Кралски работи и клюки - 6

• 52 366
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • На земята, която е всъщност звезда.
От официалната им страница:

People often ask whether members of the Royal Family have a surname, and, if so, what it is.

Members of the Royal Family can be known both by the name of the Royal house, and by a surname, which are not always the same. And often they do not use a surname at all.

http://www.royal.gov.uk/thecurrentroyalfamily/theroyalfamilyname/overview.aspx

В един английски форум прочетох, че Кралицата е служила по време на ВСВ под името Елизабет Уиндзор, а по- късно добавя Маунтбатън, за да почете принц Филип. Синът им Едуард ползва Едуард Уиндзор, докато съпругата му професионално използва Софи Уесекс /от титлата си графиня на Уесекс/. Уилям в училище бил записан Уилям Уелс, а Беатрис- Беатрис Йорк /по титлите на родителите им/.   

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 15:42 от Вселена

# 196
  • София
По принцип тия кралските особи рядко ползват фамилиите си, пък и едва ли някой ги помни.

Щото иначе така добре звучи например Кичка IV Карабунарова или Койна III Горномахленска.

# 197
  • София
Те това не ми го побира акълът - да имаш само първо име като фолкпевица.

# 198

Ааа, първо име, ама и номерче след него.  Wink Да не говорим за титличката преди името.  Flutter

# 199
  • София
Титличката никой не им я оспорва, просто за сефте разбирам, че тия хора си нямат фамилии.  Mr. Green

# 200
  • София

Няма такова нещо. Имат си даже бая имена (например сегашния испански крал се казва Хуан Карлос Алфонсо Виктор Мария де Бурбон и Бурбон-от Двете Сицилии, а синът му Фелипе Хуан Пабло Алфонсо де ла Сантисима Тринидад и де Тодос лос Сантос де Бурбон и Гресия, принц на Астуриас), ама по принцип се ползва само първото име щото в същото време примерно в дадената страна няма други крале и то със същите имена, пък и докато ги изговорят всичките му имена то слънцето ще залезне и па ще изгрее..

# 201
  • София
Разбирам бре хора, просто се помайтапих.  Laughing

# 202
  • зад парка
и аз не схващам за гугъл....
някви мустаци със стрелка и мъж с перли... newsm78
21 век, не вярвах, че грамотен човек, ползващ интернет не може да познае двойноспиралната структура на ДНК.  Rolling Eyes Shocked Т. нар. "мустаци". А "нещото" вдясно е снимка на ДНК.

Първо не съм разбрала, че се отваря страницата за тази биофизичка.

На мене ме заплича на Кралица Елизабет II заедно с ДНК и сперматозоидите /по повод на родения нов наследник/ Joy  Joy

Затова и ги нарекох "идиоти"! Милите те! А аз изпаднах в конфузна ситуация!

# 203
На мене ме заплича на Кралица Елизабет II заедно с ДНК и сперматозоидите /по повод на родения нов наследник/ Joy  Joy

Joy
Сега, като го каза, виждам как Елизабет наблюдава процеса на оплождане- от окото и тръгва стрелка, вперена в зиготата  hahaha

# 204
  • зад парка

Joy
Сега, като го каза, виждам как Елизабет наблюдава процеса на оплождане- от окото и тръгва стрелка, вперена в зиготата  hahaha

Е, това моето се казва въбражение!
Аз като седя в тази тема само, няма как да не го разпозная /бъдещия наследник, де/!

# 205
  • UK
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2377597/Royal-baby-Pri … eged-requests.htm
някой питаше за одеалцето каква марка било, не знам дали сте писали вече,но сега видях в Дейли Мейл

# 206
  • ENGLAND
Мноооооооого традиционно първо име, аз очаквах нещо по-различно.

# 207
  • София
Момичета мерна ми се назад по темата, че пишете, че Кейт е направила страхотен жест към Даяна. Това нещо го пропуснах. Някой ще ме осветли ли?

# 208
  • София
Момичета мерна ми се назад по темата, че пишете, че Кейт е направила страхотен жест към Даяна. Това нещо го пропуснах. Някой ще ме осветли ли?
На изписването беше със синя рокля на точки, Даяна също е била със синя рокля на точки на изписването на Уилям

# 209
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2377597/Royal-baby-Pri … eged-requests.htm
някой питаше за одеалцето каква марка било, не знам дали сте писали вече,но сега видях в Дейли Мейл

Благодаря! И аз вчера много се ровичках да открия коя е марката, но не успях. Уилям бил увит в 'идентично' одеалце на същата марка преди 31 год. На Джордж струва 45 лири.

Общи условия

Активация на акаунт