В момента чета ... 20

• 54 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Вчера довърших първата си прочетена историческа книга "Къщата на седемте гряха" и определено след нея ще имам още много прочетени такива...успя да ме грабне от първата страница с първото изречение...сега съм на "Шантарам" от вчера и определено ще имам бая безсънни нощи, докато не я дочета Simple Smile

# 91
Великият Гетсби я слагам сред литературните шедьоври, наред с На изток от рая например, много ми беше допаднала като я четох.

Харесвам "На изток от рая" и не намирам нищо общо между нея и "Гетсби". "Шедьовър" не означава непременно, че трябва да се харесва от всеки.  Peace

Аз започнах "Седемнайсетгодишните" на Боян Болгар. Както и първата негова книга, която прочетох, тази също ме увлича. Както може да се подразбере от заглавието, се говори за една група момчета (за сега няма момичета, но се задават на хоризонта някакви първи тръпки) на по 17 години - за техните вълнения, за живота им, семействата им и т.н.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 09:42 от denim123

# 92
В момента чета" На изток от рая " , след безброй  препоръки  Heart Eyes

# 93
В момента чета "Калната река" на Июн Ли. Действието се развива в края на 70-те, тъкмо след края на Културната революция. С една дума мога да опиша книгата- мрак. Оруел и Бредбъри създатели на антиутопии? Не, просто са описали Китай, но са пренесли действието в Америка и Англия.
Китай е най-противоречивата страна, която е възможно да съществува. Страна на толкова странности и контрасти с останалия свят, че още един живот не би ми стигнал да разбера китайците и техния живот. Дали ще чета художествена литература или история, дали ще чета за 1200 г. или за 19710, е без значение
Само се надявам никога да не живия като китаец, особено като герой от Калната река.

# 94
В момента чета" На изток от рая " , след безброй  препоръки  Heart Eyes
О, чудна е. И аз наскоро я прочетох. Пробвах се да гледам и филма, ама нещо не ме грабна, даже ич Crossing Arms
Иначе сега съм на "Роксолана" на Пабло Загрибелни. Намерих я в едно квартално магазинче за 5лв, като в същото време тия на пазара на Славейков ми я даваха за 20-18 и накрая за 15лв...нямало да я намеря по-евтино...Да бе да... Mr. Green

# 95
В момента чета "Калната река" на Июн Ли. Действието се развива в края на 70-те, тъкмо след края на Културната революция. С една дума мога да опиша книгата- мрак. Оруел и Бредбъри създатели на антиутопии? Не, просто са описали Китай, но са пренесли действието в Америка и Англия.
Китай е най-противоречивата страна, която е възможно да съществува. Страна на толкова странности и контрасти с останалия свят, че още един живот не би ми стигнал да разбера китайците и техния живот. Дали ще чета художествена литература или история, дали ще чета за 1200 г. или за 19710, е без значение
Само се надявам никога да не живия като китаец, особено като герой от Калната река.

Слагам я в ту рийд. Благодаря ти!

# 96
  • Пловдив
Прочетох "Луси Краун" - страхотна  Heart Eyes и започнах "Другата Болейн" - още съм в началото и вече малко ми се гади от кралския живот  Sick  книгата е написана увлекателно и е интригуваща  Peace

# 97
  • София
Дочитам "Пилето" на Уилям Уортън.
 Приготвила съм си за след това  Цар Плъх - Клавел, Парфюмът - Зюскинд  и  Алексис Зорбас - Казандзакис, ама се чудя с коя да почна, че в тази жега май не ми се чете нищо натоварващо, защото съвсем ще ми изпуши мозъка! Някакви препоръки?

# 98
Започнах "Всеки ден, всеки час" на Наташа Драгнич.

# 99
В момента чета втората част от трилогията:

Много ми харесва, както и първата част, която прочетох на един дъх. С удоволствие ще си купя и третата Simple Smile

# 100
Дочитам "Пилето" на Уилям Уортън.
 Приготвила съм си за след това  Цар Плъх - Клавел, Парфюмът - Зюскинд  и  Алексис Зорбас - Казандзакис, ама се чудя с коя да почна, че в тази жега май не ми се чете нищо натоварващо, защото съвсем ще ми изпуши мозъка! Някакви препоръки?

На мен и трите са ми любими и не виждам нищо натоварващо, по-скоро завладяващи са Парфюмът и Цар Плъх, а Зорбас е цяла философия на живота! Почни с Парфюмът според мен.

# 101
  • София
Благодаря! Май ще почна с Парфюмът! Като знам Клавел как го чета - бавно, съсредоточено, искам да попия абсолютно всичко от атмосверата на времето.... а до колкото знам действието в Цар Плъх се развива през Втората световна, ще си го оставя за по-късно!
Под ненатоварващо имах предвид нещо върху което не разсъждаваш много- много! Ама аз така или иначе съм ги натрупала едни... Набелязала съм си за отпуската Английският и Руският съсед!

# 102
... Набелязала съм си за отпуската Английският и Руският съсед!

Английският съсед е приятна и забавна, точно като за плажа Simple Smile Sunglasses

Другата не съм я чела, ще се радвам да споделиш отзиви  Simple Smile

# 103
Набелязала съм си за отпуската Английският и Руският съсед!

Само между тях вмъкни "Нашингтон", за да разбереш по-добре "Руският съсед".  Simple Smile

# 104
  • София
Нея я пропуснах, тъй като прочетох твърде много коментари, че историята за българите в Америка била толкова  експлоатирана и изтъркана, че вече нищо ново не може да се каже по темата..... та за това! Благодаря ти за препоръката!

Общи условия

Активация на акаунт