Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 549
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, мами!
Минавам на отчет. Бебка е 2.200 кг. и според доктора ще се гушкаме в края на този или в началото на следващия месец Grinning Grinning Grinning

Kikito86, и аз днес съм в твоето състояние Mr. Green

Ние имаме кошара, но мисля, че ще сме изкушени да взимаме малката при нас. По този повод се замислих дали да взема протектор и за спалнята ни... Какво мислите?

За помощта: много разчитам на таткото. Разбрали сме се, че двамата ще се справяме без бабите. Иначе често виждам татковци, на които "не им се дава шанс" Peace

Веселото, tuitito честити придобивки! Със здраве да си ги ползвате!

# 631
И мен ме замисли тая работа с преместването на термина, моите  и двамата доктори твърдят, че термин не се мести, независимо нито от размери на бебето, нито от други подобни фактори. Нали това е бариерата/ ориентира как се развива плодът? Т.е като идеш на преглед и те питат коя седмица си, ти си казваш 34-та и те гледат бебето дали съответства на този срок. Затова някои са по-малки, други по-големи от срока, иначе ако нямаш фиксиран термин, как доктора ще прецени? Дори в случаи на липсваща или нередовна менструация, пак фиксират термин и се ръководят по него. Плюс това, ако сега накрая се оказва,че терминът ти е с месец по-рано,това означава ли,че изследвания като БХС и ФМ не са проведени във верния период и резултатите може да са лъжливи?
Плацента първа степен на зрялост 10 дена преди термин пък ми звучи съвсем невероятно  #Crazy  Но пък айде,аз не съм доктор, не разбирам.
Моят термин е 9 септември, преди 4 дена бебето ми беше прогнозно 2,400кг и изпреварваше таблиците с 1 седмица, а плацентата ми е втора степен на зрялост още от началото на 8-ми месец.

# 632
Точно и аз това си мислих , че термина няма как да се мести според размерите на бебето . А и наистина ако плацентата е първа степен  Wink 
Звездичка , ако памперсите , които ще ползвате не пропускат , може да минете и без протектор , но за твое успокоение може и да сложиш на вашият матрак също. Peace

# 633
За термина ми обясни така: че истинския ми термин (9 септември) според,който ще раждам зависи само от датата на М,а втория термин (12 август) е само за да се ориентирам по лесно за размерите на бебчо. Въпреки, че като ми ги каза тия двата термина вместо по лесно да се ориентирам се пообърках Embarassed В крайна сметка разбрах само, че бебчо ще е голям. Но аз доста случаи съм чела дето казват голямо бебе,раждай секцио, пък накрая бебчо е 3 и нещо. Та затова не мисля да прибягвам към секцио само заради килограмите.
Пък ако наистина бебчо голям се окаже, а аз съм си с тесен ханш,какво ще стане, няма да може да излезе ли  newsm78
Да питам за плацентата, че не се сетих да питам док,какво означава първа и втора степен на плацентата?

# 634
Здравейте,днес пак пощъках и бебо е доволен,помръдва си леко,леко Simple Smile
Наблюдавах си корема днес,пораснал е,и аз имам чувството,че лееко се е смъкнал,но мисля,че е дето е пораснал  newsm78
Сега уикенда ще идем с мойта мама малко на балкан,да си починем  Blush
Честито на всички за новите покупки и хубавите новини от прегледите  Hug
Приятен уикенд от мен   bouquet

# 635
Добро утро пупици!
Снощи ядох диня и тази нощ ходих три пъти до 00. Голяма грешка.
Дария, леглото и масата са SUNDVIK, а скрина е HEMNES, но този високия.
Сохо, на термометъра пише, че се тръска силно 15-20 пъти и чак тогава се сваля действително.

# 636
Добро утро и от мен пупици   bouquet
аз съм станала още в 5,30  ooooh! и чистих до сега  Mr. Green. Мислех че аз ще съм първа но Веселото ме е изпреварила, явно вече идва времето на безсъние  Embarassed
Относно  термина и на мен точно не ми е ясно  newsm78
Ненимира блазе ти  Hug
Звездичка браво на бебка  Hug
Пожелавам ви лек и успешен ден  Hug

# 637
Аз мисля, че този израз местете на термин не е правилен, просто по ехограф бебето се развива по-бързо и съответно отчита и друга дата, ако е като едно време кака ще разберат, че бебето е смеило дата на термина си hahaha аз също не мога да се водя от последната менструация и за това сме приели с док, че щом всеки път показва 7 септември вече повече от половин година значи това е деня Mr. Green пък бебека може да предвари или закъснее Blush
А глупостта която ми дрънкат сега е че момичетата се раждали по рано с около две седмици, тва направо ме разбива ooooh!

# 638
Добро утро  Hug 
Хубав  съботен ден желая на всички ви  Peace

# 639
Добро утро мацки Simple Smile
Вчера бях на преглед при моя си доктор на частно.Доктора гледа,гледа бебето и накрая каза,че всичко е "брилянтно'',плацентата била много хубава,бебка е 2,100 кг,сърчицето е добре.Немога да ви опиша колко се зарадвах,след чудесиите от миналия месец,които ми наговори лекарката ми по ЗК.
В понеделник съм и при нея на преглед,та да видим дали ще ми измисли някаква диагноза.

# 640
  • До морето :)
Звездичка, ако пък не ти се купува цял протектор, може да вземеш еднократни чаршафчета и да следаш под вашия чаршаф. Аз ползвах такива за попивалника, сега пак ще съм с тях. Много по-удобни ми бяха. Режех ги на 4 и ставаха идеално. После само сгъваш, хвърляш и чиста работа.  Laughing

За термините - няма как 8 месеца да си с един, накрая с друг. Нарича се ВТР (ВЕРОЯТЕН термин на раждане). Това не е точна дата, че тогава ще се роди бебето. Ориентировъчно е, най вече за секцио и за преносване. То така или иначе смао 5% от жените раждат на термин.  Grinning Иначе е нормално едно бебе да върви малко назад или напред. Не всички се раждат 3300/50 см. (или както казва един доктор "Няма как всички да са руси и със сини очи") Едни са по-дребнички, други по-едри, а и това мерене с ехографа не е много верен.

# 641
Добро утро,коремчета!
Гледам обсъждате мерки и теглилки пак. Ами аз спрях да се връзвам,както са казали повечето едни вървят по-едри,други-по-дребни. При мен също не вървеше бебчо точно в седмиците,но нещо за изместване на  термин не са ми казвали  newsm78 АМа то всеки луд с номера си  Laughing
Доста ви бях поизпуснала,че два дена бяхме в другия апартамент и да се похваля този път нищо не ме е хапало,а се бях настроила за пръскане  Mr. Green Шантава му работа.
Иначе няма с какво да се похваля.В понеделник,живот и здраве отивам да си взема 45-дневния болничен.Тогава ще видим кое как е и какви изследвания ще ми пуснат този път.КАкто казах досега се ослушвах за желязото,ама го започнах,при хемоглобин 106,няма как.И за белтъка си пия и си кротувам,явно само с яйца и сирене няма да се вдигне.
Звездичка,ние мислим да вземем и за нашето легло протектор.
Ени-тка,много хубави новини.  Hug
Таня,дано мине бързо  Hug

# 642
Добро утро!

Днес сме по-добре, само където ме гони страшен глад и се чудя да почвам ли да хапвам нормално или още да спазвам диета. ММ води Габи сутринта да и вземат кръв,че я боли коремчето и като се изпишка минава - така е казала ЛЛ, ще видим в понеделник като и излязат резултатите. Аз във вторник съм на ЖК - кръв, урина, ваг. секрет - дано всичко е наред.
Трябва да ходим и да организираме РД на Габи - на 09.08 е , но аз още нямам сили, ако днес не стане  ще отидем утре или в понеделник. Дано и тя е добре, чакаме го цяла година Simple Smile
Снощи сънувах пак, че съм родила, бяхме в болницата, бебето беше доста голямо,но и двамата имахме някакви разкъсвания - страшно беше. Тези дни нещо ме е хванало шубетоооо.

# 643
Здравейте! Не съм влизала отдавна та докато изчета всички теми отидоха още 3 дни.
Бебчо върви с 4 седмици на пред според единия от показателите с 5. В 31вата седмица беше 2,450 (ако може да се вярва на това де) .
За спането на мен ми е ад няма вечер в която да заспивам по рано от 3 часа, а съседите отгоре са с малко дете и като се разтича в 8 часа направо ми прилошава..
Излезна ми класирането за мед сестра и съм 2ра резерва  #Cussing out ..
Miimiiнka аз също ще раждам в Шейново при д-р Китанова, тя си ми следи бременноста и при нея ще си раждам. А от самата болница съм с много добри впечатления.
Усмихнат уикенд от мен!   bouquet

# 644
добър ден!
на мен АГ ми определя термина по дните на М,на колко дни е от дата до дата и ми каза ВТР,но пък като ходих на ФМ ми казаха друг който е изчислен на нормален 28 дневен цикал,такаче и аз незнам и ми е малко объркано newsm78

Общи условия

Активация на акаунт