В момента чета ... 20

• 54 756
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз да кажа - "Черната мълния" много ми харесва  Grinning
Отдавна не бях чела толкова добър трилър!   newsm43
Обезателно ще прочета и другите книги на Джон Сол. Чела съм само "Сенки" от него ...

# 496
Чета "Физика на тъгата" на Георги Господинов-харесва ми. Стила му ми допада.  Peace

# 497
  • София
Току-що затворих "Оризовата майка". Много силна книга! На места направо ме разтърси дълбоко, толкова емоции....

Вероятно следващата ми книга ще е "Ловецът на хвърчила" Нищо не съм чела от Х.Хосейни досега. Иска ми се да се потопя малко в тази култура.  

Ловецът ми е една от много любимите книги! Приятно четене  Hug

# 498
  • София, България
Прочетох "Отбой в полунощ" на Уилям Уортън, много ми хареса 4/5 и то само защото точно преди нея четох "Параграф 22" и са ми прекалено еднакви като стил и тематика. 

Сега започвам "Степни богове" на Андрей Геласимов

(Не знам как ми се получава, но от 3 месеца непрестанно чета книги на военна тематика, особено 2 Световна война  Laughing )

А на четеца, започвам с огромно удоволствие  на Буковски - "Factotum (Момче за всичко)"

# 499
А някой чел ли е новата книга на Елизабет Гилбърт, "Знакът на всички неща" ?
http://www.helikon.bg/books/76/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1 … D0%B0_175597.html
Отзиви?

# 500
Ама че досадна печатна грешка в името на Автора.
Чарлз, а не Чарлс. Грозно е това, при това е в едър шрифт на корицата. Кое е издателството?

# 501
  • Варна
http://www.helikon.bg/books/76/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1 … D0%B0_175597.html
Отзиви?
И аз и се чудех, ето мнението на _dexter_ за нея:

Прочетох "Знакът на всички неща" на Елизъбет Гилбърт. На кратко - хареса ми. Добре написана книга, въпреки, че няма някакви оригинални идеи или кой знае какви прозрения. На места даже е малко клиширана (но само на места Simple Smile). Но четенето й ми достави удоволствие, а какво повече да иска човек от една книга Simple Smile?

# 502
  • София
NeDa, имаш ли информация какво е станало със съдебния иск? И изобщо какво се е случило? Просто ми стана интересно Simple Smile
Не, blue_dream, не съм чела за развитието на скандала. Разбрах само, че Скарлет Йохансон претендира за неправомерно използване на името ѝ.
Ако не си чела другата книга на Делакур, "Списъкът с моите желания", погледни я, ако ти попадне. Хубава история и добро писане от името на жена : )

Аз чета :

# 503
  • София
Отзиви?

Мисля, че мернах един положителен отзив из форума....
Аз не бях очарована от "Яж, моли се и обичай", та се чудя дали да пробвам с тази....   newsm78

# 504
На мен ми хареса "Яж, моли се и обичай" - намерих я за оптимистична и забавна. Може би защото обичам Италия и тайничко си мечтая да живея няколко месеца там, без ангажименти  Laughing. Не съм чела друго от авторката до "Знакът на всички неща". Която също харесах. Даже през последните дни се улавям, че честичко се сещам за неща от книгата, за въпроси, които е повдигнала и не е дала отговори Simple Smile.

# 505
  • София
Може  Simple Smile На мен "Яж, моли се и обичай" ми се стори изключително повърхностна и елементарна....
Книга, претендираща да е "духовна" или подобна, но дори и на мм не се доближава до този вид литература. Не знам, може би подходих с големи очаквания към нея. Затова и разочарованието ми беше огромно...  Simple Smile
За едно нещо съм съгласна - автентичната италианска кухня няма равна!  Grinning

# 506
Аз харесвам Елизабет Гилбърт и имам четири нейни книги в библиотеката си. Така че, най-вероятно ще прочета и тази.

# 507
  • София
Здравейте, до сега само четях Литературния клуб, но реших да се включа. По стечение на обстоятелствата в момента чета няколко книги едновременно. Не разполагам с много време за четене, защото детето не заспива до 10, а аз в 10 вече съм гроги.  

- Изворът на Айн Ранд - на половината на книгата съм. Малко трудно се чете, затова я чета от една година близо.
- Сенсей - Изконният от Шамбала - Анастасия Нових -вече съм към края на книгата. Чете се бързо
- Lee Child - The Hard Way- в началото съм - криминално ромачне, лесно за четене.

bouquet

# 508
В момента се чудя какво да чета. Довърших "Адът на Гейбриъл". Както ви писах и по-рано, не ме впечатли. Очаквах нещо по-... разтърсващо.
Сякаш ми се чете нещо за любовта. Ама да е много силно и майсторски написано,  да  те оставя без дъх. Моля някой да ми препоръча. За предпочитане е нещо по-ново. И в никакъв случай да не е тип "Арлекин".  Naughty

# 509
  • Benelux / Varna
"Изворът"ми беше изключително интересна и я прочетох за 3-4 дни максимум.

Не съм чела почти месец, бях се отдала на пълна почивка - приятели, екскурзии, семейство.
Междувременно бях започнала " На изток от запада" на Пенков и " Аз преди теб" Мойс и двете ме бяха увлекли доста.

Общи условия

Активация на акаунт