В момента чета ... 20

• 54 802
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • на последния етаж
Започнах "Моята кавказка къща" на Владимир Каминер. Ако някоя от вас я е чела ще се радвам да сподели впчеатления Simple Smile
На мен ми беше много, ама много досадна тази книга. Чудя се как не я оставих - на инат я дочетох и съжалявам за загубеното време.  Crossing Arms

# 316
  • София
Freya_na . какво имаш предвид под щяла да ти хареса преди родителството? Любопитно ми е, напоследък продължавам със списъците "Да купя/взема за четене" на нови книги, но с времето рядко стигам до някоя от тях, а докато това стане, вече съм изчела няколко негатива за нея и ми се отщява да я чета...

Има истории, които като ги четеш и си мислиш "да чукам на дърво, да не ми се случи". Да, понякога това са нещата от живота, но откакто станах родител, изпитвам органичен ужас от подобни истории и това да чета и да се поставям на мястото на родител, жалещ, тъгуващ по детето си, ме натоварва ужасно много.
Между другото прочетох я цялата - финалът беше претупан, клиширан. Затваряйки книгата си казах, че никога повече няма да я отворя.

# 317

За първи път чета нещо, което ми е много интересно и същевременно съм сигурна, че не го интерпретирам правилно.

# 318
  • Варна
От немай къде започнах "Сатори" на Дон Уинслоу.

Мнения?

# 319
Ад на Дан Браун. Бих казала, че определено си заслужава отделеното време! Wink

# 320
Freya_na . какво имаш предвид под щяла да ти хареса преди родителството? Любопитно ми е, напоследък продължавам със списъците "Да купя/взема за четене" на нови книги, но с времето рядко стигам до някоя от тях, а докато това стане, вече съм изчела няколко негатива за нея и ми се отщява да я чета...

Има истории, които като ги четеш и си мислиш "да чукам на дърво, да не ми се случи". Да, понякога това са нещата от живота, но откакто станах родител, изпитвам органичен ужас от подобни истории и това да чета и да се поставям на мястото на родител, жалещ, тъгуващ по детето си, ме натоварва ужасно много.
Между другото прочетох я цялата - финалът беше претупан, клиширан. Затваряйки книгата си казах, че никога повече няма да я отворя.
Aха, разбрах. Няма да я чета и аз май, по същите причини. Поне за морето ще избера друга... /то още сега ми стана гадно като четох коментара ти, какво остава иначе  Sad / Дали да не е Ейглетиерови? Или Сянката на вятъра, че отдавна й се каня и ми отлежава?

# 321
Започнах "Моята кавказка къща" на Владимир Каминер. Ако някоя от вас я е чела ще се радвам да сподели впчеатления Simple Smile

Забавна е, ще ти хареса. Леко и бързо се чете. За разтуха след някоя тежка книга също става.

big pufana - Такава ми е целта.  Simple Smile

Лита -   bouquet

Благодаря за отзивите момичета, ще пиша като я довърша Simple Smile
Приятно четене на всички!

# 322
  • София

За мен пък беше загуба на време  Confused .

# 323
Ейглетиерови? Или Сянката на вятъра, че отдавна й се каня и ми отлежава?

"Сянката на вятъра" е страхотна книга Simple Smile. И е доста по-добре да се чете на слънце на плажа, а не по нощите, като мен... Simple Smile.
"ейглетиерови" на мен нещо не ми допадна - уж семейна история, но не точно от тези, които харесвам. Имам само първата част, така и не си намерих следващите - никак не ме впечатли Simple Smile.

# 324

За мен пък беше загуба на време  Confused .

И за мен. Завърших я само заради хубавите пътеписи и добре изложените според мен исторически факти. Иначе Д.Браун по принцип си пише схематично, като за сценарий. Встрани от това, "Ад" определено ми беше скучновата и останах с горчив привкус в устата, че не съм отделила времето си да прочета нещо по-добро. Хем уж се придържам към правилото: това, че на някого не му се е получила книгата не значи, че аз трябва да се мъча да я чета Wink

# 325
Последно прочетох Крадци на лебеди от Елизабет Костова, много си я харесах  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Не ти ли се стори странен преводът? На места имах чуството, че са ползвали Google translation... грешки в конструкцията на изречението, ненужни буквализми. Което до някъде развали удоволствието от иначе добрата история.
имаше тук там грешки в буквите, но като цяло др. не ми е направил толкова силно впечатление ...

зорница, мен също ме докосна по свой си начин, имах нужда да прочета нещо точно такова точно сега ... избрах си я случайно в книжарницата и далеч не бе 5 лв ... ще си я запазя с кеф  Heart Eyes

# 326
  • Варна
Определено С. Кинг няма да го чета сега, не знам дали пак бих посегнала към негова книга в близките години.
Сега чета .

# 327
  • София
Определено С. Кинг няма да го чета сега, не знам дали пак бих посегнала към негова книга в близките години.

И защо? Кое провокира това крайно решение?
(Не се заяждам, просто наистина ми е интересно да споделиш личното си мнение.)

# 328
  • Варна
Не е нещо конкретно в книгите, просто усещането което имам като ги чета (към момента само 2) не е приятно. Смешно звучи, но това е причината  Embarassed.  Филми по негови книги съм гледала и са ми харесвали.

# 329

Дали да не е Ейглетиерови? Или Сянката на вятъра, че отдавна й се каня и ми отлежава?

"Сянката на вятъра"! Няма да се впускам в хвалебствия, сама ще се убедиш, особено ако вече си чела Сафон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт