Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 535
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Не се е оригвал моят цокльо. В началото малко връщаше, та подлагане на пеленка не е лоша идея  Mr. Green

# 496
Здравейте от мен
Напоследък само лежа на климатика,бебо си мърда и така,нищо ново
Много искам да кърмя и се надявам да се справя
Сутиени за кърмачки поне засега няма да взимам  Rolling Eyes
zvezdi4ka* и аз досега не съм ходила на тонове,даже не знам кога ще ме пратят и къде,че АГ няма такъв апарат при него май  newsm78
Вчера ми се обади акушерката да ме предупреди че ДОК ще отсъства в понеделник,та да не се разкарвам и ще ида във вторник за болничния и за преглед.
Само не знам в тия жеги как ще ида,аз от няколко дни не съм излизала изобщо от вкъщи  Rolling Eyes
Хубав ден на всички и се пазете  Hug

# 497
  • До морето :)
Въобще не се шашкайте какви майки ще сте, че аз ако започна да ви разказвам Елена на какви неща  е била подложена.......  Joy Водих я в Спешното, защото ѝ бях изкълчила лакътя, избяга от вкъщи и отиде в комшиите, докопа ми ФК и предполагам е изпила 4-5 хапчета... И това се сещам само на прима виста. А е само на 2 години, като от 1 и проходила. Добре, че не помни още и не говори, че да се оплачи.  Joy

# 498
  • Пловдив
Добър ден. На мен ми е кофти. Нещо ме боли главата. Вчера и парацетамол пих. Кръвното ми е нормално. Пуснах пералня, голямо постижение. Малкото дете си взех, ама той нали кротува та пак ми е скука. Бяхме вън преди обяд. Правих си мохабет с една бременна, та се поразведрих. Много ми беше топло и днес, бях спряла климатика, но ставаше течение, та ММ изпозатвори вратите и щях да се гътна. Иначе и той ме завива, ама на него все му е студено, на мен все ми е топло.  ooooh! Накрая като изръмжах 2-3 вечери и спря. Пък като почне да ме гушка посреднощ и  Shocked. На мен ми е жега, бебето го усеща пък и почва да му подритва ръката, а аз се събуждам. Голяма идилия.
Сохо, трябва да има по ЗК личен лекар, ако смяташ да го имунизирате детенцето. Ваксините ги слагат те. Правят консултации всеки месец, теглят ги, мерят ги  и ако са от по-старото поколение ти дрънкат глупости как нямаш кърма, не е хубава или не му стига, независимо от това дали наддава. Не знам за другите, ама аз все на такива попадах. Та можеш да си намериш свестен педиатър и да си го водиш, ако има проблем или нещо те притеснява. Аз лично така мисля да направя.
Големият се оригваше, ама той беше бебе мечта-яде, спи, усмихва се, гука. На 3 часа. Спане цяла нощ и така. Малкото зло като заспеше и въобще не съм имала мераци да го размествам както и да било, за да не го събудя.  Peace
На тонове и аз не съм ходила, може и да не се наложи. Много са ми досадни и не ми се иска и без това.  Tired
На мен въобще не ми се пуши и това е чудесно според мен, дано повече не ми се пуши никога. Биричка си пийвам и сега, а друг алкохол не обичам, та не ми липсва. А, и мента пия понякога, ама преди месец изпих 1 пръст със спрайтче. Ммммм....

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 18:47 от -Petia-

# 499
sealover, леко да се оправи малката, че скоро ще трябва да гушка мъничето Simple Smile

soho doll, на мен за запек нищо не ми помага, ям сини сливи и свежи и сушени и няма ефект. Имам си едно вълшебно сиропче - лактулоза и само с него става (даже пак не е толкова редовно).

За какво завиване говорите, при нас даже аз следя ММ  Laughing На мен ми е все жега и спим или на широко отворено или на климатик и като бодърствам следя и двамата да сме със завити кръстове, а той милия не знам какво прави, ама все се овива, като пашкул, така че чаршафа е навсякъде около него, но не и при кръста му. Да не говорим каква борба е, за да ми отпусне и на мен малко завивка  Simple Smile

И сега да се похваля - днес бях при док, малката е супер! Дребничка е, 1800, ама тя си върви винаги по-малка, та не й се притесняваме. Пусна ми последните изследвания, другата седмица ще ми даде документите за болницата и си казваме "Чао" в тази болница и ще почнем да се следим, там където ще раждам (пак при същата докторка, но в друга болница, за да записваме и тонове). Каза, че тоновете се записват от 34 седмица (при мен ще ги почнем от 34 на буба, а не по ПРМ) и със сигурност съм секцио  Rolling Eyes Малката си е седнала твърдо на Д-то и това е, док каза, че няма да се обърне, пък и вече не е хубаво да прави такива движения.
Бабата е най-очарована, секциото ще е точно когато са се записали за Кападокия и сега водим спорове дали да ходят или не. Аз ги пращам, няма какво да правт тук, докато съм в болницата, а те ще се върнат точно за изписването, ама баща ми е нерва и не иска да ходят. Оставили са си "вратичка" до последния момент, та ако родя преди това да не се набутват с парите, ама ако всичко е наред и малката не се разбърза да си ходят и да носят подаръци Sunglasses

# 500
Издави ни, голям дъжд се изсипа,напълни улицата с вода и ме събуди гадния му дъжд Whistling
Беба и тя цял ден се дупи и ме.рита

# 501
здравейте...напоследък ме е налегнал въпроса дали нормално или секцио ще родя,понеже на ЖК доки каза че малко едро върви бебчето,и можело да се наложи секцио по добре за да не се мъчим двамата,но не ми каза колко точно килограми е,пита дали аз съм била голямо бебе,и аз му казах да,даже и мъжа ми е бил,и той ами какво очакваш малко бебе ли,но някак си си мисля че може и да преувеличава,защото в последно време им е по удобно секцио отколкото да се занимават и се чудя все пак не е окончателен но....и се чудя какво д аправя,вие как мислите....според вас?

# 502
Здравейте и от мен сладкишки   bouquet
Връщам се да ви чета че много сте изписали  Hug
Аз вчера и днес ходих на работа и се прибрах уморена, но сега след като съм поспала около час съм ок  Blush
А  утре съм на преглед при док и после планувам да приключа с покупките за беби  Mr. Green

# 503
Здравейте, коремчета Hug Днес бях на преглед, малката е порастнала и вече е 2,505 кг., тръгнала е отново да се обръща с главичката надолу, но не се знае дали ще успее или пак ще се върне с главичката горе. Обиколката ми е 110 см. #Crazy - АГ се бъзика с мен, че била като на манекенка Joy Взе ми секрет за микробиология. Получих си 45 дневния болничен, както и направлението за хоспитализация. Прегледите вече ще са всяка седмица, а следващият път и обменната карта ще ми даде.
Утре ще ходя да давам кръв, урина и ще посетя алерголог. Вече сме в бойна готовност hahaha Трябва само да уточниме дата за секцио Confused пък бебка ако реши да се обърне, ще е добре дошло Crazy
ени много се смях с тоя кашкавал hahaha

# 504
Аз днес бях на доки, но за да си взема талон за комисията за болничния. Утре трябва пак да се разкарвам, за да си го взема. Сега ми пускат за 10 дни, а после този за 45 дни. На 09.08 съм на преглед и ще ми пуснат изследванията. Също така питах кой ще прецени как ще раждам и ми отговори доки, че в болницата, в която смятам да раждам ще ми кажат. Щели да ме пратят, сигурно с направление, в болницата и там да преценят. Писах и във ФБ, ако някой е по на ясно да дава инфо   bouquet на мен все едно ми е за 1-ви път. Също така питах акушерката за кърменето, ако Дани иска да опита, тя каза че няма проблем. Няма да му навреди, но ако имам в излишък, иначе е хубаво като се доизцеждам, да я замразявам и да я пазя за бебо, понеже било хубаво поне до 6-ти мес. до захранването да кърмя Simple Smile Това за сега от мен

# 505
  • Пловдив
bobito88, само за справка ще ти кажа, че в момента юлските мами, последните няколко нормално си родиха по над 4 кг бебета. Само едър плод не е абсолютно показание за операция. Ехографът дава не съмсем точни мерки колко е голямо бебето. А веднъж резнат ли те, после пак. Най-добре си е откъдето дядо Боже е решил да си излизат.  Peace Аз поне така мисля.

