Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 135
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами,

Енитка, честита племенница, да е жива и здрава! Едно хубаво братовчедче през септември да си играят заедно!

Мен ме тръшна вируса на Стела, два дена съм като парцал, чак сега ми просветна нормално. Как си представях почивката на хлад в планината, какво се получи. Със свекъра се надпреварвахме да лежим по диваните, добре, че малката цял ден с баба си по площадките навън.

Аз ходих да ми четат чиста молитва на 40-тия ден и след това вече може да се кръщава бебчето. Даже свещеника тогава ми каза, сега възможно най-скоро ви препоръчвам да направите кръщаването. След молитвата първата събота се прави въпросната питка по случай 40тия ден. На нея по принцип се канят само жени, но при нас го направихме малко по-импровизирано. Добре мина Simple Smile Хапнахме сладичко, пихме сокчета, разчупихме питката. Стела спа през повечето време и дори не разбра какво става.
Ама момичета, за изписването, струва ми се странно да си представяш, че като дойдат близките и ще им връчиш бебето да си го разменят от ръка на ръка. Няма такъв филм - да гледат отдалече и толкова. Никакви близки срещи от третия вид  Laughing То така или иначе ще е изморено от пътя до дома, колкото и да е кратък. Пък и не си представям на изписване някакви далечни роднини, или приятели или тълпи от хора. Все пак смятам, че е нормално бабите и дядовците на детенце да искат да го посрещнат от болницата  newsm78

Новото бебе мисля да го къпем все в същото икейско корито Simple Smile Не стига че е без пари, а е и адски удобно  Peace

При мен също спането взе да става мисията невъзможна... Мислех си, че ще имам поне още месец нормално спане, ама ето на... Вече по гръб не мога да спя, притиска ми вена кава и не мога да дишам. Наляво - боли корема и онова вътре блъска ли блъска, надясно - киселини. Но днес съм си взела талдиц, та да видим. Пете, питах в аптеката за зероацид, ама викат нямаме... Нали спомена, че е по-евтино, та много удобно го нямат.

Охх, айде засега, отивам да лягам, пък утре пак е ден  Wink

# 181
Уф, и аз не мога да спя, цяла нощ се въртях...бебката е много активна и никаква поза не й е удобна в момента, освен да съм права. Та обикалям с таблета апартамента от ранни зори.

Коткинчо, да се оправяш бързо. Ако в удобно, пиши ми откъде купуваш френския прах за пране, за да си преценя откъде ми е най-удобно да го взема.

Андреа, какво каза дерматолога за пъпчиците, май и при мен нещо се мъчи да ми излезе подобно?

Амели, благодаря за описанието, в понеделник ще пробвам да намеря и аз магазина  Simple Smile

Значи трябва да започна да ходя на тонове, защото на 03.08 влизам в девети месец, само да стане поне 8-9 ч. и ще звъня на док да го разпитам какво правим.

Хубаво утро на всички  Hug

# 182
 Добро утро момичета!
 Пия си кафенцето от час. След малко се залавям с тези фотокниги.

# 183
Добро утро момичета!
Колко да е добро като не съм спала цяла нощ  Tired ама... така ще е
Крепи ме мисълта, че малко остана.
За къпането ние купихме обикновена ваничка и една стойка с хавлия на нея става като шезлонг. Нямам представа дали ще е удобна, ако не е си мисля, че на мивката ще правя процедурата. Колко пък бебе е все ще го ошляпам  Whistling
Пожелавам ви усмихнат и хубав петъчен ден!

# 184
  • София
Добро утро!

fosha, точно вчера бях на дерматолог и ми каза, че пъпчиците са от това, че тялото ми нещо не може да се справи нормално с изпотяването, което пък се е появило от бременността, защото преди не съм имала подобно нещо. Но днес ще ходя да ми правят изследване на носния секрет да проверят за разни микроорганизми.

И на очен лекар отивам днес да ми проверят очните дъна как са, тъй че продължавам да си запълвам времето с "приятни" разходки.

Успешен ден от мен!

# 185
Добро утро и от мен и честит ви петък!
Пия кафе и ви чета, пазете се от жегите тази седмица!
Тема за размисъл - олекотена завивка или спален чувал? Мами какво мислите???

# 186
Вече не можем да си намерим място с бебка, мен като ми е удобно на нея не и е, а тя като се на мести мене ми изтръпва всичко Mr. Green
Кофите за къпане могат ли да се използват за новородени newsm78 мен ми се струва, че е опасно или в мое присъствие е така Mr. Green
Диадра, обсъждахме вече, някои мами са с чувалче, други с олекотено, други без нищо baby_neutral
Четохте ли за близначета родени в 9 мец инвитро, само че три месеца едното бебе е било мъртво, но не го махат и изкарват двете до раждането Thinking
Вчера боядисвахме с ММ и бебетому удари голямо чекнене направо имах чувстото, че се размърдва с всяко движение на валяка и пак всичко е в розовко Embarassed

# 187
Добро утро!

Цяла нощ не съм спала, едно потене, не можах да си намеря място. Сега съм като парцал, едвам гледам. Ходих на изследвания, та и там пък ме вкараха в мисли, че ми била много светла кръвта Rolling Eyes

Снощи купихме тази ваничка http://www.pumpal.net/product-646-%D0%97%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B … D0%B9%D0%BA%D0%B0 но зелена.
Остана само матрака, млякото и олиото за след баня и памперси.

