Радостта ми е голяма, през март ще стана мама!

• 24 326
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
И само още един прост пресен пример... казвам на майка ми вчера "Мамо, много скъпо всичко за това бебе бе...", майка ми "Абе, ще помогнем и ние, няма страшно"... Сутринта нарочно казах същото пред свекървата, нейната реакция "Аааа, ми то вие взимате големи заплати, какво се оплакваш...ние да му мислим, все нямаме пари"...  newsm78

# 151
Йоанка, знам моя къде си държи #2gunfire Ако положението стане нетърпимо пускаш един сигнал с уста и идвам. Ненавиждам такива хора.  #Cussing out

# 152
И само още един прост пресен пример... казвам на майка ми вчера "Мамо, много скъпо всичко за това бебе бе...", майка ми "Абе, ще помогнем и ние, няма страшно"... Сутринта нарочно казах същото пред свекървата, нейната реакция "Аааа, ми то вие взимате големи заплати, какво се оплакваш...ние да му мислим, все нямаме пари"...  newsm78
Е на това му се вика свръх нахалсво, някой хора нямам капка срам и не знаят кога да спрът. Да благодаря на бога, че мойта свекърва е супер и нямаме проблеми

# 153
Yoana1989 Тая твойте свекърва се едно никога не е била майка бееее. Ееееее чак истински се ядосах  #Cussing out
Май-май малко са жените, които се разбират със свекървите си. И аз имах наскоро проблеми с моята, но като цяло тя живее на доста км от нас и така ни е супер. Мъжа ми е израстнал далеч от нея и не е привързан към майка си, за което благодаря на БОГ. Mr. Green  С нея почти не се чуваме (само по празници), а и се виждаме доста рядко. Това положение супер ме устройва. Нямам идея как ще реагира на новината за бебето-доста ми е любопитно  newsm78.

# 154
Маги, как ме разсмя... хахаха  Laughing Ако се наложи, ще викам Wink хахаха...
Гери, точно поради причините, които и ти изреди, аз умирам от яд... защото от 19 - годишна, се изнесох от нас. Учех висше и работех, не съм взела един лев от нашите, че дори сме се разправяли, като са ми давали ! Мъж ми не живее с техните от 15-годишен... през много неща е минал, сам се е издържал, учел и работел. После висшето си образование сам е плащал, а сега и магистратура. Общо взето съм научена сама да се справям и изпитвам гняв към паразитиращи хора, а много ме е яд и че мъжът ми го допуска... ама няколко пъти повдигах темата и разбрах, че до нищо добро няма да доведе обсъждането й, а само ще се скараме... За това му казах - махаме се от този град и от този апартамент. Срокът е до сватбата - началото на септември да останем тук. Той опита да мине с това, че трябвало майка му да ми помага за бебето в началото, но аз му казах, че ще ида за 1 месец при нашите, когато стане време и майка ми ще ми помага. Добре дошъл е с мен, а ако не иска - сама ще ида, но да чакам тук на тези хора... абсурд !
Ванче, голяма си късметлийка, да знаеш ! При мен проблемът не е само свекървата... бащата и братът са ни деца Wink С тях положението е прекрасно и неописуемо... а апартаментът, който обитаваме от 2 години, е собственост на отседналия у нас вуйчо и на свекървата... та по всяко време идват хора, които остават за по две седмици...примерно, без да са купили и един хляб за ядене, камо ли нещо друго... не се съобразяват с моето състояние ... братът само чака да отидем някъде за 2-3 дни и прави събирания в апартамента...последния път го заварих в спалнята...предната вечер купонясвал с приятели - пода лепне, храна и мръсни съдове навсякъде... изниза се като сопол, без дори да си направи устата, че иска да изчисти, казвайки : "И са кфо... прибрахте се и трябва да си ходя от апартамента"  .....  newsm61, ама стига ви занимавах толкова... поолекна ми, таях много последните две седмици и вече избуших  Crazy