# 506
bobito88, само за справка ще ти кажа, че в момента юлските мами, последните няколко нормално си родиха по над 4 кг бебета. Само едър плод не е абсолютно показание за операция. Ехографът дава не съмсем точни мерки колко е голямо бебето. А веднъж резнат ли те, после пак. Най-добре си е откъдето дядо Боже е решил да си излизат.  Peace Аз поне така мисля.
И аз съм на мнението на Петя.Аз поне бих опитала нормално да родя.
 И да не се цепя от колектива- и аз съм в пред родилна апатия.  Mr. Green Лежа, мързи ме. Иска ми се вече да си вляза в старите дрехи, не искам да приличам на кит  #Puppy dog Искам да попътувам, абе да съм си пак аз. Да минат бременлийските болежки и неразположения. Сигурно на моменти ще ми липсва ... макар че се съмнявам.
  Kristisha, къде си , скъпа.Губиш ми се  Flutter

# 507
bobito88 , въпросът има две страни.
Едната я е засегнала Петя, но пък аз, понеже започнах спонтанно раждане и не можах да го довърша  Simple Smile операцията ми беше чисто облекчение. Моето бебе се роди 4,500. Действително докторът ме предупреждаваше за рисковете,но уважи моето желание да се пробвам да родя по естествен път. Сега мисля,че мъките не си струваха, но трябва да знаеш,че освен голям плод се преценяват и други фактори като дебелина и еластичност на шийката на матката, на лигавицата на влагалището и забравих-още-какво. Трябва да ти се обяснят всички рискове точно за твоя организъм. Майка ми например е получила херния от напъните и въпреки че е родила нормално едно бебе от 4,5кг, после пак е легнала под ножа, в допълнение и сцепен анус, което си остава болка за цял живот...е, не можеш да кажеш със сигурност,че твоето раждане ще е като на майка ти, но аз лично имам притеснения, така че те съветвам да обсъдиш всички възможности и рискове с доктора и да прецениш как да раждаш.

Моята братовчедка роди бебе 3,800кг нормално и само за два часа без никакви разкъсвания, но тя си знаеше,че има еластична лигавица и като цяло нейната лекарка я беше мотивирала и уверила,че ще роди нормално без зор. Нейната майка също е родила бързо и лесно 4,200кг. Има всякакви варианти в природата  Peace

# 508
  • Пловдив
Amelly, терминът с големият ми син ми беше на 26.07. , а докторът на 6.07. твърдеше, че преносвам. В крайна сметка по ехограф излизаше 03.07. термин. Аз съм 155 см, но казаха пробно раждане. В резултат накрая се заклещи на изхода, защото аз повече от 10 см не можах да направя/то и не може/, та пак ме приспаха, счупиха ключицата му и така. Роди се 3.900, но просто главата му беше огромна. И досега е такава, ама като на баща му-голяма, ама празна. Mr. Green С малкия се презастраховаха от подобни случки и ме резнаха рано-рано, защото пак много бил едър. Нъцки-3.250 бебе. Иначе и аз това съм написала само едър плод не е достатъчна причина за операция.  Peace И ако сега ме питат не бих се съгласила на секцио, ако знаех какво е. Струва ми се, че в момента много млади жени и момичета имат твърде романтична представа за този вид родоразрешение.

# 509
Sealover  HugДано се оправи бързичко Невенка и да й заздравее ръчичката! Милата!
Шамс, на теб дано ти се размине болницата! Пази се повече и почивай!
Тази седмица ми е толкова натоварена, че няма на къде повече. От понеделник съм по задачи и то от сутрин до 16- 17 ч. Днес ходих да сменям лична карта. Не ми се коментира колко малоумни служителки работят в тези администрации, а колко безумия се случват простоо  ooooh! Оказа се, че системата на кадастъра и тази на ЕСГРАОН не съответстват. Аз ли да ги синхронизирам?!? Както и да е...регистрираха ме без вход и без апартамент, тъй като не съществувал подобен административен адрес. Абе....глупости....
Иначе вчера бяхме на преглед. Бебко е вече 2300 гр. и се е обърнал с главичката надолу. Дано не реши да се преобръща.
Ние сме почти готови с покупките. Останаха ни дреболии. Купихме количката, кошарата, матрака.
Трябва ми още 1 спален комплект и някои аксесоари. Купих си и нощници за раждането.
Някой знае ли дали в Майчин дом Варна изискват нещо специално - превръзки, бельо за бременни и др.?

Общи условия

Активация на акаунт