Вчера и днес имало намаление 15% в МД в часовете между 17-19ч. на всичко. Ще се метна за памперси, мокри кърпи, превръзки и еднократни бикини.

Точно в най-голямата жега (13ч.) съм на нефролог, ще слънчасам.

Отивам да лягам, че не се издържа.

Усмихнат ден  bouquet!

# 188
Добро утро, коремчета Hug Не знам какво ми става, но още не съм си отворила очите и вече влизам да чета. Май съм се пристрастила към вас hahaha Умряла съм от глад и след малко отивам да мушна 2-3 сандвича да затвърдиме килограмите hahaha
Забравих да ви кажа...тези дни нещо му беше станало на нашия кантар и показваше някакви странни неща...та качвам се аз и ми изписва 174 кг и няколко грама #Crazy Направо се оцъклих Joy Оказа, че батерията е за смяна и вече си е ОК Joy

...
Тема за размисъл - олекотена завивка или спален чувал? Мами какво мислите???
Вече го коментирахме. Върни се в предната тема, ако имаш желание Crazy

# 189
Привет пупки  Hug
Малинка бързо оправяне на каката  Hug
kotkincho правиш и ти планове без кръчмар. Винаги като си помисля, че сега ще си почина или нещо ще свърша ,и бам нещо става. Дано да е бил еднодневния-двудневния вирус и вече да сте се оправели. Чакаме те вече в Софийско, стига си скитала из БГ, по - пътя ще родиш бре момиче  Joy
Мими нашата ваничка от Боби е същата, аз много си я ползвах, и особенно ми щадеше кръста как е със стойката  Peace
андреа77 ти и ти какво ли не изкара покрай тази бременост. Още малко остана, и дано вече и хормони и всичко се нормализира като родиш  Hug
Кики ще ме утрепаш  Joy
Днес е петъкккк  newsm44 , но нещо от сутринта е многооо топло, та се пазете ... Мими ти с това излизане по обед, внимавай, носи си водичка с теб.

# 190
Днес ще ходя да си взема болничният и изпадам в ужас вече от пътуванията с автобуси  Sad  Този път обаче дребното трябва да го оставя някъде , защото искам и после през някои магазини да мина и ще ми е трудно с нея .
Снощи и аз отново не можех да спя , стигнах до там , че си напълних един леген със студена вода и си мушнах краката в него и с една кърпа си правих също студени компреси в областта където имам вени . Много е неприятно как точно вечер като легна и се почва едно "въртене" в краката и мравучкане ...
Успех на мамчетата , които днес са на прегледи  Peace

# 191
Здравейте и от мен коремчета сладки   bouquet
Цяла нощ неможах да спя ужас направо , сега пък като заспя само храна сънувам  Mr. Green
Връщам се да ви чета  Hug и без това днес реших да не излизам ,че е ад от сега  Hug

# 192
Здравейте и от мен!

Снощи излизахме с ММ на разходка, седнахме и на заведение и днес съм пребита. Ще се лежи май. За никъде не ставам, хем ми се излиза, хем ми е тежко и ме боли. А колко бавно се движа, влача се направо и кръста ме боли. Но е нормално - бременна съм  newsm03 preggo

# 193
Сега Танче, като пишеш колко си вървяла, аз снощи се замислих, че наистина прекалявам и то се замислих във  връзка с изказване на ММ, че вече го болят краката, тъй като все по-бавно започвам да вървя, но това е в  следствие на:
Сутринта ставам в 6.40 за работа, цял ден съм на работа, където гледам много да не седя и постоянно щъкам. Пребирам се м/у 5.30-6ч правя вечеря, пребира се ММ , вечеря ме и към 20 ч излзиаме на разходка и се пребираме към 21-21.30 ч и съответно аз вече в това късно пребиране се влача и нормално да ме постяга по-малко корема, но много обичам да ходя  Joy Това е през седмицата, с през уикенда като излезнем сутрин и целия ден навънка:) И все си викам вече ми тежи повечко, по-малко ще  ходя, ами не мога, все ми се хайманосва /макар и с придружаващи болки/ Но като казва лекаря, че всичко е окей, аз съм смела и си пия хаповете и ходя:)

# 194
_Ninka и аз по принцип съм хайманичка, но сега не ми дават, излизам на своя глава, ако разбере АГ незнам. С предната бременност не се спирах до последно, даже два дена преди да родя ходихме до морето. Но този път ме мъчи това момченце, но после ще мерим улиците. newsm44

Общи условия

Активация на акаунт