аз не се натискам да си плащам, обаче вяра нямам на никого в нашата поликлиника, за мен са абсолютни профани.

А! За запека препоръчвам сини сливи. Ям по три на ден комбинирани със сладолед. Не искам да се хваля, но поне 3 пъти в седмицата съм щастлива  Joy

Бебето винаги ли се оригва? Спомням си моята приятелка като кърмеше дребното се оригваше, обаче после пак продължаваше да цока. Май след това не се оригваше повторно. Трябва да я питам.

Amelly,  hahaha  да знаеш колко ми е познато всичко това.

# 488
sealover, бързо възстановяване на малката Hug

Мая 191, и моят последен цикъл е с дата 14.12.12. Още при първия преглед ми определиха термина на 21.09.13.  И аз знам, че така се смята "менструация+7 дни - 3 месеца"

ioana_g, наистина не остана Simple Smile Зениците ми се разшириха, когато ти погледнах лентичката Shocked

Puffy1988, успех на прегледа! И мен ММ постоянно ме завива Mr. Green Много ми е сладък.

Със сутиените и аз имам голям проблем. Всичко ми е неудобно. Още не съм търсила сутиени за кърмачки, но ми напомнихте да свърша и това.

Бебка напоследък е много активна, а аз малко се притеснявам, че няма да успея да приготвя всичко навреме..

На нас досега не са ни слушали тоновете...Трябва ли да се притеснявам?

# 489
Моя син много често заспиваше на гърдата, не съм го вдигала да се оригва, защото веднага се будеше. Истината е, че оригнат или не, пак си повръщаше много, та май няма значение. А даже и като съм го вдигала, минавало е по половин час докато с оригне, в началото се стараеш, ама после половин час за една оригня, не мерси Simple Smile))
На мен проблема ми е, че не само не мога да спя нощем, а и денем не мога, не знам какво ще правя.
Днес ходих да търся вакумиращи торби, че да организирам малко излишен багаж, толкова много дрехи има, сега и на четвъртия член от семейството трябва да му осигурим място. Явно не е писно да шетам днес, защото торби не намерих, но утре ще ида на едно място, където със сигурност има.
Аз забравих да се похваля и тук, че вчера направихме първите покупки за бебо. Хем се радвам, хем се чудя защо не съм толкова ентусиазирана, колкото исках да съм. Взехме сгъваема  кошара, козметика, пелени за болницата, шише на Нук, залъгалка,хигиенни принадлежности, еднократни бикини, многократни подплънки на Авент. Остана да купя прах за пране, че да започвам да пера и подреждам, но може би след десетина дни. От покупките ще ми трябват още памперси,мокри кърпички,еднократни чаршафи и лигнин. Да се приготвяш за второ е много по- лесно Simple Smile

# 490
Здравейте  preggo,
Шамс почивай си още малко остана
soho тези състояния са ни познати на всички, но все по-често се замислям след раждането как ще се чувствам и това май ми е по-стряскащо.Относно картоните да има ги същите са като от нашето детство, незнам как стоят нещата с частните педиатъри.
За мъжете думи нямам и да се оплакваме тази си е, днес със свекито си се пооплакахме от ММ, не че ни олекна ама
Прогонете гадните мисли е се отдайте на заслужена почивка

# 491
  • До морето :)
Ох, голяма жега пак. А така хубаво се беше разхладило сутринта.

Шамс, почивай и не обръщай внимание на ТМ

Йоана, завиждам ти благородно, скоро ще се отървеш...

За предродилната апатия/депресия и каквото е... - вчера взех, че изгладих, даже пуснах още една пералня бебешки дрешки. Въпросът е един път да започна. Днес мисля и да сготвя нещо, че от месец го караме на аламинути.  hahaha Или пък пак нещо бързо да спретна?  Thinking

Както имах предчувствието, че ще родя по-рано, сега съм на вълна, че не може да ми е толкова хубаво и пак ще пренося. Да идва един път 12-ти и ѝ давам зелена светлина на девойката.

# 492
Здравейте пупинки  Hug като изчетох всичко на всички в понеделник им е бил кофти ден  Mr. Green аз да се отчета и моя беше ужасен  Laughing  След много семейни караници със свекървата с която до сега ядове нямах  #Cussing out уж вчера всичко се разреши и ще се опита да миряса, но да видим аз съм много добричко, но само докато ме настъпят пък и сега вече не става въпрос за мен а за детето ми  #2gunfire както и да е да не ви отегчавам. Днес най-накрая ще почнем ремонта на стаята, който трябваше да почне в началото на този месец надявам се за 10-на дни всичко да подредим, че боя паркетт нови мебели всичко от до ще се прави. В събота или неделя ще идем да изберем креватче и скрин  Heart Eyes мебелите отдавна са дошли и мога да се отдам на пране и гладене. За себе си съм купила 3 чифта бабешки памучни гащи 2 пакета с превръзки нощници 4 броя от една втора употбера точно като циганка съм  Joy , но мисля после и без това да ги хвърлям за в къщи ще си купя нещо хубаво. Купих прах от ДМ, омекотител и препарат за съдове от същото серия с бебенцето отпред на картинката ще видим дали ще съм доволна. И да се похваля с покупката на която се кефя най-много  Party вчера получих зимния кош за количката, която съм избрала. От продавалника е, но е като нов няма никакви забележки освен че няма дъждобран но предвид, че спестих едни 500 лв от цената му ще купя проклетия дъждобран  Mr. Green Има си и комплект за подвигане на гръбчето, който знам добре че се купува допълнително и съм безкрайно щастлива не знам как да кача снимки тук и ще кача във фейса. Модела е Windoo на Bebeconfort  newsm44 Надявам се до няколко дни да се сдобия и със летният вариант на количката с шасито и пак ще се похваля.

# 493
Забравих да споделя нашия опит с оригването след кърмене - Ива заспала, незаспала, никога не се оригваше. Ако заспи на гърда,не съм я вдигала, не помня какво ми  е казвала консултантката точно по този въпрос, но ми се вижда нелогично да държа изправено спящо бебе и да го тупам зорлем по гърба. Току виж взело да се събуди.
Племенника ми се оригваше спонтанно веднага щом се нацока, дори нямаше нужда да го вдигаш, тупаш и чакаш, то си му идваше естествено. Допускам,че е въпрос на организъм. Аз също не мога да се оригвам - нито ми идва спонтанно, нито мога да го предизвикам както правят мъжете на бира.

И друга смешка да ви разкажа, че се сетих - всъщност въобще не е смешно, но това ни чака всички мами с малки помощници  Wink на Ива една приятелка има сестричка на 2 месеца. Бебето се наакало и майката отваря памперса, обаче забравила нещо да си вземе и се обръща за 10 секунди. През това време каката хванала бебето за краката и почнала да ги топи в акито, ама със засилка, опръскала завеси,тапети   Sick и след този подвиг съобщила на майка си : виж бебето как си изцапа краката  Mr. Green Остави,че хората сега имат насрани тапети, ами по-лошото е ,че моята щерка много се впечатли от този разказ, споделя го под път и над път и вече се стряскам какво може да ме споходи мен в идните месеци...

# 494
Sealover, дано бързо да се възстанови малката. Много ти се събра на теб.

Все повече се притеснявам що за майка ще съм. Вчера като обядвахме с племенницата ми, исках да и помогна , че налапа целият кашкавал от една филия. Вместо да дръпна кашкавала хич не съм усетила как й дърпам долната устна. Не че е станала някаква беля, но като заплака малката толкова тъпо ми стана. Как може да съм толкова невнимателна.  Blush

Аз за разлика от вас спя много и то не само през нощта. Днес станах в 6 направих закуска и изпратих мъжа ми на работа. В 8 заспах плачейки като малко дете, че не искам да съм сама вкъщи. Сънувах адски реалистично как бебето е за първи път вкъщи и съм го забравила. То си спи само и ненахранено. После го кърмих на сън и беше голямо приключение докато успея.

Май започвам бавно, но сигурно да се панирам. Времето така бързо си лети.

Няма страшно , ще си страхотна майка  Peace  Само факта , че от  сега го мислиш е показателен за това  Wink А пък такива случки са съвсем нормални , не се шашкай  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт