Какъв крем за лице използвате? - тема V

• 105 769
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Налага се да започна да използвам висок SPF за лицето. Към края на миналото лято за кратко ползвах емулсията на Юсерин с фактор 50 без допълнителен крем за лице. Преди емулсията съм ползвала дневни кремове с доста по-нисък фактор.

Слънцезащитният крем е ПОСЛЕДНАТА стъпка от грижата за лицето. След него евентуално грим.

# 586
  • София
Значи ползвам серум, после дневен крем и чак тогава емулсията?

# 587
# 588
  • София
За първи път ми се случва да поднеса благодарности на мъж в разговор за крем за лице, но ще го направя  Grinning  bouquet

# 589
Според моето скромно мнение, серум не ти е нужен. Или би могла да слагаш само на определени места, зависи от предназначението му. Аз лично бих сложила първо околоочен, крем, емулсия..
А  защо не помислиш за по-богат крем с висок СПФ?
П.С. Почти всички топ-стилисти, коафьори, колористи и пр. са мъже Laughing

# 590
  • София
Серум използвам от скоро /Идеалист/ и много му се радвам.
От съвсем кратко излагане на слънце ми се появява ''опечено" петно на челото и започвам да приличам на клингон още в края на април. Вероятно причината не е само в слънцето, но малък фактор не помага /само с 15 имам опит/, а качествен дневен крем с висок фактор вече не ми мирише на козметика, а на петрол  Grinning. Или е грижа за кожата или е защита за кожата.

Ако конкретно предлагаш по-богат крем с висока защита, веднага ще те чуя, ако и да си жена  Laughing

# 591
Жена съм, споко Laughing Има 50 СПФ на Биодерма, на Виши, на Авен. Има и техни покривни пудри, също с 50 фактор. Аз последно бях доволна от оцветения крем на Каротен- мазничък, с висока защита, хидратира добре. https://www.google.bg/search?q=carroten+bb+cream&source=lnms … 3D206%3B266%3B290
Единствено ми е противна миризмата, но другите ефекти определено компенсират..

# 592
В духа на последния пост, съм се насочила към един крем на Евелин, който май не се внася в България, т.е. внася се, но не успявам да намеря никъде. Става въпрос за крема с ретинол http://apteka.framar.bg/30016910/%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8% … D0%B5%D0%BA%D1%82
Стелажите са заринати с поне 10 серии на Евелин, но точно тази я няма newsm78
Чудя се и на Аромата, крема с ретинол и хиалурон, но нямам достатъчно инфо и отзиви. Рок го спират, Лореал съм скептична, май към Виши ще се насоча...

Този май съм го виждала в ДМ. Друго, който може да погледнеш ако специално ретинола те интересува е серията Ystheal na Avene (той е по-точно с Retinaldehyde).  Аз съм използвала един на Нютроджина, но за съжаление в БГ не се внася. Аз го купих от сайт, към 18$ не ходи на митница, бързо идва.
http://www.neutrogena.com/product/healthy+skin+anti-wrinkle+cream+-+night.do
Друго с ретинол на Стривектин - ..StriVectin-AR Advanced Retinol Night Treatment. Има и дневен но не и в нашата СЕфора.
Също има и едн асерия на Др. Брандт, но не помня името.

# 593
  • Стара Загора
Някой ползвал ли е кремове на Phytomer ?

# 594
В духа на последния пост, съм се насочила към един крем на Евелин, който май не се внася в България, т.е. внася се, но не успявам да намеря никъде. Става въпрос за крема с ретинол http://apteka.framar.bg/30016910/%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8% … D0%B5%D0%BA%D1%82
Стелажите са заринати с поне 10 серии на Евелин, но точно тази я няма newsm78
Чудя се и на Аромата, крема с ретинол и хиалурон, но нямам достатъчно инфо и отзиви. Рок го спират, Лореал съм скептична, май към Виши ще се насоча...

Този май съм го виждала в ДМ. Друго, който може да погледнеш ако специално ретинола те интересува е серията Ystheal na Avene (той е по-точно с Retinaldehyde).  Аз съм използвала един на Нютроджина, но за съжаление в БГ не се внася. Аз го купих от сайт, към 18$ не ходи на митница, бързо идва.
http://www.neutrogena.com/product/healthy+skin+anti-wrinkle+cream+-+night.do
Друго с ретинол на Стривектин - ..StriVectin-AR Advanced Retinol Night Treatment. Има и дневен но не и в нашата СЕфора.
Също има и едн асерия на Др. Брандт, но не помня името.

Маргарита, благодаря  bouquet
Точно с ретинол си търся нощен крем, но офлайн не намирам нищо. Истиал съм ползвала, не ми понесе, адски ми изсушаваше..

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 10:11 от bubanka

# 595
Можете ли да ми препоръчате кой дневен крем на Olay е хубав за смесена кожа, 30+? Ако някой има наблюдения върху тази козметика... bowuu

# 596
elian, dано някой от другите да ти хареса. Но все пак имай предвид, че Ретинола принципно изсушава кожата и трябва доста внимателно да се действа, особено ако е по-висока концентрацията, което пък е необходимо за да има някаква по-видима полза. От това, което съм чела, важно е първо да се почва постепенно - отначало през 1-2 вечери за около седмица- две и чак после всяка вечер. Добре е да се изчака малко след почистване и измиване на кожата - 10 мин до 1/2 час и чак след това са се нанася крема с ретинол. Нужно е малко количество крем - колкото грахово зърно. В началото на прилагането е добре да се избягват кремове/други продукти съдържащи АХ киселини като гликолова к-на, както и витамин С.  На по-късен етап след като кожата привикне, може да се добавят и тогава носят допълнителни ползи. Сенсибилизира кожата и трябва да се използват слъцезащитни и естествено и най-високата хидратация, която може да се осиигури. Добре е да се започне с по-малка концентрация и да се увеличава.

lawless, аз съм използвала само един серум на Olay, но на мен не ми допадна. Много силиконест ми идваше и ми запушваше порите. Иначе като марка много ги хвалят, като работеща и не много скъпа козметика. Особено серията Renergist.

# 597
Не искам да се бъркам в избора на никого, но olay съдържа(ше) парабени и ако това не те притеснява, може да го ползваш. Обикновено по-евтината или с по-приемливи цени козметика за жалост почти винаги има парабени.

# 598
Не искам да се бъркам в избора на никого, но olay съдържа(ше) парабени и ако това не те притеснява, може да го ползваш. Обикновено по-евтината или с по-приемливи цени козметика за жалост почти винаги има парабени.
Все едно пък скъпата не съдържа Simple Smile

# 599
Маргарита, отново компетентна и изчерпателна, благодаря!  bouquet
Аз се загледах в шкафа и установих, че имам няколко налични крема на Лореал: Ревиталифт околоочен, Ревиталифт лазер риню- серум и дневен. Те са с про-ретинол, но нямам идея за концентрацията. Никъде на кутията не се споменава за това, което казваш и това ме навежда на мисълта, че тези кремчета са с добра поносимост и съдържанието на ретинол не е драстично Hug
Сега си обясних защо Истиала на Авен не ми понесе, аз по принцип плескам щедро Laughing

Общи условия

Активация на акаунт