# 155
не знам доста ми е странно до сега съм се разбирала с майките на абсолютно всичките ми приятели до сега. Тази сина си ли ревнува не я знам ама е ужасна, а аз се присмивах на моята приятелка като ми кажеше че свекърва и я дебне да излезе само и отива да и рови в шкафа с бельото ( ти представяш ли си ) . Та мила твоя проблем също е доста сериозен седнете да со обсъдите с половинката ти и ако е необходимо стигнете и до по крайни мерки, като например полиция и т.н ако той естествено при повдигането на темата не хукне да гушка на мама полата

# 156
Laddy D, мале.... уби ме с ровенето в гащите  Laughing Ама сигурно и до там стигат, всякакви ги има, убеждавам се !!! И аз съм си имала две гаджета преди моя мъж и да ти кажа може би интелигентността и образоваността на един човек играят голяма роля... Майките на тези момчета бяха аптекарка и мениджър на фирма за лекарства... е, страхотни жени ! Борбени, самостоятелни, забавни... особено "бившата свекърва"... тя ме научи на много, живеех с нея 3 години и се чудех как да й направя ежедневието по-леко, просто ме предразполагаше... Прекрасно същество ! До ден днешен плача като я видя или се сетя за нея... до хора е ! Аз мъжът ми съм си го избрала, перфектно ми е момчето, какво да правя като има паразити - роднини, които са свикнали да го използват... няма да го върна, ама и с тях трябва да се преборя Simple Smile Ще се справим... само, че и той трябва да проумее проблема, защото за него няма такъв и било нормално да им помага, щом има възможност... Тук му казах, че има разлика между това да помогнеш и аз не съм против това, но е различно да те използват... имам безброй примери, но мисля, че вече ставам досадна и ще спра до тук ! Казах му и че ние сега имаме нужда от помощ... нямаме наш дом, правим сватба и чакаме бебе... като на нас няма кой да помогне /освен нашите, живи и здрави да са/, поне да не ни пречат... защото и на нас не ни е лесно !

# 157
Йоана, не им се давай... ако съдя по ника ти си на 24 години и изобщо не ти трябва някоя да ти се меси. Имате си семейство, то е важно.
Аз лично свекър и свекърва нямам, а майка ми никога не се меси повече от колкото трябва, което аз лично приемам за голям плюс.
От сега сложи някакви граници, синът може да помага и да гледа при желание и нужда, но никога по задължение. Говори с бъдещия си мъж, сигурна съм, че ще се справите със ситуацията, без да има нужда да се ядосваш излишно - особено сега... и май е време да спреш да си мълчиш а Wink

# 158
При нас родителите на моя мъж много ни помагат. С дребни работи, но все пак е помощ. Но на мен не ми харесва, че след това се поддумва, ама ние това му купихме на Маринчо, онова също, колко пари струваше това ами онова. Е вярно живеем в една къща и е дразнещо, но поне моя не им мълчи. И все се врът със съвети за съвети как да направим, че да ни стане по-удобно. Докато моите родители не се обаждат. Оставили са ни да си живеем.

# 159
Здравейтеее и от мен днес

Ако има мами от Бургас искам да попитам тук прави ли се ФМ или да хващаме пътя към Сф?

С първата ми бременност ходих на ФМ при д-р Калчева, кабинетът й е намира срещу входа на пожарната. Бях доволна от нея, но това беше преди 4 години.
Сега пак ще търся специалист в Бургас или в Стара Загора, чак до София не ми се ходи.

Момичета това свекървата не е като човека! Разбира се има и изключения. Моята свеки по начало не ни се бърка за нищо, но и да иска мъжа ми не би й позволил. С предишната бременност като й казахме за бебето, ние много щастливи ще си имаме бебче, а тя никаква реакция, нито се зарадва, нито нищо. Затова сега не сме й казали и може и да не разбере скоро  Crossing Arms През цялата бременност не ме питаше как съм, а какво ще е бебето- момиче, момче и как ще се казва. Ама карай подробности са това, аз не й обръщам много много внимание и съм много добре така.

За възрастта- ние с мъжа ми сме набори. Първото ни дете се роди, когато и двамата бяхме на 26 год., а сега второто живот и здраве на 30 год. Вече 9 год. сме щастливи заедно и не мисля, че годините имат значение, важно е разбирателството Peace

# 160
При нас родителите на моя мъж много ни помагат. С дребни работи, но все пак е помощ. Но на мен не ми харесва, че след това се поддумва, ама ние това му купихме на Маринчо, онова също, колко пари струваше това ами онова. Е вярно живеем в една къща и е дразнещо, но поне моя не им мълчи. И все се врът със съвети за съвети как да направим, че да ни стане по-удобно. Докато моите родители не се обаждат. Оставили са ни да си живеем.
Това е едно от нещата, които ненавиждам или ще дадеш нещо от сърце или не го давай, мразя да се натяква постоянно това, че някой е дал пари за еди квоси много е досадно или бабите да се надпреварват коя повече ще даде.

# 161
Момичета, как издържате да криете новината, че ще ставате майки? Ние казахме още като бях в 5г.с., не съм суеверна и съм сигурна, че всичко ще бъде наред дори като съобщя за щастливата новина. Момичетата, които дълго са чакали да имат бебе ги разбирам, но другите не Simple Smile

# 162
Yoana1989 САМО НЕ ИМ СЕ ДАВАЙ. БОРИ СЕ С ТЕЗИ ЕГОИСТИ И ИЗПОЛЗВАЧИ. Никога не скланяй глава, не си премълчавай мнението и не преглъщай, защото тормозиш себе си. Аз винаги поставям на място хората, които ми се бъркат, без да съм ги питала и да видиш как се научават да мълчат.

Спокооооо момичета никоя свекърва не е по-силна от нас.

НО само да ви кажа: някой от нас са бъдещи свекърви и колкото и да не ви се вярва и ние ще сме такива (не всички, но повечето), ако не и по-зле - СВЕКЪРВИЩА  Laughing Laughing Laughing За себе си съм убедена в това  Laughing Laughing Laughing

# 163
Bibi85 Аз се развихрих. Казах на всички мои близки приятели и приятелки, само на родителите си не сме казали.По обясними причини..... Crazy Но моя си трае и с никой не е споделил още. Аз нали съм плямпало и не можах да се въздържа.  Blush

# 164
Valya_Z, ако си отворя устата, ще стане страшно...  Blush Ще опитам с всички мирни средства, ако не... ще сложим картите на масата и то ще се обърна директно към врага  Laughing Относно годините - на 24 съм... Simple Smile И благодаря за думите   bouquet
Маги, това е много добра тактика.... хахаха ! Дам, редно е да не натякват с какво са помогнали... или помагаш или не, но е грозно да се натяква постоянно Simple Smile Ама поне са свестни хората, не е нужно да са перфектни Wink
Оптимист !!!, и твоята свекърва е една сладурана  Laughing А ти пък... защо да те пита ти как си, важно е името !!! хахаха... я го кръстете Тодор и не му мислете Wink  Joy И да си знаеш - прекрасно е, че мъжът ти не позволява да ви се бъркат и тормозят... моят казва "Аз не виждам проблем, като мога - ще им помагам, те са ми семейство" Simple Smile
Ох, Ванче, голям си шемет  Laughing Няма да се дам, много ясно... търпелива съм, но вече и аз изперках  Crazy по принцип не съм директна с тях и не си изразявам мнението относно случващото се постоянно, защото много обичам мъжа ми и не искам да го засегна по някакъв начин. От друга страна - нали уж сме роднини и с тях и не искам да ги обидя, все се надявам сами да се усетят... но и моето търпение има граници и усещам как много скоро ще избълвам всичко, което мисля, пък после да става каквото ще... или ще ме подкрепи мъжът ми или не, но поне ще ми олекне... А относно нас самите - ако съм свекърва и момичето е свястно, ще тормозя моя посерко... женска солидарност Wink Ама, ако не е ... сигурно ще бълвам огън и жупел, докато не се оженят и не ме зарежат да си бълвам от разстояние  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт