Какъв крем за лице използвате? - тема V

• 106 089
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас/Пз
Не знам дали върши работа Матрициума, но аз го харесвам. Кожато става много мека след него.

Бихте ли ми казали дали гo пoлзвате катo самoстoятеле крем или пoлзвате и друг oснoвен крем??

Акo мoжете препoръчайте ми нещo за белези oт пъпки. На мен рядкo ми излизат , а и вече съм на 36г, нo имам на едната страна 3-4 петънца oт стари пъпки и мнoгo ме дразнят

# 421
Не знам дали върши работа Матрициума, но аз го харесвам. Кожато става много мека след него.

Бихте ли ми казали дали гo пoлзвате катo самoстoятеле крем или пoлзвате и друг oснoвен крем??

Акo мoжете препoръчайте ми нещo за белези oт пъпки. На мен рядкo ми излизат , а и вече съм на 36г, нo имам на
 едната страна 3-4 петънца oт стари пъпки и мнoгo ме дразнят
матрициума ще ти помогне за петънцата, но иначе в домашни условия против белези можеш да капнеш 5-6 капки масло от чаено дърво в крема си за лице или понякога да намазваш участъците с ябълков оцет. Но като цяло матрициума за 3-4 петънца да използваш не ми се вижда добър варянт, отразява се много добре на кожата, но за 3-4 участъка не си струва като цяло.

# 422
  • София
Над Матрициума се слага крем / серум. Матрициумът пише, че подсива действието на крема за лице.

# 423
  • Бургас/Пз

Акo мoжете препoръчайте ми нещo за белези oт пъпки. На мен рядкo ми излизат , а и вече съм на 36г, нo имам на
 едната страна 3-4 петънца oт стари пъпки и мнoгo ме дразнят
матрициума ще ти помогне за петънцата, но иначе в домашни условия против белези можеш да капнеш 5-6 капки масло от чаено дърво в крема си за лице или понякога да намазваш участъците с ябълков оцет. Но като цяло матрициума за 3-4 петънца да използваш не ми се вижда добър варянт, отразява се много добре на кожата, но за 3-4 участъка не си струва като цяло.

Благoдаря Simple Smile Аз искам да гo пoлзвам не самo заради петънцата, нo и заради бръчките и линиите , кoитo вече взеха да се пoявяват. Сега пoлзвам Еусерин Хиалурoн крем и серум , нo не е мoят крем и за тoва иска да изпрoбвам нещo другo.

Над Матрициума се слага крем / серум. Матрициумът пише, че подсива действието на крема за лице.
Пoпаднах на прoмoциoнален кoмплект на Матрициан Рид Крема + Серума.  Значи би трябвалo акo ги пoлзвам двата да няма нужда и oт нoрмален крем за лице

# 424
  • София
Вчера бях на козметик за плчистване на лицето,споделих с козметичката какво ползвам и тя доста ме нахока,че силно хидратиращи кремове през зимата не бивало в никакъв случай да се ползват,понеже водата замръзвала под кожата и можело да си увредя кожата и напукам капиляри Shocked

# 425
  • София
Вчера бях на козметик за плчистване на лицето,споделих с козметичката какво ползвам и тя доста ме нахока,че силно хидратиращи кремове през зимата не бивало в никакъв случай да се ползват,понеже водата замръзвала под кожата и можело да си увредя кожата и напукам капиляри Shocked
Най-голямата глупост, която не спират да разпространяват. Ако "замръзне"водата, т.е като стане 0 градуса навън,  това означава да спрат всички биохимични реакции в организма. Водата в организма няма как замръзне, като човешкото тяло има температура 36 градуса. Зимата се ползва  по-богат крем, мазен крем, оклизувен, който да оставя филм върху кожата и пази от студа, изпръхване, белене, дехидратация. Това не му пречи да е хидратант, каквито са почти всички кремове.

# 426
И аз винаги съм се чудела как ще замръзне крем който е попил в кожата при условие че дори да е супер студено,все пак тялото поддържа определена температура WinkНяма как да е 0 градуса кожата на лицето че чак крема да замръзне.

# 427
затова винаги се доверявам само на лекари - дерматолози, не на козметици
И аз винаги съм се чудела как ще замръзне крем който е попил в кожата при условие че дори да е супер студено,все пак тялото поддържа определена температура WinkНяма как да е 0 градуса кожата на лицето че чак крема да замръзне.
права си,  температура се поддържа постоянна от тялото . По същата логика, като пием вода и тя трябва да  замръзва в нас...  Joy Shocked

# 428
За мен има някаква логика в това, но козметичката ти го е обяснила доста шокиращо.
Забелязала съм, че моята кожа през зимата например не се омазнява, а точно обратното. Силно овлажняващ крем обаче ми помага само ако си седя в къщи. Ако имам много излизане навън (аз карам много колело дори и през зимата), ползвам по-скоро леко мазен крем отколкото силно овлажняващ. Смяната на температурата от топло на студено и обратно при мен има много лош ефект. Кожата ми ако е третирана със силно хидратиращ крем, се зачервява, което на практика си е измръзване. Това е личният ми опит.

# 429
  • Бургас
Може и да замръзне ако сме изоставени някъде отвъд северната полярна окръжност. Аз и на лекари дерматолози не вярвам, откакто една ми каза да си мия лицето само с чешмяна вода и да ползвам само крем Здраве (наистина)!  Mr. Green
По принцип почти нямам бръчки, но откакто отслабнах драстично имам увисване под брадичката. Не знам към какъв крем и серум да се насоча, с лифтинг ефект ли да е , препоръчайте ми нещо от високият клас (за смесена кожа).

# 430
Това не е "измръзване", а по-скоро кремът ти идва лек за зимата; затова се ползват по-подхранващи кремове. Иначе хидратацията винаги е нужна.

Опитът ми показва, че за съжаление има малко добри дерматолози; в сравнение с другите лекарски специалности сякаш тук нивото е по-ниско, поне в БГ - такива са впечатленията ми. А козметичките - тях въобще на ги коментирам.

# 431
Може и да замръзне ако сме изоставени някъде отвъд северната полярна окръжност. Аз и на лекари дерматолози не вярвам, откакто една ми каза да си мия лицето само с чешмяна вода и да ползвам само крем Здраве (наистина)!  Mr. Green
По принцип почти нямам бръчки, но откакто отслабнах драстично имам увисване под брадичката. Не знам към какъв крем и серум да се насоча, с лифтинг ефект ли да е , препоръчайте ми нещо от високият клас (за смесена кожа).
със сигурност ти трябва нещо стягащо, но щом проблема идва от отслабването и затова е увиснала кожата под брадичката, никой крем/серум няма да помогне. Само пластична операция за премахване на излишното

# 432
  • Бургас
Не съм толкова увиснала, че да ми се налага да реже скалпела. Просто кожата се е отпуснала и повехнала, а аз по принцип имам стегната физиономия и не ми се е налагала да ползвам лифтинг продукти досега. Имам нужда от препоръки за конкретни продукти, който има опит с тях и смесена кожа.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 21:46 от rajnaa

# 433
  • София
Това не е "измръзване", а по-скоро кремът ти идва лек за зимата; затова се ползват по-подхранващи кремове. Иначе хидратацията винаги е нужна.

Опитът ми показва, че за съжаление има малко добри дерматолози; в сравнение с другите лекарски специалности сякаш тук нивото е по-ниско, поне в БГ - такива са впечатленията ми. А козметичките - тях въобще на ги коментирам.

Аглая, абсолютно точно! Хидратацията е ефект, също като превенцията, корекцията и т.н. и няма нищо общо с вида текстура. Една добре хидратирана кожа, независимо дали е суха, мазна, комбинирана, старее по-бавно. Хидратация не означава гел или флуид. Един по-мазен, богат, подхранващ крем също може да бъде хидратиращ. Например, Шисейдо наричат  всичките си кремове овлажнители,
 вкл. и тези за много много кожа. Аз съм с комбинирана/ мазна кожа и през  зимата ползвам кремове, предназначени за много суха кожа.
В момента доизползвам Advanced Time Zone за н/к на Ести Лодър и текстурата не ме устройва. Иначе е чудесен хидратант, с троен комплекс хиалуронова киселина, целта е справяне с бръчки, линии, но не е моята текстура. Изпробвах мостра на нощния Абсолю Прешъс Селс на Ланком и много ми допадна. Сутринта кожата ми беше много свежа, мека, леко розовееща сякаш, гладка, мека, отпочинала, видях я по-различна. Попи бързо, без да оставя мазен лепкав слой.  Peace

# 434
  • в 1001-та нощ
Аз определям кожата си за нормална, никога не ми е опъвала, не е лъщяла, нямам проблеми пори и т.н., но зимата - по-богатите на липиди кремове - са ми направо благодат - напр. Изо Структурата на Филорга - той съдържа и ХК, която да задържа влага, но именно липидите в крема  ми дават блажество  Peace

За лятото ползвам доста по-леки формули - без толкова липиди Peace

Общи условия

Активация на акаунт